Alle domeinen

2012 - Augustus

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 28.08.2012

Na 1 oktober flexibeler omgaan met BV-stemrecht?

Door de nieuwe wet op de flex-BV is het binnenkort mogelijk om stemrechtloze aandelen uit te geven. Wanneer is dat interessant? Hoe houdt u als DGA van uw bouwbedrijf-BV dan toch nog steeds alle touwtjes in handen?

AUTO - 28.08.2012

Nieuwe btw-regels voor privégebruik oude en margeauto

Als een auto van de zaak zowel zakelijk als privé gebruikt wordt, kunt u niet alle btw in de autokosten aftrekken. Wat is er onlangs met terugwerkende kracht gewijzigd? Hoe doet u het nu goed op dit btw-gebied?

BELASTINGEN - 28.08.2012

Zeker weten dat u geen belastingaanslag meer krijgt?

Het opleggen van aanslagen inkomstenbelasting door de Belastingdienst is gebonden aan termijnen en voorwaarden. Wanneer weet u nu helemaal zeker dat u geen belasting meer hoeft te betalen?

BOUWGROND - 28.08.2012

Verkoper betaalt schade voor vervuilde grond

Als de verkoper van een onroerende zaak garandeert dat het bouwperceel is gesaneerd, moet u dat dan zelf nog onderzoeken? En wat als blijkt dat de grond desondanks vervuild is, kunt u dan meer dan een jaar later nog reclameren?

RECHT VAN DE BOUW - 28.08.2012

Wat zegt het bestemmingsplan over dove gevels?

Als het bestemmingsplan regels geeft over dove gevels van nieuwbouw­woningen, mogen die gevels dan na oplevering nog worden aangepast? Wat is nu het ­vonnis van de rechter? Hoe staat u nu sterk als de gemeente moeilijk doet?

AANBESTEDING - 28.08.2012

Protest tegen ongeldige inschrijvingsprocedure!

Als uw inschrijving op een openbare aanbesteding wordt afgewezen, kunt u dan bij de aanbestedende dienst protest aantekenen? Of heeft u daar dan geen belang meer bij? Wat is hier nu over beslist? Wat moet u dus beslist doen?

BOUWLEGES - 28.08.2012

Bouwleges lusten we lekker niet!

Als bouwondernemer krijgt u vaak te maken met bouwleges. Veel geld waar vaak weinig voor gedaan wordt. Hoe kan bezwaar maken nu echt lonend zijn?

SPEELAUTOMATEN - KANSSPELBELASTING - 28.08.2012

Schade geleden door kansspelbelasting?

Heeft u speelautomaten in uw zaak staan en heeft u schade geleden door de ingevoerde kansspelbelasting in 2008? De rechter heeft een eerste stap gezet in de richting van een schadevergoeding. Wat moet u weten?

TOESLAGEN - 28.08.2012

Kinderbijslag en bijverdienen


SOCIALE VERZEKERINGEN - 28.08.2012

Vraag uw zwangerschapsuitkering op tijd aan!

Ook als zelfstandig horecaonderneemster heeft u recht op een zwangerschapsuitkering, de ‘ZEZ-uitkering’. Wat is de hoogte van deze uitkering en wordt deze gekort als de aanvraag niet tijdig is ingediend? Waar moet u op letten?

BELASTINGAANGIFTE - 28.08.2012

Teruggaaf btw verrekenen met loonheffing?

Soms moet u als horecaondernemer aan de Belastingdienst een bedrag be­talen terwijl u ook nog recht heeft op een teruggaaf. Als het gaat om te betalen loonheffing en een teruggaaf btw is verrekening mogelijk. Hoe werkt dat?

BTW - 28.08.2012

De btw-verhoging, wat betekent dit voor u?

Per 1 oktober 2012 gaat het btw-tarief van 19% omhoog naar 21%. Voor u als horecaondernemer heeft dit ook gevolgen, maar wat zijn die gevolgen nu precies, waar zult u op moeten letten zodat u niets tekortkomt?

