Alle domeinen

2011 - Augustus

UITSMIJTER - 30.08.2011

Controleur op de vingers getikt


IN DE PIJPLIJN - 30.08.2011

Spaarloon- en levensloopregeling stoppen


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 30.08.2011

Lenen bij de BV, zakelijkheid vereist!

Indien u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) een lening afsluit bij uw eigen BV, moet dit op zakelijke grondslag gebeuren. Wat de consequenties kunnen zijn als dit niet gebeurt, is onlangs weer eens door de rechter vastgesteld.

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 30.08.2011

Verliesverdamping voorkomen

Als u in uw BV nog oude verliezen heeft staan, moet u nú maatregelen nemen om te voorkomen dat deze verliezen verdampen. Deze maatregelen moeten erop gericht zijn om ‘winst’ te maken. Waar kunt u dan aan denken?

FISCALE WINST - 30.08.2011

Gestegen grondprijzen en blijven afschrijven

De afschrijvingsmogelijkheden op vastgoed zijn behoorlijk beperkt; door de wetgever die de afschrijving heeft gekoppeld aan de WOZ-waarde van het pand én door de gestage waardevermeerdering van de grondprijs. Wat kan er nog?

FISCOTIP - 30.08.2011

Wat met vordering op de BV?

Met een vordering op uw BV kunt u fiscaal leuke dingen doen. Afwaarderen als het wat minder gaat en weer opwaarderen als het de BV weer voor de wind gaat. Welke maatregelen moet u nemen om optimaal fiscaal te profiteren?

AUTO - 30.08.2011

Bedrijfsauto goed doorschuiven

Autorijden kost veel geld. Dat komt niet in het minst door de bpm, de ‘beruchte’ belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Gelukkig geldt voor bestelauto’s van ondernemers een vrijstelling. Hoe werkt die goed in uw voordeel?

AUTO VAN DE ZAAK - 30.08.2011

Btw-correctie naar 2,7%

Vanaf 1 juli 2011 geldt er een nieuwe regeling voor de berekening van de jaarlijkse btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak. Hoe zit dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 30.08.2011

Fiscus was te laat met navorderen!

Zoals bekend, mag de fiscus over buitenlandse inkomsten langer belasting navorderen dan over binnenlandse inkomsten. Twaalf jaar in plaats van de gebruikelijke vijf jaar. Wat nu als de fiscus niet snel genoeg is?

KOSTENBESPARING - 25.08.2011

Uw telefoonkosten in het buitenland


HORECAVERGUNNING - 25.08.2011

Aan de slag zonder wachttijd?


NOTARIS - 25.08.2011

Ouderlijk gezag en voogdij, wat kunt u regelen?

Ouders besteden meer tijd aan hun kinderen, was in het nieuws. Maar wie krijgt de voogdij over uw kinderen als u als ouders zou komen te overlijden? Hoezo is het raadzaam om hiervoor het een en ander te (laten) regelen? Wat kunt u doen?

PERSONEEL - 25.08.2011

Finale kwijting, klaar met alle gezeur?

U wilt afscheid nemen van uw kok en na enig overleg gaat hij daarmee akkoord. U heeft geen UWV Werkbedrijf of kantonrechter nodig, maar u ontbindt de overeen­komst ‘met wederzijds goedvinden’. U bent van alles af. Of toch niet?

WET- EN REGELGEVING - VEILIGHEID - 25.08.2011

Aso’s op zwarte lijst zetten?

Tientallen hotels in Amsterdam zetten gasten die zich misdragen, op een zwarte lijst en delen die lijst via internet met anderen. Kunt u ook wel zo’n lijst samenstellen met gasten die zich bij u ernstig misdragen? Zo ja, wat kunt u doen?

CONTROLE FISCUS - 25.08.2011

De fiscus op visite

Als horecaondernemer kunt u erop rekenen dat de fiscus een keer bij u langs komt. Een bezoek kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van het doel. Wat moet u naast uw plichten doen inzake uw rechten?

