REIZEN - 10.05.2008

Vakantievoorpret

De vakantietijd komt er weer aan en geeft al de nodige voorpret. Wij vonden deze websites met informatie over uw komende reisbestemming. Leuk om te lezen wat er te doen is of om te bepalen waar u eigenlijk naartoe wilt.

Een prima startpunt

Weet u nog niet precies waar u naartoe wilt, dan kan de bestemmingzoeker van Ilse Reizen (http://reizen.ilse.nl) u misschien helpen. De site heeft ruim 12.000 wereldwijde bestemmingen in haar database. U kunt hierin zeer specifiek zoeken op o.a. continent, reistype, soort vakantie, het aantal stranden in de omgeving, temperatuur en zelfs op de gewenste hoeveelheid neerslag. Per bestem­ming vindt u bovenin tabs waar u o.a. informatie vindt over restaurants, winkels en beziens­waardig­heden. Verder kunt u dan zoeken in de online reisgidsen van een aantal touroperators, dus helemaal objec­tief is deze site niet.

Uitgebreid zoeken

1. Ook bij Travelmap.nl (http://www.travelmap.nl) kunt u tickets en hotels boeken, maar vooral ook virtueel rondstruinen over de wereld via de kaart onderaan de homepage. Via Australië kozen wij voor Sydney. De geboden informatie (Reis­informatie Sydney) is kort en bondig. Via de platte­grond krijgt u dan wel nog meer informatie zoals Accommodaties, Strand en Bezienswaardigheden (via Overdag doen). Waar u zeker of juist niet naartoe moet, vindt u in de Do’s en Don’ts.

2. Foto’s en video’s van een Europese reisbestem­ming kunt u bekijken via Euroreizen.be (http://www.euroreizen.be). Door het aanwezige beeld­materiaal is dit een prima website om rond te ‘reizen’. Voor de meeste foto’s en video’s wordt u doorgelinkt naar Travelemotions.eu (http://www.travelemotions.eu) waar u overigens nog meer beeldmateriaal vindt. Behalve veel beeld­materiaal vindt u ook een selectie kaarten via de homepage onder het kopje Digitale Kaarten.

Om in de stemming te komen

1. Bij het ANWB-blad Reizen Magazine (http://www.reizen.nl) kunt u via Index Reizen Magazine online zoeken naar nummers die gaan over uw vakantiebestemming en die nabestellen (v.a. € 7,20). Verder vindt u er ook veel gratis en boeiende Reisverhalen en foto’s en nuttige infor­matie bij Reisvragen en Cityexperts. Bij beide rubrieken kunt u ook zelf vragen stellen, maar de Cityexpert antwoordt alleen aan abonnees van het tijdschrift Reizen Magazine.

2.Reisradar (http://www.reisradar.nl) is een commerciële site waar u reizen kunt boeken. Maar u kunt hier ook inspiratie opdoen door te zoeken in de database met meer dan 11.000 wereldwijde bestemmingen. Het interessantste aan de website is de rubriek Ontdek. Daar kunt u via de navigatie­balk rechts van de pagina (onder Thema’s) zoeken naar artikelen over verschillende landen. Naast deze artikelen die zijn geschreven door profes­sionele redacteuren, vindt u ook een niet al te grote verzameling ervaringen van reizigers via Tips van reizigers.

Conclusie

Ilse Reizen is een prima startpunt vanwege het grote aantal filters, zoekmogelijkheden en het grote aanbod aan bestemmingen. Reisradar biedt ongeveer net zoveel bestemmingen met bovendien meer achtergrondinformatie, maar op uw voor­keuren selecteren is lastiger. Euroreizen.be biedt aardig wat foto’s en video­beelden en voor reis­verhalen kwam Reizen Maga­zine ons inziens het beste uit de bus. Al met al kunnen de sites u prima op weg helpen bij het kiezen of vooraf verkennen van uw vakantie­bestemming.

Ilse Reizen is een prima startpunt voor uw zoektocht naar uw vakantie­bestem­ming. Veel beeldmateriaal van reisbestemmingen vindt u bij Euroreizen.be en reis­verhalen bij Reizen Magazine van de ANWB.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01