BETALINGSVERKEER - 28.08.2012

Met een mobieltje laten betalen?

Contactloos mobiel betalen, ook NFC genoemd, zou de toekomst worden, aldus berichten in de media. Moet u daarin als horecaondernemer nu al investeren, wat is wijsheid? We nemen de zaken voor u onder de loep.

AFTREKPOST - 28.08.2012

Bij twijfel: uren bijhouden!

Als onduidelijk is of u voldoende uren maakt, is het raadzaam uw uren bij te houden. Dat ondervond een snackbarhouder. Wat speelde er?

LOONADMINISTRATIE - 28.08.2012

Spelregels bij het verhalen van loonheffing

Als werkgever dient u loonheffing in te houden op het salaris van uw horeca­personeel. Neemt u per abuis de loonheffing voor uw rekening, dan kunt u deze later op uw werknemer verhalen. Maar niet altijd, zo besliste de rechter!

MAKELAARSCONTRACT - 22.08.2012

Geen btw voor courtage vastgoed-BV?


GEMEENTE - 22.08.2012

Aanslag bouwleges kritisch bekijken

Als u een bouwvergunning aanvraagt, brengt de gemeente u leges in rekening. In de praktijk blijkt nog steeds regelmatig dat de aanslag bouwleges te hoog is vastgesteld. Kunt u daar iets tegen doen? Hoe zit dat?

BEDRIJFSHUUR - 22.08.2012

Pop-upwinkel als oplossing?

U bent eigenaar van een middenstandsbedrijfsruimte in een bruisend stadscentrum. Uw huurder heeft een jaar geleden de huur opgezegd en nu staat uw pand leeg. U wordt benaderd door een hippe pop-upwinkel. Wat kunt u daarmee?

IN DE KIJKER - 22.08.2012

De plattelandswoning, probleem opgelost?

Veel mensen hebben een idyllisch beeld van wonen op het platteland. In de praktijk valt dit echter vaak tegen. De belangen van agrarische bedrijven en ­burgers liggen ver uit elkaar. Daar lijkt nu een oplossing voor gevonden te zijn.

VERKOOP - 22.08.2012

Jij mag het huis hebben, maar de oven is van mij!

Als de verkopers van een woning gaan scheiden, kunnen ze over van alles ruzie krijgen, zelfs over de keukenapparatuur. Als makelaar zit u daar soms tussenin. Maar hoe zit dat precies, wat is nu wel onderdeel van de woning en wat niet?

UW RAADSMAN - 22.08.2012

Verhuur van garageboxen btw-belast?

De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat de verhuur van garageboxen belast is met btw. Welke criteria heeft de rechter hierbij gehanteerd? Zijn er mogelijkheden om deze btw-heffing te voorkomen?

APPARTEMENTSRECHTEN - 22.08.2012

Rolluiken verboden!

Een appartementseigenaar die rolluiken aan de gevel had aangebracht, werd door de Vereniging van Eigenaars (VvE) gesommeerd deze weg te halen. De rechter gaf de VvE gelijk. Wat was er aan de hand?

BTW - 22.08.2012

Verbouwing nog even voor 19% btw

Bij de verhoging van de btw van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 is het moeilijk om door de bomen heen het bos te zien. Hoe zit het met verbouwingen?

BTW - 22.08.2012

19% btw óf 21% btw?

De btw gaat per 1 oktober van 19 naar 21%. Er zijn nu overgangsregels gepubliceerd. Wat als u vooraf factureert en hoe zit het met doorlopende contracten?

BEDRIJFSPAND - 22.08.2012

‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ verlengd

Criminaliteit is aan de orde van de dag. Samenwerking met andere partijen levert veel voordeel op, zo blijkt. Daarom verlengt de overheid het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) tot 2015. Wat kunt u daarmee?

AANSPRAKELIJKHEID - 22.08.2012

Bedankt pa, maar wil je nu je pasjes inleveren?!

