Alle domeinen

2011 - Februari

LOKALE HEFFINGEN - 24.02.2011

Bedrijfsnaambord en reclamebelasting


INKOMSTENBELASTING - 24.02.2011

Fiscale aftrek afsluitprovisie


MAKELAARSCONTRACT - 24.02.2011

Waarbij bemiddelt u nou eigenlijk?

Veel ondernemers exploiteren hun bedrijf in de vorm van een BV. Als zij hun onroerend goed van de hand willen doen, komt het voor dat zij niet het onroerend goed, maar de aandelen verkopen. Wat betekent dat voor u als makelaar?

VERKOOP - 24.02.2011

Mag men zich nog bedenken?

Zoals bekend, wordt een particulier die een woning koopt, beschermt door de zogenaamde ‘kopersbedenktijd’. In de praktijk is vaak onduidelijk wanneer deze bedenktijd nu precies ingaat en hoelang deze duurt.

IN DE KIJKER - 24.02.2011

Beroep instellen moeilijker

Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet ingevoerd. Daardoor kunnen (bouw)projecten in de crisistijd sneller worden gerealiseerd. Deze wet kan echter nadelig zijn als u (of uw cliënt) zelf beroep wilt instellen tegen een bouwplan.

KOOP - 24.02.2011

Een mondelinge afspraak is toch ook bindend?

Uw cliënt heeft een (nog te bouwen) bungalow besteld én een perceel op een recreatiepark gekocht. Ineens komt hij een nóg mooier park tegen en dus wil hij de koop van het perceel ongedaan maken. Kan dat zomaar?

UW RAADSMAN - 24.02.2011

Aandeel VvE in box 3

De eigenaar van een appartement is automatisch ook lid van de Vereniging van Eigenaars. Een veelgestelde vraag is hoe het aandeel in het reservefonds van de VvE nu moet worden aangegeven in de aangifte inkomstenbelasting.

BEDRIJFSHUUR - 24.02.2011

Brandpreventie een rookgordijn?

De overheid en de opstalverzekeraar schrijven vaak brandpreventieve maatregelen voor. Ook de verhuurder zal het prettig vinden als zijn pand goed beschermd is tegen brand, maar alles kost geld. Wie moet die rekening betalen?

BTW - 24.02.2011

Welles/nietes over btw

U verkoopt een pand dat op termijn gesloopt moet worden. Dat is dus zonder btw. Wat verandert er als het pand ineens tóch gesloopt moet worden?

E-MAIL - BEVEILIGING - 23.02.2011

Verberg uw e-mailadres achter een url


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 23.02.2011

LinkedIn helpt u met uw cv


SOFTWARE - BROWSER - 23.02.2011

Plug-ins voor Opera en Safari

Één van de redenen waarom Firefox zo populair is, is het bijna eindeloze aanbod van goede (en gratis) add-ons voor de browser, maar ook als u Safari of Opera gebruikt, kunt u add-ons installeren. Welke zijn de moeite waard?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 23.02.2011

Verwelkom bots met een sitemap

Zoekmachines zoals Bing of Google doorzoeken uw website volautomatisch met behulp van programma’s: spiders of bots genoemd. U kunt deze helpen om sneller alle relevante webpagina’s op uw site te vinden.

TELEFONIE - GSM - 23.02.2011

Welkom in de Android Market

De iPhone is een succes, maar de Android-smartphone heeft inmiddels wereld­wijd een groter marktaandeel. Dat heeft hij o.a. te danken aan het uit­gebreide aantal apps en de vernieuwde Android Market. Ook interessant voor u?

CULTUUR & WETENSCHAP - KUNST & MUSEA - 23.02.2011

Een culturele trip met Google

Met Google Street View kon u al langer op straatniveau navigeren langs foto’s in bepaalde steden. Nu is er het gelijkaardige Google Art Project, dat u rondleidt in een aantal musea. De moeite waard?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 23.02.2011

Tools voor uw bureaublad

Is het bureaublad van uw pc een nogal wanordelijke verzameling van bestanden, documenten, snelkoppelingen, enz.? Met deze vijf tips zorgt u voor meer orde op uw desktop...

