Alle domeinen

2014 - Maart

VOEDSELVEILIGHEID - 28.03.2014

Hygiënecode ijsbereiding 2014


PERSONEEL - 28.03.2014

Wettelijke en bovenwettelijke dagen ... ’t zal me wat

Als werkgever krijgt u er altijd mee te maken: vakantiedagen. Hoe zat het nu ook alweer met de opbouw en verjaring van vakantiedagen? Moet u ook nog rekening houden met de horeca-cao? Wij zetten het voor u op een rij.

PARKEERBELASTING - 28.03.2014

Geen parkeerbelasting bij laden/lossen voor uw zaak

In ons land kennen de meeste steden betaald parkeren. Officieel betekent dit dat u parkeerbelasting moet betalen. Dat hoeft niet als er sprake is van laden of lossen. Wat verstaan we hier echter onder en wat vond de rechter onlangs?

BELASTINGAFTREKPOST - 28.03.2014

Milieu-investeringsaftrek 2014

Recentelijk is de nieuwe Milieulijst 2014 gepubliceerd. Als u bijv. investeert in een milieuvriendelijke koelkast of vriezer, dan geniet u extra belastingvoordeel.

FINANCIERING - 28.03.2014

Crowdfunding in horeca neemt toe

Bij de bank nul op het request voor uw krediet? Crowdfunding neemt ook toe in de horeca, zo schreven de media. De crowd wil dus misschien ook wel investeren in úw horecabedrijf. Wat moet u weten en waar moet u op letten?

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN - 28.03.2014

Ook afvalstoffenheffing aan banden

Voor het ophalen en verwerken van afval mag de gemeente u een afvalstoffenheffing opleggen. Dat is echter wel aan beperkingen onderhevig. Wat heeft u daaraan en wat besliste de rechter hier onlangs nog over?

PERSONEEL - 28.03.2014

Subsidie voor praktijkleren, ook voor u?

Sinds 1 januari 2014 is er de ‘Subsidieregeling voor praktijkleren’. Deze regeling komt in de plaats van de afdrachtvermindering onderwijs. Wanneer kunt u als horecaondernemer van deze regeling gebruikmaken?

OUDEDAGSVOORZIENING - 28.03.2014

Ingangsdatum tijdelijke lijfrente gewijzigd

Het is erg onrustig in pensioenland. Zo is de AOW-gerechtigde leeftijd verhoogd en per 1 januari 2014 ook de pensioenleeftijd. Daardoor zijn de wijzigingen in de regels voor de ingangsdatum van lijfrentes wellicht onopgemerkt gebleven.

BOETE - 25.03.2014

Is de contractuele boete ‘the max’?

Het opstellen van een koopovereenkomst is maatwerk. Daarbij verdient de boeteclausule extra aandacht, zo blijkt uit recente rechtspraak.

RUIMTELIJKE ORDENING - 25.03.2014

Bedreigt dat nieuwe bestemmingsplan uw natuur wel?

Stel, vlak bij het bedrijf van een ondernemer zijn woningen gepland. Hij wil in beroep tegen het nieuwe bestemmingsplan, omdat hij vreest dat de nieuwe woningen de natuur en de dieren bedreigen. Kan dat zomaar?

KOOP - 25.03.2014

Die bouwkundige keuring is niet oké!

Een makelaar is geen bouwkundige, dus een koper doet er vaak verstandig aan om een deskundige de te kopen woning kritisch bouwkundig te laten inspecteren op gebreken. Maar wat als het rapport van zo’n bouwkundige een gebrek bevat?

VERKOOP - 25.03.2014

Het belang van een situatietekening

Als een gedeelte van een stuk grond wordt verkocht, wordt er vaak een situatietekening aan de akte gehecht. Wat is het belang daarvan? En wat als de uiteindelijke oppervlakte afwijkt van de in de koopakte geschatte oppervlakte?

VERKOOP - 25.03.2014

Kom maar op met die bankgarantie!