Twee broers stappen samen in een vennootschap onder firma. De administratie komt in vertrouwde handen, die gaat vader verzorgen. Maar wie draait er voor de schade op als vader misbruik maakt van zijn positie?

FISCALE WINST - 22.08.2012

Hulpmiddel voor aftrek van uw werkruimte

Als u als ondernemer een deel van uw woning gebruikt voor uw bedrijf, heeft u wellicht de mogelijkheid tot kostenaftrek. Of dit zo is, is lang niet altijd duidelijk. Vandaar dat de fiscus een hulpmiddel heeft bedacht. Wat kunt u hiermee?

ERF- EN SCHENKBELASTING - 22.08.2012

Rechten veiligstellen


UITZENDKRACHTEN - 22.08.2012

Nieuwe cao uitzendkrachten


SOFTWARE - BROWSER - 22.08.2012

Read It Later is nu Pocket


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.08.2012

Uw mails in het Nederlands?


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 22.08.2012

Minder meldingen graag!


WEBDIENSTEN - VARIA - 22.08.2012

Podcasts: nog iets voor u?

Dankzij het succes van smartphones en tablets heeft zowat iedereen tegenwoordig een mediaplayer bij de hand. Handig voor muziek, maar hoe zit het eigenlijk met de fameuze podcasts?

WEBDIENSTEN - AUDIO - 22.08.2012

Spreek uw eigen reclamespot in

Internet is een handig kanaal om gratis promotie te maken. Er bestaan zelfs tools waarmee u kosteloos een audioreclamespot voor uw website of voor ­Facebook maakt. Wij testten er enkele voor u uit.

NASLAGWERKEN - LANDEN & STEDEN - 22.08.2012

Een buitenlands avontuur?

Gaat u in het buitenland wonen of werken? Gaan uw kinderen over de grens studeren? Welke websites bieden goede info en werken een goede integratie in de hand?

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 22.08.2012

Veilig(er) online bankieren

Internetbankieren is populair. Om het proces veilig te maken, voorzien banken in speciale veiligheidsmechanismen. Toch zijn daarmee niet alle risico’s opgeruimd. Hoe kunt u uw transacties nog beter afschermen?

COMPUTER - MOBIEL - 22.08.2012

Efficiënt bestanden op uw iPad of iPhone zetten

Heeft u een iPad of iPhone? Dan weet u dat die mobiele toestellen geen echte bestandsbeheerder bevatten. Het ligt dus niet altijd voor de hand hoe u precies bestanden op uw apparaat moet zetten. Wat zijn de mogelijkheden?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 22.08.2012

Maak een kloon van uw harde schijf

Heeft u een nieuwe, grotere harde schijf gekocht? Of wilt u een volledige back-up hebben van uw harde schijf? Dan is ‘klonen’ – een exacte kopie op de nieuwe schijf zetten – de beste oplossing. Hoe doet u dit precies?

E-MAIL - WEBMAIL - 22.08.2012

Vaarwel Hotmail, welkom Outlook.com

Eind juli heeft Microsoft het vertrouwde maar verouderde Hotmail.com vervangen door de nieuwe Outlook.com-webmaildienst. Die wil vooral Gmail de loef afsteken, maar is het ook een echte verbetering?

WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 22.08.2012

Afsprakenplanner voor uw agenda

We hebben allemaal een drukke agenda en een afspraak maken met klanten of leveranciers ligt dus niet altijd voor de hand. Kan Timetrade u helpen om vlot een afspraak te plannen?

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 22.08.2012

Uw Dropbox beter benutten

Dropbox is zo populair dat een heleboel andere toepassingen er nuttig gebruik van maken. We bekijken enkele diensten die het dagelijkse gebruik van deze cloud­opslag voor u nog nuttiger maken.

SOFTWARE - OFFICE - 22.08.2012

Office 2013: iets voor u?

