Alle domeinen

2011 - December

VAKANTIE - 21.12.2011

Rekenmodel vakantie


PRIVÉ - 21.12.2011

Staatsobligaties, niet langer een veilige haven!

Veel beleggers stopten tot voor kort een aanzienlijk deel van hun vermogen in obligaties. Deze beleggingscategorie bood immers zekerheid. Maar de tijden zijn veranderd. Kunt u nog het kaf van het koren scheiden in de obligatiemarkt?

FINANCIERING - 21.12.2011

Uw rentevastperiode loopt af, en nu?

Vijf tot zes jaar geleden zijn veel rentevastperiodes voor hypotheken afgesloten. Als die renteperiode over enkele maanden afloopt, hoe gaat u zich dan oriën­­teren op een nieuwe rente met een nieuwe vaste of variabele renteperiode?

PERSONEEL - 21.12.2011

Soep fiscaal niet zo heet opgediend?

In principe is alles wat u aan uw werknemer geeft, aan te merken als loon. Uw collega gaf zijn assistentes iedere dag tijdens de pauze een ‘dagsoep’ uit blik. Verder zorgde hij nergens voor. Was deze soep nu wel of geen (fiscaal) loon?

PRAKTIJKOVERNAME - 21.12.2011

Wat te doen bij lijken in de kast na praktijkovername?

Het zal je maar gebeuren ... u neemt een praktijk over en na enige tijd blijken er enkele ‘lijken’ in de kast te zitten. Uiteraard had u daar niet op gerekend. Die goodwill heeft u waarschijnlijk voor niets betaald. Hoe gaat u dit aanpakken?

BELASTINGEN - 21.12.2011

Inlenen medisch personeel niet btw-vrij

Uitzendbureaus die tijdelijk medisch personeel leveren, zijn niet vrijgesteld van btw. Hetzelfde geldt voor een samenwerkingsverband van medisch personeel. Stel, u leent medisch personeel in, heeft u dan nog een keuze qua btw?

AUTO - 21.12.2011

De fiscus betaalt nu uw tweede auto

Wat is nu fiscaal gezien beter: een kleine auto voor uw partner of een tweede (gezins)auto? En zet u die op uw praktijk of niet? Wat is nu gunstig?

BEROEPSPRAKTIJK - 21.12.2011

Taakherschikking in de Wet BIG

De Wet BIG wordt (tijdelijk) aangepast in verband met de taakherschikking voor verpleegkundig specialisten en physician assistants. Ook mogen sommige ge­­spe­­cialiseerde verpleegkundigen voortaan medicatie voorschrijven. Wat is er nieuw?

TUCHTRECHT - 21.12.2011

Openbare tuchtmaatregelen


INKOMSTENBELASTING - 21.12.2011

Vitaliteitsregeling en de ondernemer


FISCALE WINST - 21.12.2011

Kosten woon-werkverkeer


BOER EN PRIVÉ - 21.12.2011

Niet automatisch het einde van de onderneming

De onderneming kan worden voortgezet door familieleden van de overleden ondernemer, de erfgenamen of door derden. Fiscaal ligt het anders. Er moet in principe afgerekend worden met de fiscus. Wat valt er te regelen?

MAATSCHAP - 21.12.2011

Wat met uw maatschaps- of Vof-contract?

Wat men zich niet altijd realiseert, is dat in de oprichtingsakte van een maatschap of vennootschap onder firma (Vof) vaak regels staan voor het voortbestaan van de onderneming bij uittreding van een van de vennoten of maten. Wat speelt er?

RECHT - 21.12.2011

Hoe nu geen kat-en-hondburenruzie over een schutting?

Hoe kunt u het best problemen met uw buurman over een schutting voorkomen? Wat staat daarover in de wet en wat is goed om te weten? Is het raadzaam om de schutting volledig op eigen grond te zetten ter voorkoming van gedoe?

BEDRIJFSTOESLAGEN - 21.12.2011

Nieuw, toeslag voor jonge landbouwers

Vanaf 2014 wordt het huidige systeem van de Europese landbouwsteun ingrijpend gewijzigd. De komende tijd gaan we voor u de voorstellen rond de bedrijfstoeslagregeling bespreken. Nu eerst de extra toeslag voor jonge landbouwers.

