Alle domeinen

2012 - September

OUDEDAGSVOORZIENING - 28.09.2012

Oudedagsreserve, doen of niet?

De fiscus heeft ook voor horecaondernemers fiscale faciliteiten in petto. Een belangrijke is de oudedagsreserve. Wat houdt deze reserve voor uw oude dag precies in en wat heeft u eraan? Zijn eventuele nadelen weg te nemen?

HORECAKOSTEN - 28.09.2012

Pak die korting op de loonsomheffing!


PERSONEEL - 28.09.2012

Flexibel personeel nodig?

U heeft behoefte aan flexibel personeel en u wilt af van de formele werkgevers­­taken zoals ziekteverzuimbeleid. Payrolling kan dan een overweging zijn. Wat moet u van payrolling weten voordat u die beslissing neemt?

WET- EN REGELGEVING - 28.09.2012

De erfenis verwerpen of aanvaarden?

Het staat regelmatig in de krant: mensen die in de problemen komen door het erven van een huis. Vaak moet er erfbelasting worden voorgeschoten en dat kan problemen geven. Wat als het u overkomt? Wat zijn dan de mogelijkheden?

RECHTSVORM - 28.09.2012

Overstappen naar een BV nu interessanter?

Vanaf 1 oktober 2012 gelden er minder eisen voor de oprichting van een BV. Als horecaondernemer heeft u vast wel eens nagedacht over de vraag of een BV niet aantrekkelijker voor u is. Welke overwegingen spelen daarbij een rol?

OMZET - 28.09.2012

Penningen, consumptie- en cadeaubonnen

Menig horecaondernemer werkt nog wel eens met penningen, consumptiebonnen of andere soortgelijke ‘betaalmiddelen’. Administratief vergt dit wel de nodige aandacht. Doet u dat goed, dan laat u géén geld liggen!

SUBSIDIE - 28.09.2012

De ontwikkeling van een, ook financieel, gezonde kroket?

Zoals u weet, gingen diverse topkoks u al voor met een eigen- of huisgemaakte gezonde snack. Stel, u bent al bezig met een dergelijk gouden idee. Wat is dan in financieel opzicht leuk om nu nog even te checken?

AFTREKPOST - KASVERSCHILLEN - 28.09.2012

Kastekort fiscaal aftrekbaar?

Als het aanwezige kasgeld afwijkt van uw boekhoudkundige kassaldo, heeft u een kasverschil. Is een kasverschil eigenlijk fiscaal aftrekbaar?

PENSIOEN - 28.09.2012

Verhoging AOW-leeftijd


PERSONEELSBELEID - 28.09.2012

Motiveren in moeilijke tijden

In moeilijke tijden zijn werkgevers en leidinggevenden vaak te druk om hun werknemers te motiveren. Dat is zonde, want juist dán speelt motivatie een belangrijke rol. Dan haalt u namelijk meer uit uw werknemers.

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 28.09.2012

Aandacht voor de opzegtermijn in ‘oude’ contracten!

Een ondernemer spreekt met zijn nieuwe werknemer af dat de opzegtermijn voor hen beiden twee maanden is. Strikt genomen zegt de wet dat dat niet mag. Maar wat dan? Gaat de ‘gewone’ opzegtermijn dan gelden? Wat zei de rechter?

ONTSLAGVERGUNNING - 28.09.2012

Beleidsregels ontslagtaak UWV gewijzigd

Het UWV heeft de beleidsregels per 1 september 2012 gewijzigd. De reden daarvoor waren ervaringen en signalen uit de praktijk. Wat is er veranderd voor de aanvraag van een ontslagvergunning? Wij vatten het voor u samen.

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 28.09.2012

Ontslag na twee jaar ziekte

Ook voor de aanvraag van een ontslagvergunning voor een zieke werknemer zijn de beleidsregels veranderd. Wat moet u van deze nieuwe regels weten? En heeft u eigenlijk wel altijd een ontslagvergunning nodig?

LOONHEFFING - 28.09.2012

Internet en bellen voor werknemers belastingvrij?

