Alle domeinen

2014 - September

SCHENKEN - 26.09.2014

Schenken: jaar, na jaar, na jaar, na ...

Ouders die daar de mogelijkheid voor hebben, willen vaak hun kinderen financieel op weg helpen, bijvoorbeeld met een jaarlijkse schenking. Is het dan niet handig om dat alvast voor de komende 10 jaar op papier toe te zeggen?

PERSONEEL - 26.09.2014

Minder administratie bij reizen met openbaar vervoer

Werknemers die met het openbaar vervoer (ov) naar hun werk reizen, mag u een belastingvrije vergoeding betalen. Daar zit echter wel de nodige administratie aan vast. De regels daarvoor zijn onlangs versoepeld. Wat betekent dit?

BTW - 26.09.2014

Rekening van uw leverancier niet betaald, btw terug?

Niet iedereen kan altijd aan al zijn betalingsverplichtingen voldoen. En soms zult u het met uw leverancier op een akkoordje moeten gooien. Houd dan wel de btw in de gaten, anders krijgt u last met de fiscus. Waar moet u op letten?

LOONHEFFING - 26.09.2014

Aanpak schijnconstructies


AFTREKPOST - 26.09.2014

Studiekosten van de winst aftrekken?

Studiekosten zijn nog maar beperkt aftrekbaar. Als ondernemer kunt u deze kosten soms echter ook ten laste van de winst brengen. Wanneer kan dit en wat zijn de voorwaarden? En wat is dan het voordeel?

BELASTINGCONTROLE - 26.09.2014

Nota op naam van de onderneming!

Nota’s, we kunnen het niet genoeg benadrukken, moeten fiscaal correct zijn. De fiscus controleert hierop. Wat heeft de belastingrechter nu beslist?

BELASTINGCONTROLE - 26.09.2014

Privéstortingen of verzwegen omzet?

Bij belastingcontroles is de fiscus vaak ook erg gespitst op privémutaties. Als bijv. privéstortingen onverklaarbaar zijn, kan de fiscus het standpunt innemen dat er sprake is van verzwegen omzet. En daar wordt u niet vrolijk van ...

BTW - 26.09.2014

E-commercediensten, aankomende btw-wijzigingen?

Met ingang van 1 januari 2015 treden er nieuwe btw-regels in werking die een grote impact hebben op u als u e-commercediensten verricht aan particulieren binnen de EU. Wat houden deze regels in?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 26.09.2014

Verlies BV, alsnog 3 jaar terug of 9 jaar vooruit?

Voor de vennootschapsbelasting kon u voor de jaren 2009 tot en met 2011 kiezen voor een verruimde verliesverrekening. Als deze keuze u achteraf gezien geen voordeel heeft opgeleverd, kunt u hier nu op terugkomen. Hoe zit dat?

AUTO VAN DE ZAAK - 26.09.2014

Schade voor rekening werknemer?

Uw werknemer heeft een auto van de zaak. De rechter heeft onlangs een opmerkelijke uitspraak gedaan over het eigen risico bij schade aan zo’n auto.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.09.2014

Informatie oké, maar betaalt de fiscus mee?

Onlangs werd SMS Parking door de rechter verplicht om allerlei gegevens over hun klanten aan de Belastingdienst te verstrekken. Betekent dit dat u zonder meer aan een dergelijke verzoek om informatie moet voldoen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 26.09.2014

Holding niet eindeloos aansprakelijk voor dochter?

Als DGA van een holding-BV heeft Jan ruim 20 jaar geleden bij het Handelsregister een ‘403-verklaring’ gedeponeerd voor een dochter-BV. Dus is de holding-BV aansprakelijk voor schulden van de dochter-BV. Maar toch niet eindeloos?

FISCOTIP - 26.09.2014

Beheer-BV als tussenschot plaatsen

Particuliere verhuurders van kamers, winkels, bedrijfspanden, chalets, vakantiewoningen, garageboxen, boten, kunst, etc. doen dat het liefst vanuit box 3. Wat als de activiteiten toenemen en box 1 roet in het eten dreigt te gooien?

