Alle domeinen

2012 - Oktober

E-MAIL – E-MAILGEBRUIK - 31.10.2012

Gmail laat u zoeken in bijlagen


WEBDIENSTEN – VIDEO - 31.10.2012

Hoe maakt u een videocompilatie?


TELEFONIE – GSM & SMARTPHONE - 31.10.2012

Hoe zet u uw apps over?


HARDWARE – E-BOOKS - 31.10.2012

Een tablet of een e-reader?

E-books lezen kan zowel op een tablet als op een speciale e-reader. Beide apparaten hebben elk hun voor- en nadelen. Een overzicht.

SOFTWARE & DIENSTEN – SYNCHRONISEREN - 31.10.2012

Live Mesh: sync’en zonder cloud

Wilt u bestanden tussen pc’s synchroniseren, dan ligt een clouddienst zoals Dropbox of SkyDrive voor de hand. Toch kunt u ook bestanden tussen computers synchroniseren zonder clouddienst, bijvoorbeeld met Live Mesh.

VERVOER – KAARTEN & ROUTES - 31.10.2012

Google Maps verdwenen? Gebruik een alternatief!

In iOS 6, de laatste versie van het besturingssysteem van de iPhone en iPad, is Google Maps vervangen door Apple Maps. Ook YouTube zit er standaard niet meer in. Wat zijn de mogelijkheden en alternatieven?

TELEFONIE – SMARTPHONE - 31.10.2012

Welke smartphone is de juiste keuze?

Bent u op zoek naar een nieuwe smartphone, dan heeft u de keuze uit toestellen met iOS, Android of Windows Phone. Welk mobiel besturingssysteem heeft wat te bieden en hoe zit het met de hardware zelf?

INTERNETCONNECTIE – CONNECTIE - 31.10.2012

Help, geen internetverbinding meer…

Het gebeurt soms dat u aan het surfen bent en dat een bepaalde website of hyperlink ineens niet meer werkt. Dat kan betekenen dat er een probleem is met uw internetverbinding. Wat kunt u zelf doen om te proberen dit op te lossen?

SOFTWARE – AUDIO - 31.10.2012

Hoe het geluid uit uw pc in toom houden?

Geluid uit uw pc komt niet altijd op het gepaste moment: het geluid van een foutmelding terwijl u een presentatie geeft, een webpagina die on­voor­zien een video bevat die hard begint te spelen, … Hoe kunt u die geluiden vermijden?

E-MAIL – WEBMAIL - 31.10.2012

Uw webmail perfect inrichten

Veel gebruikers blijven in hun favoriete webmailapplicatie altijd met de standaard­lay-out (kleuren, vakken, schikking, …) werken. Toch loont het vaak de moeite om die aan te passen aan uw eigen voorkeur en werkmethodes.

ZAKELIJK – WEBDIENSTEN - 31.10.2012

Online facturen maken?

Bent u op zoek naar een hulpmiddel voor het maken van facturen? Waarom probeert u het dan eens niet met een tool die volledig online werkt? Wij testten er twee voor u: Invoicefu en Blinksale.

WEBDIENSTEN – TAAL - 31.10.2012

Vertalen via Google of Bing?

Google Vertalen kent u wellicht al, maar ook de zoekmachine Bing heeft een eigen vertaalmodule waaraan continu gesleuteld wordt. Welke is eigenlijk de beste, nu Bing het bekende Babel Fish overgenomen heeft?

WEBDIENSTEN – ONLINE COMMUNITY’S - 31.10.2012

Tips voor uw professionele Facebook-pagina’s

Steeds meer bedrijven gebruiken specifieke Facebook-pagina’s om hun producten en diensten in de kijker te zetten. Een goed idee, maar houd dan wel rekening met een aantal aandachtspunten.

ZAKELIJK – VERGADERRUIMTE - 31.10.2012

Vergaderen op locatie

Soms is het nodig om even de koppen bij elkaar te steken. Deze sites helpen u bij het vinden van de ideale vergaderlocatie.

OVERDRACHTSBELASTING - 30.10.2012

Bijkopen aanhorigheden straks goedkoper


BEDRIJFSHUUR - 30.10.2012

Proefhuren, optie bij verkoop van bedrijfsruimte?