CREDITCARD EN PINBETALING - 25.08.2011

Prepaid pinnen met Cash Passport

U kunt te maken krijgen met buitenlandse gasten die met een Cash Passport willen betalen. Sterker nog, wat kunt u met een Cash Passport als u zelf op reis gaat na een druk zomerseizoen?

INKOOP OVER DE GRENS - 25.08.2011

Vanaf 1 juli strafblad door importkaas uit Italië?

De kranten kopten ermee: na een accijns- of douanedelict krijgt u vanaf 1 juli 2011 een strafblad. Wat als u wijn, bier, kaas of andere lekkernijen rechtstreeks in het buitenland koopt? Speelt de wetswijziging dan voor u?

CONTROLE FISCUS - 25.08.2011

Hier niet mokken, maar wokken!

De ‘waarneming ter plaatse’ (WTP) is een controlemiddel van de fiscus. Die brengt dan onaangekondigd een bezoek aan uw bedrijf. Kan dat zomaar?

BOUWRECHT - 25.08.2011

GIW-garantie afgeschaft

De GIW-garantie bij nieuwbouwwoningen is alom bekend. Deze garantie bood extra garantie en zekerheid bovenop de wettelijke en contractuele aansprakelijkheid van de bouwer. Hoe zit het nu deze garantie niet meer bestaat?

APPARTEMENTSRECHTEN - 25.08.2011

Waar moet u aan meebetalen?

Uw cliënt heeft een mooi appartement op het oog. Nu vraagt uw cliënt aan welke kosten van de Vereniging van Eigenaars (VvE) hij als eigenaar moet mee­betalen. Hoe komt u daar achter?

IN DE KIJKER - 25.08.2011

Financiering wijzigen of oversluiten, kan dat nog?

Vanaf 1 augustus 2011 gelden er strengere regels voor het afsluiten van een financiering. Wat betekent dat nu als uw cliënt wil gaan verbouwen of zijn financiering wil oversluiten? Wordt zijn huidige financiering dan ook aangepakt?

UW RAADSMAN - 25.08.2011

Groot onderhoud fiscaal voorzien

Sinds enkele jaren zijn de fiscale mogelijkheden om af te schrijven op onroerend goed flink beperkt. Steeds meer eigenaren worden tegenwoordig geconfronteerd met deze beperking. Hoe zit dat? Hoe kunt u de pijn verzachten?

VERKOOP - 25.08.2011

Een paardenbak is niet zomaar een slechte grap!

Wanneer uw cliënt een object verkoopt dat in strijd met het bestemmingsplan is gebouwd, loopt hij het risico dat de koper zich op non-conformiteit beroept. Wat speelde er laatst bij een paardenbak bij een villa? Wat zei de rechter daarover?

BEDRIJFSHUUR - 25.08.2011

Huur- of break-optie, lood om oud ijzer?

Als in een contract ‘een optie’ staat, heeft een partij het recht om ergens een beroep op te doen. Denk bijv. aan een een huuroptie in de huurovereenkomst. Wat is zo’n huuroptie en hoe kan een (ver)huurder daar voordeel van hebben?

OVERDRACHTSBELASTING - 25.08.2011

Voor elke ‘woning’ belastingverlaging?

Zoals bekend, is de overdrachtsbelasting voor woningen tijdelijk verlaagd. Een veelgestelde vraag is wat er nu precies onder ‘woningen’ wordt verstaan.

BELASTINGEN - 25.08.2011

Het risico maakt de ondernemer

Een belastinginspecteur werd belastingadviseur. Prompt moest hij in gevecht met zijn ex-collega’s, om­­dat die zijn ondernemerschap betwistten.

ONROERENDE ZAKEN - 25.08.2011

Woon-/bedrijfspand, wat zijn de fiscale opties?