BOER EN BEDRIJF - 21.12.2011

Subsidieopenstellingen 2012 voor land- en tuinbouw

Onlangs zijn de eerste subsidieregelingen voor 2012 bekendgemaakt. Voor enkele andere subsidies is inmiddels bekend dat deze in 2012 worden opengesteld. Waar kunt u gebruik van maken voor uw land- en tuinbouwbedrijf?

GEBOUW EN GROND - 21.12.2011

Rechter verruimt vrijstelling overdrachtsbelasting

Wanneer kunt u gebruikmaken van de vrijstelling van overdrachtsbelasting bij de aankoop van land- of tuinbouwgrond? Welke uitspraak heeft de rechter hier onlangs over gedaan? Hoe kunt u dit in uw voordeel gebruiken?

RECHT - 21.12.2011

Wat nu met (duur)contracten?

Sinds kort worden consumenten extra beschermd bij bepaalde overeenkomsten, de ‘duurovereenkomsten’, zoals bijv. onderhoudscontracten. Wat nu?

IN DE PIJPLIJN - 21.12.2011

Vrijwaring inlenersaansprakelijkheid


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 21.12.2011

Verzuimboete voorkomen

Sinds 2009 zijn de verzuimboetes wegens het niet tijdig doen van aangifte fors verhoogd. De Rechtbank Breda heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan. Wanneer kan het lonen om een verzuimboete aan te vechten?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 21.12.2011

Beperking verliesverrekening niet van toepassing?

Wat heeft de rechter nu beslist over geen beperkte houdsterverliesverrekening door de start of het einde van houdsteractiviteiten in de loop van het jaar? Hoe kan dat gunstig uitpakken? Wat houdt dit in en wat kunt u hiermee?

PRIVÉ - 21.12.2011

Testament voor samenwoners met kinderen

Wat speelt er nu heel actueel op testamentgebied voor samenwoners met kinderen? Wat is er beter geregeld vanaf 2012 door het nieuwe Belastingplan? Wat is nu raadzaam? Hoe blijft u uit box 3 voor de inkomstenbelasting?

BTW - 21.12.2011

Suppletie btw-aangifte vanaf 2012

Als u achteraf constateert dat u te weinig btw heeft afgedragen, kunt u deze fout vrijwillig verbeteren met een suppletieaangifte. Vanaf 2012 gelden hiervoor strengere regels. Wat speelt er? Waar moet u rekening mee houden?

AUTO VAN DE ZAAK - 21.12.2011

Btw-correctie en eigen bijdrage voor privégebruik

Zoals bekend, zijn per 1 juli 2011 de regels voor de berekening van de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak aangepast. Maar hoe zit het nu als de werknemer een eigen bijdrage voor het privégebruik betaalt?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 21.12.2011

Sparen bij fiscus verliest haar glans

Tot en met 2011 was het ‘sparen bij de fiscus’ aantrekkelijk. Vanaf 2012 is de fiscale renteregeling ingrijpend gewijzigd. Wanneer krijgt u daarmee te maken?

UITSMIJTER - 21.12.2011

Partners voor één dag


FISCOTIP - 21.12.2011

Ruzie met mede-aandeelhouder, wat nu?

Het komt regelmatig voor dat twee compagnons samen een BV hebben opgericht, waarin zij ieder voor 50% aandeelhouder zijn. Maar wat nu als er onenigheid over de aandelenverdeling ontstaat? Hoe kan dit worden opgelost?

PERSONEEL - 20.12.2011

Payroll- en uitzendkracht vanaf 2012

Zoals u weet, wordt er in de horeca veel gebruikgemaakt van payroll- en uitzendkrachten. Waar moet u in 2012 op letten? Hoe gaat u te werk bij uw keu­­ze?

ZIEKTEKOSTENVERZEKERING - 20.12.2011

Wat nu met uw ziektekostenverzekering?

Er is één standaardverzekering tegen ziektekosten: de ‘basisverzekering’. De verzekeraars hebben de premies voor 2012 bekendgemaakt. Waar nu op te letten als u wilt overstappen? Hoe drukt u de kosten?