U bemiddelt bij de verkoop van een winkelpand. Er meldt zich een koper, maar deze wil eerst een jaar huren. Uw cliënt wil hierin best meegaan, maar wil zeker weten dat de ondernemer na dat jaar zijn pand koopt. Hoe kan hij dit regelen?

BESTEMMINGSPLAN - 30.10.2012

Blunders in het bestemmingsplan

Uw cliënt heeft plannen voor de verbouwing van zijn bedrijfspand. Daarvoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. De plannen van uw cliënt gaan echter in rook op omdat het bestemmingsplan door de rechter wordt afgekeurd.

IN DE KIJKER - 30.10.2012

Kraken blijft voor problemen zorgen

Nog altijd worden er in ons land regelmatig panden gekraakt. Bij de verkoop van een pand kan dat behoorlijke problemen veroorzaken, zo blijkt uit twee recente praktijkgevallen. Wat speelde er?

WONINGHUUR - 30.10.2012

Mondje dicht tegen de bank

Uw cliënt heeft zijn woning (via u) verhuurd, maar hij heeft dat niet verteld tegen zijn bank. Wat kan de bank ondernemen als zij daar lucht van krijgt? Kan zij de woning nu zomaar verkopen of wordt de soep niet zo heet gegeten?

UW RAADSMAN - 30.10.2012

Kind helpen bij einde samenwonen

Uw cliënten zijn al twee jaar uit elkaar, maar hun huis staat nog steeds te koop. Ze willen graag verder met hun leven, onafhankelijk van elkaar, maar zolang het huis niet verkocht is, komen ze niet van elkaar af. Is daar een oplossing voor?

APPARTEMENTSRECHTEN - 30.10.2012

Vervangende toestemming niet eenmalig

Bij appartementen moet voor het onderhoud van gemeenschappelijke installaties soms het privégedeelte van de appartementseigenaren worden betreden. Wat als een eigenaar zijn medewerking weigert? Kan de rechter dan uitkomst bieden?

WONINGHUUR - 30.10.2012

Tijdelijke verhuur eenvoudiger

Heeft u een leegstaand huis of gebouw? En wilt u dit tijdelijk verhuren? Dan wordt dat straks makkelijker door een wijziging van de Leegstandwet.

GEZONDHEIDSRECHT - 30.10.2012

De stand van zaken rondom ‘hoofdbehandelaarschap’

Het hoofdbehandelaarschap is binnen de zorg een actueel en veelbesproken onderwerp. Er zijn studies aan gewijd en ook in de rechtspraak komt het onderwerp veel terug. Wat moet u weten over de stand van zaken?

PERSONEEL - 30.10.2012

De vinger aan de pols

Een van uw medewerkers heeft zich ziek gemeld. Zeker als medicus houdt u in dat geval graag zelf de vinger aan de pols. U wilt daarom dagelijks telefonisch contact met hem. Dat is toch niet te veel gevraagd? Wat zei de rechter hierover?

KOSTENVERGOEDING - 30.10.2012

Hoe gaat u fiscaal om met medische apparatuur?

Het zal wel eens voorkomen dat u uw personeel een stethoscoop, bloeddrukmeter of een ander medisch apparaat verstrekt. Hoe gaat de fiscus hiermee om? Moet er belasting betaald worden en waar hangt dit van af? Wat kiest u?

VERMOGENSBEHEER - 30.10.2012

Help, mijn beleggingen zijn verdampt!

Natuurlijk weet u dat aan beleggen risico’s kleven. Maar het kan nog slechter aflopen met uw beleggingsportefeuille dan waarmee u misschien al rekening hield? Kunt u uw financieel adviseur daar aansprakelijk voor stellen?

PATIËNTENRECHT - 30.10.2012

Keuzevrijheid patiënt (internet)apotheek

Medio september jl. heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan twee samenwerkingsverbanden van huisartsen de verplichting opgelegd om patiënten door te verwijzen naar de apotheek van hun keuze. Wat speelde er?

VERZEKERINGEN - 30.10.2012

Assurantiebelasting verhoogd!

Per 1 januari 2013 gaat de assurantiebelasting om­­hoog van 9,7 naar 21%. Een lastenverzwaring dus. Kunt u die kosten tóch nog drukken?

BELASTINGEN - 30.10.2012

De VAR-wuo geeft zekerheid

Een VAR-wuo biedt zekerheid over iemands status als zelfstandig praktijkhouder. Daar kan de inspecteur na een boekenonderzoek dus niet op terugkomen. Wat betekent dit en welke voorwaarden moet u wel in acht nemen?