LOONHEFFING - 26.09.2014

Uitkering van uw stamrecht in 2014?

Heeft u in het verleden een ontslagvergoeding (gouden handdruk) gehad in de vorm van een stamrecht? Heeft u deze ondergebracht bij bijvoorbeeld uw BV, bank of verzekeraar, dan mag u nu het stamrecht ineens of in delen opnemen. Wat speelt er?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.09.2014

Aangifte te laat, boete te hoog

Als de aangifte vennootschapsbelasting van uw BV te laat wordt ingediend, kan dit leiden tot een forse boete. De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de hoogte van deze boete. Hoe kunt u hiervan profiteren?

EIGEN WONING - 26.09.2014

Aflossen met schenking of niet?

Tot het einde van dit jaar is het mogelijk om tot € 100.000,- een belastingvrije schenking te ontvangen (van bijv. (o)pa, (o)ma, oom, tante, enz.) voor de aankoop, verbouwing of aflossing van de eigen woning. Is dat altijd wel zo voordelig?

ERFRECHT - 26.09.2014

Wat erft de langstlevende?


HUWELIJKSRECHT - 26.09.2014

Nieuwe wetgeving in de maak over echtscheiding

Voor scheiden gelden strenge procedureregels. In de toekomst kan dat echter een stuk simpeler als het wetsvoorstel daarover ingaat. Wat wil de Haagse wetgever gaan veranderen? Wat is goed om nu (al) te weten?

RECHT VAN DE BOUW - 26.09.2014

Gedoe over betalingen kunt u voorkomen

Onduidelijkheid over het verloop van facturering en betaling werd een collega-aannemer bijna fataal. Wat ging er mis? Welk risico liep uw collega? Hoe kan geharrewar en risico vermeden worden? Hoe staat u sterk?

CONTROLE - 26.09.2014

Let als bouwondernemer op uw ondernemerschap!

De fiscus gaat de strijd aan met schijnzelfstandigen. Zzp’ers krijgen kritische vragen over hun ondernemerschap. Dus komen de ondernemersvoordeelregelingen (zelfstandigenaftrek, e.d.) in gevaar. Hoe zorgt u dat u sterk staat?

BOUWLEGES - 26.09.2014

Weinig werk, maar hoge bouwlegesnota

Bij leges (bouwbelasting) kan zich de situatie voordoen dat een kleine verbouwing zwaar door de gemeente wordt belast. In Zaanstad kreeg iemand bijvoorbeeld een bouwlegesaanslag van 6% van de bouwsom. Wat is er nu beslist?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 26.09.2014

Onduidelijke perceelsgrens?

Als het onduidelijk is waar de grens loopt tussen twee buurpercelen, hoe kan dit dan worden achterhaald? Welke aanknopingspunten zijn er van belang? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak tussen twee buren? Wat is goed om te weten?

BELASTINGEN - 26.09.2014

Schenking voor aankoop of verbouwing

Tot eind 2014 geldt het verhoogde vrijgestelde bedrag van € 100.000,- voor een schenking in verband met de eigen woning. Welke eisen gelden daarvoor? Met welke termijnen moet rekening worden gehouden? Wat is goed om te weten?

CONTRACT EN VOORWAARDEN - 26.09.2014

De opzegtermijn in een overeenkomst van opdracht

Anders dan in het arbeidsrecht, regelt de wet weinig rondom het beëindigen van een overeenkomst van opdracht. Laat u niet onaangenaam verrassen en maak zélf afspraken. Wat zijn de aandachtspunten en waarom?

PERSONEEL - 26.09.2014

Maar dát was toch niet afgesproken ...

In uw bedrijf kunt u prima vooruit, maar soms kunt u wel een paar extra handjes gebruiken. Met een oproepkracht kunt u ‘scherp aan de wind’ varen. Hoe zit het dan als deze oproepkracht claimt dat hij ‘recht’ heeft op uren?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 26.09.2014

Een BV iets voor u?