Veel starters beginnen hun bedrijf vanuit huis. Als u van een woning een deel gebruikt om te wonen en een ander deel voor uw bedrijf, heeft u fiscaal een aantal keuzemogelijkheden. Hoe maakt u een keuze? En hoe zit het als u huurt?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 25.08.2011

Nut en noodzaak van de disclaimer

Als ondernemer verstuurt u regelmatig e-mails naar klanten, leveranciers, banken, etc. Steeds vaker staat onder zo’n zakelijke e-mail een zogenaamde ‘disclaimer’. Wat houdt dat nu eigenlijk in en is het wel echt nodig?

INCASSO - 25.08.2011

Drie keer bellen ...

Het betalingsgedrag blijft een probleem. U kent ze ook wel: klanten die zeggen dat ze uw factuur gaan betalen, maar het toch niet doen. Hoe zorgt u ervoor dat zij betalen en dat u uw klant niet kwijtraakt? Enkele tips uit de praktijk.

FINANCIERING - 25.08.2011

Financieren zonder de bank? Uw balans kan helpen!

Een paar weken geleden in de kranten: “Banken draaien de geldkraan opnieuw dicht”. Hoe kan uw balans u met een financiering helpen als er zich nu een gunstige gelegenheid voor een investering voordoet?

STAGIAIR - 25.08.2011

Wat zijn de fiscale regels voor een stagiair?

Bij het begin van het nieuwe schooljaar starten ook weer nieuwe stagiairs. Er gelden hiervoor bijzondere regels op het gebied van belastingen en sociale ze­­kerheid. Hoe past u die regels correct toe en voorkomt u een loon(na)heffing?

FISCALE WINST - 25.08.2011

Asbest vervangen, fiscus betaalt mee


VERZEKERINGEN - ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 25.08.2011

Meer vrijheid voor uw (inkomens)verzekering

Verzekeraars hanteren sinds 1 juli 2011 een nieuwe gedragscode. Deze code maakt het eenvoudiger om uw verzekering op te zeggen. Zeker voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen biedt dat kansen vanwege de gedaalde premies.

PERSONEEL - 25.08.2011

Kinderen van 15 en avondwerk


ONTSPANNING - VIDEO - 25.08.2011

Video draaien


NIEUWS - NIEUWSSITES - 25.08.2011

Kranten in overvloed


WEBDIENSTEN - VARIA - 25.08.2011

YouSendIt in het nieuw


SOFTWARE - VIDEO - 25.08.2011

Apps die méér dan de werkelijkheid tonen!

Een nieuwe ontwikkeling: toepassingen die u de echte wereld tonen, gecombineerd met digitale gegevens, de zgn. augmented reality. Wat is het precies en kunt u er zelf al mee aan de slag?

EIGEN WEBSITE - SITEPROMOTIE - 25.08.2011

SEO: wat kunt u zelf doen?

Het aantal websites op internet is gigantisch en het komt er dus op aan om uw site te laten opvallen in zoekmachines zoals Google. SEO (search engine optimization) kan daarbij helpen, maar hoe pakt u (of uw webmaster) dit aan?

VERVOER - VERKEERSINFO - 25.08.2011

Google Maps geeft nu lokale verkeersinformatie

Al sinds 2008 geeft Google Maps verkeersinformatie op haar landkaarten, nu ook zelfs voor 13 Europese landen, waaronder België en Nederland. De moeite waard?

ONTSPANNING - VIDEO - 25.08.2011

Zullen we samen YouTube-video’s bekijken?

Nagenoeg iedereen kijkt dagelijks weleens op YouTube naar een leuk filmpje of naar opvallende beelden. YouTube-video’s worden intensief uitge­wisseld via Facebook en Twitter, maar wist u dat u er ook samen naar kunt kijken?

SOFTWARE - BROWSER - 25.08.2011

Ingekorte url’s houdt u beter goed in de gaten

Nu er steeds meer ingekorte webadressen (url’s) gebruikt worden op sociale netwerksites, vergroot ook het risico dat zo’n verkort adres u naar een website stuurt die u liever vermijdt. Met deze browserextensies houdt u het veilig.

