Alle domeinen

2011 - Januari

PERSONEEL - 31.01.2011

Niet tweemaal belasting betalen voor ingehuurd personeel

Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van uitzendbureaus om de behoefte aan tijdelijk personeel in te vullen. Het inschakelen van een uitzendbureau kan aanzienlijke risico’s met zich meebrengen. Wat speelt er nu? Wat is er nu beslist?

CONTROLE - 31.01.2011

Wikileaks en De Jagers ‘interesse’ in zwart geld, wat nu?

U heeft ze vast in de krant gelezen, de onthullingen die Wikileaks wereldkundig maakt. Maar dat nu ook zwartspaarders zich zorgen moeten gaan maken over Wikileaks is nieuw. En toch is het waar. Hoe zit dat nu?

BOUWGROND - 31.01.2011

Koopcontract voor bouwgrond nakomen, gemeente!

Als er een contract wordt gesloten met de gemeente waarbij achteraf blijkt dat B en W niet bevoegd waren, is die overeenkomst dan definitief? Wat zegt de rechter daarover? Hoe is de gemeente nu toch verplicht de bouwgrond te leveren?

BOUWOFFERTE - 31.01.2011

Zo, nu duidelijkheid over stelposten

Er is in de bouw vaak discussie over stelposten. Wat valt er nu eigenlijk onder een stelpost? Wanneer neemt u een stelpost op in uw offerte? Hoe voorkomt u onduidelijkheid over een stelpost? Hoe voorkomt u nu extra risico?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 31.01.2011

Geen ‘kopersovermacht’? Dan boete betalen!

Als een koper van een nieuwbouwwoning de koopprijs van het koop-/aannemingscontract niet kan betalen omdat een eerdere toezegging over een lening is ingetrokken, is dat dan ‘overmacht’? Of moet hij de boete betalen? Wat nu?

CONTROLE - 31.01.2011

Wat is nu het belastingcontrolethema van het jaar?

Ieder jaar controleert de Belastingdienst de inkomstenbelastingaangifte op bepaalde punten extra goed. Dit is dus het ‘belastingcontrolethema’ van het jaar.Hoe zit dat, wat moet u nu weten? Waar moet u nu op letten?

INCASSO - 31.01.2011

Bellen helpt!

Stel, een klant heeft nog een forse rekening openstaan. U heeft hem al herinnerd en aangemaand, maar niets helpt. Hoe pakken profs dat aan?

TAXATIE - 27.01.2011

Tot op de bodem uitgezocht?


PROJECTONTWIKKELING - 27.01.2011

Ruimtelijkeplannen.nl, echt handig?

Sinds een jaar (1 januari 2010) moeten gemeenten hun nieuwe bestemmingsplannen digitaal maken. Inmiddels staan er veel bestemmingsplannen online en is het tijd om de balans op te maken.

APPARTEMENTSRECHTEN - 27.01.2011

Herrie in het appartementencomplex!

Uw cliënt heeft een fraai appartement in een minstens even fraai appartementencomplex. Alleen die ene buurman blijft maar overlast veroorzaken. Kan de Vereniging van Eigenaars iets voor uw cliënt betekenen?

IN DE KIJKER - 27.01.2011

Verkocht is verkocht

Johansson heeft een recreatiewoning gekocht. In verband met hogere kosten wil ABC, de verkoper, van het contract af en beroept zich daartoe onder andere op gewijzigde omstandigheden. Kan dat zomaar? Wat zei de rechter daarover?

VERKOOP - 27.01.2011

Kandidaat-koper negeren?

Als makelaar zult u wellicht af en toe geconfronteerd worden met een gegadigde waar u bij voorbaat geen goed gevoel over heeft. Moet u dan toch met deze kandidaat-koper onderhandelingen gaan voeren?

UW RAADSMAN - 27.01.2011

Btw en ondernemende leden VvE

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) is zelf niet aan te merken als ondernemer en is dus niet btw-plichtig. Kan de door de VvE betaalde btw bij onderhoud nu toch door een eigenaar/ondernemer als voordruk worden meegenomen?

WONINGHUUR - 27.01.2011

Hoeveel warmte mag uw huurder verwachten?