Over de voor- en nadelen van een BV doen allerlei indianenverhalen de ronde. Hoe zit het nu werkelijk met de onderneming in de BV? Is dat fiscaal echt voordelig voor u? Hoe zit het met de aansprakelijkheid en de administratiekosten?

RECHT - 26.09.2014

Al nagedacht over de bedenktijd voor consumenten?

Sinds 13 juni 2014 gelden er nieuwe regels voor overeenkomsten met consumenten. Zo hebben consumenten een ruimere bedenktijd bij overeenkomsten die op afstand en buiten de winkel zijn gesloten. Wat is er nieuw?

ROOKVERBOD - 26.09.2014

Nieuwe rooksignalen?


VOEDSELVEILIGHEID - 26.09.2014

Voor Hygiënecode voortaan naar KHN

Sinds 1 september 2014 kunt u voor de Hygiënecode niet meer terecht bij het Bedrijfschap Horeca en Catering. Wat speelt er sindsdien? Waarop te letten?

PERSONEEL - 26.09.2014

Uitvoering werkkostenregeling in 2015 stuk eenvoudiger

Volgens de werkkostenregeling mag u een percentage van de loonsom uitgeven aan onbelaste vergoedingen. Over het meerdere betaalt u 80% eindheffing. In 2015 wordt dit qua uitvoering een stuk makkelijker. Wat betekent dit voor u?

AFTREKPOST - 26.09.2014

Oninbare lening aan bedrijf kind fiscaal aftrekbaar?

Lenen aan kinderen komt vaak voor. Kunt u een oninbare lening aan de onderneming van uw meerderjarig kind aftrekken voor de inkomstenbelasting? Dat hangt ervan af! Wat heeft de rechtbank hier nu gunstig over beslist?

BELASTINGAANGIFTE - 26.09.2014

Onwetendheid staat boete in de weg

Als uw belastingaangifte een fout bevat, kan de inspecteur die corrigeren. Hij kan dan ook een boete opleggen. Wat als u echter helemaal niets afwist van ‘de fout’? Wat besliste de rechter in zo’n situatie?

UW RAADSMAN - 24.09.2014

Binnenkort een mantelzorgwoning in de tuin?

Stel, uw cliënt wil een mantelzorgwoning in zijn tuin bouwen om een hulpbehoevend familielid te kunnen verzorgen. Binnenkort kan dit zonder vergunning. Hoe zit dat?

INKOMSTENBELASTING - 24.09.2014

Twee dagen later met winst verkocht, belast?


FINANCIERING - 24.09.2014

Meenemen hypotheek moet kunnen!

Henk en Ingrid sluiten een hypotheek af die kan worden meegenomen. Als het zover komt, weigert de bank echter mee te werken. Onterecht volgens de rechter.

WONINGHUUR - 24.09.2014

Verhuur appartement aan student van korte duur?

Stel, u verhuurt een gemeubileerde studentenflat aan een expat voor 10  maanden. Moet u dan rekening houden met de ‘normale’ huurdersbescherming of eindigt de huur vanzelf vanwege de ‘korte duur’? Wat zei de rechter hierover?

KOOP - 24.09.2014

Ook na ontbinding is er contractuele rente verschuldigd

Als de koper van een nieuwbouwwoning zich niet aan de afspraken houdt, kan de aannemer kiezen: hij kan eisen dat de koper alsnog de afspraken nakomt óf hij kan de overeenkomst ontbinden. Maakt dit iets uit voor de contractuele rente?

EIGENDOMSRECHTEN - 24.09.2014

Je kunt het maar beter meteen regelen!

De zussen Karen en Alice bezitten samen een erfpachtwoning in Amsterdam. Als de situatie tussen hen onhoudbaar wordt, moet de rechter uitkomst bieden. Is de oplossing van de rechter echter wel in het belang van beide partijen?

