Alle domeinen

2012 - April

PRIVÉ - 25.04.2012

Nieuw huwelijksvermogensrecht, grote fiscale gevolgen?

Sinds dit jaar geldt er een nieuw huwelijksvermogensrecht in Nederland. Deze nieuwe wetgeving kan grote gevolgen hebben voor de verdeling van het vermogen tussen beide echtgenoten. Welke gevolgen heeft dit voor u?

PERSONEEL - 25.04.2012

De kleine is ziek, dus ik wil zorgverlof!

Caspar, het zoontje van uw assistente Marieke, wordt volgende week geopereerd. Natuurlijk wil zij die dag graag bij hem zijn, dat snapt u best. Dan moet ze maar gewoon een dag vrij nemen. Of valt dit onder zorgverlof?

AUTO - 25.04.2012

Laat die auto nou gewoon staan ...!

Stel, u heeft een mooie cabrio die de hele winter stilstaat. U kunt het kenteken dan laten schorsen. Maar dan moet u niet toch met de auto gaan rijden. Hoe pakte dat laatst uit voor een collega?

LOONHEFFING - 25.04.2012

Met zijn allen naar de Floriade!

Een personeelsuitje is gezellig en goed voor de onderlinge verhoudingen in uw praktijk. Maar hoe zit het fiscaal? Zijn de kosten aftrekbaar en is het uitje belast voor uw personeel? Waar moet u op letten als u eens naar de Floriade wilt?

BEROEPSPRAKTIJK - 25.04.2012

Vertrouw niet blind op de VAR

Als u in uw praktijk een vervanger nodig heeft, wilt u weten of u loonheffing en premies in moet houden. De VAR is hierbij een hulpmiddel, waar u echter niet op kunt blindvaren. Een fysiotherapeut maakte dat mee. Wat leert u daaruit?

FACTUREREN - 25.04.2012

No-shows spekken de staatskas

U weet wel dat er een btw-vrijstelling voor de gezondheidszorg is. Daar is veel over te doen. Hoe zit het eigenlijk met de btw als u een factuur verzendt naar een patiënt die niet kwam opdagen? Valt dat ook onder de vrijstelling?

TUCHTRECHT - 25.04.2012

Houd bij doorverwijzing zelf de regie!

U verwijst een patiënte met pijnklachten naar een collega. Moet u daarbij zelf de vinger aan de pols houden? Wat vindt het Centraal Tuchtcollege?

FISCALE WINST - 25.04.2012

Herinvesteringsreserve verruimd


PRIVÉWONING - INKOMSTENBELASTING - 25.04.2012

Wat met overwaarde bij verkoop woning?

Het wordt sterk afgeraden, maar er zijn toch mensen die al een nieuw huis hebben gekocht terwijl hun oude woning nog niet is verkocht. Hoe pakt dit fiscaal uit? En wat als de oude woning met winst wordt verkocht?

AUTO VAN DE ZAAK - 25.04.2012

Voordeliger uit met een motor van de zaak?

Stel, om files te vermijden wilt u als ondernemer voor zakelijke ritten ook de motor nemen! Hoe zit dit dan fiscaal? Kunt u de motor het beste privé aanschaffen of op de zaak zetten? Waar hangt dit van af?

AFTREKPOST - 25.04.2012

Criminaliteit, laat de fiscus meebloeden!

Criminaliteit kost u als ondernemer handenvol geld, aldus de krantenkoppen. Gelukkig kunt u de schade op de fiscus afwentelen. Wat zijn hiervoor de regels en waar moet u op letten? Hoe wordt u geen dief van uw eigen portemonnee?

ADMINISTRATIE - BELASTINGEN - 25.04.2012

Via de kas of op factuur?

Toepassing van het kasstelsel kan aantrekkelijk zijn voor u als (kleine) ondernemer. Zo hoeft u minder belasting voor te financieren. Er geldt wel een aantal voorwaarden. Waar moet u rekening mee houden?

BELASTINGDIENST - 25.04.2012

Uitstel van betaling, hoe werkt dat vanaf nu?