SOFTWARE - OFFICE - 25.08.2011

Efficiënter werken met Word 2010

Office 2010 bestaat nu al een tijdje. Op welke manier kunt u met Word 2010 eigenlijk efficiënter tekst verwerken? We geven enkele tips...

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 25.08.2011

Uw pc cleanen met de ‘crowd’

Er bestaan veel utilities om uw pc op te schonen. SlimCleaner is nieuw en biedt een hele serie tools aan. Interessant is echter de ‘Crowd’-functie, waarmee gebruikers bepalen of een programma ‘goed’ of ‘slecht’ is. De moeite waard?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 25.08.2011

Alternatieve e-mailprogramma’s

Werkt u liever met een e-mailprogramma dan met webmail, maar bent u uitgekeken op Outlook of Thunderbird? Probeer dan eens één van deze prima alternatieven.

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 25.08.2011

Google+: wat bent u ermee?

Een tijdje geleden werd Google+ gelanceerd: het nieuwe sociale netwerk van Google. Intussen hebben we het kunnen testen. Hieronder onze bevindingen.

COMPUTER - MOBIEL - 25.08.2011

De beste Office-suite voor uw iPad

De iPad is een leuk hebbeding, maar als u hem wilt gebruiken als vervanger van uw laptop, moet u er ook Office-taken op kunnen uitvoeren. Welke apps komen er in aanmerking om de Office-toepassing op uw iPad te worden?

TELEFONIE - VARIA - 25.08.2011

Neem uw telefoonverkeer op

Gebeurt het weleens dat u na het neerleggen van de telefoon denkt: “Dat gesprek had ik eigenlijk willen opnemen...”? Internet biedt hiervoor oplossingen.

OUDEDAGSVOORZIENING - 22.08.2011

Banksparen populaire pensioenopbouw

Uit onderzoek van Trouw bleek onlangs dat banksparen steeds populairder wordt. Het tegoed op de bankspaarrekeningen steeg van € 2,9 miljard in 2009 naar € 7 miljard in 2010. Wat is banksparen en wat kunt u ermee?

BELASTINGDIENST - 22.08.2011

Uw eigen fiscale domein op komst!


BTW - VOORBELASTING - 22.08.2011

Let op bij btw op personeelsvoorzieningen

Als u voorzieningen treft voor uw personeel, is hierin ook btw begrepen. Hiervoor ­gelden speciale regels, waardoor u die btw meestal niet kunt verrekenen. Soms echter wel. Wat is hierbij bepalend en hoe profiteert u maximaal?

INKOMENSPLANNING - 22.08.2011

Is toevoeging aan uw oudedagsreserve nu voordelig?

Indien u als ondernemer inkomstenbelasting betaalt over uw winst kunt u 12% van de winst reserveren als zogenaamde ‘fiscale oudedagsreserve’, vaak afgekort als ‘FOR’. Is dat nu voordelig voor u?

ONDERNEMER - 22.08.2011

Onjuiste VAR is aanvechten waard

Als u een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) aanvraagt, krijgt u niet altijd de VAR waar u op zit te wachten. Dat kan u opdrachten kosten. U kunt de afgegeven VAR echter aanvechten. Wat is daarbij van belang en waar moet u op letten?

AUTO - BTW - 22.08.2011

Correctie btw op zakenauto nu 2,7%

Als u de auto van de zaak privé gebruikt, is een deel van de btw niet te ver­rekenen. Dit deel is onlangs vastgesteld op 2,7% van de cataloguswaarde. Wat betekent deze nieuwe regeling? Bent u nu duurder uit of niet?

ONDERNEMER - MEEWERKENDE PARTNER - 22.08.2011

Onbekend maakt onbemind, de meewerkaftrek

Het komt in de praktijk veelvuldig voor dat de partner van een ondernemer meewerkt in het bedrijf. Er zal dan bekeken moeten worden of, en zo ja hoe, deze partner daarvoor beloond kan worden. Wat zijn de mogelijkheden?