VERKOOP - 24.09.2014

Gedwongen medewerking aan woningverkoop

Als makelaar herkent u de situatie wel: u wordt benaderd door iemand die mede-eigenaar is van een woonhuis. Uw cliënt wil verkopen, maar zijn ex-partner verzet zich daartegen. Hoe kan dit probleem effectief worden opgelost?

IN DE KIJKER - 24.09.2014

‘Nader te noemen meester’, doen?

In koopcontracten voor met name bedrijfspanden ziet men wel eens dat iemand koopt ‘voor zich of een nader te noemen meester’. Wat houdt dit nu precies in? Zitten daar voor een verkoper nog haken en ogen aan?

TELEFONIE – INTERNETTELEFONIE - 23.09.2014

Zo neemt u uw Skype-gesprekken op


SOFTWARE – WINDOWS - 23.09.2014

Windows 8.1 met de look-and-feel van 7

Veel gebruikers van een desktop-pc storen zich eraan dat de interface van Windows 8 en 8.1 zich vooral richt op aanraakschermen. Met welke ingrepen kunt u Windows 8.1 er meer zoals Windows 7 laten uitzien?

EIGEN WEBSITE – SITEANALYSE - 23.09.2014

Uw website onder de loep


TELEFONIE – SMARTPHONE - 23.09.2014

IPhone 6: het wachten waard?

Apple lanceerde onlangs de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Wat hebben ze precies te bieden? En hoe zit het met iOS 8 en de pas aangekondigde Apple Watch?

SOFTWARE – BLOATWARE - 23.09.2014

Breng uw nieuwe computer maar meteen op orde

Wie een nieuwe computer koopt, merkt al snel dat er vaak allerlei ongevraagde software vooraf geïnstalleerd werd. Hoe raakt u die zgn. bloatware weer kwijt?

WEBDIENSTEN – ONLINE OPSLAG - 23.09.2014

Meer ruimte in de cloud met Dropbox

Dropbox, de populairste clouddienst, geeft eindelijk meer ruimte aan gebruikers: tot 10 keer meer voor dezelfde prijs. Wat heeft Dropbox nu te bieden en hoe verhoudt de dienst zich tot andere clouddiensten?

E-MAIL – MAILING LISTS - 23.09.2014

Een nieuwsbrief maken met Mad Mimi?

Een elektronische nieuwsbrief is een handig en goedkoop instrument om in contact te blijven met uw klanten. MailChimp is bekend als een dienst om gemakkelijk e-zines te maken en te versturen. Kan Mad Mimi daartegenop?

WEBDIENSTEN – ONLINE OFFICE - 23.09.2014

Google Docs, nu nóg beter

Google Docs en Google Drive bieden u handige office- en opslagtools in de cloud. Enkele recente veranderingen zorgen ervoor dat u hiermee nu (of voor sommige gebruikers binnenkort) nog sneller kunt werken.

BEVEILIGING – ANTI-MALWARE - 23.09.2014

Wapen u tegen cybercrime

Zo’n 40 procent van de Nederlandse bedrijven werd vorig jaar slachtoffer van hacking, phishing of andere vormen van cybercrime. Tijd voor maatregelen!

ZAKELIJK – WEBDIENSTEN - 23.09.2014

Tijdregistratie met Teamito

Factureert u als zelfstandige op tijdbasis, dan is het bijhouden van het aantal gepresteerde uren een lastig karwei. Het onlangs gelanceerde Teamito wil u helpen. Maakt deze nieuwe webtool zijn belofte waar?

WEBDIENSTEN – PERSOONLIJKE STARTPAGINA - 23.09.2014

Uw persoonlijke startpagina

In uw browser kunt u uw favoriete website als startpagina instellen. Maar het is ook mogelijk om zelf een beginpagina op maat samen te stellen: handig om snel toegang te hebben tot uw favoriete informatie en adressen.

SOFTWARE – BROWSER - 23.09.2014

Nieuwe 64 bits-Chrome tot een kwart sneller

Is uw pc uitgerust met een recente processor en draait u de 64 bitsversie van Windows (7 of 8/8.1)? Dan kunt u nu overstappen naar de 64 bitsversie van Chrome (die bestond tot nu toe alleen in 32 bits). Wat is het voordeel?

