PERSONEEL - 02.03.2021

Cadeautje thuiswerker door corona onbelast?

Vanwege de coronacrisis wordt er indien mogelijk thuisgewerkt. U mag hier fiscaal geen belastingvrije financiële vergoeding voor geven en dus sturen sommigen af en toe een kleine attentie (een bloemetje, een flesje wijn, bonbons, etc.). Tip.  Volgens de regeling voor kleine geschenken kan een werkgever zijn personeel onder bepaalde voorwaarden onbelast een kleine attentie geven. Dat mag echter alleen in situaties waarin ook anderen een attentie geven, zoals bij een verjaardag of de geboorte van een kind. Let op.  Een aardigheidje vanwege thuiswerken, valt hier dus niet onder.

Werkkostenregeling. Een attentie kunt u natuurlijk wel onderbrengen in de werkkostenregeling, dan is deze wel belastingvrij. Als u binnen de vrije ruimte blijft, betaalt u ook geen belasting. Zo niet, dan betaalt u 80% belasting via de eindheffing.

Escape mogelijk? U kunt de thuiswerker op zijn verjaardag dus toch belastingvrij een kleine attentie geven. Houd er dan wel rekening mee dat de attentie maximaal € 25 mag kosten, inclusief btw en exclusief bezorgkosten. Let op.  Ook mag u geen geld of waardebonnen geven.

U mag thuiswerkers niet zomaar belastingvrij van een kleine attentie voorzien. U kunt wel gebruikmaken van de kleine geschenken- en de werkkostenregeling, bijv. op de verjaardag!

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01