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 23.02.2011

Extra mogelijkheden voor Outlook

Microsoft Outlook - onderdeel van Office - is een populair en uitgebreid p­rogramma voor e-mail, agenda, contactpersonen, takenlijstjes, enz. Toch kunt u het programma nog uitbreiden met enkele add-ons. De moeite waard?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 23.02.2011

Google Docs wordt steeds beter te gebruiken

Twijfelt u nog om met Google Docs uw documenten online te beheren en te be­wer­ken? Misschien wordt u overtuigd door deze tips om de (nieuwe) mogelijk­heden van Google Docs beter te gebruiken.

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 23.02.2011

Pushmail op uw smartphone

Pushmail was lange tijd het voorrecht van BlackBerry, maar tegenwoordig kunt u ook op andere smartphones pushmail gebruiken. We zetten de mogelijkheden op een rijtje...

WEBDIENSTEN - PERSOONLIJKE STARTPAGINA - 23.02.2011

Uw persoonlijke landingspagina

Vroeger telde u online pas echt mee als u uw eigen homepage of blog had. In het Web 2.0-tijdperk heeft u alleen nog maar een persoonlijke ‘landingspagina’ nodig. Wat is dat en hoe begint u eraan?

ONTSPANNING - MUZIEK - 23.02.2011

Hulp bij uw muzikale zoektocht

Als muziekliefhebber blijft u graag op de hoogte van nieuwe releases van uw favoriete artiesten of bands. Welke webdiensten helpen u hierbij en welke sites helpen u om nieuwe muziek te ontdekken?

VERVOER - AUTO - 23.02.2011

Auto’s shoppen op het web

Na het zoeken naar occasies is het nu ook mogelijk om via internet een gloednieuwe auto te kopen...

BTW EN FISCALE WINST - 21.02.2011

Bonnen of penningen uit 2010 niet verzilverd?


LOKALE HEFFINGEN - 21.02.2011

Rechter voorkomt misbruik reclamebelasting


PRIVÉWONING - 21.02.2011

Zakelijke huur voor ouders een must

Ouders die hun woonhuis aan hun kind overdragen onder het voorbehoud van een huurrecht, betalen huur aan hun kind. Die huur moet zakelijk zijn. Maar wat is een ‘zakelijke huur’? En wat zijn de gevolgen van een onzakelijke huur?

LOONHEFFING - 21.02.2011

Fiscus trekt boetekleed aan bij werkkleding

Echte werkkleding mag u belastingvrij verstrekken. Kleding die ook normaal gedragen kan worden, niet. Tenzij u het handig aanpakt. Wat is daarbij van belang? Hoe kleedt u dat fiscaal handig in?

BTW - 21.02.2011

Wanneer trek ik mijn voorbelasting af?

Als btw-ondernemer trekt u betaalde btw (ook wel ‘voorbelasting’ genoemd) af. Over het tijdstip van die aftrek bestaat in de praktijk nog wel eens onduidelijkheid. Wanneer kunt u voorbelasting aftrekken? Het liefst zo snel mogelijk, toch?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 21.02.2011

Wat als u aan de lage kant schat?

De meeste ondernemers ontvangen aan het begin van het jaar een voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Hierbij wordt een inschatting van uw inkomen over 2011 gemaakt. Wat is het risico als u uw winst aan de lage kant schat?

BOETE - 21.02.2011

Te laat betaald? Één boete is meer dan genoeg!

De Belastingdienst is fel op het tijdig doen van aangifte én het tijdig betalen. Betaalt u bijvoorbeeld de btw of de loonbelasting te laat, dan krijgt u een naheffingsaanslag met boete. Soms is dat niet eens ongunstig. Hoe zit dat?

INVESTEREN - 21.02.2011

Maximaliseer uw voordeel met de investeringsaftrek

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een fiscale stimuleringsmaatregel, spe­­cifiek gericht op het MKB. Door een slimme aanpak kunt u maximaal van de maatregel profiteren. Waarop moet u daarbij letten?