E-MAIL – E-MAILGEBRUIK - 23.09.2014

Aan de slag met mailfilters

E-mailapplicaties hebben bijna altijd een filterfunctie aan boord. Hoe werkt die concreet en hoe kunt u er praktisch nut uit halen?

SOFTWARE – TAAL - 23.09.2014

Gemakkelijker vertalen met QT Translate


LOONBELASTING & PREMIES - 23.09.2014

De WKR, gereedschappen, mobiele telefoons, computers …

De werkkostenregeling (WKR) blijft in beweging, maar komt er nu toch écht aan per 2015. Er zijn wel versoepelingen aangekondigd. Waar gaat het om en wat kunt u verwachten?

FLEXIBELE ARBEID - 23.09.2014

VAR 2014 ook nog in 2015 geldig

U heeft vast al wel gehoord dat de procedure rondom het aanvragen van de VAR gaat veranderen. Wat moet u als opdrachtgever daarvan weten?

CONCURRENTIEBEDING - 23.09.2014

Beperking relatiebeding tot exclusieve klanten

U spreekt uw ex-werknemer Klaas aan op het overeengekomen relatiebeding. Hij bedient bij zijn nieuwe werkgever namelijk ook úw klanten. Klaas vindt dat het relatiebeding niet geldt voor gemeenschappelijke klanten. Wat zei de rechter?

PERSONEELSBELEID - 23.09.2014

Met een goed gesprek het conflict oplossen

Als twee medewerkers een hooglopend conflict hebben, moet dat natuurlijk worden opgelost. Zeker als zij moeten samenwerken. Soms zit er dan niets anders op dan een officieel gesprek te voeren. Waar moet u in dat geval op letten?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 23.09.2014

Werknemer of zelfstandige?

Het komt steeds vaker voor dat een werknemer de overstap maakt van een betaalde baan naar ‘freelancewerk’ voor dezelfde werkgever. Hoe voorkomt u dat hij naar verloop van tijd claimt dat hij tóch een arbeidscontract heeft?

ZIEKTE & ONTSLAG - 23.09.2014

Ook een transitievergoeding voor een zieke medewerker?

Als een medewerker langer dan twee jaar ziek is, vraagt u een ontslagvergunning bij het UWV aan, zodat er een einde komt aan het dienstverband. Hoe is deze situatie per 1 juli 2015? Moet u dan een transitievergoeding gaan betalen?

LOON - 23.09.2014

Dat was een foute betaling ... Graag even terugstorten!

Het komt in de beste bedrijven voor: een werknemer die per ongeluk te veel salaris betaald krijgt. U vraagt hem natuurlijk het geld terug te betalen, maar is hij daar altijd toe verplicht? Wat zei de rechter daar onlangs over?

LOONHEFFING - 22.09.2014

Kostenvergoedingen, nieuwe regels

Begin juli heeft staatssecretaris Wiebes een brief over de werkkostenregeling (de WKR) aan de Tweede Kamer gestuurd. Wat zit er in de pijplijn?

GEZONDHEIDSRECHT - 22.09.2014

Geen schoonheidsprijs, maar niet klachtwaardig

Een verpleegkundige wordt het onzorgvuldig verwijderen van een catheter en het schenden van de privacy verweten. Het Regionaal Tuchtcollege oordeelt dat het weliswaar beter had gekund, maar dat dit nog geen maatregel rechtvaardigt.

BELASTINGCONTROLE - 22.09.2014

Wat moet u de fiscus over anderen vertellen?

De fiscus heeft geen inzagerecht in uw patiëntendossiers. Die houdt u dus gescheiden van uw financiële administratie, want die laatste kunt u niet verborgen houden voor de Belastingdienst. Maar hoever reikt die plicht?

UW PRAKTIJK - 22.09.2014

Foto’s op uw website

De verbouwing van uw praktijkpand is klaar en u wilt het resultaat graag op uw website laten zien. Een lege spreekkamer of wachtkamer ziet er echter niet uit. Waar moet u aan denken met betrekking tot de mensen die op uw foto’s staan?

