Alle domeinen

2014 - December

INKOMSTENBELASTING - 29.12.2014

Betalingsuitstel inkomstenbelasting 2014


PRIVÉ - 29.12.2014

Meer of minder kinderalimentatie?

Met ingang van 1 januari 2015 verandert een aantal fiscale regelingen. Dat heeft gevolgen voor de hoogte van de kinderalimentatie. Hoe zit dat?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 29.12.2014

Gebruikelijk loon (para)medicus in BV hoger in 2015?

Met de invoering van het Belastingplan 2015 is ook de gebruikelijkloonregeling aangescherpt. Dit kan invloed hebben op het salaris dat u als DGA uit uw BV moet opnemen. Hoe dit precies werkt, leest u in dit artikel.

OUDEDAGSVOORZIENING - 29.12.2014

Pensioen zzp’er ontzien


GEZONDHEIDSRECHT - 29.12.2014

Wat zijn de (juridische) regels voor ebolapatiënten?

Ook al is de kans klein, de besmettelijkheid van het ebolavirus maakt het mogelijk dat er ook in Nederland ziektegevallen gaan voorkomen. Kan dit consequenties hebben voor de juridische positie van betrokkenen? Wat moet u weten?

GEZONDHEIDSRECHT - 29.12.2014

Voorbehouden handelingen en de ‘verlengde arm’

In de praktijk komt het veelvuldig voor dat in tandartsen- en huisartsenpraktijken wordt gewerkt met assistenten/medewerkers die allerlei handelingen uitvoeren binnen het desbetreffende vakgebied. Waar ligt de grens?

RECHT - 29.12.2014

Samenwoners uit elkaar, wat nu met opbrengst huis?

Als samenwoners uit elkaar gaan en het woonhuis wordt verkocht, wie heeft dan voor welk gedeelte recht op de koopprijs? Wat als een van de partners ‘eigen geld’ heeft ingebracht? Wat heeft de rechter beslist? Wat is goed om te weten?

PERSONEEL - 29.12.2014

Hoe blijft u het ‘proeftijdverbod’ voor?

Vanaf 1 januari mag u geen proeftijd meer opnemen in tijdelijke arbeids-overeenkomsten van zes maanden of korter. En vanaf 1 juli veranderen ook nog eens de regels voor elkaar opvolgende tijdelijke contracten. Wat zijn de tips?

BELASTINGDIENST - 22.12.2014

Uw informatie is onjuist ...

Stel, u krijgt een ‘informatiebeschikking’ van de fiscus dat de boekhouding niet deugt of dat de gegeven informatie niet klopt. Wat moet u dan absoluut doen?

PERSONEEL - 22.12.2014

Slim vergoeden woon-werkverkeer loont!

Als u woon-werkverkeer op een slimme manier vergoedt, kunt u veel belasting besparen. Daarbij geldt ook onder de werkkostenregeling een aparte vrijstelling. Hoe kunt u optimaal van de regelingen gebruikmaken?

ERFBELASTING - 22.12.2014

Buitenlands bezit? Na overlijden nu goed geregeld!

Nederlanders met bezittingen (onroerend goed, aandelen, banksaldi) in het buitenland komen vaak in de moeilijkheden als de eigenaar van dat vermogen overlijdt. Er komt een nieuwe Europese wet. Waar kunt u nu al op inspelen?

FINANCIERING - 22.12.2014

Pas op met ‘zachte’ lening aan kind

Het komt regelmatig voor dat ouders een steentje bijdragen bij de financiering van een eigen woning voor hun kind. Lenen bij ouders is vaak aantrekkelijker dan lenen bij een bank. Let er dan op dat de fiscus geen roet in het eten gooit.

ONROERENDEZAAKBELASTING - 22.12.2014

Is omzet medebepalend voor de WOZ-waarde?

Begin 2015 krijgt u weer bericht over de nieuwe WOZ-waarde van uw bedrijfspand. Die waarde is gebaseerd op vele gegevens, waarbij soms de omzet een belangrijke rol speelt. Wanneer is dat het geval en wat betekent dat?