De afgelopen maanden heeft koning winter ons land goed bezocht. Uw huurder verwacht natuurlijk dat de verwarming het gewoon doet in zijn huurhuis. Moet ú daarvoor zorgen of mag u dit doorschuiven naar de huurder?

WOZ - 27.01.2011

Alsnog bezwaar WOZ-aanslag 2010

Rond deze tijd ontvangt u de WOZ-beschikking 2011 van de gemeente. De waardepeildatum is 1 januari 2010. Waar moet u nu op letten?

PRIVÉ - 27.01.2011

Een testament voor tijdens uw leven?

Wat er na uw overlijden moet gebeuren met uw nalatenschap, heeft u waarschijnlijk al vastgelegd in een testament. Maar wat nu als u tijdens uw leven op een bepaald moment niet langer in staat bent uw wil te bepalen?

BELASTINGEN - 27.01.2011

Is mijn elektrische fiets een medisch hulpmiddel?

Als u gehandicapt bent, of wellicht uw partner, wilt u toch zo goed mogelijk aan het maatschappelijk leven deelnemen. Hiertoe zijn tal van hulpmiddelen op de markt. Die zijn niet altijd aftrekbaar als ziektekosten. Wat zijn de eisen?

RECHT - 27.01.2011

Te laat betalen, mag ik even rente vangen?

Het komt in deze tijd helaas vaker voor; afnemers die hun factuur niet binnen de betalingstermijn betalen. Een paar dagen te laat is niet zo erg, maar maanden te laat is een ander verhaal. Kunt u dan rente vragen? Hoe gaat dat in zijn werk?

BEDRIJFSPAND - WOZ - 27.01.2011

Bereikbaarheid pand bepalend voor WOZ-waarde?

Bij het vaststellen van de WOZ-waarde van uw pand, baseert de gemeente zich onder meer op vergelijkbare panden. Daarbij speelt ook de bereikbaarheid een rol. Hoe dient u hiermee rekening te houden?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 27.01.2011

Het gehuurde deugt niet, dus u vertrekt. Kan dat zomaar?

U sluit een huurovereenkomst voor 5 jaar. Nadat u het gehuurde heeft betrokken, blijkt al direct dat het dak zo lek is als een mandje. Kunt u de deur achter u dichttrekken als de verhuurder het niet snel oplost?

BTW - GEBOUW - 27.01.2011

Niet wachten met de aannemer bellen!

Het btw-tarief voor verbouwen en onderhoud aan woningen is tijdelijk verlaagd. Hoe kunt u dit benutten? Hoe zit dat met bedrijfsruimten aan huis? Wat spreekt u met de aannemer af?

ARBO - 27.01.2011

Arbocatalogus, nut of noodzaak?

Als ondernemer moet u met van alles en nog wat rekening houden, en als werkgever helemaal. Men zegt dat met de arbocatalogus de regeldruk afneemt, maar hoe zit dat precies? Waar zit dat in elkaar?

KOSTENVERGOEDINGEN - 27.01.2011

Verhuiskostenvergoeding vanaf 2011


KOSTENVERGOEDINGEN - 27.01.2011

Bedragen 2011 loonbelasting


BELASTINGEN - 27.01.2011

Vaste kostenvergoeding in nieuw jasje vanaf 2011

Wie wil, mag vanaf dit jaar de nieuwe werkkostenregeling toepassen. Daarbij is net als voorheen ook een vaste kostenvergoeding mogelijk. Houd wel de regels in de gaten als u het risico van een naheffing wilt ontlopen. Lees hoe!

LOON TIJDENS ZIEKTE - 27.01.2011

Dan wacht je maar een dag of twee ...

U overweegt om in uw bedrijf zogenaamde wachtdagen bij ziekte in te voeren. Op die manier kunt u iets op uw loonkosten besparen. En bovendien kan dit goed helpen tegen kortdurend ziekteverzuim. Hoe werkt het precies?

ONTSLAG OP STAANDE VOET - 27.01.2011

Zo hoeft het van mij niet meer ... ik ben weg!