BELASTINGEN - TOESLAGEN - 22.09.2014

Studenten lopen zorgtoeslag mis


RECHTSVORM - 22.09.2014

Waarom is de coöperatie zo aantrekkelijk?

In het MKB zien we naast de vennootschap onder firma en de besloten vennoot-schap steeds vaker bedrijven die naar buiten treden als coöperatie. Is dat misschien ook een goed idee voor (para)medici?

RECHT - 22.09.2014

Komt een geschenk bij de dokter ...

Uw patiënt is erg blij met u en neemt een grote doos Merci mee. Dat is een kleine attentie die u graag aanneemt. Wat nu als het bedankje een enveloppe met inhoud is of een doos champagne? Zijn daar wettelijke regels voor?

BTW - 16.09.2014

De uitgifte van vouchers, hoe zit het met de btw?

Stel, u geeft cadeaubonnen, boekenbonnen, kortingsvouchers, etc. uit aan uw klanten, hoe zit het dan met de btw? Bent u eigenlijk wel btw verschuldigd? Per 1 januari 2015 gaan hiervoor naar verwachting nieuwe regels gelden.

AFSCHRIJVEN - 16.09.2014

Afschrijven, houd rekening met de restwaarde

Als u investeert in een bedrijfsmiddel, moet u hierop afschrijven. Daarbij moet u een aantal regels in acht nemen en ook rekening houden met de restwaarde. Wat betekent dit en welke invloed heeft dit op uw maximale afschrijving?

AFTREKPOST - 16.09.2014

Wat kan ik met de kosten van mijn rijbewijs?

Als ondernemer kunt u nauwelijks zonder auto. Dat geldt ook voor uw personeel. Betekent dit dat u de kosten van het behalen van het rijbewijs ten laste van de winst kunt brengen en ze belastingvrij kunt vergoeden? Of toch niet?

ERF- EN SCHENKBELASTING - 16.09.2014

Bedrijfsopvolgingsregeling blijft intact


LOONHEFFING - 16.09.2014

Cafetariaregeling blijft ook mogelijk vanaf 2015

Veel werkgevers bieden hun werknemers een ‘cafetariaregeling’ aan. Het is dan mogelijk om belaste beloningsbestanddelen uit te ruilen tegen fiscaal onbelaste componenten. Kan dit onder de werkkostenregeling ook nog?

BTW - 16.09.2014

Verkoop goederen aan een particulier in ander EU-land?

U verkoopt en verzendt producten per post aan particulieren woonachtig in een ander EU-land. Waar moet u dan aan denken voor de btw? Moet u zich registreren voor de btw in het andere EU-land? Welk btw-tarief is van toepassing?

AUTO VAN DE ZAAK - 16.09.2014

Fout in rittenstaat, forse boete!

Als een kilometeradministratie voor de auto van de zaak niet sluitend is, volgt er vaak een forse boete. Over deze boete is de laatste tijd nogal wat te doen.

BELASTINGTERUGGAVE - 16.09.2014

Voor belastingteruggaven een ander rekeningnummer

U wilt (op advies van uw boekhouder) zakelijk en privé zo veel mogelijk scheiden om overzicht te hebben. De Belastingdienst wil juist één bankrekening gebruiken voor alle toeslagen en teruggaven van belastingen. Hoe pakt u dat aan?

BOER EN BEDRIJF - 16.09.2014

Getroffen door Russische boycot? Wat nu?

Bent u getroffen door de Russische boycot, dan kan het helpen als u wat uitstel krijgt voor uw belastingverplichtingen. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kunt u die nu benutten?

BOER EN BEDRIJF - 16.09.2014

Bedrijfsoverdracht? eHerkenning!

Vanaf 1 januari 2015 kunt u alleen nog met eHerkenning inloggen bij RVO. Voor nieuwe bedrijven geldt dit echter nu al. Wat speelt er nu en wat is nu belangrijk?