Uw cliënt verkoopt een pand maar de koper neemt het pand niet op tijd af. De rechter vindt dat de koper de contractuele boete moet betalen en gelukkig heeft u daarvoor een bankgarantie. Moet de notaris meewerken? Wat zei de rechter nu?

UW RAADSMAN - 25.03.2014

Gezamenlijke taxatie met de fiscus nu ook digitaal

Als makelaar/taxateur kunt u gevraagd worden om een gezamenlijke taxatie met de fiscus voor uw cliënt uit te voeren. De aanvraag hiervoor kon in het verleden alleen schriftelijk worden ingediend. Sinds kort kan dit ook digitaal.

IN DE KIJKER - 25.03.2014

Een kans om de gemeente sneller te laten lopen?

Als u met de overheid, bijvoorbeeld de gemeente, in de clinch ligt, kan het lang duren voordat er duidelijkheid is. Soms wel jaren. Zeker als er wordt geprocedeerd tot aan de hoogste rechter, de Raad van State. Kan dat niet sneller?

INKOMSTENBELASTING - 25.03.2014

Renteaftrek voor huis buren?


TELEFONIE – INTERNETTELEFONIE - 21.03.2014

Skypen vanuit uw Outlook-inbox


E-MAIL – BEVEILIGING - 21.03.2014

Hoe ziet u of een e-mailbijlage gevaarlijk is?

De meeste malware komt nog steeds uw computer binnen doordat u nietsvermoedend te snel op een bijlage in een e-mail klikt. Hoe kunt u er zeker van zijn dat een bijlage wel veilig is?

WEBDIENSTEN – VARIA - 21.03.2014

Zo smelt u bestanden samen


TELEFONIE – SMARTPHONE - 21.03.2014

WeTransfer gaat mobiel


SOFTWARE – VIDEO - 21.03.2014

De beste videospeler voor uw iPhone of iPad

Met de standaard videoapp op uw iPhone of iPad kunt u maar een beperkt aantal videoformaten afspelen. Wilt u een betere app voor filmpjes en video’s, dan is er heel wat keuze in de app store. Welke apps zijn de moeite waard?

COMPUTER – NETWERK - 21.03.2014

Doe meer met uw NAS

Een NAS (network attached storage) of netwerkschijf gebruikt u om regelmatig back-ups te maken van alle computers in uw netwerk. Recente NAS-servers doen echter nog veel meer dan dat. Wat precies en hoe gebruikt u die?

WEBDIENSTEN – ONLINE OPSLAG - 21.03.2014

OneDrive: het nieuwe SkyDrive

Microsoft doopte de clouddienst SkyDrive onlangs om in OneDrive. Wat heeft deze dienst te bieden, naast een vernieuwde naam en kan hij de vergelijking met Google Drive en Dropbox aan?

SOFTWARE – COMPUTERBEHEER - 21.03.2014

Gewist? Of toch niet?

Heeft u of een van uw medewerkers een bestand gewist en heeft u geen back-up? Met gespecialiseerde tools kunt u proberen om het opnieuw op te vissen. Wij testten twee gratis programma’s.

SOFTWARE – CHAT - 21.03.2014

Dit zijn goede alternatieven voor WhatsApp

Nu Facebook ook de populaire chatapp WhatsApp opgekocht heeft, vrezen sommige WhatsApp-gebruikers dat hun gegevens door Facebook misbruikt zullen worden. Zijn er goede alternatieve chatapps?

SOFTWARE – WINDOWS - 21.03.2014

Doek valt voor Windows XP

Na 8 april zal Microsoft geen ondersteuning meer geven voor Windows XP. Daardoor kunnen oudere computers een veiligheidsrisico gaan vormen.

INTERNETCONNECTIE – ROUTER - 21.03.2014

Haal alles uit uw router

Via een router creëert u een netwerk binnen in uw woning of in uw zaak. Wij verzamelden enkele technische tips voor een optimale werking ervan.