WET- EN REGELGEVING - ONEIGENLIJKE CONCURRENTIE - 20.12.2011

Wat kunt u met paracommerciële horeca?

Veel horecaondernemers hebben een broertje dood aan paracommerciële in­­stellingen. Valse concurrentie, ontlopende horecaregels en mislopende omzet zijn veelgehoorde argumenten hiervoor. Hoe zit dat wettelijk met uw rechten?

PERSONEEL - 20.12.2011

Per 1 januari 2012 wijzigt de vakantiewetgeving!

Twee wijzigingen in de wetgeving. De eerste met betrekking tot ziekte en vakantieopbouw. De tweede met betrekking tot verjaring van wettelijke vakantiedagen. Welke consequenties heeft deze wetgeving voor u en uw horecamedewerkers?

BESTELAUTO - BIJTELLING - 20.12.2011

Bestelauto eindelijk zonder bijtelling

Als u voor uw horecazaak een bestelauto rijdt, krijgt u gewoon de bekende privébijtelling aan de broek. Vanaf 2012 hoeft dat niet meer. Onder welke voorwaarden blijft de bijtelling achterwege en waar kunt u het beste voor kiezen?

VEILIGHEID - 20.12.2011

Je kunt mij de kerstboom in met je meetlat, of niet?

U denkt wellicht: hoezo een artikel over kerstbomen nu de kerst voorbij is? En uw kerstboom blijft nog wel even staan? Welnu, juist omdat die nu nog staat, kunt u bepaalde zaken goed opmeten voor het volgend jaar. Wat is belangrijk?

VEILIGHEID - 20.12.2011

Kerstverlichting terug in de doos of weg ermee?

Uw kerstverlichting blijft waarschijnlijk nog wel even hangen. Daarna begint de ‘kerstopruiming’. Wat doet u met de (oude) kerstverlichting? Weggooien of bewaren? Wat kunnen wij u nog meegeven voor oud en nieuw?

BELASTINGAFTREKPOST - 19.12.2011

Speciale gunstige lijfrenteaftrekregels


RECHT VAN DE BOUW - 19.12.2011

Strakke afspraken over bouwkundig onderzoek maken!

Als u een bouwkundig rapport heeft waarin staat dat er weinig onderhoudskosten te verwachten zijn, terwijl u korte tijd later met een aanzienlijke kostenpost wordt geconfronteerd, wie betaalt dan de rekening? Wat is er nu beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 19.12.2011

Hoe nu goed ingedekt met vrijwilligers op de bouw?

Om de (arbeids)kosten te drukken, worden door opdrachtgevers steeds vaker vrijwilligers ingezet. Stel, u verwerft bijv. de opdracht voor de bouw of verbouw van een clubgebouw. Hoe voorkomt u eigen schade en eigen financieel risico?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 19.12.2011

Hoe nu met Plan B achter de hand wel zo safe bouwen?

Als de bouw vertraging oploopt door omstandigheden buiten uw schuld, kan de opdrachtgever de aannemingsovereenkomst dan ontbinden? Of kunt u dat voorkomen? Wat heeft de rechter nu beslist en wat is dus goed om te weten?

BELASTINGEN - 19.12.2011

Wat nu met bouwrente?

Bouwrente zorgt vaak voor grote fiscale verwarring. Hoe zit het nu precies? En wat is ‘projectrente’ dan? Hoe zit de ‘fiscale rentevork echt in de steel’? Wat is nu aftrekbaar voor de belastingen en dus goed om te weten?

FISCALE WINST - 19.12.2011

Maar één opdrachtgever en tóch gunstig ondernemer

Als bouwondernemer heeft u meerdere opdrachtgevers of klanten. Althans, normaal gesproken. Toch kunt u met slechts één opdrachtgever tóch zelfstandig ondernemer zijn. Waar hangt dit van af? Wat als de inspecteur dit anders ziet?

RECHT - 19.12.2011

Wat nu met (onderhouds)contracten?

