Alle domeinen

2012 - December

SCHENKBELASTING - 20.12.2012

Eenmalig verhoogde schenkingsvrijstelling


VERKOOP - 20.12.2012

Mooi pand, maar let op de ouderdomsclausule!

De verkoopbrochure van een bijna 80 jaar oude woning belooft een bijna nieuwbouwstaat. In de koopakte staat een ouderdoms- en een niet-zelfbewoningsclausule. Wie draait er uiteindelijk op voor de zeer ernstige gebreken?

BELASTINGEN - 20.12.2012

Tijdelijke maatregelen verlengd

Op de valreep zijn een tweetal tijdelijke fiscale maatregelen voor ondersteuning van de woningmarkt met een jaar verlengd. Hoe zit dat?

VERKOOP - 20.12.2012

Daar kan ik niet op wachten, schat!

Na het op de klippen lopen van hun relatie wil Frans het huis snel verkopen, desnoods met verlies. Monique wil wachten op betere tijden en alleen verkopen als Frans haar de helft van de onderwaarde vergoedt. Wat is wijsheid?

UW RAADSMAN - 20.12.2012

Bespaar belasting bij erven woning

Bij schenking of vererving van een woning wordt de waarde gesteld op de WOZ-waarde in het jaar van verkrijging. Bij de huidige prijsdalingen kan deze WOZ-waarde fors hoger zijn dan de werkelijke waarde. Wat is hieraan te doen?

OVERDRACHTSBELASTING - 20.12.2012

Nieuw pand, nu twee jaar de tijd voor verkoop

Een nieuw gebouwd zakelijk pand wordt door projectontwikkelaars in afwachting van verkoop vaak verhuurd. Onder voorwaarden is er dan bij de levering geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze vrijstelling is nu versoepeld.

FINANCIERING - 20.12.2012

Ik heb die beleggingspot nú nodig!

Uw cliënt heeft zijn woning verkocht maar blijft met een kleine restschuld zitten. Deze restschuld wil hij gedeeltelijk aflossen met de inhoud van de ‘beleggingspot’ die bij zijn ‘oude’ hypotheek hoort. Wanneer moet die pot worden uitgekeerd?

IN DE KIJKER - 20.12.2012

Door e-mailverkeer ontstaat geen (ver)koop

Als verkoopmakelaar heeft u ongetwijfeld wel eens mondelinge afspraken tussen een koper en verkoper per e-mail bevestigd. Dat is een goede manier om duidelijkheid en zekerheid te creëren. Is dat wel zo? Wat zei de rechter hierover?

ONROERENDE ZAKEN - 20.12.2012

Ook aftrek van de extra kosten van uw werkkamer?

Als u als ondernemer thuis een werkkamer gebruikt, kunnen bepaalde bijkomende kosten aftrekbaar zijn. Wat zijn ‘bijkomende kosten’? Wat levert die aftrek op?

PERSONEEL - AUTO - 20.12.2012

Parkeerkosten vergoeden, kan dat belastingvrij?

De kosten van parkeren rijzen de pan uit. Wat nu als u deze kosten van uw medewerkers wilt vergoeden? Kan dit belastingvrij en waar hangt dit van af? En wat zijn de verschillen tussen de eigen auto en de auto van de zaak?

ONDERNEMERSCHAP - 20.12.2012

VAR 2013, wat te doen?

2013 komt eraan, dus heeft u ook weer een nieuwe VAR nodig. Krijgt u deze nou automatisch of moet u deze toch zelf aanvragen? Of is de VAR al verleden tijd, zoals velen denken? Wat speelt er en welke zekerheid geeft uw VAR u?

INCASSO - 20.12.2012

Beloond voor uw eigen incassowerkzaamheden!

Sinds 1 juli 2012 geldt er een nieuwe regeling als u uw eigen vordering gaat incasseren bij consumenten. U mag bij uw vordering soms een bedrag voor incassokosten optellen. Welk bedrag is dat en welke voorwaarden gelden er?

NOTARIS - 20.12.2012

Schenken is leuker dan nalaten. Nu kán het nog …

Het einde van het jaar is nabij. Hét moment om rond de feestdagen uw kinderen geld te schenken. U bent dan minder aan de fiscus kwijt dan wanneer ze moeten wachten op uw erfenis. Hoe doet u dat?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 20.12.2012

Nieuwe website? Zorg voor het auteursrecht!

U heeft besloten om een nieuwe website te laten ontwerpen. De kogel is door de kerk! Na een paar weken wordt de website door de ontwerper gepresenteerd en alles ziet er prachtig uit. Bent u nu automatisch de eigenaar van de site?

