Alle domeinen

2012 - Februari

VERKOOP - 29.02.2012

Niet melden erfdienstbaarheden, tekortkoming verkoper

Na de aankoop van een woning komt de koper erachter dat er twee erfdienstbaarheden op het erf rusten. Had de verkoper dit moeten melden? En als dat zo is, is dit dan zó ernstig dat de koper de overeenkomst kan ontbinden?

OVERDRACHTSBELASTING - 29.02.2012

Overdrachtsbelasting ontgaan? Partnerschap aangaan!

Bij een verdeling van een huwelijksgoederen- of partnergemeenschap is geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Is het ook mogelijk om daartoe zo’n gemeenschap te creëren? Wat zei de rechter daar onlangs over?

IN DE KIJKER - 29.02.2012

Wat is waardedrukkend voor de WOZ-waarde?

In het eerste kwartaal van 2012 ontvangt u van de gemeente het aanslagbiljet OZB met daarop ook de WOZ-waarde van uw pand(en). De peildatum is 1 januari 2011. Wat als deze waarde een flink stuk hoger is dan u had verwacht?

MAKELAARSCONTRACT - 29.02.2012

Aankopend makelaar soms toch gevolmachtigde!

Als makelaar staat u er niet dagelijks bij stil hoe de relatie met uw opdrachtgever nu juridisch is gekwalificeerd. Een recente rechterlijke uitspraak laat zien dat u dit eigenlijk wel zou moeten doen. Wat speelt er nu en wat betekent dit voor u?

UW RAADSMAN - 29.02.2012

Nieuws over vruchtgebruik en blote eigendom

Veel ouders hebben de blote eigendom van hun woonhuis in het kader van estate planning alvast aan hun kind(eren) overgedragen. Zij houden dan zelf het levenslange vruchtgebruik. Wat is daar voor nieuws over?

VERKOOP - 29.02.2012

Ook op een veiling moet u praten

Bij een vrijwillige veiling van een woning ‘vergeten’ verkoper, makelaar en notaris problemen met de fundering te melden. Wie draait er op voor de gevolgen?

APPARTEMENTSRECHTEN - 29.02.2012

Wie heeft het hier nu voor het zeggen?

Uw cliënt heeft een winkel in een complex met winkels en bovenwoningen. Door de stemmenverhouding in de Vereniging van Eigenaars hebben de winkeleigenaren niets te zeggen over het onderhoud, e.d. Is daar iets aan te doen?

WONINGHUUR - 29.02.2012

Huurverhoging per 1 juli 2012


BOER EN PRIVÉ - 29.02.2012

Kind onterven, wat is er nu beslist?

Kunt u regelen dat een kind niets van u erft of erft een kind áltijd een bepaald deel van uw vermogen? Welke wettelijke rechten heeft een onterfd kind? Wat heeft de rechter in een recent geval van een onterfd kind beslist?

BOER EN BEDRIJF - 29.02.2012

Prognose voerwinst varkens en biggenprijzenschema

Wat kunt u nu als varkenshouder met de voorlopige voerwinstprognoses voor de zeugen- en vleesvarkenshouderij 2011 en het landelijk biggenprijzenschema januari 2012? Hoe vergelijkt u nu uw fiscale bedrijfsresultaten?

MEEWERKENDE PARTNER - 29.02.2012

Kosten niet betaald, wel aftrekbaar!

Als uw echtgenoot of partner meewerkt in uw bedrijf, kunt u hiervoor een vergoeding afspreken. Deze dient u ook uit te betalen. Toch kan ook een niet-betaalde vergoeding aftrekbaar zijn. Waar hangt dit van af?

GEBOUW EN GROND - 29.02.2012

Nu opgelet bij terugbetaling derogatietarief

Heeft u een brief van Dienst Regelingen gekregen dat u een deel van het door u betaalde derogatietarief terugkrijgt? Bekijk dan wat de reden hiervan is. Bent u het hier niet mee eens, dan moet u actie ondernemen. Hoe werkt dat?