Sinds kort worden consumenten extra beschermd bij bepaalde overeenkomsten, de ‘duurovereenkomsten’, zoals bijv. onderhoudscontracten. Wat nu?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 14.12.2011

Steeds de juiste bestanden bij de hand


INTERNETCONNECTIE - VARIA - 14.12.2011

Uw muziekinstallatie verbonden met uw netwerk

Overweegt u al een tijdje om een nieuwe muziekinstallatie, versterker of tv te kopen? Dan heeft u wellicht gemerkt dat er nu ook modellen met een netwerk­poort te koop zijn. Waarom zou u dat nemen en hoe pakt u het aan?

INTERNETCONNECTIE - VARIA - 14.12.2011

Krijg toegang tot ‘afgeschermde’ diensten

Vindt u het ook zo storend dat bepaalde diensten als Hulu, BBC iPlayer, ­Pandora of Amazon Video on Demand niet toegankelijk zijn in ons land? Met een aantal diensten lukt dit wel. Hoe werkt dit precies?

ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 14.12.2011

Foto’s bewerken ‘in the cloud’

Voor het bewerken van foto’s kunt u speciale software gebruiken. De online ­diensten (‘in the cloud’) worden echter steeds talrijker en beter. Wij legden vijf gratis webtools onder de loep.

SOFTWARE - VARIA - 14.12.2011

Nuttige programma’s voor alle Windows-versies

Gebruikt u Windows XP, Vista of 7? Installeer dan één van deze programma’s om uw systeem nog beter te laten lopen… of om te besparen op printerkosten. Of wat dacht u van een professionele pdf-writer als alternatief voor Acrobat?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 14.12.2011

PowerPoint met film

Geef toe, presentaties zijn vaak saai. Door uw slideshow te combineren met video, kunt u er een dynamischer geheel van maken dat u online kunt delen met anderen. Wij zochten naar enkele cloudtools die u daarbij kunnen helpen.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 14.12.2011

Ken uw klanten!

CRM – customer relationship management – is essentieel voor uw zaak. Hier­mee houdt u uw klantengegevens steeds up-to-date en blijven ze voor u vlot toegankelijk. Met Connected kan het zelfs helemaal online.

BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 14.12.2011

Uw Google-account achter een dubbele deur

Als u een intens Google-gebruiker bent, dan weet u dat u met uw éne gebruikers­naam en wachtwoord toegang heeft tot alle Google-diensten. Aangezien dit een ­veiligheidsrisico vormt, kunt u uw account dubbel beveiligen. Hoe?

CONSUMENT - ONLINE WINKELEN - 14.12.2011

Geef uw cadeaus volledig digitaal

Online shopping met thuislevering heeft ervoor gezorgd dat u uw huis niet meer moet verlaten om te winkelen. Wilt u vrienden of klanten een geschenk be­zorgen, dan kan dat ook volledig digitaal. We geven enkele mogelijkheden.

ZOEKEN - INTERNET - 14.12.2011

Houd ook deze zoekers bij de hand

We gebruiken haast allemaal Google bij onze dagelijkse zoektochten op ­internet. Deze zoekmachine omvat dan ook zowat het hele web. Is er dan geen ruimte meer voor alternatieve internetzoekers?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 14.12.2011

De perfecte signatuur onder uw mails

Met enkele simpele instellingen voegt u automatisch een signatuur toe aan elke uitgaande mail. Maar welke info moet u er in plaatsen? En kunt u meerdere ­signaturen gebruiken binnen één mailtoepassing of zelfs met één mailadres?

CONSUMENT - PRIJSVERGELIJKING - 14.12.2011

Vind en boek de voordeligste hotels

Op zakenreis of privé een paar dagen weg? Deze sites wijzen u snel en gemakkelijk de weg naar de voordeligste hotels in binnen- en buitenland.

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 14.12.2011

Waar bent u zoal getagd?


FISCALE WINST - 14.12.2011

Afwaarderen voorraad levert geld op!

Als ondernemer ontkomt u er vaak niet aan om artikelen op voorraad te hebben. Als u deze fiscaal kunt afwaarderen, drukt dit echter de winst en betaalt u minder belasting. Wat is daarbij allemaal van belang?

ONDERNEMER - 14.12.2011

Uw VAR 2012 al aangevraagd?