BTW - 20.12.2012

Btw-missers opsporen

Leuker maken wij het niet. De eerste maand van 2013 is dé gelegenheid om uw btw-afdrachten over 2012 nog eens na te lopen. Waarom?

TOESLAGEN - 20.12.2012

Veranderingen rondom toeslagen?


PERSONEEL - 20.12.2012

Ontslagname in een opwelling

Met uw secretaresse Janneke ontstaat discussie over de uitvoering van haar taken. Janneke deelt u vervolgens mede: “dit werk is niks voor mij. Ik wil dit ook niet meer en ik stop ermee.” Kan dat zomaar? Waar moet u op letten?

BELEGGEN - 20.12.2012

Een tekortschietende vermogensbeheerder

Een vermogensbeheerder die ernstig tekortschiet bij het nakomen van zijn verplichtingen kan worden veroordeeld tot schadevergoeding als het misgaat met het beheerde vermogen. Wat speelt daarbij zoal een rol?

INTERNET & RECHT - 20.12.2012

De website van uw praktijk en de cookiewetgeving

Onlangs is de nieuwe wetgeving met betrekking tot cookies ingegaan. Wat houdt dit voor uw praktijkwebsite in? Hoe kunt u zorgen dat uw website eraan voldoet en wat zijn de gevolgen als u geen toestemming vraagt aan de bezoekers?

FISCALE WINST - 20.12.2012

Nascholing in zon of sneeuw?

Ook u ontkomt in de uitoefening van uw beroep niet aan periodieke na- en bijscholing. Gelukkig ligt de cursuslocatie vaak in een zon- of sneeuwzeker oord. Kan dit ook op kosten van de fiscus?

BEROEPSPRAKTIJK - 20.12.2012

Het laatste nieuws over het EPD en LSP

Inmiddels is het nodige in gang gezet rond de informatie over het uitwisselen van patiëntengegevens via het landelijk Schakelpunt LSP. Wat moet u daar als hulpverlener over weten?

ERVEN & SCHENKEN - 20.12.2012

Langer de tijd om te schenken

De schenkbelasting wordt per 1 januari 2013 gewijzigd. Voor de afwisseling is dit nu eens goed nieuws. Overigens vooral voor uw kinderen. Wat is er nieuw?

UW PENSIOEN - 20.12.2012

Wat kan er met uw vrijwillig pensioen vanaf 2013?

Ook pensioenen in eigen beheer hebben last van economische tegenwind. Hierdoor komt de dekkingsgraad (en de uitbetaling) van het pensioen in eigen beheer onder druk te staan. Wat is hiervoor nu een oplossing? Hoe werkt dat?

BOER EN BEDRIJF - 20.12.2012

Meer bedrijven, geen ‘omgevingsvergunning milieu’

Moet u wijzigingen in uw bedrijf nog doorgeven aan de gemeente, bijvoorbeeld in het kader van het ‘Actieplan Ammoniak’? Heeft u dan een ‘omgevingsvergunning milieu’ nodig of kunt u volstaan met een melding? Hoezo ‘milieutoets’?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 20.12.2012

Weer nieuwe BV-regels op stapel!

Sinds 1 oktober 2012 is het een stuk makkelijker om een (flex-)BV op te richten. Om de kans op frauduleuze praktijken te bestrijden, komen er echter weer nieuwe regels. Wat wordt er anders? Waar moet men rekening mee houden?

BELASTINGEN - 20.12.2012

Met 6% btw schilderen en stukadoren huis makkelijker

Hoe is het sinds 1 januari voor schilderen en stukadoren van woningen van min. twee jaar oud makkelijker om het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van dat van 21% te gebruiken? Voor welk schilder- en stukadoorswerk geldt dit dan?

SUBSIDIE - 20.12.2012

Openstellingen januari 2013

Heeft u plannen om bijv. een ploeg aan te schaffen met GPS-aansturing? Of wilt u investeren in bijv. een klimaatcomputer voor uw bewaarplaats? Wat nu?

BOER EN PRIVÉ - 20.12.2012

(G)een koude douche voor appartementseigenaar?

Als een gemeente werk laat verrichten aan een appartementencomplex, wie moet er dan voor de kosten opdraaien? Is dat de Vereniging van Eigenaars of kan de gemeente bij iedere eigenaar afzonderlijk aankloppen? Wat is er nu beslist?