Als u een keer krap bij kas zit, kan de fiscus u uitstel van betaling verlenen. Daarvoor geldt wel een aantal voorwaarden. Vanwege de crisis is de regeling tijdelijk verruimd. Wat is voor u van belang om te weten?

BEDRIJFSPAND - WONING - 25.04.2012

Verhuur bovenwoning, hoe kiest u de beste optie?

Als u de woning boven uw bedrijfspand verhuurt, heeft dit ook fiscale gevolgen. Die zijn afhankelijk van keuzes die u maakt. Waar moet u daarbij op letten? Welke opties heeft u en welke optie is interessant?

BELASTINGCONTROLE - 25.04.2012

Kasboek digitaal op scherp gezet

Heeft u met contante inkomsten en uitgaven te ma­­ken, dan moet u een kasboek bijhouden. De fiscus con­­troleert daar ook in 2012 weer fel op. En u?

LOONBEREKENING - 25.04.2012

Hoe berekent ú het vakantiegeld?


RE-INTEGRATIE - 25.04.2012

Hoeveel kan uw werknemer werken?

Uw werknemer gaat een WGA-uitkering ontvangen. Met welke inkomsten vanuit het UWV krijgt uw werknemer te maken en welke dient u als werkgever mee te nemen in de loonbetaling?

AUTO VAN DE ZAAK - 25.04.2012

Doe effe normaal met die bedrijfsauto!

U kunt met uw medewerkers afspreken dat zij de bedrijfswagen alleen zakelijk mogen gebruiken. Wat nu als een werknemer zich niet aan die afspraak houdt en u met een schadepost blijft zitten? Wat speelde er laatst bij de rechter?

LOON - 25.04.2012

Ik kom alleen voor € 2.600,- netto

Karel wil graag bij u komen werken. Hij verdient nu € 2.300,- netto per maand, inclusief € 300,- reiskosten. Als hij bij u komt werken, wil hij minstens € 2.600,- netto verdienen en dat moet ook in zijn contract komen. Welk risico loopt u?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 25.04.2012

Arbeidsovereenkomsten met flexibiliteit!

Een eerste arbeidscontract is er steeds vaker een voor bepaalde tijd. Met een contract voor bepaalde tijd, is de werkgever flexibeler als hij niet tevreden is of als er minder werk is. Meer flexibiliteit dus, maar waar moet u op lettten?

WERKKOSTENREGELING - 25.04.2012

Personeels-BBQ op de werkplek

Stel, u organiseert zoals ieder jaar voor de zomervakantie, een halve dag werkgerelateerde trainingen voor de werknemers met aansluitend een zomerbarbecue met borrel. Aan welke ‘fiscale saus’ moet u daarbij denken?

RELATIEBEDING - 25.04.2012

Niet twitteren naar mijn relaties!

Met een relatiebeding voorkomt u dat uw ex-werknemer met uw klanten aan de haal gaat. Mag hij dan wél twitteren naar relaties/volgers? Wat zei de rechter?

BOER EN BEDRIJF - 25.04.2012

Neveninkomsten: ook voor u interessant?


BOER EN PRIVÉ - 25.04.2012

Vereisten om te mogen trouwen

Het was in het nieuws dat in Landsmeer de trouwlocatie niet wettelijk goed geregeld was. Er komt juridisch meer kijken bij een wettelijk huwelijk dan men in eerste instantie wellicht denkt. Hoe zit dat nu juridisch bekeken goed?

GEBOUW EN GROND - 25.04.2012

En de woning blijkt ook nog in waarde te zijn gedaald!

Als bij echtscheiding het huis aan een van de echtgenoten wordt toegedeeld, op welk moment wordt dan de waarde bepaald? Wat heeft de rechter nu beslist? Wat te doen, gelet op de huidige dalende huizenprijzen?

MESTWETGEVING - 25.04.2012

Verplichte mestopslagcapaciteit nu 7 maanden

Voor het jaar 2012 is een aantal uitrijperioden van dierlijke mest verkort. Daarom is de wettelijk minimale opslagcapaciteit per 2012 verhoogd. Wat betekent dit nu voor u als u dieren houdt? Wat is raadzaam?