Vaak is het makkelijk dat uw werknemer thuiswerkt. Zo kan hij bijvoorbeeld rustig iets afhandelen omdat hij de hele dag op de weg zat. Mag u de kosten van internet of bellen belastingvrij vergoeden? En welke eisen gelden er?

FLEXIBELE ARBEID - 28.09.2012

Collegiaal in- en uitlenen zonder boeterisico, kan dat?

U stelt wel eens personeel ter beschikking aan een klant. Of u leent wel eens personeel in van een bevriende relatie. Zijn er dan risico’s i.v.m. de registratieplicht van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (de Waadi)?

STALKING - 28.09.2012

Laat ons nu eens met rust!

Laatst werd een werkgever bedreigd door één van zijn werknemers. Hij liet het er niet bij zitten en eiste én kreeg een straatverbod. Wat speelde er?

LOONBELASTING EN PREMIES - 28.09.2012

Zvw-teruggaaf?


PENSIOEN PERSONEEL - 28.09.2012

Pensioenwaardeoverdracht, verlichting of tegenvaller?

U krijgt met pensioenwaardeoverdracht te maken als een werknemer bij u komt werken vanuit zijn vorige baan of als hij vertrekt naar een andere praktijk. Waarom moet u bijbetalen bij waardeoverdracht? Kunt u bijbetaling voorkomen?

ADMINISTRATIE - 28.09.2012

Overmacht bij fiscale verplichting niet snel aan de orde

De fiscale wetgeving stelt ook aan u als medisch ondernemer talloze eisen. Soms wilt u hieraan wel voldoen, maar kúnt u dat niet door onheil van buitenaf. In dat geval vindt u sancties niet op zijn plaats. Waar moet u op letten?

BELASTING - 28.09.2012

Hulp van (de BV van) uw collega?

Als medicus bent u geen btw verschuldigd over de ontvangen vergoeding voor uw reguliere werkzaamheden. Toch probeert de Belastingdienst u in de heffing te betrekken, ook al bent u een btw-vrijgestelde ondernemer. Wat is het geval?

BTW - 28.09.2012

De medische btw-vrijstelling, hoe zit dat in 2013?

In het gesloten Lenteakkoord is door de regering bepaald dat de medische vrijstelling verder zal worden beperkt. Wat houdt dit voor u in? Mag u de btw-vrijstelling nog toepassen of toch niet meer?

ADMINISTRATIE - 28.09.2012

Meer administratie, meer kosten?

Wat doet u als er een forse post ‘meerwerk’ op de factuur van uw accountant staat? Hoe oordeelden rechters in Groningen en Den Bosch daarover?

RICHTLIJNEN & PROTOCOLLEN - 28.09.2012

De procedure na het overlijden van minderjarigen

Als een minderjarige overlijdt en de doodsoorzaak is onbekend, dient u als arts die de dood vaststelt, vanaf oktober 2012 een specifieke procedure te volgen. Wat is er nieuw en wat moet u daarvan weten?

AUTO - BTW - 25.09.2012

Medevennoot schaft auto aan, maar wat met de btw?

Stel, als medevennoot van een Vof schaft u een nieuwe bedrijfsauto aan. U gebruikt deze auto zakelijk, maar ook voor uw jaarlijkse wintersportvakantie. Hoe zit het met de btw? Mag u die nu wél of niet aftrekken?

BELASTINGDIENST - 25.09.2012

Wanneer nu uitstel van betaling voor belasting?

Belastingaanslagen moeten in de regel betaald worden binnen de termijn die op de aanslag staat. Wat nu als u even krap bij kas zit? Kunt u dan uitstel van betaling krijgen?

FISCALE WINST - 25.09.2012

Wat als u met uw bedrijf gaat verhuizen?

U bent van plan uw bedrijf te verplaatsen, bijvoorbeeld naar een bedrijventerrein of juist naar het centrum. Hoe pakt dit fiscaal uit? Ziet de fiscus dit als het ‘staken’ van uw onderneming? Hoe blijft u uit de gevarenzone?