BOER EN BEDRIJF - 29.02.2012

Bedrijfstoeslag 2012: kortingen en overdracht

Er is nu veel discussie over het nieuwe GLB-beleid en de toekomstige bedrijfstoeslagregeling. Maar in de huidige regeling rond de bedrijfstoeslag gaan dit jaar ook nog een aantal zaken veranderen. Wat speelt er nu? Wat kunt u hiermee?

FISCALE WINST - 29.02.2012

Extra fiscaal voordeel met investeringen scoren!

U zult bij iedere investering voor uw land- of tuinbouwbedrijf stilstaan bij de kosten. Een mooie manier om deze kosten te drukken zijn de fiscale stimulerings-maatregelen voor milieu- en energie-investeringen. Hoe kunt u profiteren?

AUTO - 29.02.2012

Bpm- en btw-kennis is macht bij inruil

Hoe weet u hoeveel uw dealer verdient aan uw ingeruilde auto? Hoe berekent u nu correct de btw op de inruilauto? Wat met de bpm? Hoe staat u nu sterk?

BELASTINGAFDRACHT - 28.02.2012

Te hoge storting g-rekening werkt niet


ONTSLAGVERGOEDING - 28.02.2012

Ontslagvergoeding als koopsom lijfrente?


VERLOF - 28.02.2012

Naar de dokter tijdens werktijd. Moet dat?

Vaak komt het voor dat werknemers, tijdens werktijd, de huisarts willen bezoeken of snel naar huis moeten omdat de waterleiding is gesprongen. Moet u dit als werkgever toestaan en moet u over de niet gewerkte uren loon betalen?

AANSPRAKELIJKHEID - 28.02.2012

En ineens staan ze binnen ...

Kunt u als werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van een gebeurtenis die helemaal van buiten komt? Zoals een gewapende overval? Wat speelde daarover laatst bij de rechter?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 28.02.2012

Concurrentiebeding stilletjes verlengd

Één van uw medewerkers heeft bij u een arbeidsovereenkomst voor één jaar. In zijn contract is een stevig concurrentiebeding opgenomen. Dat is belangrijk in uw branche. Hoe zit het als hij daarna bij u blijft werken met een vast contract?

RE-INTEGRATIE - 28.02.2012

Lopen dikke werknemers een groter risico op ontslag?

Frans kampt al jarenlang met overgewicht als gevolg waarvan zijn knieën het steeds begeven. U bent het veelvuldige ziekteverzuim van Frans zat. Kunt u hem ontslaan? Waar moet u rekening mee houden? Welke valkuilen zijn er?

LOONHEFFING - 28.02.2012

Baas, kan ik (n)iets bij u lenen?

Nu banken steeds moeilijker doen, blijken werkgevers nog wel eens bereid hun werknemer tegemoet te komen met een lening. Een leuke geste. Maar hoe houdt u dat voor uzelf als werkgever én voor uw werknemer ook fiscaal leuk?

LOON TIJDENS ZIEKTE - 28.02.2012

Maar ik kan écht nog niet aan de slag!

Uw bedrijfsarts vindt dat uw zieke werknemer weer kan werken, maar deze is het daar niet mee eens. Hij vraagt een second opinion aan bij het UWV. Dat duurt wel even … en al die tijd zit uw werknemer thuis. Wat nu met zijn loon?

ONTSLAG - 28.02.2012

Affaire met de vrouw van een collega

Uw werknemers Bas en Wim zijn naast collega’s ook beste vrienden. Totdat de vrouw van Bas een relatie krijgt met Wim. Wat speelde er laatst?

UITSMIJTER - 28.02.2012

Een kansje wagen?


OMZETBELASTING - 28.02.2012

Formulier suppletieaangifte btw


PROCEDURE - 28.02.2012

Druk? Laat uw partner het werk doen!