BELASTINGDIENST - 21.02.2011

Het is weer aangiftetijd

Hoe zorgt u ervoor dat uw belastingaangifte niet nader door de Belastingdienst wordt onderzocht? We nemen u mee op ‘bedrijfsbezoek’.

AANVULLENDE UITKERING - 21.02.2011

En het UWV betaalt de rest ...

Uw werknemer Peter is inmiddels twee jaar ziek en gekeurd door het UWV. Omdat hij nog wel wat kan verdienen met werken, komt hij in aanmerking voor de WGA. Hoe werkt dat en waar moet u als werkgever rekening mee houden?

FUNCTIONEREN - 21.02.2011

We moeten eens goed praten!

Een werkgever stapte onverwacht het filiaal binnen om een functioneringsgesprek met de bedrijfsleidster te voeren. Wat zei de rechter daarover?

LOONBELASTING - 21.02.2011

Nieuws over de cafetariaregeling


VAKANTIE OPROEPKRACHTEN - 21.02.2011

Rekentool vakantiedagen oproepkrachten


PERSONEELSBELEID - 21.02.2011

Nieuwe medewerker? Werk hem goed in!

Denk niet dat de kous af is en u klaar bent als u een medewerker heeft aangenomen! De nieuwe medewerker moet worden ingewerkt om de werkwijze en de procedures, de mensen en de cultuur van uw bedrijf goed te leren kennen.

FLEXIBELE ARBEID - 21.02.2011

Laat u niet in de luren leggen door het uitzendbureau

In sommige situaties is het inhuren van een uitzendkracht een goed idee. Waar moet u op letten bij het selecteren van een uitzendbureau en valt er naast de tarieven nog over iets te onderhandelen?

MINDER WERKEN - 21.02.2011

Zó weinig werken kan echt niet!

Het is lastig als werknemers minder (of meer) willen gaan werken. U heeft immers een bedrijf te runnen. Logisch dat u wilt dat uw werknemers minimaal 24 uur per week werken. Da’s wel zo duidelijk. Wat zei de rechter daar nu over?

LOON - 21.02.2011

Persoonlijke toeslag voor bijzondere situaties

De functie van uw medewerker lijkt te hoog gegrepen, wat hij ook heeft erkend. Hij wil best een andere, lager ingeschaalde functie aanvaarden, maar hij is niet bereid daar salaris voor in te leveren. Hoe lost u dat op?

LOONHEFFING - 21.02.2011

Nieuw Besluit vervoerkosten en werkkostenregeling

Onlangs is er een nieuw Besluit bekendgemaakt over de kosten van vervoer, reiskosten en het privégebruik van de auto. In het licht van de werkkostenregeling ontstaat er dus weer rumoer. Moet u zich ergens druk over maken?

PRIVÉ - 18.02.2011

Wat nu als u erfgenaam bent?

Veel mensen zullen bij een erfenis al gauw denken aan een (onverwachte) financiële meevaller. Maar wat nu wanneer de erfenis meer schulden dan bezittingen blijkt te omvatten? Wat te doen: erfenis aanvaarden of verwerpen?

BOUWOFFERTE - 18.02.2011

Hoe voorkomt u gedoe en onduidelijkheid over de prijs?

Welke prijs noemt u als de klant om een prijsindicatie vooraf vraagt? Waar zet u de prijs in de offerte? Hoe gaat u om met de vraag om een specificatie? Hoe voorkomt u onnodige moeilijkheden en verwarring over de prijs?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 18.02.2011

Wat voor vlees heeft u in de kuip?

Voordat u in zee gaat met een klant wilt u weten of hij wel krediet­waardig is. Natuurlijk wordt dit belangrijker naarmate de klant groter is. Hoe komt u aan betrouwbare informatie over de kredietwaardigheid van een (potentiële) klant?