Onlangs verscheen de ‘customer preview’ van Office 2013, een voorlopige testversie van de vijftiende incarnatie van Microsoft Office. Wat heeft deze nieuwe versie te bieden en is upgraden nu al de moeite waard?

ZAKELIJK - ONLINE BETALEN - 22.08.2012

Betaalservice voor uw klanten

Als online ondernemer wilt u uw klanten optimaal betaalgemak bieden. Hoe vindt u de beste opties?

WERVING & SELECTIE - 20.08.2012

Speeddaten ... iets voor u?

Wij horen steeds vaker dat werkzoekenden massaal solliciteren op elke ­vacature. Een aantal jaren geleden mocht u blij zijn met een paar sollicitatiebrieven per vacature, nu stromen de brieven binnen. Hoe scheidt u het kaf van het koren?

FLEXIBEL WERKEN - 20.08.2012

Hoe controleert u de thuiswerker?

Een werkgever kreeg problemen met een thuiswerkende werknemer omdat hij vond dat die te weinig uren maakte. Uiteindelijk ving hij bij de rechter bot. Wat kunt u daarvan leren? Hoe kunt ú dat beter doen?

RE-INTEGRATIE - 20.08.2012

Re-integratie van tijdelijke medewerkers

Het komt regelmatig voor; een medewerker met een jaarcontract wordt in de loop van dat jaar ziek. Voor zover nodig én mogelijk probeert u hem te re-integreren. Wat gaat daaraan veranderen met de nieuwe wetgeving?

GOED WERKNEMERSCHAP - 20.08.2012

Uit de school klappen op een blog

Else blijkt verhalen te publiceren op een spotblog. Onder de titel: ‘Rond de koffie­kamer’ neemt zij op spottende wijze haar collega’s op de hak. Wat mag u verwachten van kritiek van een ‘goed werknemer’? Wat speelde er laatst?

FLEXIBELE ARBEID - 20.08.2012

De rechten van uw oproepkracht

In de praktijk komen steeds meer flexibele arbeidsovereenkomsten voor. Één van de meest flexibele overeenkomsten is de oproepovereenkomst. Die geeft u als werkgever veel vrijheid, maar waar zit uw speelruimte?

WERKKOSTENREGELING - 20.08.2012

Producten uit eigen bedrijf nog steeds veilig?

Stel, uw personeel mag bij u producten uit eigen bedrijf kopen tegen gereduceerde prijzen. Dat kan een korting zijn of een vergoeding bij aankoop. Maar hoe zit dat onder de werkkostenregeling (WKR)? Kan dat nog wel (fiscaal) veilig?

AOW-LEEFTIJD - 20.08.2012

Voortaan langer doorwerken

Op 10 juli jl. is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de verhoging van de AOW-leeftijd. Wat gaat dat concreet betekenen voor uw medewerkers?

BELASTINGEN - 20.08.2012

Nota adviseur voor rekening fiscus

Hoe kunt u uw kosten na een (geheel of deels) gewonnen bezwaar- of beroepsprocedure (deels) vergoed krijgen van de fiscus? Hoe staat u nu sterk door een uitspraak van de rechter als de fiscus hier onderuit probeert te komen?

AANSPRAKELIJKHEID - 20.08.2012

Verkoper en makelaar aansprakelijk voor informatie!

Als er aanwijzingen zijn dat er in een pand asbest aanwezig is, maar zowel de verkoper als de makelaar houdt zijn mond, wat kunt u dan als koper doen? Wat heeft de rechter hier nu over beslist?

PERSONEEL - 20.08.2012

Geen risico met asbestverwijdering zonder certificaat!

Sinds begin dit jaar gelden er nieuwe arboregels voor werkzaamheden op het gebied van asbestverwijdering. Welke gevolgen hebben die regels? Wanneer heeft u daarmee te maken en wat is goed om te weten?