TOESLAGRECHTEN - 25.04.2012

Overdracht ‘aanvraagrecht’ nieuwe toeslagrechten

Heeft u in 2011 geen toeslagrechten benut omdat u na 15 mei 2011 een bedrijf heeft overgenomen? En wilt u in 2014 toch nieuwe toeslagrechten aanvragen? Wat nu met de overname van het ‘aanvraagrecht’? Wat is nu verstandig?

BELASTINGEN - 25.04.2012

Caravans fiscaal goed laten stallen

Een van de meest voorkomende neveninkomsten voor agrarisch ondernemers betreft het laten stallen van caravans. Hoe zijn die nu fiscaal goed gestald?

AUTO - 25.04.2012

Overgangsregeling zuinige auto verwarrend

Het is gebleken dat veel ondernemers de fiscale overgangsregeling bij de aanschaf van zuinige auto’s knap lastig en onduidelijk vinden. Daarom zetten wij voor u de essentiële zaken op een rijtje.

BOER EN BEDRIJF - 25.04.2012

Gevolgen van grond(ver)huur in 2014

Wat als u nu al beslissingen neemt die de hoogte van de bedrijfstoeslag vanaf 2014 kunnen gaan beïnvloeden. Waar moet u rekening mee houden bij huur en verhuur van grond in 2014 en de jaren daarna?

AUTO - 24.04.2012

Slim omgaan met uw privéautokosten

Wie zijn privéauto gebruikt voor zakelijke ritten, kan € 0,19/km ten laste van de winst brengen. Gezien de huidige kosten van een auto, houdt dat niet over. Tijd dus om slim om te gaan met uw autokosten. Wat kunt u doen?

BOUWONTWERP - 24.04.2012

Bouwontwerp niet uniek? Geen probleem!

Als de opdrachtgever klaagt dat zijn bouwontwerp te veel lijkt op het bouwplan van andere huizen, moet u dan meteen alles aanpassen? Wat heeft de rechter hierover beslist in een zaak over de bouw van twee-onder-een-kapwoningen?

VERZEKERINGEN - 24.04.2012

Hoe nu met een verzekerd gevoel gaan graven?

In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometer aan water-, elektriciteits-, gas- en olieleidingen en telefoonlijnen onder de grond. Wat als u zo’n leiding raakt bij graafwerkzaamheden? Hoe zit dat nu met uw verzekering?

RECHT VAN DE BOUW - 24.04.2012

Hoe wordt een klagende klant nu een tevreden klant?

Klanten vragen steeds meer zekerheid rondom het verstrekken en uitvoeren van een opdracht. Hoe staat u nu sterk bij klachtenafhandeling? Welke garantie geeft u uw klant? Hoe bent u nu juridisch goed bezig?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 24.04.2012

Hoe nu geen risico met de incassotermijn?

Als een aannemer (bouw)materialen levert aan de opdrachtgever, met welke betalingstermijn moet hij dan rekening houden? Kan die termijn worden verlengd? Wat heeft de rechter gezegd en wat is goed om te weten?

RECHT - 24.04.2012

Folders én rekening bij oud papier

U sluit een contract met een bedrijf dat folders voor uw bouwbedrijf drukt en rondbrengt. Maar de folders verdwijnen in de prullenmand. En de rekening ook?

HERSTELWERK - 24.04.2012

Goed herstelwerk aangeboden? Dan geen probleem!

Als u een redelijk aanbod tot herstelwerk doet dat door de opdrachtgever niet wordt geaccepteerd, bent u dan verplicht om zijn voorstel te volgen? Wat heeft de bouwrechter hier nu over beslist? Hoe zorgt u dus dat u nu sterk staat?

UITSMIJTER - 24.04.2012

Voldoende wisselgeld op zak?


OMZETBELASTING - 24.04.2012

Fiscale eenheid btw zonder beschikking

In een recente rechterlijke uitspraak wordt nog eens bevestigd dat een fiscale eenheid voor de omzetbelasting ook zonder beschikking kan bestaan. Hoe zit dat? Wanneer kunt u uw voordeel doen met deze uitspraak?