RECHT VAN DE BOUW - 18.02.2011

Meerwerk, nu ook eens zonder discussies betaald

Elke aannemer maakt het wel eens mee: als het op afrekenen van het meerwerk aankomt, ontstaan er ineens onverwachte problemen. Hoe voorkomt u nu eindeloze discussies en gedoe over de betaling van meerwerk?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 18.02.2011

Rechtsgeldig getekend voor algemene voorwaarden!

Een koper van een nieuwbouwwoning tekent voor de aanschaf van een keuken én voor de ontvangst van de algemene voorwaarden van de keukeninstallateur. Dan wil hij daar later nog van af. Kan dat? Wat heeft de rechter nu beslist?

AANNEEMSOM - 18.02.2011

Een vaste aanneemsom of niet?

Een opdrachtgever stelt dat hij een vaste aanneemsom is overeengekomen met een collega-aannemer. De aannemer betwist dat. Wat is nu beslist?

GEBOUW EN GROND - 18.02.2011

Uit gebruik geven ‘natuur- en landschapsbeheergrond’

U kunt grond, waarop subsidie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer rust (SNL-grond), tijdelijk uit gebruik geven. Wat is nu belangrijk? Wat voor melding moet u doen bij Dienst Regelingen?

BEDRIJFSOPVOLGING - 18.02.2011

Ouders blijven in tweede bedrijfswoning


BELASTINGEN - 18.02.2011

Auto later laten aankleden


BOER EN PRIVÉ - 18.02.2011

Het kind van de rekening?

Stel, uw buren gaan scheiden. Uw buurman vraagt zich af hoe dat dan met de kinderen moet. Daar moeten ze weliswaar zélf uitkomen, maar misschien kunt u hen financieel goed op weg helpen. Lees verder wat er speelt!

BEZWAAR EN BEROEP - 18.02.2011

Indienen beroepschrift, beter laat dan nooit?

Bij de beoordeling of een beroepschrift tijdig is ingediend, is de datum van de poststempel beslissend. Hoe kwam een collega-ondernemer onlangs met zijn beroepschrift van een koude kermis thuis? Wat is raadzaam?

GEBOUW EN GROND - 18.02.2011

Kibbelende erfgenamen

Als een bedrijf van de ouder(s) door de bedrijfsopvolger wordt overgenomen, moet er overeenstemming over de waarde van het onroerend goed komen. Hoe zit het met het bouwblok? Wat met de niet-voortzettende kinderen?

BOER EN BEDRIJF - 18.02.2011

Nieuwste fiscale behandeling overdracht quota

In het recente Landbouwbesluit van de staatssecretaris worden de fiscale gevolgen behandeld van de overdracht van quota. Daaronder worden verstaan: melk-, vis- en bietenquotum én varkens-, fokzeugen- en pluimveerecht. Wat nu?

SUBSIDIE - 18.02.2011

Tweede openstelling subsidie ‘Integraal duurzame stallen’

Bent u veehouder en wilt u een stal (ver)bouwen? Dan kunt u de subsidie ‘Integraal duurzame stallen’ krijgen als u tevens het welzijn van de dieren verbetert. Aan welke voorwaarden moet u hiervoor voldoen?

TESTAMENT - 18.02.2011

Bescherm het erfdeel van uw kind


PRAKTIJKPAND - 18.02.2011

Niet wachten met de aannemer bellen!

Het btw-tarief voor verbouwen van en onderhoud aan woningen is tijdelijk verlaagd. Hoe kunt u dit benutten? Hoe zit dat met praktijkruimten aan huis? Wat spreekt u met de aannemer af?

BELASTINGEN - 18.02.2011

Fiscaal dokteren met aftrek kosten medisch congres

Wie bij wil blijven, ontkomt er niet aan om af en toe een congres te bezoeken. Deze zijn meestal aan de prijzige kant. De fiscus betaalt weliswaar mee, maar de regels zijn ingewikkeld. Hoe zit een en ander in elkaar? Wat is wijsheid?

PRAKTIJKPAND - 18.02.2011

Zeg maar dag tegen de praktijkruimte thuis

Veel huisartsen, tandartsen en andere beoefenaren van een (para)medisch beroep zijn gehuisvest in een gezondheidscentrum. Dan rijst de vraag hoe voor de belastingheffing om te gaan met de voormalige praktijkruimte thuis.