Onlangs heeft het Hof ’s-Hertogenbosch uitspraak gedaan in een opmerkelijke zaak over de proceskostenvergoeding. De overheid moet de kosten wegens juridische bijstand van de echtgenote vergoeden. Wat was er hier aan de hand?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 28.02.2012

Middellijk bestuurder ontspringt de dans

Vaak is men als directeur-grootaandeelhouder door tussenkomst van de holding indirect - dus middellijk- bestuurder van de werk-BV. Ook dan moet u op uw hoede zijn voor aansprakelijkstelling door de Belastingdienst. Hoe zit dat?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 28.02.2012

Lening zonder voorwaarden toch afwaarderen

De Hoge Raad heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over de (on)­za­kelijkheid van een lening van een directeur-grootaandeelhouder aan zijn eigen BV. Wanneer speelt dit? Waar moet u op letten?

LOONHEFFING - 28.02.2012

Ongevallenverzekering, goed geregeld!

Veel werkgevers hebben in hun secundaire arbeidsvoorwaarden een collectieve ongevallenverzekering opgenomen. Hoe pakt dit fiscaal uit? Hoe kan dit voor u en uw werknemers zo voordelig mogelijk worden geregeld?

FISCOTIP - 28.02.2012

Bedrijfsopvolging, tijdig voorsorteren

Directeuren-grootaandeelhouders hebben hun bedrijf vaak ondergebracht in een holdingstructuur. In deze ‘Fiscotip’ laten wij u zien hoe kan worden voorkomen dat er bij overlijden van de DGA direct met de fiscus moet worden afgerekend.

SUCCESSIEPLANNING - 28.02.2012

Erf- en schenkbelasting, goed op de kleintjes letten!

De erfbelasting is een raar iets. Uw hele leven betaalt u belasting, en als er wat overblijft, moet daar nog eens belasting over betaald worden. Ook als men schenkt, staat de fiscus paraat. Gelukkig kan men profiteren van vrijstellingen.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 28.02.2012

Fiscus te laat? Vraag een dwangsom!

Onlangs werd bekend dat er bij de Belastingdienst een enorme stapel bezwaarschriften op afhandeling ligt te wachten. Wat doet u als u maar niets hoort?

BELASTINGEN - 27.02.2012

Nieuwe woning weer in de verkoop?


MEEWERKENDE PARTNER - 27.02.2012

Kosten niet betaald, wél aftrekbaar!

Als uw echtgenoot of partner meewerkt in uw bouwbedrijf, kunt u hiervoor een vergoeding afspreken. Deze dient u ook uit te betalen. Toch kan ook een niet-betaalde vergoeding aftrekbaar zijn. Waar hangt dit van af?

RECHT VAN DE BOUW - 27.02.2012

Scheurvorming in gevels, hoe nu geen probleem meer?

Als een opdrachtgever reclameert over scheurvorming in binnenwanden en/of buitengevels, bent u dan als aannemer altijd aansprakelijk? Wat heeft de rechter nu gunstig beslist? Wanneer is het echt einde oefening voor klagende klanten?

RECHT VAN DE BOUW - 27.02.2012

Klant levert materialen, hoe nu zonder risico verwerken?

Klanten willen steeds vaker zélf materialen leveren. Dit geeft nogal eens gedoe. Dit levert nl. vaak juridische geschillen op. Hoe voorkomt u zo’n kruiwagen met gedoe en claims? Wat nu te doen bij door de klant geleverde bouwmaterialen?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 27.02.2012

Bouwplaats nu op slot voor betaling aanneemtermijnen?

Een onderaannemer verving de sloten en de borden van de hoofdaannemer door eigen nieuwe. Op de borden zette hij: ‘Ik gebruik mijn retentierecht en ontzeg de toegang tot de bouw’. Wanneer kunt u dit gebruiken? Wat is er nu beslist?

AANBESTEDING - 27.02.2012

Hoe nu geen risico’s met elektronische aanbesteding?

Inschrijving op aanbestedingen kan nu steeds vaker alleen via de website van de aanbesteder. Als een elektronische inschrijving op tijd is verstuurd maar de bijlagen te laat, mag de aanbesteder de inschrijving dan ongeldig verklaren?

ONDERNEMERSCHAP - 27.02.2012

Maakt u wel voldoende uren?

Voorlopig krijgt u de belangrijkste belastingvoordelen voor ondernemers alleen als u genoeg uren aan uw bouwbedrijf besteedt. Dat gaat wellicht veranderen.