BTW - 22.12.2014

Afnemers halen goederen op, denk aan de btw

U verkoopt goederen aan ondernemers die zijn gevestigd in een ander EU-land dan Nederland. In plaats van de goederen te verzenden, komen uw afnemers de goederen bij u in Nederland ophalen. Waar moet u aan denken voor de btw?

AFTREKPOST - 22.12.2014

Bij start zwaar gefinancierd? Verliezen niet aftrekbaar?

Als een ondernemer de eerste jaren met verlies draait, kan de fiscus stellen dat er geen sprake is van een bron van inkomen en dat de verliezen niet aftrekbaar zijn. De Hoge Raad heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.

RECHT - 22.12.2014

Schuld aangaan: goedschrift allicht?

De wet kent een aantal voorwaarden voordat een schuld kan worden aangegaan. Een daarvan is het ‘goedschrift’. Daarover gaan onder ondernemers nogal wat verhalen rond. Wat is een goedschrift en wanneer is het nodig?

BOER EN BEDRIJF - 22.12.2014

Kwekerijgewas is blijvende teelt

Per 2015 worden uw vergroeningsverplichtingen be- paald per areaal bouwland. Boomkwekerijgewassen zijn geen bouwland maar blijvende teelten. Wat nu?

BTW - FACTUUR - 22.12.2014

Factuurregels: Benut ook de mogelijkheden

Doet u als ondernemer mee aan de btw en levert u goederen en/of verleent u diensten aan andere ondernemers, dan heeft u te maken met btw en administratieve verplichtingen. Ken de factureringsregels. Benut de voordelen!

DIER EN RECHT - 22.12.2014

Voor consumentenkoop gelden andere regels!

Wat betekent ‘consumentenkoop’ en wat is daarvan het gevolg? Hoe zit het met de onderzoeksplicht van de koper? Welke termijn is van belang en wat is goed om te weten? Wat speelde hier laatst over bij de koop van een pony?

BURENRECHT - 22.12.2014

Ondanks vergunning bouw schuur door buur stilgelegd!

Als door de gemeente een bouwvergunning is verleend, is de buurman dan te laat met zijn klachten over hinder? Of kan hij nog naar de rechter stappen? Wat is goed om te weten?

PACHT - 22.12.2014

Einde pacht; wat met het melkquotum?

Henk heeft landbouwgrond gepacht van de gemeente. De gemeente wil dat Henk het melkquotum daarop overdraagt aan de koper van de grond. Henk wil daarvoor de helft van de melkquotumwaarde. Wat heeft de rechter beslist?

BOER EN BEDRIJF - 22.12.2014

Samen ondernemen met echtgenoot en/of de kids!

Voor wie niet alleen onderneemt als eenmansbedrijf, maar dat samen met de partner en/of de kids in een maatschap of Vof doet, ligt het fiscale voordeel als het ware voor het oprapen. Hoe zit de vork in de steel? Hoe werkt dat?

ONDERNEMERSCHAP - 17.12.2014

Topfinanciering maakt onderneming fiscaal onmogelijk

Het antwoord op de vraag of er fiscaal sprake is van een ‘onderneming’, heeft vergaande gevolgen. Het antwoord hangt onder meer af van de wijze van financieren, zo besliste de rechter onlangs. Wat betekent dit voor u?

INKOMSTENBELASTING - 17.12.2014

Uren bijhouden na opstart nog belangrijker

Als u in aanmerking wilt komen voor een aantal ondernemersvoordelen, moet u voldoen aan het zogenaamde urencriterium. Dit wordt extra belangrijk na de opstartfase van uw bedrijf. Wat zijn dan precies de fiscale regels?

OUDEDAGSVOORZIENING - 17.12.2014

De AOW-leeftijd kan nóg hoger

Dat de AOW-leeftijd geen 65 jaar meer is, is bij de meeste mensen wel bekend. Uit onderzoek blijkt nu dat veel mensen toch niet precies weten hoe het zit.