E-MAIL – E-MAILSOFTWARE - 21.03.2014

De beste plug-ins voor Thunderbird

Thunderbird blijft prima én gratis mailsoftware voor de desktop, maar veel nieuwe features worden er door de ontwikkelaars niet meer aan toegevoegd. Met plug-ins kunt u Thunderbird zélf uitbreiden.

COMPUTER – HARDWARE - 21.03.2014

Een laptop of een tablet?

Overweegt u om een nieuwe laptop te kopen, maar twijfelt u of een tablet misschien interessanter is? Hoewel het allebei mobiele apparaten zijn, hebben ze elk hun voor- en nadelen. Wij stelden voor u een checklist op.

EIGEN WEBSITE – SITEANALYSE - 21.03.2014

Uw bezoekers in beeld

Met web analytics-tools kunt u nagaan wie de bezoekers van uw website zijn en hoe ze zich gedragen. Waar moet u vooral aandacht aan besteden bij het gebruik ervan?

SCHENKEN - 21.03.2014

Schenkingsvrijstelling eigen woning

Uit cijfers van het notariaat blijkt dat de schenkingsvrijstelling eigen woning veel gebruikt wordt. Waaraan kan de schenking nu precies besteed worden?

BELASTINGAANGIFTE - 21.03.2014

Aangifte 2013? Vraag tijdig uitstel aan!

Ook ondernemers dienen hun aangifte over 2013 in beginsel vóór 1 april van dit jaar in te leveren. Wat te doen als het u niet lukt om die datum te halen? Hoe voorkomt u problemen met de fiscus?

SOCIALE VERZEKERINGSPREMIES - 21.03.2014

Premiekorting, ook voor kleine werkgever

Dat loonkosten hoog zijn, is niets nieuws. Ook als kleine werkgever kunt u daar wel wat aan doen door een jongere of oudere uitkeringsgerechtigde of een arbeidsgehandicapte in dienst te nemen of te houden. Hoe zit dat?

AFTREKPOST - 21.03.2014

Tante Agaath-lening nog niet afgeschreven …

Als aan een startende ondernemer een lening werd verstrekt, kon er tot 2013 geprofiteerd worden van tal van voordelen. Deze zijn geschrapt, maar een lening die verloren gaat, levert nog steeds fiscaal voordeel op. Hoe kan dat?

KINDEROPVANG - 21.03.2014

Terugschenken eigen bijdrage kinderopvang mag

Onlangs heeft de rechter geoordeeld dat belastingvrij schenken van de eigen bijdrage in de kinderopvang door de gastouders, gewoon mag. Inmiddels zijn er in de politiek al vragen gesteld over dit onderwerp. Hoe zit het nu?

AUTO - PRIVÉGEBRUIK - 21.03.2014

Fiscaal gevolg overname te dure leaseauto

U wilt een leasecontract voortijdig stopzetten en de auto in privé overnemen. De koopsom is in zo’n situatie vaak hoger dan de marktwaarde van de auto. Wat zijn daarvan de fiscale gevolgen?

BELASTINGCONTROLE - 21.03.2014

Wat doet u bij tunnelvisie fiscus?

Na een controle was de inspecteur niet voor rede vatbaar en legde naheffingsaanslagen op van ruim € 1 miljoen. Hoe wapent u zichzelf in zo’n geval?

ADVISEUR - 21.03.2014

Uw adviseur in de fout …

U merkt dat uw adviseur er een rommeltje van heeft gemaakt. U neemt daar geen genoegen mee en laat hem weten dat hij éérst alles in orde moet maken voordat u hem betaalt. Mag u dat doen? Hoe pakt u dat aan?

BELEGGINGSPOLISSEN - 21.03.2014

En de polis, die woekert voort ...

Sinds 1993 zijn er ruim zeven miljoen beleggingsverzekeringen verkocht, waarvoor nu betere alternatieven bestaan. Toch meldt het Nibud dat nog steeds zo’n 3,5 miljoen beleggingsverzekeringen niet zijn aangepast.

PERSONEEL - 21.03.2014

Nieuwe ontslagvergoeding


ADMINISTRATIE - 21.03.2014

Mag u een kopie van het paspoort bewaren?