BTW - 25.09.2012

Buitenlandse btw nu nog terugvragen

Btw die u vorig jaar in andere EU-landen betaald heeft, moet u ook dit jaar vóór 1 oktober terugvragen. Wanneer is dat interessant voor u?

BTW - 25.09.2012

Aan welke eisen moet die factuur voldoen?

De fiscus stelt voor de btw nogal wat eisen aan uw factuur. Wanneer moet u eigenlijk factureren? En aan welke eisen moet een factuur dan voldoen? Wat zijn de uitzonderingen en waar moet u speciaal op letten?

BELASTINGDIENST - 25.09.2012

Ook fiscus moet zich aan regels houden!

Voor u als ondernemer gelden er tal van fiscale regels, maar ook de belastinginspecteur heeft zich aan de wet te houden. Hij kan uw aangifte dan ook niet zomaar corrigeren. De rechter was ondernemersgezind. Lees verder!

BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK - 20.09.2012

Bestelauto mee naar huis kan goedkoper

Voor ondernemers of hun medewerkers is het vaak makkelijk(er) om de bestelauto na het werk mee naar huis te nemen. Wat zijn hiervan de fiscale gevolgen? En zijn die te voorkomen? Ook als u dat zelf wel eens doet …

BEDRIJFSKREDIET - 20.09.2012

Geld lenen is méér dan alleen naar cijfertjes kijken …

Waar let een financier op bij het beoordelen van uw financieringsaanvraag? Welke informatie moet u aanleveren? Welke ondernemerskwaliteiten zien geldschieters graag? Kortom: waar legt u de nadruk op?

AANSPRAKELIJKHEID - 20.09.2012

“Daar heb ik toch een boekhouder voor?”

De fiscale wetgeving zit ingewikkeld in elkaar. Voor een ondernemer eigenlijk niet te doen om alle regels te kennen. Uw collega dacht daar ook zo over en moest dat bekopen met een fikse naheffing, zo bleek recentelijk bij de rechter.

INTERNET EN RECHT - 20.09.2012

Zo regelt u uw digitale handelsnaam!

Stel, u heeft voor uw nieuwe website of voor de sociale media een domeinnaam nodig. U weet wel, zo’n www-naam. Wat is er erg belangrijk als u dat moet gaan regelen? Hoe regelt u dat praktisch?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 20.09.2012

Uitstel van betaling vanwege betalingsproblemen

Kunt u uw belasting (tijdelijk) niet betalen? Vraag dan tijdig uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst om invorderingskosten te voorkomen. Wat houdt de tijdelijke maatregel voor kleine loonbelasting- en btw-schulden in?

BTW - 20.09.2012

Btw vergeten af te trekken of af te dragen, wat nu?

Tijdens het op orde brengen van uw administratie komt u erachter dat u de btw op een aantal facturen niet heeft afgedragen of in uw btw-aangifte niet als voorbelasting heeft afgetrokken. Is het nu té laat? Of kunt u nog iets regelen?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 20.09.2012

Laat uw presentatie spreken


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 20.09.2012

Bericht uitstellen op Facebook


INTERNETCONNECTIE - BEVEILIGING - 20.09.2012

Veilig op verplaatsing internetten met een VPN

Zowat overal kunt u nu via wifi-hotspots het internet op, vaak tegen betaling, soms gratis. Dat is handig, maar niet altijd veilig. Een VPN (virtual private network) kan soelaas bieden, maar hoe werkt dit precies?

ONTSPANNING - MUZIEK - 20.09.2012

Luister naar online radio met TuneIn

Met het gratis TuneIn beluistert u ‘streaming’ radiostations: niet alleen op uw computer, maar ook op uw smartphone of tablet. Wat biedt TuneIn dat die ­andere honderden radiodiensten niet hebben?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.09.2012

Shiftboard: uurroosters plannen

Werkt u in uw zaak met tijdelijke krachten, shifts of mensen die vaak op de weg zijn? Dit vergt heel wat organisatie. Shiftboard belooft te helpen bij het inplannen van de werkroosters. Interessant?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 20.09.2012

Slim stroom besparen in Windows

De energiefactuur wordt steeds hoger. Daarom is het een goed idee om ook uw computer zo in te stellen dat deze zo min mogelijk stroom verbruikt. Dat kan in Windows zelf, maar ook met aparte software.