CONTROLE - 24.04.2012

Landelijke controle fiscus WBSO


PENSIOEN - 24.04.2012

Nu opgepast bij schuiven met pensioen

Wie gaat schuiven met zijn in eigen beheer opgebouwde pensioen, schaatst op dun ijs. Voordat men het weet, heeft men dus een nat pak. Maar gelukkig gaat het niet altijd fout, zoals in deze door de Hoge Raad berechte zaak.

INKOMSTENBELASTING - 24.04.2012

Voorkom onzakelijke geldlening in de familiesfeer

Met name in de familiesfeer is de zakelijkheid van een geldlening fiscaal vaak een punt van discussie op het moment dat de lening moet worden afgeboekt. Voorkomen van fiscaal ongewenste gevolgen is dan ook beter dan genezen.

FISCOTIP - 24.04.2012

Bonus op de erfbelasting

Als werkgever kunt u bij overlijden van een werknemer onder voorwaarden een onbelaste uitkering aan de erfgenamen doen. Dat kan ook bij overlijden van de directeur-grootaandeelhouder of van mensen uit zijn persoonlijke kring.

FISCALE WINST - 24.04.2012

Willekeurig afschrijven en verliesverdamping

Kunt u bij dreigende verliesverdamping uw ondernemingsresultaat positief beïnvloeden door een eerder gedane willekeurige afschrijving weer terug te nemen? Wat zegt de rechter hierover?

FISCALE WINST - 24.04.2012

Het wordt weer een fiscaal mooie sportzomer!

Binnenkort zijn er een aantal grote sportevenementen, zoals het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. Als directeur-grootaandeelhouder wilt u deze wellicht, samen met zakenrelaties, bezoeken. Hoe zit dat nu fiscaal?

AUTO - 24.04.2012

Personenauto mét investeringsaftrek

Per 1 juli a.s. worden de CO2-grenzen voor zuinige auto’s met een lagere bijtelling aangescherpt. Voor ondernemers is dit extra belangrijk. Hoe zit dat?

TOESLAGEN - 24.04.2012

Vraag op tijd uw toeslag aan!


DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 24.04.2012

Zijn uw e-mails spam?

Stuurt u nieuwsbrieven waarin u uw producten en/of diensten onder de aandacht brengt of die het imago van uw bedrijf versterken? Dan worden deze als spam aangemerkt. Aan welke regels dient u zich te houden? Wat zijn de sancties?

FISCALE WINST - 24.04.2012

Investeren? Check de Milieu- en Energielijst 2012!

Wilt u investeren in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel wanneer uw investering op de Milieu- of de Energielijst staat. Hoe werkt dit nu voor u?

ADMINISTRATIE - BANK - 24.04.2012

FiNBOX! Iets voor uw facturatie?

De digitale nota bestaat al een tijdje zoals u weet. Nu hebben enkele banken FiNBOX geïntroduceerd: de financiële postbus voor digitale post binnen internetbankieren. Is dat interessant voor u en uw klanten?

ZAKELIJK - JOBS - 19.04.2012

Zo maakt u een interactief cv


ONTSPANNING - VIDEO - 19.04.2012

Nieuwe YouTube-mogelijkheden


BEVEILIGING - PRIVACY - 19.04.2012

Hoe zegt u uw account op?

Om gebruik te kunnen maken van de meeste websites en online diensten moet u zich registreren. Maar als u daarna uw account wilt opzeggen, dan is dat niet altijd even eenvoudig. Hoe kan het toch?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 19.04.2012

Een plan voor uw site uittekenen

Denkt u eraan om uw huidige website te vernieuwen of om een nieuwe site te (laten) bouwen? In beide gevallen begint alles bij een goede, duidelijke structuur. Welke tools kunnen u hierbij helpen?