WEBDIENSTEN - PDF - 24.02.2012

Een webpagina omzetten naar pdf


E-MAIL - WEBMAIL - 24.02.2012

Een .exe-bestand verplaatsen via Gmail


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 24.02.2012

De beste apps voor LinkedIn

Via LinkedIn – nu ook in het Nederlands! – kunt u uw professionele contacten onderhouden en uitbreiden. Er bestaan echter een heleboel apps voor deze sociale netwerksite. Welke zijn zeker de moeite waard?

ZAKELIJK - ONDERNEMEN - 24.02.2012

Zaken doen over de grenzen heen

Wilt u een filiaal van uw onderneming opstarten in het buitenland? Of denkt u eraan om te gaan exporteren? Waar kunt u online terecht voor concrete info over specifieke landen?

ONTSPANNING - TELEVISIE - 24.02.2012

Films en video’s op uw tv

Wilt u films of streaming video op uw tv bekijken? U kunt dan uw pc met uw tv verbinden, maar gemakkelijker gaat het als u een multimedia streamer of ­apparaatje koopt dat u met uw tv verbindt. Hoe gaat dit precies en wat kan er?

OPLEIDING - LESBOEKEN - 24.02.2012

Interactieve lesboeken voor de iPad

Apple heeft zijn iBooks-app uitgebreid met lesboeken met interactieve diagrammen, foto’s, video’s en zelfs 3D-beelden. Met de gratis Mac-toepassing iBooks Author zou u zelf lesboeken kunnen maken. Wat moet u hiervan weten?

SOFTWARE - BROWSER - 24.02.2012

Apps… nu ook voor uw browser

Op smartphones, tablet en op Mac’s kunt u al langer met één klik ‘apps’ i­nstalleren. Nu is het ook de beurt aan browsers en Google Chrome bijt de spits af met de Chrome Web Store. Is dit de moeite waard?

NIEUWS - NIEUWSSITES - 24.02.2012

Nieuws mooier voorgesteld

U heeft wellicht uw favoriete nieuwssites, maar geregeld worden er ook alternatieven gelanceerd. Vaak mikken die op een betere, overzichtelijkere voorstelling van de berichtgeving. Zijn deze de moeite waard?

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 24.02.2012

Online meeting… professioneel en efficiënt

Soms is het interessant om met collega’s, met klanten of zelfs met familie of vrienden presentaties, documenten of uw hele scherm of desktop via internet te kunnen delen. Met welke diensten kunt u dat precies doen?

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 24.02.2012

CX.com: de opvolger van Dropbox?

Dropbox is zowat de populairste cloudopslagdienst. Geregeld duiken er echter gelijkaardige services op. Een nieuwe variant is CX.com: biedt die een meerwaarde ten opzichte van Dropbox?

VERVOER - AUTO - 24.02.2012

Bespaar op brandstof

De prijzen aan de pomp stijgen en het einde is nog niet in zicht. Deze websites en apps kunnen zorgen voor een welkome besparing op uw brandstofkosten.

EIGEN WEBSITE - VARIA - 24.02.2012

Bescherm uw website tegen spam

Uw klanten moeten u kunnen bereiken. Een duidelijke vermelding van uw e-mailadres op uw website is dus essentieel. Daardoor stelt u zich echter bloot aan ‘spammers’. Kunt u zich hiertegen indekken?

E-MAIL - WEBMAIL - 24.02.2012

Webmail anders

Er bestaan uitstekende alternatieven voor de ‘grote drie’ webmaildiensten Gmail, Hotmail en Yahoo Mail. Welke underdogs zijn de moeite waard om te proberen? We geven u drie alternatieven.

BEDRIJFSPAND - BTW - 20.02.2012

Wonen en werken in één, eigen pand, wat met de btw?

Als u een pand heeft gekocht waarin u zowel woont als werkt, zijn voor u de btw-regels vorig jaar gewijzigd. Hoe zit het vanaf 2012 nu precies met de aftrek? Waarvan is dit afhankelijk en wat betekent dit voor uw portemonnee?

TOESLAGEN - PRIVÉ - 20.02.2012

Kinderopvang? Let op uw uren!