TUCHTRECHTSPRAAK - 18.02.2011

Seks met patiënt, dan uit het register!

Soms legt het tuchtcollege de zwaarste maatregel op vanwege ongewenste intimiteiten met een patiënt. Vaak eindigt dit ook in een doorhaling in het BIG-register. Een geval uit de praktijk.

CONTROLE - 18.02.2011

Het belastingcontrolethema 2011

Ieder jaar controleert de Belastingdienst de inkomstenbelastingaangifte op bepaalde punten extra goed. Waar moet u nu op letten?

PRIVÉ - INKOMSTENBELASTING - 15.02.2011

Goed zijn voor de maatschappij, fiscaal mild voor uzelf

Binnenkort doet u weer aangifte inkomstenbelasting. Een mogelijke aftrekpost is dan ‘giften’. Doet u bestuurs- of vrijwilligerswerk voor een ANBI en declareert u vrijwillig uw kosten of uw vrijwilligersvergoeding niet, leest u dan verder.

HANDELSPRAKTIJK - 15.02.2011

Pas als het helemaal in orde is, betaal ik je

Een deel van de spullen van uw leverancier blijken weer eens niet in orde. U besluit om daarom voorlopig zijn facturen nog maar even niet te betalen. Maar mag dat wel en mag dat voor het volledige bedrag?

ADMINISTRATIE - 15.02.2011

Ondernemingsplan schrijven, wel of niet?

Ongeveer de helft van de startende bedrijven overleven de eerste vijf jaren niet. De ervaring leert dat de overlevingskans flink verhoogd wordt wanneer de ondernemer goed voorbereid is. Kan een ondernemingsplan daarbij helpen?

OUDEDAGSVOORZIENING - 15.02.2011

Wat nú doen aan uw ‘zzp’er-pensioen’?

Er wordt veel geschreven over het pensioen van de zzp’er. Hoe zit de vork in de steel? Wat kunt u nú als zzp’er doen aan uw eigen zzp’er-pensioen? Nu u binnenkort de jaarcijfers 2010 krijgt, is het tijd om daarbij stil te staan.

RENTE EN BELASTING - 15.02.2011

Consumptief krediet, toch renteaftrek

Rente op consumptief krediet is niet aftrekbaar. Een auto, meubels, kunst, e.d. kopen met geleend geld is zo een dure hobby. Of kunt u daar iets aan doen?

BTW - 15.02.2011

Laag btw-tarief bouw


VENNOOTSCHAPSBELASTING - 15.02.2011

Voorlopige aanslag over 2011


SUCCESSIEPLANNING - 15.02.2011

Zakelijke huur voor ouders, een must

Ouders die hun woonhuis aan hun kind overdragen onder het voorbehoud van een huurrecht, betalen huur aan hun kind. Die huur moet zakelijk zijn. Maar wat is een zakelijke huur? En wat zijn de gevolgen van een onzakelijke huur?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 15.02.2011

Hoeveel loon, schat je?

Onlangs bleef in een kort arrest van de Hoge Raad, de eerdere beslissing van het Hof staan dat een schatting van het gebruikelijk loon van de directeur-grootaandeelhouder op basis van omstandigheden redelijk was. Wat speelde er?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 15.02.2011

Overlijden van aandeelhouder holding

Sinds vorig jaar heeft het overlijden van de aandeelhouder die alleen nog aandelen in een holding-BV (zonder onderneming) bezit, grote financiële gevolgen voor de erfgenamen. Hoe kan dit worden voorkomen?

BELEID BELASTINGDIENST - 15.02.2011

Te laat betaald? Één boete volstaat

Als de Belastingdienst constateert dat u te laat bent met het betalen van de verschuldigde btw of loonbelasting, krijgt u een naheffingsaanslag met boete. Het is raadzaam de opgelegde boete kritisch te bekijken. Hoe zit dat?