Het CBP trok onlangs aan de bel: té vaak wordt er een kopietje gemaakt van een identiteitsbewijs. Dit mag echter alleen als er een wettelijke verplichting voor bestaat, zoals het openen van een bankrekening. Hoe zit dat in uw bedrijf?

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN - 21.03.2014

Strenge eisen voor gemeente inzake BIZ-heffing

Als gemeentes een BIZ-heffing invoeren, moeten zij zich aan de eisen houden die gesteld zijn inzake de besteding ervan. Als gemeentes zich hier niet aan houden, hoeft u de heffing niet te betalen. Waar moet u hierbij op letten?

AUTOMATISERING - 21.03.2014

Alles ‘in de cloud’. En waar is het dan?

Het gebeurt steeds vaker dat ondernemers ervoor kiezen om hun gegevens op te slaan in de cloud. Juridisch gezien is dit een nieuw fenomeen waarover nog weinig bekend is. Wat zijn de risico’s?

FEESTDAGEN - 21.03.2014

Verplicht vrij met Pasen?

Feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren komen er weer aan. Wanneer bent u verplicht vrij te geven? En hoe zit het met een ‘brugdag’?

VERZEKERINGEN - 21.03.2014

Heeft u uw arbobeleid op orde?

Ziekte of arbeidsongeschiktheid van uw medewerker is vervelend voor hem/haar, maar ook voor u. Denk bijvoorbeeld maar aan de financiële gevolgen. Wat kunt u doen aan preventie en wat wordt er door een verzekeraar vergoed?

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 21.03.2014

Daar laat ik graag nog een deskundige naar kijken ...

Een werknemer die loondoorbetaling tijdens ziekte vordert, zal eerst een second opinion van het UWV moeten aanvragen. Geldt dat ook voor een werknemer die in het buitenland woont? Wat zei de rechter daar onlangs over?

SUBSIDIE - LOONKOSTEN - 21.03.2014

Vraag eHerkenning op tijd aan

Subsidie op speur- en ontwikkelingswerk kan uw loonkosten verlagen. Het aanvragen hiervan is gebonden aan diverse regels. Met ingang van 1 juli 2014 kan dit enkel nog met behulp van eHerkenning. Hoe werkt dat?

ONTSLAGVERGOEDING - 21.03.2014

Nu al rekening houden met de transitievergoeding?

Als de Eerste Kamer straks het wetsvoorstel goedkeurt, zult u vanaf 1 juli 2015 een transitievergoeding moeten betalen als u een werknemer ontslaat die langer dan twee jaar in dienst was. Ook als hij een tijdelijk contract had. Hoe anticiperen?

LOONHEFFING - 21.03.2014

Blijf opletten met ontslaguitkeringen!

Sinds dit jaar is de stamrechtvrijstelling afgeschaft, zoals u weet. Daardoor dienen ontslaguitkeringen altijd direct te worden belast met loonbelasting. Dit betekent echter niet dat er fiscaal geen aandachtspunten meer zijn.

PERSONEELSBELEID - 21.03.2014

De voorbereiding op een functioneringsgesprek

Als leidinggevende voert u beoordelings-, functionerings-, POP-, evaluatie-, taak-, voortgangsgesprekken, etc. Er wordt wat afgesproken! Maar hoe zorgt u voor een goed functioneringsgesprek? Wat komt daar bij kijken?

PERSONEEL - 21.03.2014

Wie de jeugd heeft, heeft de premiekorting

U zoekt een nieuwe assistente en u vraagt zich af of u dan gebruik kunt maken van de nieuwe ‘subsidieregeling’ voor werkgevers: een premiekorting. Hoe werkt dat? Wat moet u weten? Wat moet u ervoor doen en wat levert het u op?

ONDERNEMERSCHAP - 21.03.2014

Minimumbeloning voor zzp’er?

In veel praktijken wordt regelmatig een zzp’er ingezet. Wat verandert er als u samenwerkt met een zzp’er als de wet inzake het minimumloon wordt aangepast?

