TELEVISIE - 28.03.2008

Wat komt er op tv?

Bent u benieuwd wat er allemaal op televisie komt? Via internet vindt u snel het antwoord. Waar? Wij zochten voor u de beste online tv-gids.

Online tv-gidsen

1. Bij Vanavond.tv (http://www.vanavond.tv) ziet u in één oogopslag wat de landelijke commerciële zenders, de publieke omroep, MTV en Discovery ’s avonds vanaf 18.00 uur brengen. De site is zeer basic opgezet, maar daardoor misschien wel handig voor iemand die na een werkdag snel wil zien wat er op televisie komt.

2.xGuide.nl (http://www.xguide.nl) biedt wat meer extra’s. U kunt bijvoorbeeld de volgorde van de kanalen die getoond worden wijzigen en, als u zich aanmeldt, uw favoriete televisieprogramma’s opslaan. Handig en overzichtelijk!

3. Veel flitsender presenteert Zie.nl (http://zie.nl) haar zeer interactieve online programmagids. U kunt zoeken via een ‘kijkwolk’ (programma’s die voorbijzweven), die u kunt instellen op een tijdstip. Voor een persoonlijke kijkwolk moet u zich (gratis) registreren: onderaan de homepage Aanmelden of Aanmelden met kijktest. Dit laatste betreft een aangepaste kijkwolk op basis van de voorkeur voor bepaalde televisiepersoonlijkheden. Liever geen flashy kijkwolk? Klik dan door naar TV Gids voor een overzicht van regionale, nationale, internationale en themakanalen.

4. Ook kabelaar UPC (http://www.upclive.nl/Televisie/TV_gids/) biedt een televisiegids met allerlei zoekmogelijkheden, bv. op zender en pro­gramma. U kunt ook zenders met elkaar ver­gelijken en uw eigen favoriete zenders instellen. De mogelijkheden gaan zover, dat het er alle­maal niet makkelijker op wordt. U moet aardig wat tijd investeren om het allemaal te snappen.

5. Dat geldt ook voor de gids van collegakabe­laar Casema: Programmagids.nl (http://www.programmagids.nl). De gids is bovendien anders dan bij de andere sites horizontaal vormgegeven, wat deze minder overzichtelijk maakt. Net als de andere diensten, ook hier buitenlandse, regionale, natio­nale en thema-zenders.

6. Met artikelen, vooraankondigingen en pro­gramma­tips doet TVGids.nl (http://www.tvgids.nl) het meest aan de oude vertrouwde televisie­bode denken. Maar wel één die met het digitale tijdperk is meegegaan. Ook hier is een per­soon­lijke gids mogelijk, kunt u de top 5 van de meest aangeklikte programma’s raadplegen en direct zien wat er Nu & straks op televisie is. Via TVGids Live! kunt u alvast een blik werpen op wat er vandaag of mor­gen uitgezonden zal worden. TVGids.nl heeft een goede zoekfunctie en heeft regionale, nationale en internationale zenders. Een extra is de mogelijkheid om de gids op uw mobiel te ontvangen met een SMS-kijkwekker. U ont­vangt dan een sms’je als uw fa­voriete pro­gramma begint. Kortom: een prima, overzichtelijke site met handige informatieve en digitale extra’s.

Een vergelijking

zenders vooruitzicht persoonlijke gids
Vanavond.tv 12 0 dagen nee
xGuide.nl 62 1 dag ja
Zie.nl 214 1 dag ja
UPC Live 131 1 week ja
Programmagids.nl 120 5 dagen ja
TVGids.nl 69 2 dagen ja

Zie.nl biedt de meeste (buitenlandse) zenders en de meeste digitale mogelijkheden, maar is daardoor ook minder overzichtelijk. TVGids.nl heeft minder zenders, maar door de uitgebreide informa­tie en overzichtelijk presentatie vonden wij dit de meest gebruiksvriendelijke site. Als u een hele week vooruit wilt kijken, surf dan naar UPC Live.

TVgids.nl lijkt het meest op de vertrouwde televisiebode en biedt voor twee dagen de programma’s van 69 zenders. Voor allerlei zoekmogelijkheden en technische snufjes surft u naar Zie.nl.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01