FISCOTIP - 15.02.2011

Verkoop uw pand en huur het weer terug

Kunt u niet meer afschrijven op uw bedrijfspand? Geen nood. U kunt dan overwegen het pand binnen de familie te verkopen en weer terug te huren. Dit kan in bepaalde gevallen voordelig uitpakken. Hoe werkt dat dan?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 15.02.2011

Wat valt er nu te heroverwegen?

De laatste tijd zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd in de wetgeving omtrent de ‘terbeschikkingstellingsregeling’. Dit speelt als u bijv. geld aan uw BV leent of het bedrijfspand aan uw BV verhuurt. Moet u uw positie nu heroverwegen?

BTW - 15.02.2011

Bezwaar tegen correctie privégebruik

De Europese rechter heeft vorig jaar beslist dat het BUA EU-proof is. Het is echter nog steeds zinvol om bezwaar te maken tegen bepaalde aftrekcorrecties.

EIGEN WONING - 14.02.2011

Woning in eigendom, soms keuzevermogen

Als u uw woning zowel zakelijk als privé gebruikt, kan de gehele woning onder voorwaarden tot het horecaondernemingsvermogen gerekend worden. Wanneer is zoiets aantrekkelijk? Wat moet u bedenken?

PERSONEEL - 14.02.2011

Wat met de werknemers bij bedrijfskoop of -verkoop?

Het horecabedrijf dat u wilt kopen/verkopen heeft meerdere werknemers. Gaan de werknemers over naar de koper en welke arbeidsvoorwaarden gaan er dan gelden? Wat zei de rechter daarover in een zaak die speelde bij Heineken?

HUUR HORECAPAND - 14.02.2011

Huurprijsaanpassing, hoe gaat dat in zijn werk?

Als u een huurcontract aangaat, is de huurprijs natuurlijk een belangrijk punt. Maar kunt u nog iets als u na een tijdje vindt dat de huur te hoog is? En mag de verhuurder de huur zomaar verhogen als hij vindt dat die te laag is?

VERZEKERINGEN - 14.02.2011

Brand door opslag van kassarollen, prijslijsten, bonnen?

Zelfontbranding op zolder- of in cv-ruimte komt steeds vaker voor. Ook horecaondernemers staan er vaak helemaal niet bij stil. De gevolgen, ook verzekeringstechnisch, worden echter enorm onderschat. Onze adviezen ...

EXPLOITATIEVERGUNNING - 14.02.2011

Wie is de baas achter de toog als u weg bent?

U zult zich ervan bewust zijn dat tijdens openingstijden altijd een leidinggevende in de zaak aanwezig moet zijn die beschikt over een diploma ‘Sociale hygiëne’. Klinkt mooi, maar wat als u zelf eens weg moet of ziek wordt. Wat dan?

BELASTINGEN - 14.02.2011

Kwijtscheldingsnormen 2011 voor belastingschulden

Als een horecaondernemer niet in staat is om zijn belastingschulden te betalen, ook niet met een betalingsregeling, kan hij verzoeken om kwijtschelding. Althans voor de inkomstenbelasting en de onroerendezaakbelasting. Hoe werkt dat?

BETALINGSVERKEER - 14.02.2011

Het nieuwe pinnen is begonnen

Bent u al EMV-proof of kunnen uw gasten straks niet meer bij u pinnen? Wordt die soep wel zo heet gegeten of moet u juist voorkomen dat u zich brandt?

INKOMSTENBELASTING - 11.02.2011

Indexering eigenwoningforfait blijft bestaan


VERHUUR - 11.02.2011

Maatregelen tegen hinderlijke huurder

Het is een steeds weer terugkerende plaag: bewoners die elkaar het leven zuur maken en het woongenot ernstig verstoren. Voor omwonenden is het van groot belang om hier adequaat tegen op te treden. Hoe kan dit worden aangepakt?

LOKALE HEFFINGEN - 11.02.2011

Zelfstandig of niet, dat is de kwestie

Voor ondernemers die de garage of de verbouwde zolderkamer ontgroeid zijn, is een bedrijfsruimte in een bedrijfsverzamelgebouw vaak een goede oplossing. Wat moet uw cliënt weten als hij een aanslag rioolheffing ontvangt?