Uw werknemer Gerrie laat u weten er geen zin meer in te hebben, waarna hij de deur achter zich dichtslaat. U stuurt hem een brief om zijn ontslag te bevestigen, maar hij zegt doodleuk dat hij helemaal geen ontslag wilde nemen. Wat nu?

WIA - 27.01.2011

Zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt

Uit onderzoek is gebleken dat veel bedrijven die het risico van arbeidsongeschiktheid van hun werknemers bij een particuliere verzekeraar onderbrengen dit vooral doen vanwege de lage premie. Wat zijn de aandachtspunten hierbij?

LOONBELASTING - 27.01.2011

Besluit belastingheffing stagiairs aangepast

Er was al een Besluit over de belastingheffing van stagiairs. Dit Besluit is echter op 14 december 2010 op de valreep aangepast. Wat is nieuw en belangrijk om te weten als u met stagiairs te maken heeft?

CONCURRENTIEBEDING - 27.01.2011

Je concurrentiebeding loopt door

U neemt altijd een concurrentiebeding in het arbeidscontract op, óók in een contract voor bepaalde tijd. Waar moet u op letten als zo’n contract doorloopt?

COMPUTER - BEELDSCHERM - 27.01.2011

Zo vermijdt u vermoeide ogen


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 27.01.2011

Facebook en uw foto’s


SOFTWARE - FOTO - 27.01.2011

Hoe kunt u een foto ‘opblazen’?

Sommige foto’s zijn te klein om af te drukken of om weer te geven op een groot scherm. Gelukkig bestaan er tools om ze groter te maken, met behoud van een redelijke kwaliteit. Maar werken ze ook echt?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 27.01.2011

Het web met HTML 5

HTML is tot op heden de belangrijkste codetaal om webpagina’s te bouwen. Bijna alle sites zijn opgebouwd met HTML 4, een standaard die al van 1998 dateert. Intussen wordt er gewerkt aan HTML 5. We geven een korte intro...

COMPUTER - HARDWARE - 27.01.2011

Een all-in-one-pc, ook iets voor u?

Een all-in-one-pc is een desktopcomputer waarvan alle onderdelen achter het scherm verstopt zitten: u ziet dus alleen een monitor. De bekendste all-in-one is de iMac, maar er zijn ook alternatieven. Waarop moet u precies letten?

BEVEILIGING - BACK-UP - 27.01.2011

Uw bestanden bij de online dienst… die u zelf kiest

Er is steeds meer te doen over de ‘cloud’ om o.a. een back-up van uw bestanden online op te slaan. Met het programma Gladinet kunt u nu zelf kiezen bij welke dienst u uw bestanden online bewaart. De moeite waard?

BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 27.01.2011

Tijd voor nieuwe (en betere) wachtwoorden

Een voornemen dat iedereen zich zou moeten maken, is om al zijn bestaande wachtwoorden eens kritisch te bekijken. Hoe pakt u dit effi­ciënt aan, zodat het geen al te tijdrovende bezigheid wordt?

SOFTWARE - VIDEO - 27.01.2011

Monteer uw eigen filmpjes

Heeft u een recent digitaal fototoestel, dan kunt u er ook filmpjes mee opnemen. Met de juiste software kunt u die filmpjes op uw computer bewerken, zodat u er iets moois van kunt maken om aan vrienden en familie te laten zien.

NIEUWS - NIEUWSSITES - 27.01.2011

Nieuws over Google News

Google News is een goede nieuwsbron en toch surft u vaker naar de website van uw favoriete krant voor de laatste berichtgeving. Misschien kunnen een aantal (nieuwe) extraatjes u overtuigen?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 27.01.2011

Thunderbird 3.1: uw beste vriend voor e-mail

Het gratis e-mailpakket Thunderbird is al aan versie 3.1 toe. Loont het de moeite om uw oude, vertrouwde Thunderbird te upgraden?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 27.01.2011

Samenwerken via een digitaal prikbord

Bent u op zoek naar een digitaal prikbord, waarop u o.a. bestanden en takenlijstjes kunt plaatsen en delen met anderen? Huddle is een bekende speler op dat vlak. Doet die het echter beter dan een eenvoudiger alternatief zoals Stixy?