CONTROLE - 17.12.2014

Fiscus heeft verenigingen in het vizier

De besturen van maar liefst 33.000 sportverenigingen hebben volgens de fiscus te weinig kennis van belastingzaken. Dat zou hun op forse naheffingen kunnen komen te staan. Veel ondernemers zijn verenigingsbestuurder. Wat nu?

BEDRIJFSKOSTEN - 17.12.2014

Ik kopieer niets, dan betaal ik ook niet

Ook horecabedrijven hebben een factuur van Stichting Reprorecht ontvangen. Wat als u nagenoeg nooit iets kopieert of geen kopieermachine in gebruik heeft?

VOEDSELVEILIGHEID - 17.12.2014

Mise en place inzake de allergenenwetgeving

U bent intussen wel geïnformeerd over de zogenaamde allergenenwetgeving. Maar hoe kunt u als gastronoom nou het beste uw gast informeren over aanwezige allergenen in niet-verpakt voedsel? Hoe pakt u dat aan?

INKOMSTENBELASTING - 17.12.2014

Naheffing over 2014? Wat gaat u dat kosten?

De media hebben onlangs vol gestaan over het feit dat de meesten van ons volgend jaar op een forse naheffing kunnen rekenen. Wat is er aan de hand en wanneer krijgt u een naheffing? En wat kost dat?

KORTINGEN - 17.12.2014

Een verkeersboete die geld oplevert?

Een collega van u bedacht een ludieke actie. Hij adverteerde met 10% korting op vertoon van een snelheidsbekeuring. Maar hoe zit dat fiscaal/boekhoudkundig? Kan dat wel op zo’n manier of moet uw collega gas terugnemen?

PERSONEEL - 17.12.2014

Met pensioen, zo gaat dat correct!

Als één van uw werknemers de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, moet u uw werknemer dan ontslaan of gaat dat vanzelf? Hoeveel maanden zijn er nodig om dit allemaal geregeld te krijgen?

ONDERNEMERSKREDIET - 17.12.2014

Wijzer met de ‘Financieringswijzer’?

De ondernemerskredietdesk helpt ook horecaondernemers om een passende financiering voor hun horecazaak te vinden. Nieuw is de ‘Financieringswijzer’ die u op weg kan helpen naar de beste financieringsmogelijkheden. Hoe?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 17.12.2014

DGA niet verwijtbaar? Dan privé ook niet aansprakelijk!

Als een BV de huur van het bedrijfspand niet kan betalen, is de directeur-grootaandeelhouder (DGA) dan altijd aansprakelijk? Of is daar meer voor nodig? Wat heeft het Gerechtshof Amsterdam onlangs hierover beslist?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 17.12.2014

Plan het eerste boekjaar slim

Bij het oprichten van een nieuwe BV kan gekozen worden voor een kort of een lang eerste boekjaar. Uit een recente rechterlijke uitspraak blijkt dat een kort boekjaar de mogelijkheid tot verliescompensatie beperkt. Hoe zit dat precies?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 17.12.2014

Wiebes belooft behoud innovatiebox


INKOMSTENBELASTING - 17.12.2014

Bijbetalen over 2014? Hoezo?

Onlangs was er in de media veel ophef over de naheffing die dit jaar volgt. Wat is er aan de hand en wanneer krijgt u een naheffing? En wat kost dat?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 17.12.2014

DGA met minderheidspakket niet sociaal verzekerd?

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is meestal niet verplicht verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Als er meer DGA’s zijn in een BV, kan dat echter anders zijn. Wat is nu belangrijk om te weten?

PROCEDURE - 17.12.2014

Schadevergoeding bij trage procedure

Als een bezwaar- of beroepsprocedure te lang duurt, kunt u daarvoor een compensatie krijgen van € 500,- per halfjaar. Voor welke zaken geldt dit en hoe krijgt u de compensatie in handen?

