VERVOER - AUTO - 24.02.2012

Bespaar op brandstof

De prijzen aan de pomp stijgen en het einde is nog niet in zicht. Deze websites en apps kunnen zorgen voor een welkome besparing op uw brandstofkosten.

1.Goedkoop tanken. Diverse websites wijzen u de weg naar de goedkoopste pomp in de buurt. Brandstof-zoeker (http://www.brandstof-zoeker.nl) toont de pompen op een overzichtelijk kaartje. Goedkooptanken.nu (http://www.goedkooptanken.nu) is niet de mooiste site, maar bevat ook aardig wat pomplocaties. De prijsinformatie op Brandstofprijs.nl (http://brandstofprijs.nl) is helaas vaak erg verouderd. Soms is het handig om te zoeken naar de voordeligste pomp langs een route. Met Tankwijzer kan dat (http://www.tankwijzer.nl).

2. Apps. Nog handiger is het als u kunt zoeken naar een pomp terwijl u onderweg bent. Voor zowel Apple (iOS) als Android werden hiervoor apps ontwikkeld, verkrijgbaar in de App Store of Android Market.

Systeem Tankstations Gebruik Kosten
CheapGas Android ++ + gratis
DirectLease Android/iOS +++ +++ gratis
Athlon Android/iOS +++ +++ gratis
Tanken iOS +++ ++ € 0,79
TankZe iOS ++ ++ gratis

Onze voorkeur gaat uit naar de apps Athlon Brandstofprijs en DirectLease Tankservice. Deze zijn gratis voor Android- Ă©n Apple-gebruikers, bevatten actuele prijsinformatie, veel locaties en geven u heel handig de route-informatie naar de gekozen pomp.

3. Brandstofadministratie. Als u een administratie wilt bijhouden van uw tankbeurten, kosten en brandstofverbruik, is FuelLog Car Management voor Android een aanrader. Voor Apple-gebruikers is er het vergelijkbare Gas Cubby. Beide zijn gratis.

4. Zuiniger rijden. Tips om zuiniger te rijden vindt u op de website Het Nieuwe Rijden (http://www.hetnieuwerijden.nl). Om u een handje te helpen is er Fueless (http://fueless.nl), een gratis iPhone-app die u tijdens het rijden vertelt welke aanpassingen u kunt maken aan uw rijstijl om brandstof te besparen. De site legt uit hoe dat werkt.

Met zuinig rijden en tanken kunt u flink wat besparen. De handige apps van DirectLease en Athlon wijzen u de weg naar de goedkoopste pomp.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01