WEBDIENSTEN - VARIA - 27.01.2011

Online een evenement organiseren

Organiseert u een evenement (seminar, opleiding, quizavond, …), dan is het handig om de opvolging van de inschrijvingen uit te besteden. Dat kan zelfs volledig online. Wij testten voor u twee diensten uit: Fikket en Amiando.

CONSUMENT - FINANCIEEL - 27.01.2011

Pensioen genoeg?

Nu de pensioenfondsen zich zorgen maken over hun dekkingsgraad, maakt Nederland zich zorgen over zijn oudedagsvoorziening. Hoe krijgt u er zicht op?

VOORLOPIGE AANSLAG - 24.01.2011

In termijnen of in één keer betalen?


BEDRIJFSKOSTEN - 24.01.2011

Advocaat bij echtscheiding, kosten aftrekbaar?

Als uw huwelijk strandt, komt er meestal een advocaat aan te pas om een en ander te regelen. Deze kosten zijn niet aftrekbaar, tenzij u uw eenmanszaak, maatschap of Vof samen met uw echtgenoot runt. Wat kan in dat geval?

LOONHEFFING - 24.01.2011

Pas op voor aansprakelijkheid bij inlenen personeel

Als u personeel inleent, kunt u aansprakelijk gesteld worden voor de door de uitlener te betalen belastingen. Het personeel moet dan wel onder uw toezicht of leiding werkzaam zijn. Maar wanneer is dit precies het geval?

LOONHEFFING - 24.01.2011

De werkkostenregeling, vaste vergoedingen

Er is omtrent de werkkostenregeling veel discussie geweest over de vraag welke kosten nu wel of geen onderdeel mogen zijn van de onbelaste vaste vergoedingen. Een recent Besluit geeft meer duidelijkheid. Wat speelt er?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.01.2011

Grote btw-teruggave? Informeer de fiscus vooraf!

Bij een forse investering in een nieuw bedrijfsmiddel of als u investeert in nieuw onroerend goed, wilt u de in rekening gebrachte btw uiteraard zo snel mogelijk terugontvangen van de Belastingdienst. Hoe pakt u dat het beste aan?

AUTOBELASTINGEN - 24.01.2011

Auto huren in buitenland?

U bent, voor zaken of privé, onderweg in het buitenland en leent of huurt daar een auto. U mag overal rijden met die auto, maar als u er de Nederlandse grens mee overkomt, wacht u een onaangename verrassing. Welkom in NL!

ONROERENDE ZAKEN - 24.01.2011

Nu WOZ-waarde aanvechten?

Omstreeks deze tijd valt de WOZ-beschikking 2011 bij u op de deurmat. Als peildatum geldt 1 januari 2010. Hoe kunt u de vastgestelde waarde aanvechten?

PERSONEEL - 21.01.2011

Overzicht vakantiedagen


PRAKTIJKPAND - 21.01.2011

Duidelijkheid rond verhuur praktijkpand aan BV

Als u als (para)medicus een pand verhuurt aan uw eigen BV, wordt dit in box 1 belast en niet in box 3. Anders dan in box 3, zijn dan echter ook de kosten aftrekbaar. Dus is het van belang te weten vanaf welk tijdstip deze regeling geldt.

VERZEKERINGEN - 21.01.2011

Brand zonder vuur in praktijkarchief of cv-ruimte?

Zelfontbranding in een archief- of cv-ruimte komt steeds vaker voor. Ook praktijkhouders staan er niet bij stil, want onbekend maakt onbemind. Maar de gevolgen, ook verzekeringstechnisch worden enorm onderschat. Onze adviezen ...

TUCHTRECHTSPRAAK - 21.01.2011

Op de automatische piloot

U bent zo bedreven in het uitvoeren van een behandeling dat u deze eventueel half slapend kunt doen. Mag u dan, terwijl u uw patiënt behandelt, tegelijkertijd een gesprek voeren met een collega?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 21.01.2011

Verlaging vennootschapsbelasting nu definitief


BOER EN PRIVÉ - 21.01.2011

Nu schenken aan uw kind puur privé?