LOONHEFFING - 17.12.2014

Aan het werk met vaste kostenvergoedingen

Zoals bekend, bent u sinds 1 januari 2015 verplicht de werkkostenregeling toe te passen. Een veelgestelde vraag is of het nu nog wel mogelijk is om te werken met vaste kostenvergoedingen. Hoe zit dat? Waar moet u dan op letten?

FISCOTIP - 17.12.2014

Creatief omgaan met belastingrente

Als u een belastingaanslag ontvangt, betaalt u in veel gevallen belastingrente. Die rente liegt er niet om, voor de vennootschapsbelasting is dat maar liefst ruim 8%. Dat kunt u dus beter voorkomen. Maar hoe dan?

AUTO - 17.12.2014

Met de auto langs fabriek en op wintersport zakelijk?

Wanneer is een rit met een auto van de zaak zakelijk of privé? Een directeur die zijn gezinsvakantie combineerde met een zakelijk bedrijfsbezoek in Italië, dacht daar anders over dan de belastingrechter. Wat is nu beslist?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 17.12.2014

Geen herstelkans gekregen? Dan ook niet aansprakelijk!

Als een opdrachtgever met klachten komt over het werk, kan hij dan zomaar voor het (herstel)werk een andere aannemer inschakelen? Wie is dan aansprakelijk voor die kosten? Wat heeft de rechter beslist? Wat is goed om te weten?

RECHT VAN DE BOUW - 17.12.2014

Aansprakelijkheid duidelijk van de hand wijzen!

Als een opdrachtgever klaagt over een gebrek, kan hij dan daar jaren later nog op terugkomen? Is de aannemer aansprakelijk? Welke termijn geldt daarvoor? Wat heeft de bouwrechter nu hierover beslist?

RECHT - 17.12.2014

Eigen weg en geen openbare weg; mag u die afsluiten?

Mag een weg waar een ander gebruik van maakt, zomaar worden afgesloten? Wanneer is er sprake van een openbare weg? Welke criteria gelden daarvoor en welke termijn is belangrijk? Wat heeft het gerechtshof nu beslist?

ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 17.12.2014

Lijfrente inzetten bij arbeidsongeschiktheid?

Stel, u heeft een lijfrenteverzekering afgesloten. Wat kunt u nu per 2015 als arbeidsongeschiktheid gaat spelen? Hoe gaat de Belastingdienst daar dan mee om? Wat is nu goed om te weten?

BTW - 17.12.2014

Fiscus controleert op btw-verleggingsregeling

In de bouwsector wordt veel gewerkt met de verleggingsregeling voor de btw. Als ondernemer moet u er voor zorgen dat u deze regeling juist toepast, anders kan de fiscus bij u aankloppen. Wat moet u weten? Hoe voorkomt u gedoe?

VERKOOP - 17.12.2014

Notaris náást makelaar aansprakelijk

Een makelaar moet een schadevergoeding betalen omdat zijn cliënt het pand niet mocht gebruiken zoals hij wilde. Draait hij hier alleen voor op?

VRAAG VAN EEN ABONNEE - 17.12.2014

Aanbouw bedrijfspand ook vergunningvrij?


BEDRIJFSHUUR - 17.12.2014

Als de ‘doorstarter’ wil sleutelen aan het huurcontract

Uw cliënt verhuurt een winkelpand en zijn huurder gaat failliet. De curator heeft de onderneming doorverkocht aan een andere partij die in het pand wil blijven zitten. Goed nieuws voor de boedel. Maar kan uw cliënt nog eisen stellen?

UW RAADSMAN - 17.12.2014

Twee kopers, wie trekt er aan het kortste eind?

Als een pand aan twee verschillende partijen wordt verkocht, hebben zij beiden een recht op levering ten opzichte van de verkoper. Wie van de twee heeft dan de sterkste positie? Welke aspecten spelen daarbij een rol?

APPARTEMENTSRECHTEN - 17.12.2014

Volmacht en stemming

Zoals bekend, heeft elke appartementseigenaar het recht om de vergadering van eigenaars bij te wonen en zijn stemrecht uit te oefenen. Hij kan echter ook iemand anders daarvoor een volmacht geven. Waar moet u dan op letten?