BESTELAUTO - BPM - 30.10.2012

Let op bij verkoop bestelauto!

Als bouwondernemer hoeft u bij aankoop van een bestelauto geen bpm te betalen. Dat is mooi, maar houd wel de bureaucratische valkuilen in de gaten bij verkoop van die bestelauto. Waar moet u dan nu op letten?

BEDRIJFSKOSTENAFTREK - 30.10.2012

Btw auto aftrekbaar als bedrijfskosten


BEWIJSRECHT - 30.10.2012

Met gratis registratie van contracten, enz. heeft u bewijs!

In de bouw is keihard bewijs vaak levensbelangrijk om geschillen met klanten, leveranciers, enz. in uw voordeel te beslechten. Hoe kunt u nu relatief gemakkelijk en goedkoop zorgen dat u een ijzersterke uitgangspositie aan bewijs heeft?

RECHT VAN DE BOUW - 30.10.2012

Hoe levert u nu goed op volgens onze 5 opleverpunten?

Mag u ervan uitgaan dat als u ooit eens een opdracht niet juist oplevert, de kous daarmee af is? Wat kan er gebeuren bij niet-correcte oplevering? Hoe kunt u geschillen en risico’s ‘tamelijk gemakkelijk’ voorkomen?

BOUWGEBREKEN - 30.10.2012

Opdrachtgever te laat gereclameerd, rechten verspeeld!

Een opdrachtgever moet ‘binnen bekwame tijd’ reclameren. Aan welke termijn moet u dan denken? Wat heeft de rechter gezegd en wat is goed om te weten? Wanneer is het einde oefening voor uw klant?

CONTROLE - 30.10.2012

Fiscus controleactief op internet!

U weet het: geheimen bestaan niet op internet. Zeker niet voor de fiscus dus. Stel nu dat een belastingcontroleur belasting wil navorderen of naheffen op basis van informatie die hij vond op internet. Kan dat dan zomaar?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 30.10.2012

‘Alleen’ slechte cijfers, geen privéaansprakelijkheid?

De jaarcijfers van een Aannemings- en Onderhoudsbedrijf BV zijn niet gunstig. Mag de directeur-grootaandeelhouder (DGA) dan namens die BV geen verplichtingen meer aangaan? Is hij dan in privé aansprakelijk? Wat is er nu beslist?

AFTREKPOST - 30.10.2012

Met vlag en wimpel een aftrekpost binnenhalen

Veel ondernemers willen dat hun bedrijf ‘gezien’ wordt. Hoe kunt u uw bedrijf extra laten opvallen? Wapperende vlaggen bij of op uw bedrijfspand trekken altijd de aandacht. Hoe betaalt de fiscus mee?

LOONHEFFING - 30.10.2012

Pak maar uit het magazijn!

U weet wel hoe dat gaat: uw bedrijf verkoopt bijvoorbeeld autozitjes voor kinderen. Uw werknemer heeft er één nodig. U zegt: “Jan, pak maar uit het magazijn!” Kan dat fiscaal zomaar? Waar moet u rekening mee houden?

AFTREKPOST - 30.10.2012

Fiscus betaalt mee aan sponsorkosten

Als u optreedt als sponsor, vindt u het prettig als de fiscus meebetaalt. Maar hoe doet u dat dan? Als u de locale voetbalclub van uw zoon sponsort is dat toch privé? Waar moet u op letten?

AUTO VAN DE ZAAK - 30.10.2012

Betaalt fiscus mee aan uw autoschade?

Als u uw bedrijfsauto ook privé gebruikt, betaalt u hiervoor via uw inkomen de bekende bijtelling. U zou verwachten dat alle kosten dan ten laste van uw winst komen. Toch is dit bij schade niet altijd het geval. Waarvan is dit afhankelijk?

FISCALE WINST - 30.10.2012

Ook een fiets van de zaak voor uzelf?

Bijna iedereen kent de fiscale regeling voor een onbelaste fiets van de zaak. Helaas geldt deze regeling alleen voor werknemers en niet voor ondernemers. Kunt u desondanks toch een fiets van de zaak rijden?

BTW - FACTUUR - 30.10.2012

Wat als het 21% had moeten zijn?