WEBDIENSTEN - BACK-UP - 20.09.2012

Slim omspringen met uw iCloud-opslagruimte

Met de iCloud-dienst hebben de iOS-toestellen van Apple een handig verlengstuk om apps en data online te bewaren. Uw gratis ruimte is echter beperkt. Enkele tips dus om de ruimte optimaal te gebruiken.

E-MAIL - MAILING LISTS - 20.09.2012

Uw nieuwsbrief rondsturen

U wilt naar een groep mensen (uw klanten, leden van een vereniging, ...) een maande­lijkse nieuwsbrief via e-mail sturen. Hoe pakt u dit het beste aan?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.09.2012

Samenwerken met RealtimeBoard: iets voor u?

Online samenwerken met collega’s of andere mensen kan met behulp van verschillende tools. Een nieuwkomer is RealtimeBoard, die u een virtuele werkruimte aanbiedt. De moeite waard?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.09.2012

Hulp bij een nieuw idee

Zit u met een interessant bedrijfsidee in uw hoofd? Of denkt u eraan om een nieuw project te lanceren? Dan is het belangrijk om te weten hoe anderen hierover denken. Welke online diensten helpen u om dit te achterhalen?

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 20.09.2012

Bestanden delen: originele alternatieven voor Dropbox

Dropbox is een flexibele dienst waarmee u eenvoudig bestanden uitwisselt met ­anderen. Dropbox hoeven we u niet meer voor te stellen, maar kent u deze alter­natieve diensten al om bestanden te delen?

CONSUMENT - ENERGIE - 20.09.2012

Uw bedrijf op zonnekracht?

Denkt u met de stijgende stroomkosten aan zonne­panelen voor uw huis of bedrijf? Waar vindt u info?

INTERNETCONNECTIE - WIFI - 20.09.2012

Een betere wifi-ontvangst bij u thuis

Verdorie, uw tablet heeft ineens (bijna) geen ontvangst meer. Niets zo frusterend als een draadloos netwerk dat niet goed werkt. Wat kunt u zelf doen om het bereik en de kwaliteit van uw wifi-netwerk te verbeteren?

PRIVÉ - 20.09.2012

Hypotheekrente in 2013, wat nu?

De rust rondom de hypotheekrenteaftrek is voorbij. Er liggen voor 2013 se­­rieuze plannen om de renteaftrek flink te gaan beperken. De huidige, lopende hypo­theken blijven daarbij buiten schot. Hoe zit het bij een verbouwing of verhuizing?

PERSONEEL - 20.09.2012

Trekt ú de referenties na?

Als u een nieuwe assistente aanneemt, vraagt u altijd naar haar referenties. In de praktijk wordt echter vaak niets gedaan met die referenties. Maar als u toch wat wilt natrekken, hoe pakt u dat dan aan? Hoe doen de profs dat?

BELASTINGEN - 20.09.2012

Vraagtekens bij kosten leaseauto als zorgkosten

Zorgkosten kunnen onder voorwaarden worden afgetrokken van de belasting. Maar hoe zit het met de kosten van een leaseauto? Zijn die ook aftrekbaar? Wat kunt u uw patiënt daar eventueel over vertellen?

PRAKTIJKORGANISATIE - 20.09.2012

Zorg dat u uw praktijkkosten kunt aantonen!

Als u kosten maakt voor uw (para)medische praktijk, zijn deze aftrekbaar. Echter, bij twijfel zult u aan moeten tonen dat de kosten ten behoeve van uw praktijk zijn gemaakt. Zorg dus dat u dit hard kunt maken. Waar moet u op letten?

BTW - 20.09.2012

Ongewenste btw door ontwikkelingen in de zorg!

In het kader van decentralisatie van de zorg hevelt de overheid verschillende zorgfuncties vanuit de AWBZ over naar de Wmo. Dit kan leiden tot ongewenste heffing van btw in de zorg! Wat voor praktische gevolgen heeft dit voor u?