FINANCIERING - 20.12.2012

Fiscaal gunstig lenen in familieverband

Uw onderneming heeft een financiële impuls nodig, maar de bank staat niet te juichen. Gelukkig ziet één van uw familieleden het wel zitten om bij te springen. Wat zijn de fiscale mogelijkheden en hoe profiteert u allebei optimaal?

HUUR EN VERHUUR - 20.12.2012

Heel kleine lettertjes in huurcontract gelden niet!

Als in een huurcontract geen minimale looptijd staat maar alleen een opzegtermijn, waar moet een huurder en ook een verhuurder(!) dan rekening mee houden? Wat heeft de rechter nu beslist over bijna onleesbare kleine lettertjes?

ONTSPANNING - E-BOOKS - 20.12.2012

Boeken lezen op de Kindle… ook iets voor u?

In Amerika is de Kindle van Amazon erg populair als e-reader. De Kindles zijn echter ook gewoon bij ons verkrijgbaar. Wat hebben ze precies te bieden en is zo’n Kindle ook iets voor u?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 20.12.2012

Een enquête via Facebook?


COMPUTER - NETWERK - 20.12.2012

Een upgrade voor uw netwerk

De laatste jaren is er veel meer mogelijk geworden op het gebied van computernetwerken. Geef uw thuis- of kantoornetwerk een upgrade voor extra snelheid en veiligheid.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.12.2012

Eens polsen bij uw klanten?

Via een online enquêtetool kunt u gemakkelijk nuttige informatie inwinnen bij uw klanten. Twee grote spelers – Zoomerang en SurveyMonkey – zijn onlangs samengegaan. Is het resultaat de moeite waard?

SOFTWARE - BROWSER - 20.12.2012

De nieuwe Firefox: de moeite waard?

Van de browser Firefox is er sinds kort een nieuwe versie 17 uit. Intussen is er echter ook al een bètaversie 18 in omloop. Zijn die de moeite waard om te installeren? Wij testten beide uit.

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 20.12.2012

Synchroniseer uw gegevens met familie of vrienden

Soms kan het handig zijn om uw agenda, contactpersonen, todolijstjes of foto’s met uw familie, vrienden, collega’s of kennissen te delen. Maar hoe moet u dat precies doen? Wij laten u enkele mogelijkheden zien.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.12.2012

Bedrijfsideeën die écht werken


E-MAIL - MAILING LISTS - 20.12.2012

E-mailabonnementen beter beheren


WONEN - DOMOTICA - 20.12.2012

Eenvoudige domotica voor uw huis

‘Domotica’ of het ‘automatiseren van uw huis’ klinkt aanlokkelijk, maar is niet altijd zo eenvoudig. Enkele oplossingen met bijhorende apps maken het toch mogelijk om snel zelf bepaalde aspecten van uw huis op afstand te beheren.

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 20.12.2012

Veilig in de zandbak

Of u nu naar onbekende sites surft of een nieuw programma downloadt en installeert: er is altijd wel een risico dat u malware binnenhaalt. Een beproefde techniek om schade te vermijden is ‘sandboxing’. Wat houdt dat concreet in?

SOFTWARE - WINDOWS - 20.12.2012

Waarin verschillen Windows 8-apps?

De nieuwe apps die u ziet op het Windows 8-startscherm verschil­len sterk van klassieke Windows-toepassingen. Wat zijn de verschillen en op welke eigenaardigheden moet u letten?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.12.2012

Visueel projecten plannen

Een tijdje geleden hebben we Ganttic besproken: een cloudtool waarmee u uw projecten op een visuele manier kunt voorstellen. Maar er is ook een alternatief: 5pm. Zijn ze aan elkaar gewaagd?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 20.12.2012

Uw e-mailroutine aanpassen

Wordt u in uw werkroutine om de haverklap gestoord door e-mail, instant berichten of meldingen op uw smartphone? Met een aangepaste routine en eventueel enkele ondersteunende tools kunt u wellicht efficiënter werken.

ZAKELIJK - VARIA - 20.12.2012

Vergadering of training volgen met uw tablet

Tablet-pc’s nemen een steeds grotere rol in het bedrijfsleven in. Wanneer u een vergadering, training of presentatie bijwoont, maakt u misschien notities met uw tablet. We testen twee apps uit die in die situatie van pas kunnen komen.

OMZETBELASTING - 20.12.2012

Omzetbonus niet door fiscus laten afromen …

Een bekend middel om uw omzet te laten groeien, is de omzetbonus. Zitten hier echter ook fiscale kanten aan? Waar moet u op letten zodat u zichzelf niet tekortdoet maar ook de fiscus niet te veel laat afromen?