BEDRIJFSPAND - 16.09.2014

Geldig BV-huurcontract ondanks bezwaar verhuurder!

Als een ondernemer een bedrijfspand huurt en daarna voor zijn bedrijf een BV opricht, gaat het huurcontract dan automatisch mee naar de BV? Of komt daar meer bij kijken? En wat als de regels niet zijn nageleefd?

FISCALE WINST - 16.09.2014

Extra belastingvoordelen voor melkrobots benutten

De meeste melkveehouders gaan tegenwoordig voor de melkrobot. En als daar dan ook nog een fikse fiscale subsidie aan vastzit, dan maakt dat de keuze niet moeilijker! Hoe gaat het fiscaal goed? Welke stappen moet u doorlopen?

BURENRECHT - 16.09.2014

Geen gelijke belangen bij recht van weg

Op een perceel is een recht van weg (erfdienstbaarheid) gevestigd. Als de eigenaar van dit dienende erf dit wil wijzigen, wiens belang weegt dan het zwaarst? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter nu beslist?

GEBOUW EN GROND - 16.09.2014

Teruggefloten door rechter; verkeerde norm gemeente!

Als de gemeente normen opstelt om de omvang van veehouderijen te beperken, waar moet dan rekening mee worden gehouden? Wat heeft de rechter gezegd?

CONTRACT - 16.09.2014

Zware eisen voor rechtsgeldig koopcontract woonhuis!

Als er overeenstemming is bereikt en het schriftelijk koopcontract is getekend, is er dan sprake van een rechtsgeldig contract? Of gelden er nog andere eisen? Wat als de handtekening weer is doorgekrast? Wat heeft de rechter nu beslist?

ADMINISTRATIE - 16.09.2014

Het keurmerk ‘Zeker-Online’


SCHENKEN - 16.09.2014

Verhoogde schenkingsvrijstelling, nu kan het nog!

Onlangs heeft de minister van Financiën bekendgemaakt dat de verhoogde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning nog tot het einde van dit jaar gebruikt kan worden. Wat komt er eigenlijk allemaal bij zo’n schenking kijken?

BTW - 16.09.2014

Buitenlandse btw nú terugvragen

Ook de buitenlandse btw die aan uw BV in rekening wordt gebracht, kunt u terugvragen. Hoe werkt dat dan? Waar moet u op letten?

FISCOTIP - 16.09.2014

Forensenbelasting? Nee, dank u!

Als u in Nederland een tweede woning bezit om daar tijdens vakanties te verblijven, krijgt u te maken met forensenbelasting. In sommige situaties kunt u die echter ontgaan. Maar doe het dan wel goed, anders bent u alsnog de pineut.

CONTROLE - 16.09.2014

Mag de fiscus uw administratie meenemen bij controle?

Tegen de beslissing om u te controleren heeft u niks in te brengen. Dat is een zaak van de Belastingdienst alleen. De Belastingdienst moet zich echter wel aan de controlespelregels houden. Wat mag de fiscus met uw administratie?

VERZEKERINGEN - 16.09.2014

Aandacht voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering

De premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is meestal niet mis. Premieverhoging is meer regel dan uitzondering, zelfs gedurende de looptijd van het contract. Maar dat kan volgens de rechter niet zomaar! Hoe zit dat?

LOONHEFFING - 16.09.2014

Massaal op bonnenjacht

Onlangs is bekendgemaakt dat vanaf 1 januari 2015 de werkkostenregeling voor iedere werkgever verplicht is. Het oude systeem van kostenvergoedingen verdwijnt. Wat betekent dat voor u en uw werknemers? Wat kunt u nú al doen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 16.09.2014

Bedrijfsoverdracht met restschuld, DGA aansprakelijk?

Een BV blijft met een restschuld zitten nadat de bedrijfsactiviteiten eruit gehaald zijn. Kunnen de crediteuren dan de directeur-grootaandeelhouder (DGA) aanspreken? Wat heeft de rechter hier nu over beslist?

Cookiebeleid