E-MAIL - WEBMAIL - 21.10.2010

Hotmail Wave 4: wat is er nieuw?

Hotmail is geleidelijk aan een nieuwe versie - de zgn. Wave 4 - van haar populaire webmaildienst aan het uitrollen. Wat mag u ervan verwachten?

De update was nodig, want qua mogelijkheden en gebruiksgemak moest Hotmail steeds meer onderdoen voor de concurrenten. Vaste Hotmail-gebruikers hebben mogelijk al kennisgemaakt met de nieuwe versie. Anders moet u nog even geduld hebben, want de update wordt niet bij alle gebruikers tegelijk doorgevoerd. Welke features wanneer beschikbaar worden, verschilt ook. Zo was bv. de ondersteuning voor SkyDrive (http://skydrive.live.com) bij ons nog niet actief.

Geen ballast in uw inbox

Er ging extra veel aandacht naar nieuwe features om uw inbox overzichtelijker te houden. Voortaan kunt u in uw inbox snel wisselen tussen diverse weergaves (bovenaan Postvak IN). Die werken zoals filters, zodat u bv. alleen de berichten van bekende contacten te zien krijgt, updates van sociale netwerken of berichten van door uzelf gedefinieerde groepen. In het menu links vindt u nog meer filters, bv. om alleen berichten met foto’s te tonen. Met deze weergaveopties kunt u sneller door uw inbox navigeren. Verder is er een opruimfunctie voor uw inbox (menu Opruimen). Hiermee kunt u snel alle berichten van bepaalde afzenders verwijderen of verplaatsen naar een andere map. Tegelijk kunt u instellen dat de gekozen actie voortaan automatisch op alle nieuwe berichten van die afzender uitgevoerd wordt. Dit is erg handig om bv. nieuwsbrieven naar een aparte map te leiden. Tip. Deze acties werken ook op berichten die u vanaf externe accounts (bv. een Gmail-adres) laat ophalen.

Bijlagen en media

Als u vaak foto’s mailt naar vrienden of familie, zal de nieuwe functie voor fotobijlagen u zeker bevallen. In plaats van de foto’s echt als bijlagen toe te voegen, laadt Hotmail uw foto’s op naar Windows Live SkyDrive, een online opslagruimte. In uw bericht verschijnen er verkleinde foto’s. De ontvanger kan naar wens een slideshow bekijken, de foto’s op ware grootte downloaden, commentaar toevoegen, enz. U kunt tot 200 foto’s van elk maximaal 50 MB in een bericht plaatsen.

Ontvangt u een bericht met een (Office-)document als bijlage, dan kunt u dit direct in Hotmail openen, dankzij Office Web Apps. Omgekeerd kunt u tot 10 GB aan documentbijlagen versturen in een bericht. Dit werkt eveneens via SkyDrive.

Links naar YouTube-filmpjes of foto’s op Flickr worden automatisch herkend in een bericht en u kunt ze direct bekijken in uw Hotmail-account.

Ook mobiel bereikbaar

Verder heeft Hotmail ingezet op een betere bereikbaarheid via smartphones en mobiele toe­stellen. Er is ondersteuning voor Exchange ActiveSync, waardoor pushmail mogelijk wordt op smartphones die hiermee overweg kunnen. Nieuwe berichten worden dan, zodra ze op uw Hotmail-adres aankomen, meteen naar uw smartphone gepusht (net zoals bij een BlackBerry). Ook uw adresboek en agenda’s bij Windows Live Hotmail kunt u zo synchroniseren met uw smartphone. Daarnaast is de mobiele versie van de Hotmail-­site een pak gebruiksvriendelijker geworden.

Onderhuids

Niet meteen zichtbaar is de verbeterde spamfilter. Die is nu gebaseerd op Microsoft SmartScreen-technologie die o.a. in Microsoft Exchange-servers gebruikt wordt. Uw account wordt ook beter beveiligd, bv. als u via een publieke pc inlogt.

Sinds de Wave 4-update is Hotmail sneller, handiger Ă©n beter mobiel bereikbaar. Met de inbox-filters en de vlotte ondersteuning voor foto- en documentbijlagen bespaart u zeker tijd.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01