De regeling van de kinderopvangtoeslag is per 1 januari jl. gewijzigd. Met name ten aanzien van het aantal uren waarvoor men een toeslag krijgt. Dit geldt ook voor de ondernemer die met kinderopvang te maken heeft. Hoe zit dat?

PERSONEEL - PREMIEKORTING - 20.02.2012

Minder premies bij meer jaartjes …

Heeft u misschien plannen om iemand in dienst te nemen? Wist u dat u bij bepaalde werknemers kunt besparen op de kosten van de werknemersverzekeringen? Hoe wordt een werknemer dan toch ineens een stuk voordeliger voor u?

BELASTINGDIENST - NAVORDERING - 20.02.2012

Wat nou ‘navorderen’?

Als de inspecteur tot de conclusie komt dat u (of degene die u bij uw belastingaangifte geholpen heeft) niet al uw inkomen heeft opgegeven, kan hij navorderen. Wanneer kan dat en wat zijn de voorwaarden? Waar moet u op letten?

INKOMSTENBELASTING - 20.02.2012

Een extraatje door middeling

Heeft u als ondernemer de afgelopen jaren sterk wisselende inkomens gehad? Dan heeft u mogelijk recht op een belastingteruggaaf door te ‘middelen’. Dit kan toch een aardig extraatje opleveren in deze financieel onzekere tijden.

BELASTINGAANGIFTE - 20.02.2012

Het is weer aangiftetijd

Tenzij u uitstel heeft aangevraagd, moet u vóór 1 april weer uw aangifte (laten) indienen. Zorg ervoor dat u niet te veel moet betalen. Waar moet u op letten?

LENEN - INKOMSTENBELASTING - 20.02.2012

Lenen van uw partner in plaats van bij de bank?

Als u bij uw eigen partner een lening kunt afsluiten, bespaart u wellicht op de rente. Fiscaal gezien is het echter oppassen geblazen, want er zijn valkuilen. Waarin schuilt het gevaar, waar moet u op letten?

ERFENIS - 15.02.2012

Je kind onterven, mag dat? Maar zou je dat wel doen?

Het komt in de beste families voor: één van de kinderen heeft steeds pech, terwijl het de anderen voor de wind gaat. Wat overkwam een moeder die wilde dat alles naar dat ene kind ging? Kunt u daar eventueel iets van leren?

BELASTINGEN - 15.02.2012

Geld over, wat zijn de mogelijkheden?

Als u tijdelijk liquide middelen overheeft, kunt u er als zelfstandig praktijkhouder verschillende kanten mee op. Met de bijbehorende fiscale consequenties. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de fiscale gevolgen van uw keuze. Wijsheid?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 15.02.2012

Als drie man ruziën om een been ...

Een vrijgevestigd medisch specialist wordt gevraagd in loondienst te treden bij een ziekenhuis. Na indiensttreding komt de samenwerking niet van de grond en het ziekenhuis ontslaat hem zonder vergoeding. Wat zei de rechter daarover?

MEEWERKENDE PARTNER - 15.02.2012

Hoe beloont u uw partner?

Het komt geregeld voor dat de partner/echtgenoot van een (para)medicus meewerkt in de praktijk. Een veelgestelde vraag is dan ook wat fiscaal gezien de gunstigste manier is om deze meewerkende partner te belonen.

RECHT - 15.02.2012

Klachten gestroomlijnd

Een ontevreden patiënt kan op veel plekken zijn gelijk proberen te halen. Hij kan naar het Tuchtcollege of de Geschillencommissie Zorginstellingen. Bovendien moet iedere zorginstelling een eigen klachtencommissie hebben. U ook?

ADMINISTRATIE - 15.02.2012

Mag u de rekening ook aan uw patiënt sturen?

Het is in veel gevallen gebruikelijk dat medici en paramedici hun factuur niet aan de patiënt sturen, maar aan de verzekeraar. Is dit verplicht of mag u, als dit beter uitkomt, de rekening ook aan uw patiënt sturen?