RECHT VAN DE BOUW - 20.08.2012

Nu zonder risico beheren sleutel van klant

Stel, uw klanten zijn afwezig tijdens een verbouwing of een gedeeltelijke nieuwbouw. Hoe kunt u veilig toegang krijgen tot het pand? Hoe gaat u om met het beheer van de toegangssleutel? Hoe regelt u zonder risico een goed beheer?

BTW - 20.08.2012

Verzamelnota biedt voordelen

Veel bonnetjes, veel administratie, veel kosten. U kunt daar iets aan doen. En daarmee stelt u ook nog eens de btw-aftrek veilig. Hoe pakt u dat slim aan?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 20.08.2012

Natuurstenen vloer met ongelijke voegen, no problem?

Als de voegen van een natuurstenen vloer ongelijk zijn, bent u dan altijd aansprakelijk voor het herstelwerk? Wat heeft de bouwrechter hierover nu beslist in een zaak die bij een collega speelde? Wat is nu goed om te weten?

BTW - 20.08.2012

Ruimer overgangsrecht btw nieuwbouwwoningen

In het Lenteakkoord is voorgesteld het btw-tarief te verhogen van 19 naar 21%. Een overgangsregeling bepaalt wanneer ondernemers het oude of het nieuwe tarief moeten toepassen. Wat betekent dat nu voor u en uw klanten?

AFTREKPOST - HYPOTHEEK - 20.08.2012

Hypotheekrente in 2013, wat nu?

De rust rondom de hypotheekrenteaftrek is voorbij. Er liggen voor 2013 se­­rieuze plannen om de renteaftrek flink te gaan beperken. De huidige, lopende hypo­theken blijven daarbij buiten schot. Hoe zit het bij een verbouwing of verhuizing?

INVESTEREN - 20.08.2012

Rekening schilder ineens ten laste van winst?

Als u uw bedrijfspand laat schilderen, is daar meestal een aanzienlijk bedrag mee gemoeid. Kunt u dat in één keer ten laste van de winst brengen of niet? Waar hangt dit van af en wat is vanuit fiscaal oogpunt voordeliger?

INKOMSTENBELASTING - 20.08.2012

Vrijwilligersvergoeding als aftrekbare post?

Het komt in de praktijk geregeld voor dat ondernemers naast hun bedrijf ook nog als vrijwilliger actief zijn. Wist u dat vrijwilligerswerk onder bepaalde voorwaarden tot een fiscale aftrekpost kan leiden? Hoe werkt dat?

AFTREKPOST - 20.08.2012

Giftenaftrek zakelijk en privé

Giften zijn aftrekbaar van de belasting. Dat geldt ook als u als ondernemer een gift doet vanuit zakelijk oogpunt. Waar moet u dan op letten en wat is de voordeligste, of beter gezegd, de slimste manier van schenken?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING - 20.08.2012

Nog te ontvangen omzet doorschuiven, mag dat?

Helaas is het aan de orde van de dag: betalingen van afnemers laten vaak maanden op zich wachten. De vraag is in hoeverre u nog te ontvangen omzet mag doorschuiven naar volgend jaar. Waar moet u dan op letten?

BTW - FACTUUR - 20.08.2012

Vanaf welk moment moet ik 21% btw rekenen?

Vanaf 1 oktober van dit jaar gaat het hoge btw-tarief naar 21%, zoals u weet. De minister gaf recentelijk in een vraag en aanbod-besluit helderheid. Wat is daaruit inzake uw facturatie het belangrijkste om te weten?

BTW - 20.08.2012

Verklein risico’s btw-carrouselfraude

Sinds 1 juni gelden er nieuwe maatregelen om btw-carrouselfraude te voorkomen. Wat is btw-carrouselfraude en hoe zorgt u dat u geen slachtoffer wordt?

RUIMTELIJKE ORDENING - 17.08.2012

Gevolgen van het Lenteakkoord?