U kunt uw kind schenkingen doen waarvan u kunt bepalen dat de schenking altijd privé-eigendom blijft van het betreffende kind. Hoe werkt dat en hoe regelt u dat nu?

BELASTINGEN - 21.01.2011

Kwijtscheldingsnormen 2011 voor belastingschulden

Als iemand meent niet in staat te zijn om zijn belastingschulden te betalen, ook niet met een betalingsregeling, kan hij verzoeken om kwijtschelding. Dit speelt voor de inkomstenbelasting en onroerendezaakbelasting. Hoe werkt dat nu?

BELASTINGEN - 21.01.2011

Fiscale behandeling subsidies bosbouw

In het Besluit van De Jager wordt ook aandacht besteed aan de fiscale behandeling van de stimuleringsregeling bosaanleg op landbouwgronden; wat kunt u daar nu mee? En wat heeft de rechter in Leeuwarden nu beslist?

BELASTINGEN - 21.01.2011

Landbouwbedrijfsovername: hoezo gebruikersvoordeel?

Minister De Jager van Financiën heeft nu een belangrijk Besluit (nr. DGB 2010/1981M) voor de landbouwsector uitgevaardigd. Dit gaat over de landbouwvrijstelling en het gebruikersvoordeel. Wat kunt u daar nu mee?

BOER EN BEDRIJF - 21.01.2011

Subsidie kwaliteitsimpuls natuur en landschap

Wilt u uw landbouwgrond omzetten in natuurterrein? Of wilt u bestaande natuur verbeteren? Dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor de ‘investerings­subsidie’ of de ‘subsidie functieverandering’. Komt u in aanmerking?

RECHT - 21.01.2011

Openstaande vakantiedagen, wat nu (uitbetalen)?

Hoe zit het met de uitbetaling van openstaande vakantiedagen? Wat heeft de rechter nu beslist over uitbetaling van openstaande vakantiedagen aan erfgenamen van een onverwacht overleden werknemer? Wat wordt anders?

PERSONEEL AANNEMEN - 21.01.2011

Proeverij van proeftijdregels …

Stel, u wilt een nieuwe werknemer tijdens de proeftijd ontslaan. Mag dit altijd of zijn er tóch omstandigheden waar u als werkgever rekening mee dient te houden? U wilt er immers geen bittere smaak aan overhouden.

VOEDSELVEILIGHEID - 21.01.2011

Hygiënemelding via iPhone?


OMZETBELASTING - 21.01.2011

Waarom zelf te lage btw-aangifte melden?


ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 21.01.2011

Vangnetje voor de horecaondernemer

Als zelfstandig horecaondernemer loopt u het risico dat u ziek wordt en dat uw inkomen stopt. Verzekeringen zijn duur en als uw ziekteverleden niet loepzuiver is, vaak bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er alternatieven. Wat is daar nu nieuw?

HORECAPAND - 21.01.2011

Verbouwing horecapand leidt tot keuzevermogen

Als u een bedrijfsmiddel zowel zakelijk als privé gebruikt, is het voordelig als u kunt kiezen of u het als privé- of als ondernemingsvermogen aanmerkt. Hoe kan de verbouwing van uw horecapand u opeens een extra keuze opleveren?

BEDRIJFSKREDIET - 21.01.2011

Kunt u weer makkelijker een bankkrediet krijgen?

De bereidheid van de banken om krediet te verlenen aan het MKB is het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds 2006 weer iets toegenomen. Zo gaan we positief het nieuwe jaar in, toch? Wat betekent dat voor u in de horeca?

PERSONEEL ONTSLAAN - 21.01.2011

Vertrek maar als je het niet kunt ...

U heeft het al een paar maanden aangekeken, maar u bent niet meer tevreden over hoe Gordon zijn werk verricht. U bent van mening dat hij niet functioneert en u wilt hem ontslaan. Hoe pakt u dat het beste aan?

BELASTINGAANSLAG 2011 - 21.01.2011

Bij de tijd met een voorlopige aanslag

Als zelfstandig horecaondernemer krijgt u jaarlijks een voorlopige aanslag. Maar deze kan afwijken van het daadwerkelijk over een jaar te betalen belastingbedrag. Wanneer is dit het geval, wat kunt u eraan doen en hoe pakt u dat aan?