PRAKTIJKORGANISATIE - 15.02.2012

Toch doorstart LSP

Na de afwijzing van het wetsvoorstel inzake het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD) wilden diverse koepels van zorgverleners doorstarten. Lukte dat?

GEBOUW EN GROND - 15.02.2012

Ondergrond glasopstanden: discussiegrond


BOER EN PRIVÉ - 15.02.2012

Hoe bespaart u belasting over uw spaargeld?

In box 3 betaalt u elk jaar 1,2% inkomstenbelasting over uw spaartegoeden, ongeacht hoeveel spaarrente u heeft ontvangen. Met een BV betaalt u mogelijk minder belasting. Wat moet u nu weten?

BTW - 15.02.2012

Hoezo afgetrokken btw terugbetalen?

Als u de btw in uw investeringen heeft terugontvangen, houdt de Belastingdienst u een tijdje in de gaten. Soms moet hiervan namelijk weer een gedeelte worden terugbetaald. Hoe zit dat? Wanneer ‘bent u veilig’ voor de fiscus?

BOER EN BEDRIJF - 15.02.2012

Kan vergunning rond Natura 2000-gebieden met PAS?

Vooral door de stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden verloopt de vergunning­verlening voor veel veehouderijen moeilijk. Bleker wil dat per 1 april de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) ingaat. Wordt dit zo weer vlotgetrokken?

BELASTINGEN - 15.02.2012

Voorlopige aanslag 2012 op de deurmat

Één dezer dagen ligt de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2012 weer op de deurmat. Deze aanslag kunt u ineens betalen of in elf maandelijkse ­termijnen. Waar kiest u voor? Wat is in uw geval het voordeligst?

BELASTINGEN - 15.02.2012

Agrarisch bouwkavel belastingvrij?

De verkoop van de in uw eigen bedrijf gebruikte landbouwgrond is onder voorwaarden belastingvrij. Maar niet als er een woning op gebouwd wordt. Of toch wel? Wat heeft de rechter nu beslist? Wat is dus raadzaam?

RECHT - 15.02.2012

e-Court alternatief voor de rechter?

De laatste tijd is e-Court, een moderne elektronische rechtbank, in het nieuws. Het zou een alternatief zijn voor de trage en dure rechter. Iets voor u?

BTW - IN HET NIEUWS - 15.02.2012

Btw-verhoging op komst?

Het kabinet is zich aan het buigen over de invoering van een btw-verhoging van 19% naar wellicht 20 of zelfs 21%. Welke gevolgen kan dit voor u qua brutomarge bij een controle hebben als u zoiets niet doorberekent aan uw gast?

PERSONEEL - LOONADMINISTRATIE - 15.02.2012

Heeft u ook een internationaal corveeteam?

Stel, u heeft via een schoonmaakbedrijf Polen of Roemenen bij u werken als schoonmaker of weekend-/afwashulp. Welke (verblijfs)documenten heeft u nodig om niet te worden beboet op grond van de Wet arbeid vreemdelingen?

AFTREKPOST - 15.02.2012

Extra alert op aftrek ziektekosten

In 2012 betalen we fors meer voor onze ziektekosten. Zorg dus dat u de aftrek optimaal benut. Wat is slim om in de gaten te houden? Ook nog voor IB 2011?

FISCALE TOESLAGEN - 15.02.2012

Recht op een toeslag? Dien uw aanvraag tijdig in!

In een aantal gevallen kunt u van de overheid een tegemoetkoming in de kosten krijgen in de vorm van een toeslag. Dien tijdig een aanvraag in, dan laat u geen geld liggen. Wat moet u weten voordat u een aanvraag indient?

WET- EN REGELGEVING - VERGUNNING - 15.02.2012

Mag uw gemeente dat vragen bij vergunningsaanvragen?

Horecaondernemers hebben altijd te maken met een waslijst aan vergunningen: exploitatie-, drank en horeca-, aanwezigheids-, gebruiks-, terrasvergunning, etc. Welke stukken mag uw gemeente bij een aanvraag eigenlijk opvragen?