GEMEENTE - 20.12.2012

Bibob neemt in gewicht toe


OUDEDAGSVOORZIENING - 20.12.2012

Eerder stoppen? Wat nu met de belastingplannen?

Eerder stoppen met werken? Kunt u dat - door de nieuwe Haagse plannen - wel vergeten? Hoe moeten we allemaal langer doorwerken om de vergrijzing tegen te gaan en de overheidsfinanciën op orde te brengen?

PERSONEEL - 20.12.2012

Een renteloze lening voor uw trouwe werknemer?

We zitten allemaal wel eens krap en bovendien is het crisis. Goede kans dat ook één van uw werknemers eens bij u aanklopt om hem of haar financieel uit de brand te helpen. Hoe denkt de fiscus erover als u dan voor bank speelt?

PERSONEEL - 20.12.2012

Beoordelings- en/of functioneringsgesprek?

Beoordeelt u uw werknemer op zijn functioneren of houdt u een functioneringsgesprek? Kent u het verschil en wat staat hierover in de horeca-cao? Wat is goed om te weten als u gesprekken gaat inplannen na de feestdagen?

JAARREKENING - WONING - 20.12.2012

Horecabedrijfswoning op de bedrijfsbalans of privé?

Wat is fiscaal bekeken nu voordeliger: uw woning in de boeken van uw horecabedrijf (‘op de zaak’) of uw woning in privé? En hoe zit dat op de wat langere termijn? Wat moet u nu weten?

BELASTINGAANSLAG - 20.12.2012

Houd met uw voorlopige aanslag de regie in eigen hand!

Met de voorlopige aanslag heeft u zelf de regie over het bedrag dat u maandelijks aan de fiscus moet afdragen. Hoe zorgt u ervoor dat u niet te veel, maar ook niet te weinig betaalt? Kan dat dan nog voor 2012?

INKOMSTENBELASTING - 20.12.2012

Als uw kroost later de toko overneemt

Als uw kind uw horecazaak wil overnemen, wilt u zo weinig mogelijk belasting aftikken. Hoe regelt u dat nú al voor later? Wat is het voordeel?

BELASTINGEN - 20.12.2012

VAR 2013, wat te doen als bouwondernemer?

2013 komt eraan, dus heeft u ook weer een nieuwe VAR nodig voor uw bouwbedrijf. Krijgt u deze nou automatisch? Of is de VAR al verleden tijd, zoals velen denken? Wat speelt er en welke zekerheid geeft uw VAR u?

BOUWVERORDENING - 20.12.2012

Welke eisen stelt gemeente nu aan parkeerplaatsen?

Bij het verlenen van een omgevingsvergunning mag de gemeente eisen stellen aan het aantal parkeerplaatsen. Waar moet u rekening mee houden bij nieuwbouw of bestemmingswijziging van een pand? Wat zijn nu de nieuwe eisen?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 20.12.2012

Nieuwe bouwbedrijfwebsite? Inclusief auteursrecht!

U heeft besloten om een nieuwe website te laten ontwerpen voor uw bouwbedrijf. Na een paar weken wordt de website door de ontwerper gepresenteerd en alles ziet er prachtig uit. Bent u nu automatisch de eigenaar van de site?

RECHT VAN DE BOUW - 20.12.2012

Hoe gaat u om met goede relaties?


CONTROLE - 20.12.2012

Fiscus extra op zoek naar extra geld

Stoere taal: fraudeurs worden harder aangepakt, de deurwaarder komt ook in de vrije tijd langs, enz. Hoe is de fiscus anno 2013 naarstig op zoek naar geld?

BTW - 20.12.2012

Verhuur garagebox, wat te doen met de btw?

De Rechtbank Breda heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over de btw-gevolgen van verhuur van garageboxen aan particulieren. Door deze uitspraak is de verhuur van garageboxen in een ander daglicht komen te staan.

FISCOTIP - 20.12.2012

Help, wat nu met de levensloopregeling?

De levensloopregeling gaat verdwijnen. Wat kunnen u en uw personeel nog met het bestaande tegoed? Opnemen of toch nog even doorsparen om eerder met pensioen te gaan? Wat is wijsheid? Waar moet u specifiek op letten?

BEDRIJFSOVERDRACHT - 20.12.2012

Pand én BV overdragen, vrij van overdrachtsbelasting?