OVERDRACHTSBELASTING - 22.08.2011

Belastingverlaging voor woningen

Zoals bekend, is de overdrachtsbelasting voor woningen tijdelijk verlaagd van 6% naar 2%. Maar hoe zit het nu als u een woon-/bedrijfspand koopt?

PERSONEELSBELEID - 22.08.2011

Met intervisie meer mans

Intervisie is een begrip dat steeds meer in het nieuws komt. Grote bedrijven ­passen het veelvuldig toe en ook voor kleinere bedrijven zou het zinvol kunnen zijn. Maar wat is het eigenlijk en kunt ú er wat mee?

OPLEIDEN - 22.08.2011

Gecertificeerd voor alle kennis en kunde

Ervaringscertificaten komen regelmatig in het nieuws. Wat zijn die certificaten nu precies en hoe kunt u daar uw voordeel mee doen? Hoe werkt het in de praktijk en wat zijn de kosten?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 22.08.2011

Behoud van de leaseauto, ook bij parttime werken?

Uw werkneemster Cindy wil één dag in de week minder gaan werken. Voor haar functie als accountmanager heeft zij een leaseauto ter beschikking. U wilt het gebruik van de leaseauto naar rato (80%) aanpassen. Mag dat?

LOON TIJDENS ZIEKTE - 22.08.2011

Hoe zit het met de loonbetaling?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld hoe het zit als een medewerker langer dan twee jaar ziek is. Mag u dan altijd stoppen met het doorbetalen van loon? Het antwoord is wat technisch, maar het loont de moeite om verder te lezen.

AUTO-BELASTINGEN - 22.08.2011

Wijziging btw-wetgeving auto’s

Rijden uw werknemers (of uzelf als DGA van uw BV) een auto van de zaak die ook privé gebruikt mag worden? Dan is dit artikel voor u van belang! Want de btw-wetgeving inzake de privécorrectie is gewijzigd. Lees verder!

VERZEKERINGEN - 22.08.2011

Verlenging verzekering aan banden

Sinds 1 juli 2011 is de gedragscode ‘geïnformeerde verlenging zakelijke en inkomensverzekeringen’ van kracht. Wat betekent dat voor uw onderneming?

ONTSLAGVERGOEDING - 22.08.2011

Afwijzen vast dienstverband duur voor werknemer

Wegens het uitblijven van orders heeft u vijf werknemers moeten ontslaan. Gelukkig kunt u twee werknemers al snel weer een vast dienstverband aanbieden. Één werknemer weigert en eist een schadevergoeding. Wat zei de rechter?

GOED OM TE WETEN - 22.08.2011

Vernieuwd uittreksel Handelsregister


BTW - 22.08.2011

Oninbare vordering en teruggaaf btw

Als u een factuur stuurt aan uw klanten, moet u, als u het factuurstelsel toepast, de btw daarover direct aangeven en aan de fiscus betalen. Maar wat als uw klant de factuur niet of maar gedeeltelijk betaalt? Kunt u dan de btw terugvragen?

FISCALE WINST - 22.08.2011

Let op met sponsoring!

Voor veel ondernemers is sponsoring een goede manier om te werken aan de naamsbekendheid van het bedrijf. De kosten hiervan zijn dan ook aftrekbaar. Hoezo is dit anders als de kosten niet in verhouding staan tot het nut?

IN DE PIJPLIJN - 22.08.2011

Kleinebanenregeling van de baan


AUTO - 22.08.2011

Ritten naar de golfclub

Een recente uitspraak van de Rechtbank Arnhem over de (on)zakelijkheid van ritten naar de golfclub, kan grote gevolgen hebben voor uw bijtelling voor de auto van de zaak. Wat speelt er? Waar moet u rekening mee houden?

FISCOTIP - 22.08.2011

Ik in de BV? Nee, bedankt!

De BV is vaak best aantrekkelijk. Door aanpassing van diverse regelingen is dit echter niet altijd zo en zit u soms beter niet meer in de BV. Terugkeren hoeft fiscaal geen probleem te zijn. Wat is bepalend voor de beste keuze?