BEVEILIGING - BACK-UP - 19.04.2012

Lokale en online back-up in één keer

Regelmatig back-ups maken is een must. Misschien gebruikt u software om lokale back-ups te maken of bewaart u online uw reservekopieën (bv. bij ­Dropbox). Kunt u beide methoden niet met één pakket combineren?

SOFTWARE - WINDOWS - 19.04.2012

Test Windows 8 zonder risico’s

Windows 8 verschijnt in het najaar. Microsoft biedt wel al een gratis ‘preview’-versie aan voor consumenten. Wilt u nu al aan de slag met het nieuwe systeem zonder risico’s te nemen, installeer het dan ‘virtueel’. Hoe doet u dat precies?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 19.04.2012

Plug-ins geven Gmail extra pit

Als u Gmail gebruikt, dan kunt u de mogelijkheden van deze e-maildienst nog verder uitbreiden met een aantal handige browserplug-ins. We geven enkele nuttige voorbeelden.

SOFTWARE - BROWSER - 19.04.2012

Meteen van start in uw browser!

Wellicht is uw webbrowser een van de computerprogramma’s die u het vaakst opstart. Waarom dan niet meteen zorgen voor een praktische startpagina? Wat als u gewoon een snelle, simpele pagina wilt met uw favoriete adressen?

WEBDIENSTEN - VARIA - 19.04.2012

Hoe maakt u een online publicatie?

U wilt een eigen online tijdschrift of nieuwsbrief samenstellen voor uw klanten, uw medewerkers, uw hobbyclub, … Een aantal webtools kan u daarbij helpen. Wij testten er enkele voor u uit.

MOBIEL - ZAKELIJK - 19.04.2012

Productiever op mobiel en tablet

Zowel voor iOS als voor Android zijn er ‘zakelijke’ apps waarmee u uw productiviteit kunt verhogen.

ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 19.04.2012

Betere foto’s maken met uw smartphone

Steeds vaker voegen mensen aan hun statusupdates op hun sociale netwerken foto’s toe die ze genomen hebben met hun smartphone. We geven enkele tips over hoe u betere foto’s kunt maken met uw toestel.

SOFTWARE - WINDOWS - 19.04.2012

Efficiënter werken met het Windows Start-menu

Waarschijnlijk klikt u vele keren per dag op de Start-knop in Windows 7 en navigeert u vaak door het Start-menu. U kunt nog efficiënter aan de slag als u precies weet hoe u dit Start-menu naar uw wensen instelt.

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 19.04.2012

Het moet niet altijd PowerPoint zijn!

Bekijkt u een presentatie, dan is de kans groot dat die in Microsoft PowerPoint gemaakt werd. Dat merkt u: hoeveel presentaties gebruiken niet steeds dezelfde sjablonen? Zijn er dan geen andere goede presentatiemakers?

HUWELIJKSRECHT - 17.04.2012

Wat nu met huwelijkse voorwaarden?


PERSONEEL - 17.04.2012

Vakantieplanning? Dat bepaal ik zelf!

In een kleine praktijk is de vakantieplanning altijd lastig. Als ú er niet bent, ligt de praktijk immers (bijna) stil. Kunt u uw medewerksters verplichten om hun vakantie op te nemen als u weg bent? Hoe gaat u daar het beste mee om?

PRIVÉ - 17.04.2012

Zeker van een veilige aankoop op het web

Onlangs werd iemand voor € 1.081,- opgelicht toen hij via internet een tv en een Sony Playstation kocht. En dat terwijl de webwinkel toch met iDEAL en PostNL samenwerkte ... Hoe voorkomt u dat ú het slachtoffer wordt van oplichting?

ADMINISTRATIE - 17.04.2012

Meedenken met uw adviseur voorkomt boetes

Als u uw fiscale verplichtingen niet nakomt, riskeert u een boete. U krijgt echter geen boete als de schuld bij uw adviseur ligt. Dat betekent echter niet dat u passief achterover kunt leunen. Wat heeft de fiscus voor u in gedachten?

BELASTINGCONTROLE - 17.04.2012

FIOD controleert met (verborgen) camera’s

In het nieuws was het proces tegen de bankier John Deuss en zijn First Curaçao International Bank. Er kwam naar buiten dat de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) gebruikmaakt van verborgen camera’s. Kan dat zomaar?