AUTO VAN DE ZAAK - 21.01.2011

Btw op privégebruik auto onder vuur

De btw-aspecten rondom privégebruik van een auto van de zaak blijven de gemoederen maar bezig houden. Wat speelt er voor u als horecaondernemer?

UITSMIJTER - 21.01.2011

Dan sta je toch raar te kijken


FISCALE WINST - 21.01.2011

NMa-boete niet aftrekbaar


EIGEN WONING - 21.01.2011

Geen renteaftrek, toch eigenwoningforfait?

Als u geen aftrekbare (hypotheek)rente heeft, hoeft u ook geen eigenwoningforfait aan te geven. Vanaf 2011 moet u in bepaalde situaties toch het eigenwoningforfait opgeven terwijl u geen renteaftrek heeft. Hoe zit dat?

INTERNATIONAAL - 21.01.2011

Wie woont nu waar voor de belastingen?

Het valt nog lang niet altijd mee om te bepalen waar (in welk land) iemand woont en dus belastingplichtig is. Zo diende pas geleden in Arnhem een zaak waarin de vraag centraal stond waar iemand woonde. Wat heeft de rechter nu beslist?

LOONHEFFING - 21.01.2011

Handdruk van goud?

Sinds enkele jaren ontmoedigt de overheid de pensionering voor uw 65e jaar. Zo is het niet meer mogelijk om een VUT-regeling fiscaal gefaciliteerd te vormen. Ook bij een gouden handdruk kan dit een rol spelen. Hoe zit dat?

FISCOTIP - 21.01.2011

Stamrecht onbelast genieten?

Bij inbreng van een eenmanszaak in een BV wordt vaak een stamrecht bedongen. Als de stamrechtuitkeringen bij u in privé tegen een hoog tarief worden belast, kan het voordelig zijn om hiervan af te zien. Wanneer speelt dit?

CONTROLE - 21.01.2011

Vaste kostenvergoeding, wat speelt er nu?

Heeft u te maken met vaste kostenvergoedingen? Dan kan een recente uitspraak van het Hof Amsterdam voor u belangrijk zijn. Hoezo kwam er bij een collega-ondernemer gedoe over een vaste kostenvergoeding? Wat nu?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 21.01.2011

Termijn vermindering verkort!

De termijn voor ambtshalve vermindering van aanslagen inkomsten- en vennootschapsbelasting is weer verkort naar vijf jaar. Hoe zit dat?

BELEGGEN - 20.01.2011

Hoog dividend aandelenfondsen, stabiele inkomensbron

Een belegging kan aanvullend inkomen opleveren. Bijvoorbeeld in de vorm van rente, spaargeld of obligaties. Maar momenteel is de rente erg laag. Heeft u wel eens gedacht aan aandelen die (een flink) dividend uitkeren?

AUTO - 20.01.2011

Met verstand sleutelen aan uw bestelauto

Voor bestelauto’s gelden tal van fiscale voordelen. Daarom bestaan er strenge eisen. Voldoet uw bestelauto hier niet aan of niet meer, dan riskeert u sancties. Tenzij u met aanpassingen binnen de marges blijft. Hoe zit dit nu precies?

RECHT - 20.01.2011

eHerkenning vervangt DigiD

Vanaf 1 januari 2011 is DigiD voor bedrijven gestopt. Als u nu zaken wilt doen met de overheid, moet u gebruikmaken van eHerkenning. In dit artikel leggen we uit wat u hiervoor moet regelen. Wat is er nu verbeterd?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 20.01.2011

Meer VAR-perikelen

Het komt regelmatig voor dat een zzp’er een deel van zijn tijd werkt voor één opdrachtgever en dat hij een ander deel van zijn tijd andere klussen uitvoert. Dat kan voor een ander zijn of voor zijn eigen BV. Wat zei de rechter daar laatst over?

INCASSO - 20.01.2011

Wat doet een deurwaarder nu eigenlijk?