PRIVÉ - 22.08.2011

Ouderlijke woning overdragen aan kinderen?

Veel ouderen zijn aanzienlijk vermogender dan jaren geleden. Dit komt met name door het bezit van een eigen woning. Bij overlijden dreigt dan een forse heffing van erfbelasting. Kan dit nu worden voorkomen of worden beperkt?

SCHENKEN - 22.08.2011

De nieuwe Geefwet komt eraan

Het kabinet heeft aan de Tweede Kamer een brief gestuurd over de Geefwet. Op dit moment is nog niet alles duidelijk. Maar dat geldt niet voor een van de belangrijkste onderdelen van deze wet, en dat is de fiscale paragraaf. Wat nu?

PROCEDURE - 22.08.2011

Fiscus betaalt voor trage rechtsgang

Het is een veel gehoorde klacht dat met een procedure bij de rechter veel tijd is gemoeid. De Hoge Raad heeft hierover een belangrijke uitspraak gedaan.

RECHT - 19.08.2011

Kunt u zomaar afscheid nemen van een slechte klant?

Veel bedrijven besteden 80% van hun tijd aan 20% van hun klanten. Afscheid nemen van (een deel van) die 20% kan dus voordelig voor u zijn. Helaas gaat het dan vaak om wanbetalers. Hoe gaat u daar correct mee om?

PRIVÉ - LOONHEFFING - 19.08.2011

Mijn kind werkt mee in de zaak, wat nu?

In het MKB komt het nogal eens voor dat kinderen meewerken in het bedrijf van hun ouders. Hiervoor gelden speciale regels. Door hiervan gebruik te maken, kunt u zich veel administratieve ellende besparen. Waar moet u op letten?

AUTOBELASTINGEN - 19.08.2011

Bijtelling zuinige auto’s aangepakt?

Vlak voor de zomervakantie liet staatssecretaris ­Weekers weten welke plannen hij heeft met de ‘autobelastingen’. Loopt uw zuinige auto fiscaal gevaar?

ONROERENDE ZAKEN - BTW - 19.08.2011

Blijf profiteren van lage btw op woningonderhoud!

Wie zijn huis laat verbouwen, betaalt hierover tijdelijk slechts 6% btw. Deze regeling loopt op 1 oktober ten einde. Toch zijn er ook dan nog mogelijkheden om van het lage tarief te profiteren. Wat komt hiervoor ná 1 oktober nog in aanmerking?

RECHTSVORM - 19.08.2011

Maatschap, openbaar of stil?


ADMINISTRATIE - 19.08.2011

Wat valt er allemaal onder mijn administratie?

Als u een bedrijf heeft, bent u fiscaal verplicht een administratie te voeren. Nergens is echter bepaald, wat hieronder verstaan moet worden. Wat moet er in uw administratie aanwezig zijn?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 19.08.2011

Uw huisbaas vergeet de huur te verhogen. Wat nu?

U huurt een kantoorpand met loods van Cox. Cox wil meer huur, anders zegt hij de huurovereenkomst op. U kiest eieren voor uw geld en spreekt een kleine huurverhoging af. Cox past zijn facturen echter niet aan. Goed nieuws voor u?

PERSONEEL - 19.08.2011

De vakantiewetgeving gaat veranderen!

Onlangs behandelde de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor aanpassing van de va­­kan­­tiewetgeving. Die wijziging vindt plaats per 2012. Wat betekent dit voor u(w werk­­nemers)?

OUDEDAGSVOORZIENING - 18.08.2011

Buitenlands vastgoed voor uw oude dag?

Als vrije beroeper moet u zelf zorgen voor een goede oudedagsvoorziening. Er zijn genoeg mogelijkheden: lijfrenten, banksparen of beleggen in aandelen of vastgoed. En een vakantiehuisje in het buitenland? Is dat nog wel verstandig?