PRAKTIJKORGANISATIE - 20.09.2012

Inkoopprocedure AWBZ en het aanbestedingsrecht

Onlangs moest de rechter oordelen over een geschil tussen een kleinere zorgaanbieder en een (grote) zorgverzekeraar over de rechtmatigheid van enkele eisen bij de inkoopprocedure AWBZ-zorg 2013. Wat is voor ú van belang?

AUTO - 20.09.2012

Oudere auto? Vraag btw 2011 terug!

De staatssecretaris van Financiën heeft een gunstige regeling getroffen voor oudere ‘auto’s van de zaak’. Auto’s waar u of uw medewerker ook privé mee rijdt.

OVERDRACHTSBELASTING - 19.09.2012

Geen 2% overdrachtsbelasting voor los perceel


RUIMTELIJKE ORDENING - 19.09.2012

Planschadeovereenkomst niet tekenen, is dat slim?

Uw cliënt heeft een bedrijf dat hij wil uitbreiden. De gemeente wil planologisch medewerking verlenen, maar vraagt uw cliënt om een planschadeovereenkomst te ondertekenen. Uw cliënt doet dat liever niet en vraagt u of dit noodzakelijk is.

RECHT - 19.09.2012

Ik doe mijn tuinverlichting liever zelf aan en uit!

In een grijs verleden heeft u met de plaatselijke tennisvereniging afgesproken dat de banen vlak bij uw woning geen lichtmasten zouden krijgen. Maar nu heeft de vereniging daarvoor toch een vergunning aangevraagd. Kan dat zomaar?

IN DE KIJKER - 19.09.2012

Mijn bezwaarschrift was op tijd!

Stel, u dient een bezwaarschrift in en de gemeente raakt dat kwijt. Dan moet u toch kunnen bewijzen dat u op tijd was met het indienen van het bezwaarschrift. Hoe kunt u dat dan het beste aanpakken?

BURENRECHT - 19.09.2012

Iedereen wil wel een eigen plek onder de zon ...

Uw cliënten dromen van een huis met een tuin op het zuiden. Maar hoe zit het met hun recht op zonlicht? Hebben zij recht op zonlicht in hun tuin of moeten zij er genoegen mee nemen dat de bomen van de buren ‘hun’ zon inpikken?

UW RAADSMAN - 19.09.2012

Regeling tijdelijke verhuur woning eindigt

Het komt geregeld voor dat voormalige eigen woningen die te koop staan, tijdelijk worden verhuurd. Voor de jaren 2010 tot en met 2012 geldt hiervoor een speciale fiscale regeling. Deze regeling eindigt per 1 januari 2013. En dan?

APPARTEMENTSRECHTEN - 19.09.2012

Een slapende VvE? Hoe maakt u deze actief?

Er zijn nog steeds veel Verenigingen van Eigenaars (VvE) die niet actief zijn. Zo’n ‘slapende’ vereniging kan voor problemen zorgen omdat er dan bijvoorbeeld achterstallig onderhoud ontstaat. Hoe maakt u de VvE ‘wakker’?

OVERDRACHTSBELASTING - 19.09.2012

Doorverkoop binnen 36 maanden

De woningmarkt zit nog steeds op slot. De fiscus probeert bij ‘gedwongen’ situaties te helpen en heeft de doorverkooptermijn tijdelijk verruimd. Hoe zit dat?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.09.2012

Gemakkelijk de bedrijfsopvolging regelen?

Als de nieuwe wet op de flex-BV per 1 oktober a.s. is ingevoerd, welke mogelijkheden heeft u dan om de bedrijfsopvolging van uw land- of tuinbouw-BV goed te regelen? Wat is nu goed om te weten?

AANSPRAKELIJKHEID - 19.09.2012

Schadevergoeding van fiscus voor frustratie en spanning

Als een fiscale bezwaar- of beroepsprocedure u door de lange behandelduur stress oplevert, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding wegens immateriële schade. Hoe zit dat nu? Wat kunt u nu van de fiscus claimen?