Het zal u niet ontgaan zijn dat op 1 oktober 2012 het hoge btw-percentage is verhoogd naar 21%. Wat als u al heeft gefactureerd tegen 19 terwijl het 21% moet zijn? Hoe gaat u om met grensgevallen?

CONTRACT - 30.10.2012

Met gratis registratie van bijv. contracten heeft u het bewijs!

Tegenwoordig is keihard bewijs vaak levensbelangrijk om geschillen met afnemers, leveranciers, enz. in uw voordeel te kunnen beslechten. Hoe kunt u nu relatief gemakkelijk en goedkoop zorgen voor een ijzersterke uitgangspositie?

BOER EN BEDRIJF - 30.10.2012

Wel of niet uw blijvend grasland scheuren?

Een vergroeningseis van het toekomstige landbouwbeleid is dat u uw ‘blijvend grasland’ in stand houdt. Volgens plan is de peildatum het areaal blijvend grasland in 2014. Is het verstandig om in 2013 extra blijvend grasland te scheuren?

BEDRIJFSTOESLAG - 30.10.2012

Reken zelf uw bedrijfstoeslag uit vanaf 2014

Wat speelt er nu heel actueel over de hoogte van uw bedrijfstoeslag 2014? Hoe kunt u die nu zelf uitrekenen? Wat kunt u hier nu mee? Is een waarschuwing op zijn plaats? Waar moet u nu op letten?

GEBOUW EN GROND - 30.10.2012

Inhaken en meeliften op goede uitkomst voor de grond!

Als men de grond nu nog zonder fiscale gevolgen (dus onbelast) kan herwaarderen, zal een bij verkoop in de toekomst de te behalen winst (het verschil tussen verkoopprijs en boekwaarde) kleiner zijn. Wat moet u nu weten en doen?

UITSMIJTER - 30.10.2012

Zondag = zondag


IN DE PIJPLIJN - 30.10.2012

Webmodule voor Verklaring arbeidsrelatie


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 30.10.2012

Belasting betalen? Nu even niet?

Als de begrotingsplannen doorgaan, komt er in 2013 een ruimere mogelijkheid voor ondernemers om uitstel van betaling van belasting te krijgen. Wat zijn de voorwaarden? Hoe werkt dit?

PENSIOEN - 30.10.2012

Afstempelen pensioen in eigen beheer

In het Belastingplan 2013 is de mogelijkheid opgenomen om het pensioen in eigen beheer van de directeur-grootaandeelhouder af te stempelen. Wanneer speelt dit? Wat zijn hier de voor- en nadelen van?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 30.10.2012

Deelnemingsvrijstelling ook onder de flex-BV-regels

Via de deelnemingsvrijstelling hoeft een BV die een deelneming heeft in een andere BV, over ontvangen dividenden en vermogensresultaten (zoals het verkoopresultaat) niet nogmaals belasting te betalen. Wat nu met de flex-BV?

LOONHEFFING - 30.10.2012

Loon hoger dan € 150.000,-? Extra heffing!

Heeft u werknemers in dienst die in 2012 meer verdienen dan € 150.000,-? Dan krijgt u in 2013 te maken met een eenmalige extra werkgeverslast van 16% over het meerdere. Zijn er mogelijkheden om deze extra kosten te beperken?

FISCOTIP - 30.10.2012

Laat uw investeringsaftrek niet verloren gaan!

Als u investeert in bedrijfsmiddelen, heeft u recht op investeringsaftrek. Deze extra aftrekpost gaat echter verloren als u uw investering niet tijdig betaalt of in gebruik neemt. Hoe kunt u dit op een slimme manier voorkomen?

PERSONEEL - 30.10.2012

Laatste kans op fiscaalvriendelijke fiets

In 2013 heeft u voor het laatst de kans om uw werknemers fiscaalvriendelijk een fiets van de zaak te verstrekken. Na de invoering van de werkkostenregeling wordt dit namelijk een stuk minder aantrekkelijk. Waar moet u op letten?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 30.10.2012

Fiscus op tijd informeren

Als u uw bedrijf in de vorm van een BV drijft, bent u in privé in beginsel niet aansprakelijk voor schulden van de BV. Er geldt echter een belangrijke uitzondering.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.10.2012

Nieuw: de BV-uitkeringstest


SUBSIDIE - 19.10.2012

Nog subsidie voor zonnepanelen?