PERSONEEL - 18.08.2011

Vertrokken wegens overspannenheid

Uw praktijkassistente zit overspannen thuis en besluit in overleg met u te vertrekken. U stuurt een brief naar haar patiënten en op uw website meldt u dat zij overspannen is en daarom haar functie neerlegt. Da’s helder, toch?

PRIVÉ - 18.08.2011

Zwanger en zelfstandig, zwangerschapsuitkering

Als vrije beroeper of als meewerkende echtgenote in de praktijk van uw partner kunt u bij zwangerschap een uitkering krijgen van het UWV. Wat zijn de voorwaarden?

ZORGVERZEKERING - 18.08.2011

Bespaar eens op uw eigen uitgaven voor zorg

Jaar op jaar stijgen de uitgaven voor zorg en dus ook de premies voor de zorgverzekering. Toch is het mogelijk hierop te besparen. Hoe doet u dit zonder er al teveel van te merken?

RECHT - 18.08.2011

Stuur de rekening maar naar papa en mama ...

Als u een minderjarige patiënt behandelt, gaat u ervan uit dat de ouders ‘gewoon’ de rekening betalen. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend, zoals laatst een tandarts aan den lijve ondervond. Wat kunt u daarvan leren?

BELASTINGEN - 18.08.2011

Asbest, fiscus betaalt mee


BOER EN PRIVÉ - 18.08.2011

Nieuw steuntje in de rug voor woningmarkt?

U wist het al langer, bouw- en woningmarkt liggen op hun gat. Omdat van eigenwoningbezit - voor de economie, enz. - veel goeds uitgaat, heeft het kabinet nu besloten de overdrachtsbelasting tijdelijk te verlagen naar 2%. Hoe zit dat nu?

GEBOUW EN GROND - 18.08.2011

Uitgekocht. Naar het buitenland dan maar?

Het gebeurt nu minder, want het geld is op, maar nog steeds worden boeren door overheidsingrijpen van hun grond gejaagd. Wel levert uitkoop veel fiscale vrijheid op. Kan men dan ook naar het buitenland met het gebeurde geld?

MELKQUOTUM - 18.08.2011

Einde melkquotum 2015, doorgaan of stoppen?

Voor uw bedrijfsvoering en uw kostprijs betekent het afschaffen van het quotum heel veel. Tijd om na te denken over wat er vanaf 2015 met uw bedrijf gaat ­­ge­­­beu­­ren ...

BELASTINGEN - 18.08.2011

Bosbouwvrijstelling ook een graag geziene gast

De bosbouwvrijstelling stelt behalve de waardeverandering van gronden ook nog eens de opbrengsten volledig vrij van inkomstenbelasting! Helaas ging het voor uw collega in een recente uitspraak mis. Hoe kan dat beter?

BOER EN BEDRIJF - 18.08.2011

Begrotingsnormen lange termijn pluimveehouderij 2011

Heeft u een pluimveebedrijf, dan heeft u voor het maken van een langetermijnbegroting goede en betrouwbare begrotingsnormen nodig. Welke ­normen kunt u nu gebruiken voor het opstellen van uw begroting?

BOER EN BEDRIJF - 18.08.2011

Begrotingsnormen melkveehouderij

Het overleg ‘prijsindicaties melkveehouderij’ stelt uitgangspunten en normen vast voor begrotingen voor de melkveehouderij. Wat kunt u hier nu mee als u een melkveebedrijf heeft en een begroting wilt maken voor de komende jaren?

KOSTENBESPARING - 12.08.2011

The American way is ook een ‘weg’ …


DRANK- EN HORECAWET - 12.08.2011

Wel of geen strafbaarstelling jongeren?


PRIVÉOPNAMEN - 12.08.2011

Met een gerust hart op vakantie: uw liquiditeitsplanning

De zomer brengt u daarna niet alleen uw welverdiende vakantie, maar ook risico’s en zorgen. De vaste uitgaven lopen namelijk gewoon door terwijl de zaak meestal gewoon gesloten is. Wat kunt u doen om problemen voor te zijn?

Cookiebeleid