Uw levering is nog steeds niet betaald, ondanks herhaalde sommaties en aanmaningen. Uw geduld is nu wel op en u wilt uw vordering via de rechter binnenhalen. Daar heeft u een deurwaarder bij nodig. Hoe zit dat?

Ambtenaar én ondernemer


RECHT VAN DE BOUW - 18.01.2011

U en uw bouwvergadering, hoe staat u nu sterk?

Hoe staat u juridisch sterk met het verslag van de bouwvergadering? Hoe voorkomt u ellende en tijdverlies? Hoe zorgt u er via een correct bouwverslag voor dat een bepaald probleem u juridisch niet aangewreven kan worden?

PENSIOEN - 18.01.2011

Wat nú doen aan uw ‘zzp’er-pensioen’?

Er wordt veel geschreven over het pensioen van de zzp’er. Hoe zit de vork in de steel? Wat kunt u nú als zzp’er doen aan uw eigen zzp’er-pensioen? Wij gaan hier de komende weken speciaal voor u nader op in. Hierbij nu de start!

BOUWOFFERTE - 18.01.2011

Hoe kunt u verantwoord oude offertes hergebruiken?

Wat doet u met uw oude bouwoffertes? Hoe kunt u deze opnieuw gebruiken? Waar moet u op letten bij dat opnieuw gebruiken? Hoe voorkomt u fouten? En hoe voorkomt u risico’s?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 18.01.2011

Partner helpt met fiscale bonus mee in bouwbedrijf!

Veel (echt)paren die samen het bouwbedrijf runnen, kiezen voor de rechtsvorm van de firma. Dat heeft veel fiscale voordelen. Hoe wilde de fiscus die voordelen een collega door de neus boren? Wat is er nu gunstig beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 18.01.2011

Foutje in de brochure? Dan ook betalen!

Als in een verkoopbrochure informatie staat over een mogelijke woonbestemming en u koopt daarop het pand om bijv. een bijgebouw te verbouwen tot patiobungalow, kunt u dan de schade claimen als u geen bouwvergunning krijgt?

PERSONEEL - 17.01.2011

Kan ik volgend jaar verder met de fiets van de zaak?

U heeft in uw bedrijf een regeling voor een fiets van de zaak. U heeft toch maar een paar mensen in dienst. Deze regeling heeft u speciaal ingevoerd: fiscaalvriendelijk, gezond en milieubewust. Is dat vanaf 2011 dan ook nog zo?

ONROERENDE ZAKEN - 17.01.2011

Werkkamer huurwoning, bijna € 7.000,- kostenaftrek!

Ondernemers die hun bedrijf vanuit hun gehuurde woning uitoefenen, kunnen de kosten van de gebruikte werkruimte van de winst aftrekken. Door de regels slim toe te passen, kan die aftrek in bepaalde gevallen flink oplopen. Hoe?

ONROERENDE ZAKEN - 17.01.2011

Woning in eigendom, soms keuzevermogen

Als u uw woning zowel zakelijk als privé gebruikt, kan de gehele woning onder voorwaarden tot het ondernemingsvermogen gerekend worden. Wanneer is het aantrekkelijk om de woning als ondernemingsvermogen aan te merken?

BTW - 17.01.2011

Voorbelasting in het juiste tijdvak terugvragen

Als btw-ondernemer kunt u de aan u in rekening gebrachte btw aftrekken van de af te dragen btw. Houd u wel aan de nodige spelregels, anders maakt u het de Belastingdienst erg gemakkelijk om naheffingsaanslagen op te leggen.

FINANCIERING - 17.01.2011

Beperk uw verlies met een ‘ongebruikelijke’ lening

Het is voor een ondernemer vandaag de dag verre van eenvoudig om een lening bij de bank te krijgen. Wat we in de praktijk nogal eens zien, is dat de ouders dan financieel bijspringen. Lees hier hoe u dit het beste aanpakt.

BTW - 17.01.2011

De KOR op de korrel

De Belastingdienst heeft aangekondigd bij het MKB extra aandacht te gaan geven aan een bijzondere btw-regeling: de KOR. Waar gaan ze extra op letten?

Cookiebeleid