De val van het kabinet en het gesloten Lenteakkoord zal niemand ontgaan zijn. In de media horen we vooral veel over zaken als de reiskostenvergoeding. Maar zijn er ook gevolgen op het gebied van de ruimtelijke ordening?

LOKALE HEFFINGEN - 17.08.2012

Even de sleutel ophalen en meteen een bon!


BURENRECHT - 17.08.2012

Laat maar vallen (want het komt er toch wel van)

Vlak bij de woning van Marie de Veer staat op gemeentegrond een honderd jaar oude kastanjeboom. Uw cliënt heeft wel interesse in de woning van Marie, maar vraagt zich af wie er aansprakelijk is als die boom ooit omvalt. Hoe zit dat?

IN DE KIJKER - 17.08.2012

Koopsom omzetten in geldlening

De verplichting van de koper van een onroerende zaak om de koopprijs te voldoen, kan worden omgezet in een overeenkomst van geldlening. Waar moet u dan op letten? Wat zei de rechter hier onlangs over?

FINANCIERING - 17.08.2012

Zorgplicht bank bij opzegging lening en executie

De schuldenaar van een hypothecaire geldlening die te laat is met het betalen van rente en aflossing, weet dat de bank de lening kan opzeggen en tot executie kan overgaan. Is de bank daarbij nog aan regels gebonden?

BESTEMMINGSPLAN - 17.08.2012

Laat de gemeente maar dokken!

Als u een vergunning nodig heeft, kunt u niet om de gemeente heen. Soms kan zo’n aanvraag erg lang duren, waardoor u schade kunt lijden. Is zo’n vertraging dan altijd onrechtmatig? Moet de gemeente altijd uw schade vergoeden?

UW RAADSMAN - 17.08.2012

Gevolgen btw-verhoging voor de vastgoedpraktijk

Zoals bekend, gaat per 1 oktober 2012 het btw-tarief omhoog van 19% naar 21%. Hoe zit het dan bij de bouw van een onroerende zaak waarbij een deel van de bouw vóór 1 oktober 2012 plaatsvindt en de oplevering pas daarna?

KOOP - 17.08.2012

Wonen in het buitengebied

Uw cliënt/koper heeft zijn oog laten vallen op een oude boerderij op het platteland. Maar mag hij daar als niet- agrariër wel wonen? Hoe komt u daar achter?

FINANCIERING - 17.08.2012

Fiscaal gunstige familielening en jaarlijkse schenkingen

U heeft zelf voldoende vermogen of genoeg overwaarde in uw eigen woning en u bent bereid om uw kind financieel bij te staan. U overweegt om zelf voor bank te gaan spelen en uw kind een lening te verstrekken. Hoe werkt dat goed?

PRIVÉ - 17.08.2012

Banksparen, hoe en hoeveel?

Banksparen wordt steeds populairder. U kunt banksparen gebruiken voor uw pensioenopbouw. U krijgt een redelijke rente én belastingaftrek. Wat wilt u nog meer? Hoe werkt dat nu eigenlijk? Hoe kunt u nu profiteren van banksparen?

BELASTINGEN - 17.08.2012

Gemengde kosten, niet overdoseren …

Sommige praktijkuitgaven hebben zowel een zakelijk als een privékarakter. U kunt deze dan ook maar deels van de winst aftrekken. Overdrijf de aftrek niet, want dan loopt u de kans het lid op de neus te krijgen. Hoe doseert u juist?

MINDERJARIGEN - 17.08.2012

Centraal Gezagsregister ouders minderjarigen

Alle rechtbanken worden naar verwachting uiterlijk 1 september 2012 aangesloten op het nieuwe Centraal Gezagsregister, waarin wordt bijgehouden wie het gezag heeft over minderjarigen. Wat moet u daarvan weten?

BEROEPSPRAKTIJK - 17.08.2012

Huisartsendossier en variabiliseringsgelden

Een steeds groter deel van uw praktijkinkomen is variabel en incidenteel. In 2011 ging het om de 30 secondennorm voor de spoedlijn, ca. € 9.000,- per norm­praktijk. Voor 2012 en 2013 gaat het om de elektronische dossiervorming.