Werkt u als zelfstandige met een Verklaring arbeidsrelatie (VAR)? Weet u dat uw VAR 2011 alleen dit jaar nog geldig is? Wat moet u doen?

BELASTINGAFTREK - 14.12.2011

Aftrek van uw studiekosten verruimd

Als u uw werkterrein wilt verbreden, zult u misschien (opnieuw) de schoolboeken in moeten duiken. Vanaf 2012 neemt de fiscus een groter deel van deze kosten voor zijn rekening. Wat verandert er en waar moet u op letten?

PERSONEEL - 14.12.2011

De 30%-regeling in 2012

Zoals bekend, wordt per 1 januari 2012 de speciale regeling in de loonbelasting voor werknemers die uit het buitenland worden aangetrokken, aangescherpt. De definitieve wijzigingen zijn nu bekend. Waar moet u rekening mee houden?

ONDERNEMER - URENCRITERIUM - 14.12.2011

Het einde van het urencriterium?

Bij de behandeling van het Belastingplan 2012 is een motie aangenomen waarin wordt voorgesteld het urencriterium af te schaffen. Wat betekent dat voor u? Kunt u uw urenverantwoording in de open haard gooien of toch maar niet?

INVESTEREN - 14.12.2011

Fiscaal voordeel scoren met investeringen!

Volgens de Kamer van Koophandel wordt door veel ondernemers bij de aanschaf van een bedrijfsmiddel, zoals een machine of een gebouw, niet altijd optimaal geprofiteerd van de fiscale voordelen. Hoe zit dat?

BESTELAUTO - FISCALE BIJTELLING - 14.12.2011

Bestelauto vanaf 2012 eindelijk zonder bijtelling?

Als u in een bestelauto van de zaak rijdt, krijgt u gewoon de bekende privébijtelling aan de broek. Vanaf 2012 hoeft dat niet meer. Onder welke voorwaarden blijft de bijtelling achterwege? Moet u nog iets doen of ergens op letten?

PERSONEEL - 14.12.2011

Wat verandert er nu aan de opbouw van vakantiedagen?

Op 1 januari 2012 gaat de nieuwe vakantieregeling in. Wat betekent dat voor u als werkgever? In dit artikel zetten wij voor u op een rij wat u daar in ieder geval van moet weten en hoe u ervoor zorgt dat u klaar bent voor deze verandering.

FISCALE WINST - 14.12.2011

Ook met kleine investeringen geld verdienen

Als beginnend ondernemer investeert u waarschijnlijk niet ineens voor miljoenen euro’s. Ook met kleinere investeringen valt er echter geld te verdienen. Zeker als u het fiscaal goed inplant. Wat is daarbij voor u van belang?

KOSTENBESPARING - 14.12.2011

Met flexibele leveranciers 2012 in

De jaarwisseling is een mooi moment om te bezien met welke leveranciers u verder wilt in 2012. Ze zijn onderdeel van uw bedrijfsproces en kunnen een grote bijdrage leveren aan uw kostenbeheersing.

ONDERNEMERSCHAP - 14.12.2011

Maar één opdrachtgever en tóch ondernemer

Als ondernemer heeft u meerdere opdrachtgevers of klanten. Althans, normaal gesproken. Toch kunt u met slechts één opdrachtgever tóch zelfstandig ondernemer zijn. Waar hangt dit van af? Wat als de inspecteur dit anders ziet?

VERHUUR - 13.12.2011

Een eenvoudig te verhelpen gebrek

Als verhuurder bent u verplicht om, als de huurder dit vraagt, gebreken aan de gehuurde ruimte te verhelpen. Maar moet u nu voor ieder akkefietje komen op­­draven? De rechter heeft hierover onlangs een belangrijke uitspraak gedaan.

MAKELAARSCONTRACT - 13.12.2011

In conflict met de algemene voorwaarden

Stel, in uw algemene voorwaarden staat dat uw cliënt tóch courtage moet be­talen voor een ingetrokken opdracht als hij binnen drie maanden zijn woning alsnog verkoopt. Soms leidt dat tot vervelende situaties. Wat speelde hier?

IN DE KIJKER - 13.12.2011

Niet tornen aan de bedenktijd!