MESTWETGEVING - 19.09.2012

Nieuwe mestbeleid 2013, mestwetgeving op de schop?

Onlangs is het voorstel gepubliceerd voor het nieuwe stelsel van de mestafzet. Bent u veehouder en heeft u een mestoverschot? Dan gaan voor u, volgens plan, per 1 januari 2013 nieuwe regels gelden rondom de mestafzet. Wat nu?

AUTO - 19.09.2012

Btw-correctie privégebruik auto 1,5%

De staatssecretaris van Financiën heeft een gunstige regeling getroffen voor oudere ‘auto’s van de zaak’. Auto’s waar u of uw personeel ook privé mee rijdt.

FISCALE WINST - 19.09.2012

Met vlag en wimpel een aftrekpost binnenhalen

Stel, u heeft een boerderijwinkel of ander verkooppunt bij uw land-/of tuinbouwbedrijf. Hoe kunt u uw bedrijf extra laten opvallen? Wapperende vlaggen bij of op uw bedrijfspand trekken altijd de aandacht. Hoe betaalt de fiscus mee?

BELASTINGEN - 19.09.2012

Fiscale boete, hoe nu minder?

De belastingwetgever vindt het te laat zijn met belastingaangifte pas echt erg! Een collega die te laat aangifte deed, kreeg een boete van € 2.460,-. Te laat is te laat, zo dacht de fiscus. Hoe dacht het Hof daar nu tóch anders over?

BOER EN BEDRIJF - 19.09.2012

Verplichte mestverwerking

Volgens de nieuwe mestwetgevingsplannen moet u een percentage van uw mestoverschot verplicht laten verwerken of exporteren. Hoe krijgt u als akkerbouwer hier ook mee te maken? Wat speelt er nog meer wat u echt moet weten?

RECLAMEBELASTING - 19.09.2012

Geen willekeur met reclamebelasting

Als een gemeente reclamebelasting heft, mag dit niet leiden tot willekeur. Gebeurt dit toch, dan kunt u een aanslag reclamebelasting met succes aanvechten. Wanneer is er sprake van willekeur bij uw horecabedrijf?

CAO - KHN - 19.09.2012

Binnenkort nieuwe horeca-cao?

Zoals u wellicht reeds uit de media vernam, hebben de bonden en KHN een principeakkoord afgesloten voor een nieuwe cao in de horeca. Wat betekent dat nu voor u? Is er nu wel of niet een nieuwe cao?

ERFBELASTING - 19.09.2012

Horecazaak geërfd zonder cash, wat met de fiscus?

De Successiewet kent een belangrijke vrijstelling voor ondernemingsvermogen. Tot een waarde van ruim € 1 miljoen is deze verkrijging vrijgesteld. De rechter besliste onlangs dat dit voor iedereen moet gelden. Wat kunt u hiermee?

CAO - KHN - 19.09.2012

Wat gaat er mogelijk veranderen in de nieuwe cao?

Nadat de nieuwe cao goedgekeurd is en aangemeld bij het Ministerie van SZW kunt u de nieuwe regels gaan toepassen. Toch is het handig als u alvast op de hoogte bent van de voorgestelde wijzigingen. Wat is bijvoorbeeld interessant?

AFTREKPOST - 19.09.2012

Rekening schilder ineens ten laste van winst?

Als u uw horecapand laat schilderen, is daar meestal een aanzienlijk bedrag mee gemoeid. Kunt u dat in één keer ten laste van de winst brengen of niet? Waar hangt dit van af en wat is vanuit fiscaal oogpunt voordeliger?

BELASTINGCONTROLE - WEGGEVERTJES - 19.09.2012

Weggeven aan uw gasten, niet aan de fiscus

In de horeca is het heel normaal eens een drankje weg te geven. Hoe zit dit echter fiscaal? Mag u de kosten daarvan aftrekken? En hoe zit het met de btw? Waar moet u bij dit soort kosten op letten om moeilijkheden te voorkomen?