PRAKTIJKORGANISATIE - 21.03.2014

Stagiair(e)s in de huisartsenpraktijk


PATIëNTENRECHTEN - 21.03.2014

Euthanasie bij een somatische of psychiatrische ziekte

Ieder jaar doen ruim 13.000 mensen, waarvan 2% een psychiatrische aandoening heeft, een verzoek om euthanasie. Meestal gaat het dus om een somatische aandoening. Waar moet een arts zich bij zo’n verzoek aan houden?

RECHT - 21.03.2014

Welke ouder moet uw rekening betalen?

Tandarts X. behandelt een kind van gescheiden ouders. Uiteindelijk komt er trammelant over de betaling van de rekening. De vraag doemt dan op of het uitmaakt wie het ouderlijk gezag heeft. En wie er toestemming gaf.

BELASTINGDIENST - 21.03.2014

Houd rekening met fouten in aangifteprogramma!

Door een fout in het aangifteprogramma inkomstenbelasting van de Belastingdienst kan de tegemoetkoming specifieke zorgkosten bij u als ondernemer fors afwijken van wat het programma u voorrekent. Wat moet u hiermee?

RECHT VAN DE BOUW - 20.03.2014

Niet meer aansprakelijk voor verborgen gebreken!

Tot wanneer kan een aannemer nog aansprakelijk worden gesteld voor verborgen gebreken? Welke fatale termijn geldt daarvoor en wanneer begint die termijn te lopen? Kan die termijn nog worden verlengd? Wat is er nu beslist?

BOUWGEBREKEN - 20.03.2014

Aannemer niet aansprakelijk voor geluidsoverlast!

Als een opdrachtgever stelt dat er sprake is van geluidsoverlast door een gebrek in het werk, wat moet hij dan bewijzen? Wat heeft de bouwrechter nu beslist? Hoe staat u nu sterk? Wat is dus nu goed voor u om te weten?

RECHT VAN DE WERKPLEK - 20.03.2014

Concurrerend nevenwerk, waar ligt nu de grens?

Het bijklussen door werknemers werd door hun baas (een installatiebedrijf) gedoogd en zelfs ondersteund doordat de werknemers via hem goedkoop materiaal konden bestellen. Hoe kon de baas dat nog terugdraaien?

BESTELAUTO - 20.03.2014

Bestelautogebruik niet snel zonder fiscale bijtelling?

De bestelauto van een installatie- en gasfittersbedrijf werd door de monteurs meegenomen. Dit om paraat te kunnen zijn bij een storingsoproep. De fiscus ging moeilijk doen over privégebruik! Wat vond de rechter? Hoe zit dat nu?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 20.03.2014

Gebrekkige materialen? Schadeclaim voor leverancier!

Als een aannemer door de opdrachtgever aansprakelijk wordt gesteld voor schade door een gebrek in de geleverde bouwmaterialen, kan hij die dan verhalen op de leverancier? Over welke schade gaat het dan? Wat is er beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 20.03.2014

Ook juridische duidelijkheid bij opleveren regiewerk

Is de opdracht uitgevoerd op nacalculatiebasis (regiewerk), dan wordt er vaak niet of onduidelijk opgeleverd, waardoor ú risico’s loopt. Wat speelt er? Hoe legt u de uitvoering van regiewerk toch duidelijk vast? Hoe bent u voldoende ingedekt?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.03.2014

Geen risico’s met uitkering van dividend

Als er dividend aan de holding-BV wordt uitgekeerd, is dat normaal gesproken veilig voor schuldeisers van de werk-BV. Wanneer is dat niet het geval? Hoe voorkomt u aansprakelijkheidsgedoe? Wat heeft de rechter nu beslist?

INKOMSTENBELASTING - 19.03.2014

Loonheffing niet altijd eindheffing

Zoals bekend, wordt er op loon uit dienstbetrekking loonheffing ingehouden. Als uw werknemer ergens anders ook nog een baan heeft, kan het zijn dat hij op de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting toch moet bijbetalen. Hoe zit dat?