ONROERENDE ZAKEN - 17.08.2012

Hogere btw? Even wachten!

De btw wordt verhoogd van 19 naar 21%. Wat nu als u een overeenkomst heeft gesloten voor een nieuw woon-/praktijkpand?

BOER EN PRIVÉ - 17.08.2012

Verzekering cashen; is dat nu een goed idee?

Geld besparen door overbodige verzekeringen de deur uit te doen, is een prima idee. En vaak krijgt u nog geld terug ook! Hoe kan dat fiscaal zo voordelig mogelijk? Waar moet u op letten?

BELASTINGEN - 17.08.2012

Grond en een boerderij verpacht aan eigen BV?

De Hoge Raad heeft nu duidelijk gemaakt dat de fiscaal belaste verhuur aan uw BV (de ‘tbs-regeling’) eindigt wanneer uw privévermogensbestanddeel (grond, pand, enz.) wordt aangehouden in afwachting van verkoop. Hoe dat?

SUBSIDIES - 17.08.2012

Openstelling subsidie ‘Jonge landbouwers 2012’

Bent u een ‘jonge landbouwer’ en wilt u investeren in bijvoorbeeld grond, ge­bouwen en/of machines? Hoe komt u dan in aanmerking voor de subsidie­regeling ‘Jonge landbouwers 2012’?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 17.08.2012

Wat regelen bij verbreking samenwerking in de BV?

Bij het verbreken van de samenwerking in de besloten vennootschap (BV) ­moeten er enkele praktische zaken geregeld worden. Waar moet u dan aan denken? Wat is goed om te weten?

PACHT - 17.08.2012

Pachtprijswijzigingen per 1 juli 2012

De wettelijke pachtnormen worden jaarlijks per 1 juli aangepast. Voor sommige gebieden zijn de pachtnormen verlaagd, andere gebieden hebben te maken met een stijging. Wat betekent dat nu voor u?

UITSMIJTER - 17.08.2012

Kort parkeren is ook parkeren


IN DE PIJPLIJN - 17.08.2012

Verpakkingenbelasting in de prullenbak?


INKOMSTENBELASTING - 17.08.2012

Banksparen in box 1 levert meer op

Vandaag de dag is sparen veiliger dan beleggen. Nadeel is dat de rente op spaartegoeden bedroevend laag is. Afhankelijk van uw spaardoel kan het zogenaamde ‘banksparen’ een interessant alternatief zijn. Hoe zit dat?

PROCEDURE - 17.08.2012

Dat regelt mijn boekhouder

Een goede adviseur die uw aangifte verzorgt, neemt u werk uit handen. Maar wat als de aangifte niet juist blijkt te zijn? Kan de inspecteur u dan een boete opleggen? Of moet hij bij uw adviseur zijn? Wat zegt de rechter hierover?

LOKALE HEFFINGEN - 17.08.2012

Bepaald geen reclame

Gemeenten zijn dringend op zoek naar geld. Bijvoorbeeld door het (her)in­voeren van nieuwe belastingen. De reclamebelasting is zo’n belasting. Gelukkig niet altijd met groot succes. Hoe kunt u zo’n aanslag nu bestrijden?

FISCOTIP - 17.08.2012

Mooie aftrekpost studerend kind

Heeft u een studerend kind jonger dan 21 jaar dat geen recht heeft op studie­financiering? Misschien kunt u zelf in het levensonderhoud van dit kind voorzien? Hoe zorgt u ervoor dat beide partijen gelukkig én geholpen zijn?

BTW - 17.08.2012

Uitgekiend factureren

Zeker in deze tijd loont het financieel de moeite om ‘op de kleintjes’ te ­letten. Een juiste planning van uw facturering kan u hierbij helpen. Hoe zit dat? Waar moet u dan rekening mee houden?

Cookiebeleid