AUTO VAN DE ZAAK - 12.09.2012

‘Oude’ btw-correctie mogelijk 14%


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 12.09.2012

Wat speelt er nu op fiscaal gebied bij de flex-BV?

Lang is er gedacht dat de flex-BV in fiscaal opzicht niet veel anders was dan de ‘gewone’ BV. Maar nu de wet op invoeren staat (per 1 oktober 2012), is duidelijk dat dit niet zo is. Wat moet u nu dus weten over de flex-BV?

OVERDRACHTSBELASTING - 12.09.2012

Pand binnen 3 jaar voordelig doorverkopen

De vastgoedmarkt zit al enige tijd muurvast. Om de markt toch wat in beweging te krijgen, heeft de staatssecretaris nu goedgekeurd dat de doorverkoop van vastgoed binnen 3 jaar een stuk voordeliger wordt. Hoe werkt dit precies?

PERSONEEL - 12.09.2012

Vrijwaring bij storting op g-rekening uitgebreid

Per 1 juli 2012 zijn de mogelijkheden uitgebreid om te ontkomen aan de wettelijke aansprakelijkheid als u werknemers inhuurt of inleent. De vrijwaring bij storting op een g-rekening is namelijk flink uitgebreid. Hoe zit dat?

FISCOTIP - 12.09.2012

Werknemersparticipatie slim aanpakken!

Door betrokken werknemers met hart voor de zaak mee te laten profiteren van de groei van uw bedrijf, bent u voor langere tijd verzekerd van hun diensten. Hoe kan dit nu het beste worden geregeld?

PRIVÉ - 12.09.2012

Erfenis nog niet verdeeld, wie moet nu wat aangeven?

Als u samen met anderen een erfenis krijgt, is er gedurende de periode dat de nalatenschap nog niet is verdeeld sprake van een ‘onverdeelde boedel’. Maar de fiscus wil wel al een deel van de inkomsten hieruit; hoe werkt dat dan?

FISCALE WINST - 12.09.2012

Investeringen goed plannen

Over een paar maanden zit het jaar 2012 erop. Tijd om na te gaan of u uw investeringen moet versnellen of vertragen. Daarmee kunt u belasting besparen.

INKOMSTENBELASTING - 12.09.2012

Één huwelijk, twee eigen woningen?

Anno 2012 zijn er tal van samenlevingsvormen die ver afstaan van het geijkte patroon. Zo speelde er onlangs voor de rechter een zaak waarbij mensen die gehuwd waren, toch ieder hun ‘eigen woning’ hadden. Hoe zit dat nu precies?

RECHT VAN DE BOUW - 12.09.2012

Hoe nu afwijken van bouwopdracht zonder risico?

Bij elke bouwopdracht kunnen wijzigingen in de uitvoering nodig of verplicht zijn of worden. Wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor uw opdrachtgever. Hoe voorkomt u aansprakelijkstelling? En hoe legt u dit goed waterdicht vast?

RECHT VAN DE BOUW - 12.09.2012

Hoe nu uw bouwopdrachten verantwoord splitsen?

Ook bij kleinere opdrachten moeten voorbereidende werkzaamheden worden gedaan. Hoe splitst u een opdracht? Hoe legt u dat juridisch goed vast? Hoe voorkomt u dat u risico loopt bij het niet doorgaan van een opdracht?

ZZP - 12.09.2012

Zzp’ers als uitzendbureau?

In de pers verschijnen alarmerende berichten dat u als zzp’er snel hoge boetes kunt oplopen als u andere zzp’ers inschakelt en u niet als uitzendbureau ingeschreven staat. Wat is daarvan waar?

OVERDRACHTSBELASTING - 12.09.2012

Nu grond voor ‘slechts’ 2% overdrachtsbelasting?

Bij aankoop van een bestaande woning met erf en ondergrond betaalt u 2% overdrachtsbelasting. Maar wat nu als u alleen de grond koopt? Wat heeft de rechter hier nu over beslist? Wat moet u nu weten?

ONTSPANNING - REIZEN - 05.09.2012

CityHook gidst u naar de stad


Cookiebeleid