Stel, u heeft uw bedrijf aan huis en u wilt overstappen op zonne-energie. Investeren in zonnepanelen levert een subsidie op. Kan dat ook voor een bedrijf of is alléén een particulier daarmee geholpen?

INTERNET EN RECHT - 19.10.2012

Ondernemers en de nieuwe cookiewetgeving

Onlangs is de nieuwe wetgeving met betrekking tot cookies ingegaan. Wat houdt deze in? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw website eraan voldoet en wat zijn de gevolgen als u geen toestemming vraagt aan de bezoekers?

BELASTING BETALEN - 19.10.2012

Verwarring rond uitstel voor btw-afdracht

Onlangs hebben de informateurs een deelakkoord bekendgemaakt van de begroting 2013, waarin ook de uitstelregeling. Eerst zou het gaan om max. € 15.000,-, later om € 12.000,-, nu om € 20.000,- Wat als u nú uitstel wenst?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 19.10.2012

Bezint eer ge begint!

Één van uw werknemers gaat de fout in en u besluit: deze werknemer moet er nú uit! Voordat u daadwerkelijk tot ontslag op staande voet overgaat, is het echter verstandig even pas op de plaats te maken. Waar moet u aan denken?

BELASTINGEN - 19.10.2012

Soms kunt u beter wat minder doen


BELASTINGEN - 19.10.2012

Bouwterrein of braakliggende grond?


SUBSIDIE - 19.10.2012

Extra subsidie voor monumentale gebouwen

Ter stimulering van de herbestemming van monumentale gebouwen heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onlangs bekendgemaakt dat er ook voor 2013 een beperkt subsidiebudget beschikbaar is. Wees er snel bij!

BELASTINGEN - 19.10.2012

Nieuwe hypotheekregels, kans of bedreiging?

Het is vrijwel zeker dat er vanaf 1 januari 2013 nieuwe fiscale regels gaan gelden voor hypotheken. Het overgangsrecht kan voor kopers een argument zijn om nog dit jaar tot aankoop van een woning te beslissen. Goed om te weten.

COURTAGE - 19.10.2012

Óók betaald krijgen als het huis ‘onder water’ staat!

Als u bemiddelt bij de verkoop van een woning, kan het gebeuren dat de hypotheekschuld van uw cliënt groter is dan de verkoopprijs. Hoe zorgt u er dan voor dat u toch betaald krijgt? Kan de notaris u dan misschien nog van dienst zijn?

UW RAADSMAN - 19.10.2012

Geen woning meer kopen zonder eigen geld?

Sinds in 2011 de nieuwe Gedragscode hypothecaire financieringen is ingevoerd, is de lening gemaximeerd tot 106% van de waarde van de woning. Deze regels worden in de toekomst strenger. Het nieuwe motto is dan: sparen! Hoe zit dat?

WONINGHUUR - 19.10.2012

Geen huurbescherming short stay-overeenkomst

Een huurder die een ‘huurovereenkomst naar zijn aard voor korte duur’ ondertekent, heeft in principe geen recht op huurbescherming. De rechter deed hierover onlangs een interessante uitspraak. Kan uw cliënt hier iets mee?

COURTAGE - 19.10.2012

Alternatieve incasso van uw courtage

Het komt helaas regelmatig voor: een opdrachtgever die de opdracht intrekt. Hoe zorgt u er creatief voor dat u tóch een vergoeding krijgt voor uw inspanningen?

IN DE KIJKER - 19.10.2012

Van kantoor naar studentenhuis in acht weken?!

Het verbouwen van kantoorpanden naar bijvoorbeeld woningen wordt gestimuleerd. Vooral wanneer het gaat om studentenkamers moet een vergunning door de gemeente snel worden verleend! Hoe zit dat?

AUTO VAN DE ZAAK - SUBSIDIE - 19.10.2012

Subsidie voor de aanschaf van een schone bestelauto

Een ‘schone’ of milieuvriendelijke (bestel)auto levert ook een horecaondernemer belastingvoordelen op, zoals u weet. Maar weet u ook dat zo’n (bestel)auto ook uit andere hoek nog geld oplevert?

GEMEENTE - TERRASVERGUNNING - 19.10.2012

Winterterras of enkel zomerterras?

De precariobelasting die een gemeente voor een terras mag heffen, is vaak gekoppeld aan de duur van de benodigde vergunning. Heeft u enkel een zomerterras of exploiteert u ook een winterterras? Of allebei? Wat dan?