VERKOOP - 17.12.2014

Een boete matigen? Slechts met mate!

In vrijwel alle koopovereenkomsten met betrekking tot vastgoed is een boeteclausule opgenomen. De Rechtbank Rotterdam heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de matiging van een verbeurde boete.

IN DE KIJKER - 17.12.2014

Bemiddeling huurcontract, zorgplicht makelaar gaat ver!

Uw zorgplicht gaat ver als u bemiddelt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst en u de kandidaat-huurder aandraagt. U moet bijv. weten wat de achtergrond van deze huurder is. Waarom was een collega aansprakelijk?

BOUWRECHT - 17.12.2014

Ook zonder opleverdatum moet je doorwerken!

De schilder die bij u aan het werk is, lijkt tijd genoeg te hebben. Dat ergert u en u spreekt hem hierop aan. Dan antwoordt deze ‘Rembrandt in de dop’ doodleuk dat er toch geen opleverdatum was afgesproken en dus ... Dat kan toch niet?

VAKANTIE & VERLOF - 16.12.2014

Vakantiedagen

Het jaar is bijna afgelopen. U wilt de balans opmaken van de nog openstaande vakantiedagen van uw medewerkers. Lastig als een medewerker nog vakantie-dagen heeft staan van vóór 2012. Hoe zit het met de verjaring van deze dagen?

LEVENSLOOP - 16.12.2014

Levenslooptegoed opnieuw voordelig op te nemen

Door het Belastingplan 2015 wordt het (opnieuw) mogelijk gemaakt om het levenslooptegoed met belastingkorting op te nemen. Uw werknemers zullen dit mogelijk bij u aankaarten. Wat moet u hiervan weten?

WERVING & SELECTIE - 16.12.2014

Kies degene uit die u het meest kunt leren ...

Als u een nieuwe medewerker zoekt, wilt u natuurlijk de medewerker vinden die het best bij uw bedrijf past. Maar het is ook belangrijk dat hij in staat is om zich zijn nieuwe functie snel eigen te maken. Hoe pakt u dat het beste aan?

WERKKOSTENREGELING 2015 - 16.12.2014

Fiscaal gratis bedrijfsfitness in het arboplan?


PERSONEEL - 16.12.2014

Kerstfeest of kerstverlof voor uw parttimers?

Met de feestdagen voor de deur komen de vragen over het wel of niet verlof opnemen weer opborrelen. Heeft uw werknemer recht op (doorbetaald) verlof met de kerst? Geldt dat ook voor parttime werknemers?

CONCURRENTIEBEDING - 16.12.2014

Is uw bedrijf ‘vogelvrij’ zonder concurrentiebeding?

Vanaf 1 januari 2015 mag u geen concurrentiebeding meer opnemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Betekent dit dan dat de werknemer maar mag doen wat hij wil?

WERKKOSTENREGELING 2015 - 16.12.2014

Werkkleding op werkplek: niet thuiswassen


PAYROLLING - 16.12.2014

Payrollen: do’s en don’ts, een update op weg naar 2015

Rondom de diverse mogelijkheden waarop een bedrijf de benodigde arbeidscapaciteit kan inhuren, is veel te doen. Een veel genoemde mogelijkheid is payrollen. Wat moet u weten op weg naar 2015? Een update.

ARBEIDSOVEREENKOMST - 16.12.2014

Als het goed gaat, mag je blijven ...

Werknemers vinden het prettig te weten dat hun tijdelijke contract na afloop wordt omgezet in een vast contract. Bent u aan zo’n toezegging gebonden?

WEBDIENSTEN - VIDEOCONFERENCING - 12.12.2014

Videovergaderen met meerdere mensen


COMPUTER - BEELDSCHERM - 12.12.2014

Gebruik uw televisie als extra computermonitor

Heeft u thuis een duur flatscreen tv-toestel, dan heeft u er misschien nog nooit aan gedacht om dat ook als computermonitor te gebruiken. Waarom zou u dit doen en hoe doet u dit dan?