Zoals bekend, heeft de consument-koper van een woning een bedenktijd van drie dagen. Geldt deze bedenktijd ook als partijen na een eerdere ontbinding opnieuw met elkaar in onderhandeling zijn? En zo ja, zijn er uitzonderingen?

UW RAADSMAN - 13.12.2011

Goed renderende belegging ... rara, wat is het?

Waar moet u uw geld instoppen om het te laten renderen? Aandelen zijn nu erg risicovol. Obligaties zijn solide, maar erg braaf. Na het lezen van deze rechterlijke uitspraak over Karel, weet u het wellicht.

VERKOOP - 13.12.2011

Een verdiepingsvloer die niet deugt

De koper van een woning komt er tijdens een verbouwing achter dat een verdiepingsvloer van de woning niet deugt. Kan hij daarvoor een schadevergoeding van de verkoper eisen? Wat zegt de rechter hierover?

BEDRIJFSHUUR - 13.12.2011

Bedrijf te koop, inclusief huurcontract

Uw cliënt heeft zijn bedrijfsruimte gehuurd, maar helaas gaat het hem niet voor de wind. Hij verkeert in financiële moeilijkheden en wil zijn bedrijf verkopen. Hij heeft een koper op het oog. Kan deze koper zijn plaats als huurder innemen?

GEMEENTE - 13.12.2011

Bezwaarschrift per e-mail?

Uw cliënt wil bezwaar maken tegen een door de gemeente afgegeven omgevingsvergunning. Moet dit per se per brief of kan dit ook per e-mail?

VAKANTIE & VERLOF - 13.12.2011

Nieuwe vakantiewetgeving van start

Het is bijna zover ... op 1 januari 2012 gaat de nieuwe vakantiewetgeving in. Wat moet u daar zeker van weten? Hoe gaat u goed van start?

VAKANTIE & VERLOF - 13.12.2011

Niet wéér onbetaald verlof


AUTO VAN DE ZAAK - 13.12.2011

Uw werknemer en de bestelauto

Zoals u weet, krijgt uw werknemer ook een fiscale bijtelling als hij met uw bestelauto privékilometers maakt. Vanaf 2012 zou er volgens de media iets nieuws zijn waarmee u beiden aan die bijtelling kunt ontkomen. Wat moet u weten?

ARBO - 13.12.2011

Trillingen en schokken

Werknemers kunnen blootgesteld zijn aan trillingen en schokken; denk bijvoorbeeld aan heftruck- en vrachtwagenchauffeurs en aan werknemers die werken met trillende gereedschappen of machines. Wat moet u daarvan weten?

MEDIATION - 13.12.2011

Een snelle en relatief goedkope oplossing

Wanneer een arbeidsconflict uitloopt op een rechtszaak zijn de verhoudingen vaak definitief stuk. U heeft er dus belang bij om dat te voorkomen. Hoe kan mediation dan een alternatief zijn? Wat komt daarbij kijken?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 13.12.2011

Loondoorbetaling zieke 65-plusser van de baan?

Als uw medewerker na zijn 65e wil doorwerken, kunt u hem een nieuw contract geven. Hoe zit het dan als uw medewerker ziek wordt? En wordt dat anders als minister Kamp zijn zin krijgt?

ONTSLAG - 13.12.2011

Ontslagvergunning en ziekte

Als u een werknemer wilt ontslaan, kunt u een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV Werkbedrijf. Maar wat nu als uw medewerker zich ziek meldt meteen nadat u hem heeft verteld dat u die vergunning heeft aangevraagd?

BTW AUTO - 13.12.2011

Wat met de eigen bijdrages auto vanaf 1 juli 2011?

Rustig rijden is er op dit moment niet bij in btw-autoland. Per 1 juli 2011 is de bepaling van het privégebruik van de auto voor de btw gewijzigd. Wat nu als uw werknemer een eigen bijdrage betaalt voor het privégebruik?

FINANCIERING - 07.12.2011

Een lening of iets anders?


GEBOUW EN GROND - 07.12.2011

Niet te laat reclameren bij aannemer

Hoewel de aannemer van een collega op de hoogte is van een gebrek aan een door hem gebouwde varkensstal, weigert hij om te reageren. Hij verwijst daarvoor naar de algemene voorwaarden. Staat hij daarmee in zijn recht?