BELASTINGEN - 17.04.2012

Hoever reikt de btw-vrijstelling voor (para)medici?

De diensten van (para)medici zijn doorgaans vrijgesteld van btw. Er zijn echter situaties denkbaar waarbij er wél btw geheven moet worden. Wanneer is dit het geval en hoe dient u hier in uw praktijk mee om te gaan? Wat vond de rechter?

BEROEPSGEHEIM - 17.04.2012

De waarheid móét aan het licht komen

Bij een huisartsenpost wordt een opname van een gesprek tussen een medewerker en de verdachte in een strafzaak in beslag genomen. Wanneer kan een arts een beroep op het verschoningsrecht doen? Wat zei de rechter laatst?

VERMOGEN - 17.04.2012

Uw oude polis als cadeautje?

Het is altijd fijn als u fiscaalvriendelijk vermogen kunt overhevelen, bijvoorbeeld naar uw kinderen. Kunt u in dat verband nog wat met uw oude lijfrentepolissen?

AUTO - 17.04.2012

Levering nieuwe auto op tijd!

Vanaf 1 juli 2012 gelden er strengere CO2-grenzen voor de bepaling van het bijtellingspercentage voor privégebruik auto. Hoe kunt u hierop anticiperen?

FISCALE WINST - 17.04.2012

Wat met verlies over 2011?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 17.04.2012

Borgstelling bij de eigen BV, de Hoge Raad beslist!

Het komt geregeld voor dat een directeur-grootaandeelhouder (DGA) borg staat voor de schulden van zijn BV. Hoe zit het dan als de DGA wordt aangesproken? De Hoge Raad heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.

PENSIOEN - 17.04.2012

Hoezo … ik heb mijn pensioen al genoten?

Steeds meer ondernemers met een pensioenvoorziening in eigen beheer willen de dotatie aan die pensioenvoorziening, dan wel de uitkering van een ingegaan pensioen, al dan niet tijdelijk stoppen. Pas daarbij op voor de fiscale valkuilen.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 17.04.2012

Echtscheiding, wat met de aandelen?

Per 1 januari 2012 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het huwelijksvermogensrecht. Daarbij is onder meer de regeling voor echtscheiding gewijzigd. Wat is daarbij (ook op fiscaal gebied) relevant?

FISCOTIP - 17.04.2012

Latent verlies omzetten in cash

Bij stamrecht- en pensioen-BV’s is er vaak sprake van een negatief eigen vermogen. Bijvoorbeeld door slechte beleggingsresultaten en/of door hoge stamrecht- en pensioenverplichtingen. Kunt u hier uw voordeel mee doen?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 17.04.2012

Verkoopkosten dochtervennootschap aftrekbaar?

In een recente uitspraak heeft de rechter beslist dat de advieskosten voor de verkoop van een dochtervennootschap die geen deel meer uitmaakt van een fiscale eenheid, niet aftrekbaar zijn. Hoe loopt u hier niet tegenaan?

WOZ - 17.04.2012

Crisis biedt kansen voor WOZ-waarde woning

De WOZ-waarde 2012 wordt gebaseerd op de waarde op 1 januari 2011. Wat nu als uw woning in 2012 veel minder opbrengt dan de WOZ-waarde? Wat heeft de rechter in Arnhem nu hierover beslist?

PROJECTONTWIKKELING - 17.04.2012

De Crisis- en herstelwet ook bij kleine bouwplannen?

In 2010 is de Crisis- en herstelwet ingevoerd ter bestrijding van de economische crisis. Deze wet geldt onder andere bij bouwplannen van meer dan 11 woningen en heeft nogal wat gevolgen in juridische procedures. Wat speelt er?

RECHT - 17.04.2012

Zit ik er nu aan vast?


BEDRIJFSHUUR - 17.04.2012

Matiging contractuele boete door de rechter

Bij de verhuur van bedrijfsvastgoed wordt vaak een boetebeding opgenomen voor als de huur te laat wordt betaald. De huurder kan de rechter vragen om matiging van de boete. Hoe groot zijn zijn kansen en wat zei de rechter laatst?