VRAAG VAN EEN ABONNEE - 19.03.2014

Toepassing stamrechtvrijstelling in 2014?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.03.2014

Van één naar twee BV’s zonder belastingheffing?

Met een belastingtarief van 20% kan de BV als rechtsvorm voor uw onderneming fiscaal best aantrekkelijk zijn. Hoezo is het raadzaam om meer dan één BV te hebben? Hoe werkt dat via een ‘eenvoudige interne BV-reorganisatie’?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 19.03.2014

Voldaan aan melding betalingsonmacht zonder melding?

Uit een recente uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat ook voldaan is aan de melding betalingsonmacht bij de fiscus als de ontvanger uit andere hoofde op de hoogte is geraakt van de betalingsonmacht. Wat speelde er?

BTW - 19.03.2014

Herziening is herzien

Als u een onroerende zaak verkoopt die zich nog in de ‘herzieningsperiode’ bevindt, loopt u het risico dat u de eerder in aftrek gebrachte btw weer terug moet betalen. Hoe kunt u dit voorkomen? Wat is er in deze regeling gewijzigd?

FISCOTIP - 19.03.2014

Bij overlijden box 2 vermijden

U bent getrouwd en directeur-grootaandeelhouder (DGA) van een BV. Als u komt te overlijden, gaan de aandelen doorgaans naar uw echtgenoot of uw kinderen. Enig idee hoe dan de belastingheffing in box 2 (deels) kan worden vermeden?

FISCALE WINST - 17.03.2014

Jarenlang verlies of schaapjes toch op het droge?

Als uw landbouwbedrijf de eerste jaren verlies draait, mag u die verliezen fiscaal aftrekken. Het moet wel aannemelijk zijn dat u op termijn winst gaat maken. Wat betekent echter ‘op termijn’? Hoeveel tijd heeft u volgens de rechter?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 17.03.2014

BV niet meer nodig, geen risico’s bij schuldoverneming!

Als u werkt met een BV is het goed vastleggen van besluiten erg belangrijk. Wat speelde er in een zaak over de overdracht van BV-aandelen, waarbij de verkoper als voorwaarde stelde dat de koper zijn schuld aan de BV zou overnemen?

GEBOUW EN GROND - 17.03.2014

Te laat duidelijkheid gegeven over voorkeursrecht grond

U kunt het verzoek indienen bij de gemeente om haar voorkeursrecht op uw grond bij verkoop ‘vervallen’ te verklaren. Wanneer kunt u bij de gemeente schadevergoeding claimen? Welke forse schadevergoeding kunt u krijgen?

FISCALE WINST - 17.03.2014

Bedrijfshond en/of bedrijfskat?


BELASTINGEN - 17.03.2014

De BelastingTelefoon? Beter een brief!

Gewoon een belletje naar de fiscus als u iets (zeker) wilt weten? Maar gaat het fout, dan geeft de BelastingTelefoon niet thuis. Wat speelt er? Wat beter te doen?

VERGUNNING - 17.03.2014

Vestiging varkensbedrijf gaat door ondanks bezwaren

Wat heeft de rechter nu beslist over de vestiging van een varkenshouderij tussen drie ‘natuurmonumentgebieden’? Kan iedereen (als belanghebbende) dit dan tegenhouden door bezwaar aan te tekenen? Hoe staat u nu sterk?

BOER EN BEDRIJF - 17.03.2014

Wat nu met de ‘Vervangende Verwerkingsovereenkomst’?

Om aan uw verwerkingsplicht te voldoen, kunt u ervoor kiezen om via een Vervangende Verwerkingsovereenkomst (VVO) uw verwerkingsplicht over te dragen aan een collega-veehouder. Wat speelt er nu?

PERSONEEL - 17.03.2014

Wetswijziging flex-contracten deels uitgesteld!