CONSUMENT - PRIJSVERGELIJKING - 12.12.2014

Vergelijkers: gebruik ze wijs

Met vergelijkingssites kunt u veel tijd en geld besparen. Toch blijft het zaak om uw hoofd erbij te houden: de ene vergelijker is de andere niet.

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 12.12.2014

Uw (belangrijke) mail is binnen!


WEBDIENSTEN - VIDEO - 12.12.2014

Tools voor YouTube

Op YouTube vindt u tegenwoordig alles: van ontspannende filmpjes tot videomateriaal voor professionele doeleinden. Wij testten drie tools uit waarmee u meer uit dit videokanaal kunt halen.

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 12.12.2014

Tips voor OneNote

Microsoft OneNote is een handig digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van alle soorten informatie. Met de onderstaande tips haalt u alle mogelijkheden eruit.

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 12.12.2014

Inky en co

Inky is een eigenzinnige e-mailapplicatie die tegenwoordig ook op mobiele toestellen beschikbaar is. Hoog tijd voor nader onderzoek.

BEVEILIGING - DRAADLOOS - 12.12.2014

Veilig internetten op een openbaar wifinetwerk

Gebruikt u ook openbare wifinetwerken buitenshuis, bijvoorbeeld in winkels, restaurants, op de trein of in luchthavens of stations? Dan past u het best enkele beveiligingstips toe. Hoe gaat u te werk?

COMPUTER - HARDWARE - 12.12.2014

Nieuw leven voor uw oude pc

U heeft een nieuwe pc gekocht en u weet niet goed wat u met uw oude toestel moet aanvangen. Zomaar wegdoen is natuurlijk een mogelijkheid, maar we geven enkele alternatieven.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 12.12.2014

Is uw site wel klaar voor mobiele bezoekers?

Een groeiend aantal mensen gebruiken hun smartphone of tablet om informatie te zoeken of online te kopen. Het is dus belangrijk dat uw website goed toegankelijk is voor de mobiele bezoeker. Maar hoe kunt u dit het best zelf nagaan?

TELEFONIE - ANDROID - 12.12.2014

Uw data overzetten op uw nieuwe Android-apparaat

Heeft u net een nieuwe Android-smartphone of -tablet gekocht, dan wilt u wellicht al uw gegevens van het oude apparaat naar het nieuwe overzetten. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 12.12.2014

Grafieken: nieuwe tools

Wilt u bv. uw omzetcijfers of uw voorraad in een overzichtelijke grafiek gieten? Daarvoor schakelt u wellicht intuïtief Microsoft Excel in. Zijn de nieuwe tools Chartcube en Charted ook de moeite waard?

CONSUMENT - FINANCIEEL - 12.12.2014

Mobiele apps voor uw portemonnee

Banken bieden mobiele apps aan waarmee u uw rekeningen kunt checken en betalingen kunt uitvoeren via uw smartphone of tablet. Er bestaan echter ook applicaties die u helpen om spaarzaam om te gaan met uw geld.

BTW - 09.12.2014

Internetbestelling door particulier of ondernemer?

Bedrijven bieden tegenwoordig steeds meer de mogelijkheid om goederen ook via internet te bestellen, te betalen en te laten bezorgen. Voor de btw is dan van belang of uw klant een particulier of een ondernemer is. Hoe zit dat?

OVERLIJDEN - BELASTINGEN - 09.12.2014

Fiscus betalen na overlijden van firmant of partner

Stel, uw medefirmant of uw partner komt onverhoopt te overlijden. Een droevige gebeurtenis, maar dit betekent niet dat betalingen lang kunnen blijven wachten. Hoe zorgt u ervoor dat u toch uw leveranciers en de fiscus kunt betalen?