IN DE KIJKER - 11.02.2011

Wat is nu eigenlijk ‘normaal gebruik’?

Een oudere woning hoeft niet (volledig) te voldoen aan de eisen die vandaag de dag aan een woning worden gesteld. Dat wordt anders als de woning niet voor normaal gebruik geschikt is. Maar wat is ‘normaal gebruik’ nu eigenlijk?

MAKELAARSCONTRACT - 11.02.2011

Geen overeenkomst tot stand gebracht, tóch courtage?

Een makelaar vorderde met succes betaling van ruim € 20.000,- aan courtage. Hij was niet bij de totstandkoming van de overeenkomst betrokken en de opbrengst was veel lager dan de vraagprijs. Wat kunt u hiervan leren?

UW RAADSMAN - 11.02.2011

Verandering van het gehuurde en de huurprijstoetsing

Bij middenstandsbedrijfsruimte bestaat de mogelijkheid de huurprijs na afloop van de afgesproken termijn te laten aanpassen. Wanneer kan dat en hoe heeft een uitbreiding van het pand daar invloed op? Wat zei de rechter daarover?

APPARTEMENTSRECHTEN - 11.02.2011

Opgave aan notaris bij verkoop

Wanneer een appartement verkocht wordt, kan het zo zijn dat de oude eigenaar zijn maandelijkse bijdragen niet heeft betaald. Kan de nieuwe eigenaar dan aangesproken worden voor deze schulden?

GEMEENTE - 11.02.2011

Brand en externe veiligheid

Uw cliënt wil een huis kopen dat in de buurt van een groot bedrijventerrein ligt. Na de brand in Moerdijk maakt hij zich zorgen. Wat kunt u hem vertellen?

AFDRACHTVERMINDERING - 11.02.2011

Afdrachtvermindering niet vergeten!


PERSONEELSBELEID - 11.02.2011

Hoe zorg ik dat mijn personeel blijft?

De arbeidsmarkt is in beweging. Sommige werkgevers laten personeel gaan, maar zeker is dat de arbeidsmarkt snel krapper wordt. Blijft uw personeel dan nog graag voor u werken? Hoe kunt u daarvoor zorgen?

ZIEKTEVERZUIM - 11.02.2011

Tijd voor een nieuw verzuimbeleid

Als de economie aantrekt, blijkt steeds weer dat het verzuim toeneemt. Uit de statistieken blijkt dat bij hoogconjunctuur een hoog verzuim hoort en omgekeerd. Welke maatregelen kunt u eenvoudig nemen en hoe pakt u het aan?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 11.02.2011

Genoeg gerookt, nú stoppen!

Onlangs had een werkgever er tabak van. Hij had er schoon genoeg van dat zijn klanten door een dikke rookwolk zijn bedrijf binnen moesten. Hij wilde hier paal en perk aan stellen. Ook u bent niet gelukkig met rokers. Hoe pakt u dat aan?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 11.02.2011

Welke cao geldt er nu?

U neemt een bedrijf over dat in een aansluitende branche actief is. Alleen geldt er in het overgenomen bedrijf een andere cao dan in uw eigen bedrijf. U wilt echter geen twee verschillende regelingen. Kunt u dat voorkomen?

LOONBETALING - 11.02.2011

Sorry, er was een klein probleempje ...

Soms kunnen onverwachte zaken voor vervelende situaties zorgen. Zo kan een computerstoring er bijv. voor zorgen dat het loon van uw werknemers niet op tijd wordt betaald. Moet u dan meteen een boete betalen? Hoe zit dat precies?

AUTO VAN DE ZAAK - 11.02.2011

Nieuwe ‘Verklaring geen privégebruik’ bij andere auto!

Als uw werknemers in de loop van het jaar een andere auto van de zaak krijgen en hiervoor geen bijtelling willen, moeten ze ook een nieuwe ‘Verklaring geen privégebruik’ inleveren. Wat is hierbij van belang?

Cookiebeleid