BOER EN PRIVÉ - 07.12.2011

Een bestuursbaan(tje) naast uw agrarisch bedrijf?

Veel land- en tuinbouwers hebben naast hun agrarisch bedrijf nog andere activiteiten. Wat heeft dat voor fiscale gevolgen? Is bijvoorbeeld vrijwilligerswerk belast of niet?

BELASTINGEN - 07.12.2011

Landbouwvrijstelling, ook voor paarden?

De landbouwvrijstelling is belangrijk, want hierdoor kan winst op grond die wordt verkocht onbelast blijven. Deze landbouwvrijstelling geldt enkel voor landbouwbedrijven. Maar valt daar ook het houden van paarden onder?

BEDRIJFSTOESLAG - 07.12.2011

Nieuwe bedrijfstoeslagen, de vergroeningspremie

Vanaf 2014 wordt het huidige systeem van de Europese landbouwsteun in­­grijpend gewijzigd. Onlangs zijn de voorstellen hiervoor gepubliceerd. Wat speelt er nu met de ‘vergroeningseisen’ en de hieraan gekoppelde extra premie?

BOER EN BEDRIJF - 07.12.2011

Fosfaattoets melkveehouderij, wat speelt er nu?

Heeft u een melkveebedrijf? Dan krijgt u te maken met het ‘voerspoor’ en de fosfaat­efficiëntie voor uw melkvee. Wat speelt er nu op het gebied van het be­­rekenen van de fosfaatefficiëntie? Wat met de fosfaattoets voor melkvee?

BELASTINGCONTROLE - 07.12.2011

Wanneer heeft de fiscus nu echt het nakijken?

Als u een definitieve aanslag inkomstenbelasting heeft ontvangen, mag u ervan uitgaan dat deze ook definitief is. Slechts in bijzondere gevallen mag de fiscus nog een aanslag opleggen. Wanneer is het einde oefening voor de fiscus?

BEROEPSPRAKTIJK - 07.12.2011

Toch doorstart van het landelijk EPD?


BELEGGEN - 07.12.2011

Wat is uw strategie?

In het huidige hectische beursklimaat is het lastig om het hoofd koel te houden. Hoe voorkomt u dat u op basis van emoties (verkeerde) beslissingen neemt? Welke soort vuistregels bieden u houvast en rust?

ASSOCIATIE - 07.12.2011

Afscheid nemen van uw maat …

Met een maatschap is het al net zo als met een huwelijk, je begint eraan met de best mogelijke bedoelingen, maar ergernissen en misverstanden zijn zo geboren. Net als bij een echt huwelijk is het beter om een vechtscheiding te voorkomen.

BELASTINGEN - 07.12.2011

Kosten dyslexie aftrekbaar

Als het goed is, is het lezen van deze tekst voor u een peulenschil. Voor uw patiënten met dyslexie is het echter een hele opgave. Is dyslexie fiscaal gezien eigenlijk een ziekte? En zijn de kosten aftrekbaar? Zo ja, waar hangt dit vanaf?

TUCHTRECHT - 07.12.2011

In dit geval bleef het bij een waarschuwing …

Als behandelaar doet u er alles aan om alle relevante informatie boven tafel te krijgen. Dat is immers de basis voor uw diagnose. Toch kan het voorkomen dat de behandelaar cruciale informatie mist. Wat speelde daarover bij de tuchtrechter?

TUCHTRECHT - 07.12.2011

Tuchtrechtelijk aansprakelijk als coördinator?

Het Centraal Tuchtcollege deed onlangs enkele belangrijke uitspraken, waaruit duidelijk wordt dat hulpverleners óók aansprakelijk kunnen zijn als zij niet zelf directe zorg verlenen. Dit op basis van de zgn. ‘tweede tuchtnorm’. Wat speelt er?

ARBEIDSCONTRACT - 07.12.2011

Een langere opzegtermijn?

U wilt met een nieuwe assistente een arbeidscontract sluiten. De ‘normale’ opzegtermijn van één maand vindt u wel erg kort. Kan die ook langer?

Cookiebeleid