IN DE KIJKER - 17.04.2012

Zeker met een sleutelverklaring?

Het komt wel voor dat een verkoop (bijna) rond is en dat ineens blijkt dat een van de verkopers niet bereikbaar is, bijvoorbeeld door verblijf in het buitenland. Of de koper wil er toch eerder in. Is een sleutelverklaring dan een oplossing?

BURENRECHT - 17.04.2012

Dan zet ik er zelf de zaag wel in!

Bas Bloem heeft al meer dan eens aan buurman Nootenboom gevraagd of hij de overhangende takken wil snoeien. Nootenboom geeft steeds niet thuis, waarna Bas zelf de zaag hanteert. Is hij aansprakelijk voor schade aan de boom?

UW RAADSMAN - 17.04.2012

Overwaarde woning belast in box 3, wat kost dat?

Als uw cliënt erin slaagt de overwaarde van zijn woning te gelde te maken en niet meteen een andere woning koopt, valt deze overwaarde in box 3. Wat kost dat aan belastingheffing en wat zijn de alternatieven?

APPARTEMENTSRECHTEN - 17.04.2012

Huurder ook gebonden aan reglement?

Uw cliënt gaat zijn bedrijfsruimte in een appartementencomplex verhuren. Kan dat zomaar? Wat zijn de verplichtingen van een appartementseigenaar die zijn appartement wil gaan verhuren of aan een ander in gebruik wil geven?

VERKOOP - 17.04.2012

Schade tussen koop en levering

Meestal duurt het na aankoop van een woning nog geruime tijd voordat men naar de notaris gaat. Wat als er in de tussentijd schade aan de woning ontstaat?

BELASTINGCONTROLE - 12.04.2012

Wat nu met tipgeld inzake zwart geld?


PRIVÉ - VERZEKERINGEN - 12.04.2012

Gevolgen ziekte of ongeval vaak onderschat

Jaarlijks raakt één op de tien ondernemers arbeidsongeschikt, zo wees onderzoek door verzekeringsmaatschappijen uit. Verkooppraatjes? Of worden de gevolgen écht onderschat in ondernemersland? Wat is wijsheid?

PERSONEEL - 12.04.2012

Beëindigingscontract met medewerker, wat nu?

Onlangs besliste de rechter dat een beëindigingscontract ongeldig was omdat de werkgever de werknemer onjuist had geïnformeerd. Hoe voorkomt u dat uw werknemer ondanks het zetten van zijn handtekening, toch nog in dienst is?

BTW - 12.04.2012

Via kleine-ondernemersregeling ook btw-vangst voor u?

Ondernemers met een kleine omzet hoeven niet altijd de in rekening gebrachte btw af te dragen aan de fiscus. Via de zogenaamde ‘kleine-ondernemersregeling’ kunt u dan een btw-voordeel behalen. Hoe werkt die btw-bijvangst?

CONTRACT EN VOORWAARDEN - 12.04.2012

Moet u altijd bloeden bij een exoneratiebeding?

Veel bedrijven sluiten in hun algemene voorwaarden iedere aansprakelijkheid uit in een zogenaamd ‘exoneratiebeding’. In een voorkomend geval blijft u als klant zitten met de schade. Is er dan nog een mogelijkheid dit beding van tafel te krijgen?

BOER EN BEDRIJF - 12.04.2012

Stand van zaken hervorming GLB

Al eerder hebben wij u bericht over de plannen rond de bedrijfstoeslag vanaf 2014. Zoals altijd bij dit soort hervormingsplannen komen geleidelijk de details en discussiepunten naar boven. Waar kunt u nu uw voordeel mee doen?

GEBOUW EN GROND - 12.04.2012

Grondkamer nu goed voor u?

Hoe kunt u voordeel hebben van het werk van de Grond­­kamers? Wat regelt een nieuwe wet nu over de Grondkamers? Wat is goed voor u om te weten?

Cookiebeleid