PERSONEEL - 19.10.2012

Trekt ú de referenties na van uw nieuwe chef-kok?

Als u een nieuwe chef-kok aanneemt, vraagt u altijd naar zijn of haar referenties. In de praktijk wordt echter vaak niets gedaan met die referenties. Als u echter toch wat wilt natrekken, hoe pakt u dat dan aan? Hoe doen horecaprofs dat?

ADMINISTRATIE - 19.10.2012

Een goed begin met het einde van 2012

Uw boekhouder heeft het rond deze tijd meestal wat rustiger dan aan het begin van het nieuwe jaar. Hoe kunt u daar handig op inspelen en tegelijkertijd inspelen op het naderende einde van administratief 2012?

PERSONEEL - 19.10.2012

Ziet u handje contantje ook zwart in?

In slappe tijden of juist bij grote drukte lijkt het soms aantrekkelijk uw personeel een uurtje werk zonder gedoe uit te betalen. De risico’s zijn echter groter dan u denkt. Dat ondervond een collega van u.

WET- EN REGELGEVING - 19.10.2012

Uw hotelnaam op een escortsite, mooi niet!

Hoorde u het ook in het nieuws? Escortbureaus vermelden steeds vaker hotelnamen op hun website zonder dat een hotelier hiermee gerelateerd wil worden. Politie en werkgeversorganisatie KHN slaan de handen ineen. Hoe?

BETALINGSVERKEER - 19.10.2012

Kan ik bij u met mijn vingers betalen?

PayTouch maakt betalen met een vingerafdruk mogelijk! Volgens de media nu al op Ibiza en wellicht morgen al bij u ... Waar kunnen wij u al op wijzen?

SOFTWARE - VARIA - 17.10.2012

Sesam, open elk bestand!


ZOEKEN - INTERNET - 17.10.2012

Googelen met de vinger?


NASLAGWERKEN - VARIA - 17.10.2012

Vakliteratuur in een notendop


ONTSPANNING - VIDEO - 17.10.2012

YouTube bekijken vanuit uw luie stoel

Bent u een fervente YouTube-kijker, dan wilt u misschien die video’s rustig vanuit uw stoel bekijken. Met YouTube Leanback maakt u van uw monitor een echte YouTube TV.

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 17.10.2012

Handige add-ons voor Dropbox

Dat Dropbox een van de beste clouddiensten is, wist u al wel. Er zijn echter tientallen add-ons beschikbaar voor Dropbox waarmee u nog efficiënter aan de slag kunt. Welke zijn de moeite waard?

WEBDIENSTEN - E-BOOKS - 17.10.2012

Een leeslijst als e-book

Via de nieuwe webdienst Readlists maakt u gratis e-books van zelfgeselecteerde webpagina’s. Is deze tool interessant voor u?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.10.2012

Zo presenteert u op een virtueel prikbord

Eerder wezen we u al op RealtimeBoard, een webtool waarmee u een online prikbord kunt omvormen tot een echte slideshow. Nu is er een gelijkaardige, nieuwe speler: Murally. Is die ook de moeite waard?

SOFTWARE - GRAFISCH - 17.10.2012

Verrassende animaties maken

Een animatiefilmpje bekijken is leuk. Er zelf een maken ligt minder voor de hand. Er zijn echter ook – gratis – tools waarmee het allemaal een stuk eenvoudiger en sneller kan, als u met enkele beperkingen kunt leven.

TELEFONIE - INTERNETTELEFONIE - 17.10.2012

Over internet bellen met uw smartphone

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om via internet te bellen. Logisch, want dat kost niks zolang u binnen uw mobiele datalimiet blijft. Naast Skype kunt u hiervoor ook andere, minder bekende apps gebruiken.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.10.2012

Visueel projecten plannen

Webdiensten waarmee u projecten kunt plannen vindt u in overvloed. Maar een cloudtool die alles ook netjes grafisch voorstelt, is zeldzamer. Ganttic is er zo één. Wij testten die voor u uit.

E-MAIL- E-MAILSOFTWARE - 17.10.2012

Wat na Thunderbird?

Mozilla kondigde onlangs aan dat het e-mailpakket Thunderbird niet verder ontwikkeld zal worden. Wat zijn de alternatieven als u liever niet naar webmail omschakelt?

WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 17.10.2012

Wie kan wanneer?