De Tweede Kamer heeft besloten dat de nieuwe regels voor flex-contracten voor een deel niet op 1 juli 2014, maar op 1 juli 2015 zullen ingaan. Goed dus om in kaart te brengen hoe het nu (nog) is en hoe u kunt anticiperen op de nieuwe wetgeving.

VOEDSELVEILIGHEID - 14.03.2014

Welke kleur krijgt u voor voedselveiligheid?


PERSONEEL - 14.03.2014

Tijdelijke contracten, nieuwe regels

Een tijdelijk arbeidscontract is praktisch en beperkt risico’s. Maar, let op! Per 1 juli 2015 verandert de wetgeving inzake elkaar opvolgende tijdelijke contracten.

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN - 14.03.2014

Invloed van investeringen op uw WOZ-waarde

Als u investeert in uw horecapand, wordt de WOZ-waarde hoger. Geldt dat ook als u huurder bent? En wat nu als u het pand na afloop van de huur weer in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen? Wat vindt de rechter hiervan?

PERSONEEL - 14.03.2014

Een met foute informatie verkregen VAR-wuo

Als werkgever moet u loonheffing afdragen voor het personeel dat bij u in dienst is. Wat nu als een tijdelijke keukenkracht met een VAR-wuo zwaait? Mag u daarop afgaan of loopt u dan risico? Waar ging de rechter op af?

VERZEKERINGEN - 14.03.2014

Brandregres vernieuwd, moet u daar iets mee?

Sinds 1 januari 2014 is de vernieuwde brandregresregeling van kracht. Kort gezegd betekent dit dat verzekeraars een brandschade volledig kunnen verhalen op de veroorzaker. Wat moet u daar zeker van weten?

FISCALE WINST - 14.03.2014

Zaak verkocht, wanneer afrekenen met de fiscus?

Als u stopt met uw horecabedrijf, moet u afrekenen over al uw boekwinsten. Begint u weer opnieuw, dan is dit soms niet nodig. Wat zijn hierbij precies de regels en waar moet u op letten? En wat vonden de rechters tot nu toe?

HORECAKOSTEN - HARDWARE - 14.03.2014

Bij mooi weer met mobiel bestellen op terras?

Het terrasseizoen gaat binnenkort (hopelijk) weer van start. Een mobiele oplossing kan een bijdrage leveren aan uw winstgevendheid. Wat is ook in prijssferen steeds aantrekkelijker bij mobiel bestellen en betalen?

LOONHEFFING - 13.03.2014

Afspraken maken met zzp’er. Waar moet u op letten?

Stel, u wilt in zee met een ondernemer zonder personeel. U wilt deze ondernemer niet aannemen als werknemer, maar hem één of meer losse taken geven. Wat is belangrijk om te weten zodat uw ingehuurde hulp niet uw werknemer wordt?

LOONADMINISTRATIE - 13.03.2014

Zorg dat u weet wie voor u werkt

Als werkgever móét u een kopie van een geldig identiteitsbewijs van uw medewerker in uw administratie bewaren. Welke spelregels gelden er daarvoor?

VERZEKERINGEN - 13.03.2014

Loont het verzekeren van verzuim de moeite?

Ziekte of arbeidsongeschiktheid van uw medewerker is niet alleen vervelend voor hem, maar ook voor u. Denk bijvoorbeeld maar aan de financiële gevolgen. Verzekeren kan, maar is duur. Hoe heeft u dit geregeld?

PRIVACY - 13.03.2014

Ik houd je echt wel in de gaten ...

U mag in uw bedrijf zichtbaar camera’s ophangen om diefstal of fraude tegen te gaan. Deze camera’s mag u echter niet gebruiken om uw personeel te controleren. Hoe zit dat precies en kan een nieuwe code u helpen?

PERSONEELSBELEID - 13.03.2014

Langer doorwerken maakt medewerkers steeds ouder

U komt er als werkgever niet meer onderuit: werknemers moeten langer doorwerken. Maar weet ú hoe? Goed om te kijken naar hoe grote werkgevers gebruikmaken van de talenten en de kracht van oudere medewerkers. Wat leert u daarvan?

Cookiebeleid