Als uw onderneming in een BV zit en u het bedrijfspand vanuit privé aan de BV verhuurt, kan voor de overdrachtsbelasting geen beroep op de vrijstelling voor familiebedrijfsoverdracht worden gedaan. Maar er zijn omwegen! Hoe zit dat?

CONTROLE - 20.12.2012

Controle en rijles, wat valt hiervan te leren?

De Belastingdienst heeft weer een nieuwe actie: dit keer worden rijscholen van heel dichtbij bekeken. Maar liefst één op de vijf rijscholen zou ‘zwart’ rijles geven. Wat kunt u - ook als niet-rijschoolhouder - van deze actie leren?

PERSONEEL - 20.12.2012

WAADI? Wat is dat nu weer?

Uitzendbureaus zijn verplicht zich te registreren bij de Kamer van Koophandel. Dit geldt echter voor veel meer bedrijven dan alleen de ‘echte’ uitzendbureaus.

BEDRIJFSOPVOLGING - 20.12.2012

Blijft de BOF in stand?

Zoals bekend, heeft de Rechtbank in Breda onlangs een opmerkelijke uitspraak gedaan over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF). Die uitspraak heeft gezorgd voor een ‘massaal bezwaarprocedure’. De onzekerheid blijft vooralsnog.

ONROERENDE ZAKEN - 20.12.2012

WOZ-waarde, ook toekomst van belang!

Als binnenkort de WOZ-waarde van uw pand weer wordt vastgesteld, gaat de gemeente uit van de waarde op 1 januari 2012. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen in de toekomst geen rol spelen. Hoe werkt dat?

FISCALE WINST - INVESTEREN - 18.12.2012

Laat de zon maar schijnen!

Voor veel ondernemers is energie een flinke kostenpost. Zonnepanelen zorgen voor ‘gratis’ stroom. Kunt u daar fiscaal ook nog iets leuks mee? En hoe zit het met de btw?

FACTUUR - BTW - 18.12.2012

Goederen leveren of monteren over de grens en btw?

Als u zakendoet met een afnemer in het buitenland, wordt het vaak een beetje ingewikkeld met de btw. Hoe zit dat als u goederen levert of monteert bij klanten over de grens, bijvoorbeeld in België. Welke btw-wetgeving geldt er dan?

LOONHEFFING - 18.12.2012

De werkkostenregeling in 2013


VERPAKKINGENBELASTING - 18.12.2012

Verpakkingenbelasting exit per 2013?

Vanaf 2013 wordt de verpakkingenbelasting afgeschaft. Wel blijft de overheid ernaar streven de milieuschade door verpakkingen te verminderen. Hoe gaat dit vanaf 2013 gebeuren en heeft u er als MKB-ondernemer hinder van?

WINSTVERDELING VOF - 18.12.2012

Winstverdeling (jaarlijks) aanpassen?

De winstverdeling in een vennootschap onder firma wordt vastgelegd in het vennootschapscontract. Is het mogelijk om hiervan op een later moment af te wijken, bijvoorbeeld als één van de vennoten een lager winstaandeel wil?

BELASTINGDIENST - BELEID - 18.12.2012

Nieuwe belastingcontroleplannen!

Er komt vanaf 2014 jaarlijks € 157 miljoen extra be­­schikbaar voor controles. Wie moet er rekening houden met méér controle? Wat moet u nu weten?

JAARREKENING - 18.12.2012

Publicatieplicht stichting op komst


VERZUIM - 18.12.2012

Ga het gesprek aan!

Sommige werknemers verzuimen meer dan anderen. Frequent verzuim is een goe­­de reden om met een werknemer in gesprek te gaan. Doel van zo’n gesprek: de oorzaak achterhalen en een eventuele oplossing vinden. Hoe pakt u dat aan?

ARBEIDSTIJDEN - 18.12.2012

Ik ga écht niet ’s avonds werken!

Tijden veranderen ... Zo kan het gebeuren dat uw werknemers voortaan avonddiensten moeten draaien, ook als u jaren geleden heeft toegezegd dat dat nooit zou hoeven. Kunt u hen verplichten? Wat zei de rechter daar onlangs over?

PERSONEELSBELEID - 18.12.2012

Beoordelen doe je dagelijks!

Veel leidinggevenden worstelen met het beoordelingsgesprek. Dit gesprek wordt minder moeilijk als de leidinggevende gedurende het jaar zijn medewerkers al feedback heeft gegeven over hun prestaties en gedrag. Hoe doet u dat?

ZIEKMELDING - 18.12.2012

Niet álles kan via een WhatsApp’je ...