Mensen samenbrengen – voor een zakelijke bijeenkomst of een privéfeestje – is niet altijd evident. Kan het nieuwe SelectTheDate hierbij helpen?

COMPUTER - IPAD - 17.10.2012

Uw documenten van iPad naar computer

Heeft u al surfend op uw iPad een interessant document (in Excel, Word, pdf) ontdekt? Hoe zet u het gemakkelijk over naar uw pc of Mac, zodat u het daar in detail kunt bekijken, bewaren, afdrukken of invullen?

ZAKELIJK - FINANCIEEL - 17.10.2012

Geef wanbetalers geen kans

Na het afronden van een klus voor een klant volgen er nog enkele belangrijke stappen: stuur een duidelijke factuur en zorg dat deze betaald wordt.

REISKOSTEN - 16.10.2012

Reiskosten, ja of nee?


ARBEIDSVOORWAARDEN - 16.10.2012

Pensioenwaardeoverdracht, leuk voor kleine werkgevers

Waarom moet ik bijbetalen bij waardeoverdracht? Kan bijbetaling voorkomen worden? Hoe is de bijbetaling beperkt voor kleine werkgevers? Veel moeilijke vragen waar u als kleine werkgever mee te maken krijgt. Wij helpen!

LOONHEFFING - 16.10.2012

Vaste kosten declareren?

Stel, u geeft uw werknemers een vaste kostenvergoeding voor kosten tijdens dienst­­betrekking. Veel werkgevers kiezen na invoer van de werkkostenregeling voor een vergoeding op declaratiebasis. Waarom? Is dat een goed idee, althans voor u?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 16.10.2012

Houd meer rekening met arborisico’s bij stagiairs

Een stagiair is geen gewone werknemer: hij ontvangt immers geen loon en heeft ook geen arbeidsovereenkomst. Op arbogebied moet u stagiairs echter precies zo behandelen als uw eigen werknemers. Waar moet u op letten?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 16.10.2012

Loon naar werken

Prestatiebeloning moet werknemers motiveren. Er zitten echter ook nadelen aan, denk bijvoorbeeld aan onderling gekissebis en scheve ogen. En bovendien zijn prestaties vaak moeilijk meetbaar. Hoe dat mis kan gaan, leest u hier.

ARBEIDSOVEREENKOMST - 16.10.2012

Betekent een lagere functie altijd minder loon?

In de praktijk verandert de functie van een werknemer regelmatig. Soms veranderen de werkzaamheden, bijv. door de nieuwste technieken, en soms maakt een werknemer promotie. Maar hoe zit het als de functie lager wordt?

LOON - 16.10.2012

Aanvraag zwangerschapsuitkering

Uw werkneemster geeft aan dat zij een kind verwacht. Uiteraard wilt u dat het UWV de loonbetaling van u overneemt tijdens het bevallings- en zwangerschapsverlof. Wat moet u daarvoor regelen?

ONTSLAG - 16.10.2012

Dát laat ik me niet zeggen!

Een onderneemster sprak een werknemer aan op zijn gedrag, waarna hij haar uitschold voor ‘fucking hoer’. Reden voor een ontslag, toch? Wat zei de rechter?

GOED OM TE WETEN - 16.10.2012

Overtrokken proceskostenvergoeding


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 16.10.2012

Dividend uitkeren verboden?

Als uw eigen BV optreedt als verzekeraar moet er extra aandacht zijn voor dividenduitkeringen. Mede naar aanleiding van de invoering van de flex-BV heeft de Belastingdienst onlangs zijn beleid hierover verscherpt. Wat speelt er?

INKOMSTENBELASTING - 16.10.2012

Aftrekbaar onderhoud monument of niet?

Onderhoudskosten van een rijksmonumentenwoning zijn aftrekbaar. Maar dan moet het wel onderhoud zijn en geen verkapte nieuwbouw. Wat heeft de rechter nu beslist over een restauratie volgend op de aankoop van een pakhuis?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 16.10.2012

Bedrijf starten met ontslaguitkering

Bij ontslag van een vaste werknemer moet vaak een ontslaguitkering worden betaald. Een veelgestelde vraag is of deze ‘gouden handdruk’ mag worden gebruikt voor het opstarten van een bedrijf of voor de aankoop van een huis.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 16.10.2012

Horizontaal toezicht waait nu als nieuwe wind

Een nieuwe wind waait door fiscaal Nederland. De wind van horizontaal toezicht. Bij horizontaal toezicht is wederzijds vertrouwen tussen de Belastingdienst en de belastingplichtige het uitgangspunt. Gaat die wind nu in kracht toenemen?