ERFBELASTING - 09.12.2014

Samenwoners met kinderen, testament


BOETE LOONHEFFING - 09.12.2014

Niet te snel boete bij overtreding WBSO

De WBSO geeft een korting op de loonheffing van innoverende werknemers. Dit stelt wel vergaande eisen aan uw administratie. Gaat dit een keer mis, dan krijgt u echter niet zomaar een boete. Wat besliste de rechter hier onlangs over?

WEGENBELASTING - 09.12.2014

Alarmlichten aan bij schorsen kenteken

Als u een auto langere tijd niet gebruikt, kan het lonen om het kenteken te laten schorsen. U bespaart zich dan wegenbelasting. Er gelden echter wel strenge voorwaarden en dito boetes. Wat leert een recente uitspraak van de rechter?

BTW - 09.12.2014

Geeft u ook trainingen of lessen? Let dan op de btw

De staatssecretaris van Financiën heeft een tijdje terug in een Besluit nieuwe aanwijzingen gegeven wanneer u als zelfstandig ondernemer of vanuit een Vof de onderwijsvrijstelling mag toepassen als u wordt ingehuurd. Wat speelt er?

BTW - 09.12.2014

Ontvangt u subsidies? Wat doet u dan met de btw?

Als u voor uw onderneming subsidies ontvangt, kan de heffing van btw daar een rol bij spelen. Maar wanneer bent u btw verschuldigd bij subsidies en wanneer niet? Wat moet u wanneer doen?

PERSONEEL - 09.12.2014

Dat had je nou niet moeten doen ...

Een stagiair krijgt een ongeval tijdens het uitvoeren van werkzaamheden waarvoor hij niet de vereiste bekwaamheden heeft. De vraag is of de werkgever heeft gefaald in zijn zorgplicht en aansprakelijk is. Wat zei de rechter?

MEDISCH SPECIALIST - 09.12.2014

BV in een besturingsmodel? Haast u!

In haar brief van 31 oktober doet minister Schippers verslag van wat er is bereikt in de overgang naar de integrale bekostiging. Wat is interessant te weten?

TUCHTRECHT - 09.12.2014

Hoe ervaren is uw arts-assistent?

Regelmatig rijst de vraag in welke fase van de opleiding de tuchtrechtelijke verantwoordelijkheid van de opleider/supervisor (mede) op de arts-assistent komt te rusten. Het tuchtcollege gaf recentelijk meer duidelijkheid.

RICHTLIJNEN - 09.12.2014

Elektronisch voorschrijven

Sinds 2014 is de richtlijn ‘Elektronisch voorschrijven’ van kracht. Deze houdt in dat geneesmiddelen elektronisch moeten worden voorgeschreven. Handgeschreven recepten zijn daardoor grotendeels passé. Wat moet u weten?

MEDISCH SPECIALIST - 09.12.2014

Het zorglandschap vanaf 1 januari 2015

De organisatie van de zorg in Nederland verandert ingrijpend na de invoering van de integrale bekostiging. Daar vertellen wij u niets nieuws mee. Welk nieuws bevat de laatste brief van minister Schippers en wat is voor u goed om te weten?

BOER EN BEDRIJF - 09.12.2014

Afwijkend of onbekend; wat met de PO?


BOER EN BEDRIJF - 09.12.2014

Huur/koop blijvend grasland risico?

In het kader van de vergroening stelt het nieuwe GLB eisen aan het in stand houden van het areaal blijvend grasland. Huurt of koopt u grond van een veehouder en wilt u deze gebruiken als bouwland? Speelt er een herinzaaiplicht?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 09.12.2014

Samenwerking tussen BV-compagnons goed geregeld!

Wat is belangrijk om te regelen tussen compagnons die samenwerken in een BV? Hoe komen de afspraken niet op straat te liggen? Wat is goed om te regelen?

BELASTINGEN - 09.12.2014

Wat nooit laten gebeuren?

Stel, u krijgt een ‘informatiebeschikking’ van de fiscus dat de boekhouding niet deugt of de gegeven informatie niet klopt. Wat moet u dan absoluut doen?

Cookiebeleid