FISCALE WINST - 15.02.2012

Ook met kleine horeca-investeringen geld verdienen

Als beginnend horecaondernemer investeert u waarschijnlijk niet ineens voor miljoenen euro’s. Ook met kleinere investeringen valt er echter geld te verdienen. Zeker als u het fiscaal goed inplant. Wat is daarbij voor u van belang?

LOKALE HEFFINGEN - 15.02.2012

Uw WOZ-beschikking komt er weer aan!

Op korte termijn valt uw WOZ-beschikking voor 2012 in de bus. Gelet op de berichten in de media verwacht u waarschijnlijk een flink lagere waarde. Maar is dit ook reëel? Wat doet u als het tegenvalt?

PERSONEEL - ONTSLAG - 15.02.2012

Projectleider werkt niet goed, wat nu met zijn ontslag?

Door de economische situatie zijn er nu soms minder medewerkers nodig, waardoor er medewerkers ontslagen moeten worden. Kunnen slecht functionerende werknemers zonder ontslagvergoeding worden ontslagen? Hoe zit dat?

VERZEKERINGEN - 15.02.2012

Verzekerd van droge voeten?

De natuur leek een winter over te slaan. Inmiddels weten we wel beter! In de eerste week van januari hadden we te maken met een flinke storm. Veel particulieren en bedrijven hebben schade geleden. Dekt uw verzekering de schade?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 15.02.2012

Webwinkel openen? Let op de details!

U wilt de start van uw bedrijf bescheiden aanpakken. Daarom begint u uw carrière als ondernemer met een webwinkel die u runt vanuit uw woning. Mag dat of moet u toch uitwijken naar een bedrijfspand op het industrieterrein?

RECHT VAN DE BOUW - 14.02.2012

Opdrachtgever nu aansprakelijk voor zzp’er?

Een zzp’er was door een aannemer ingehuurd bij de uitvoering van een werk en kreeg toen een ongeval. De vraag die uiteindelijk bij de rechter speelde was of de opdrachtgever dan aansprakelijk is voor de schade. Wat is er nu beslist?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 14.02.2012

Hoe nu sterk staan met uw algemene voorwaarden?

Hoe moet u handelen om de algemene voorwaarden van uw bouwbedrijf zonder problemen in stelling te kunnen brengen? Wat heeft de hoogste rechter daar nu over beslist in een geval dat bij een collega speelde? Hoe staat u sterk?

RECHT VAN DE BOUW - 14.02.2012

Zo bent u ingedekt tegen risico’s van ziekte of ongeval

Wat te doen bij ziekte of ongeval is vaak een vooruitgeschoven probleem. Wat kan er gebeuren als u er onverhoopt mee te maken krijgt? Hoe kunt u eenvoudige maatregelen treffen om de risico’s van ziekte of ongeval te voorkomen?

FISCALE WINST - 14.02.2012

Pak nog één keer de hoge zelfstandigenaftrek

Sinds 1 januari 2012 is de zelfstandigenaftrek gewijzigd in een vast bedrag. Hoe kunt u hiermee nog in uw belastingaangifte 2011 uw voordeel doen? Hoe doet u dat fiscaal bekeken goed?

IN DE PIJPLIJN - 14.02.2012

Minder blauw in de brievenbus


OMZETBELASTING - 14.02.2012

Leegstand pand en btw

Zoals bekend, staan er tegenwoordig nogal wat kantoorpanden leeg. De Hoge Raad heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over de btw-gevolgen van (tijdelijke) leegstand van kantoren. Wat speelde er?

FISCALE WINST - 14.02.2012

Plan uw herinvestering goed!

De overdracht van de aandelen in een BV kan de benutting van een herinvesteringsreserve frustreren. Om dit te voorkomen, is een goede timing essentieel. Dit blijkt nog eens uit een recente rechterlijke uitspraak. Hoe zit dat?

ERFBELASTING - 14.02.2012

‘Last’ waardedrukkend voor de erfbelasting?

Wie een woning erft, moet goed uitkijken. Voor u het weet, betaalt u veel te veel erfbelasting! Wat is een woning waard en met welke waardedruk mag u rekening houden? Wat als de langstlevende gratis in de woning mag blijven wonen?

Cookiebeleid