Werkneemster Lotte nam in een emotionele opwelling ontslag. Zij trok dat ontslag in, maar deed dat niet in een gesprek of met een telefoontje. In plaats daarvan stuurde zij een WhatsApp-berichtje. Hoe keek de rechter daartegenaan?

SOCIALE VERZEKERINGEN - 18.12.2012

Laat premiekorting oudere werknemer niet in rook opgaan

Stel, u ontslaat per 2013 een oudere werknemer die op 1 januari 2012 in dienst kwam. Per 1 april wilt u hem/haar eigenlijk weer terug in dienst nemen. U heeft hem of haar dan weliswaar terug, maar wat bent u kwijt?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 18.12.2012

Foutje? Bedankt!

Het blijft opletten geblazen met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Voor u het weet, zit u eraan vast. Wat zei de rechter? Waar moet u op letten?

LOONSTROOK - 18.12.2012

Andere loonstrook vanaf 2013?


WERKKOSTENREGELING - 18.12.2012

Méér vrije ruimte is niet méér rijkdom …


ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 18.12.2012

Pak ziekteverzuim goed aan

Als werkgever krijgt u vroeg of laat te maken met ziekte van een van uw werknemers. Welke stappen moet u dan nemen om het herstel en de re-integratie van een werknemer te bevorderen? Wat is dan goed beleid waar u iets aan heeft?

PERSONEEL - 12.12.2012

Aanpassing arbeidsduur

Één van uw assistentes wil minder gaan werken. Voordat u deze beslissing neemt, wilt u natuurlijk weten wat de praktische gevolgen zijn voor uw praktijk. Welke mogelijkheden heeft u?

BELASTINGEN - 12.12.2012

Fiscaal gezond afslanken?

Als u zelf eens op dieet moet, weet u dat de kosten er soms fors inhakken. Ge­­lukkig betaalt de fiscus hier in veel gevallen aan mee. U moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Hoe luiden die en waar moet u vooral op letten?

PRIVACY - 12.12.2012

Gegevens verstrekken aan de zorgverzekeraar?

Stel dat een zorgverzekeraar vermoedt dat een patiënt bij de huisartsenpost bepaalde neusdruppels aan het ‘shoppen’ is. Mag u als zorgverlener dan bijv. het telefoonnummer van die patiënt aan de zorgverzekeraar doorgeven?

RICHTLIJN - 12.12.2012

Draagmoederschap

Momenteel is er een toenemende vraag naar draagmoeders. Stel dat een pa­­tiënt u vragen stelt over draagmoederschap. Bent u dan op de hoogte van de (on)mogelijkheden? Hier volgt een overzicht van de wet- en regelgeving.

INCASSO - 12.12.2012

Een vreemde betalingsregeling ...

Helaas komt het wel eens voor dat een patiënt weigert te betalen. Wat nu als hij zich beroept op een mondelinge afspraak? Hoe gaat u daarmee om?

PRAKTIJKAUTO - 12.12.2012

‘Auto van de praktijk’ fors duurder

Als u uw werknemers of uw collegae in uw (para)medische praktijk een auto van de zaak ter beschikking stelt, wordt dit voor u per 1 januari a.s. fors duurder. Hoe komt dit en is er iets aan te doen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 12.12.2012

Verkoop pand aan BV, ‘tegenstrijdig belang’?


TESTAMENT - 12.12.2012

Langstlevende regeling voor gehuwden = maatwerk

Als u geen testament heeft, regelt de wet bij overlijden precies wie uw erfgenamen zijn en wat zij erven. Als u overlijdt en uw echtgenoot en kinderen erfgenamen zijn, regelt de wet bij voorbaat de verdeling. Hoe wordt dit maatwerk?

BOER EN PRIVÉ - 12.12.2012

Ondernemen bij arbeidsongeschiktheid fiscaal voordelig

Wanneer men met een arbeidsongeschiktheidsuitkering een onderneming start komt de Belastingdienst u tegemoet met een flinke aftrekpost. Hoe zit dat? Wat moet u weten als dat bijvoorbeeld bij u in de familie- of vriendenkring speelt?

EIGEN WONING - 12.12.2012

Uw kind fiscaalvriendelijk aan een eigen woning helpen?

Banken zijn zeer terughoudend in het verstrekken van hypotheken. Een koopwoning is voor veel starters onbetaalbaar. Door als ouder uw kind op een fiscaal slimme manier te helpen, kunt u dit toch mogelijk maken. Hoe werkt dat?

Cookiebeleid