FISCOTIP - 16.10.2012

Voordelen van juridische (af)splitsing

Stel, u heeft in uw BV een activiteit die slecht loopt of die te veel risico’s met zich meebrengt. Het is dan onder voorwaarden mogelijk deze activiteit zonder fiscale afrekening in een aparte BV onder te brengen. Hoe werkt dat dan?

PERSONEEL - 16.10.2012

Kerstpakketten al besteld?

Het is alweer tijd om de kerstpakketten te bestellen. Uw werknemers willen deze graag onbelast ontvangen. Welke fiscale spelregels gelden daarvoor?

PRIVÉ - 16.10.2012

Altijd drie dagen bedenktijd voor de woningkoper?

Als ten aanzien van dezelfde woning een tweede koopovereenkomst wordt getekend, geldt dan opnieuw de wettelijke bedenktijd van drie dagen? En hoe zit het als die bepaling in de overeenkomst is doorgestreept? Wat is er nu beslist?

AANBESTEDING - 16.10.2012

Wat nu met niet-reële prijzen bij aanbestedingen?

Als u denkt dat er bij een aanbesteding sprake is van niet-marktconforme en niet-reële inschrijvingen, kunt u daar als bouwondernemer dan iets tegen doen? Kunt u iets ondernemen tegen ‘prijsdumping’? Wat heeft de rechter nu beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 16.10.2012

Zo rekent u nu vlot, overzichtelijk en risicovrij af

Tijdens de uitvoering van opdrachten heeft u te maken met de aanneemsom, met de verrekening van stelposten én met meer- en minderwerk. Hoe voorkomt u gedoe over die eindafrekening? Hoe zorgt u voor duidelijkheid?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 16.10.2012

Bij inschrijving nauwkeurig de voorwaarden lezen!

Als een inschrijvingsprocedure van een openbare aanbesteding erg ingewikkeld is en u vergeet aan één van de voorwaarden te voldoen, is uw inschrijving dan meteen ongeldig of kunt u dan nog actie ondernemen? Wat is er nu beslist?

BELASTINGCONTROLE - 16.10.2012

Hoe zijn uw inkoopfacturen nu goud waard?

Inkoopfacturen zijn geld waard. De daarop vermelde btw kunt u immers in principe aftrekken. Hieraan zitten wél grenzen. Houd hier goed rekening mee, want met een beetje pech heeft u zo een boete te pakken! Zo bleek bij de rechter.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 16.10.2012

Actie nodig i.v.m. nieuwe BV-wet?

De nieuwe flex-BV-wet is per 1 oktober ingegaan. Moeten de statuten van uw bestaande bouw-BV nu door de nieuwe-flex-BV-regels worden aangepast?

AFSCHRIJVINGEN - 15.10.2012

Aftrekpost voor betaalde goodwill?


AUTO VAN DE ZAAK - 15.10.2012

Oude btw-correctie mogelijk 14%


INKOMSTENBELASTING - 15.10.2012

Één huwelijk, twee eigen woningen?

Anno 2012 zijn er tal van samenlevingsvormen die ver afstaan van het geijkte patroon. Zo speelde er onlangs voor de rechter een zaak waarbij mensen die gehuwd waren, toch ieder hun ‘eigen woning’ hadden. Hoe zit dat nu precies?

SUBSIDIE - 15.10.2012

Fiscale stimulans speur- en ontwikkelingswerk gewijzigd

Voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bestaat er een belangrijke fiscale stimulans. Deze wordt per 2013 gewijzigd. En in veel gevallen zelfs nog verbeterd. Hoe zien de veranderingen eruit en wat is uw voordeel?

BELASTINGEN - 15.10.2012

Verwarring rond uitstel van betaling?

Onlangs hebben de informateurs een deelakkoord bekendgemaakt van de begroting 2013, waarin ook de uitstelregeling. Enkele abonnees vroegen zich meteen af wat alle voorstellen betekenen voor hun huidige situatie?

INKOMSTENBELASTING - 15.10.2012

Wat te doen als u geld ‘overheeft’?

Als u tegen het einde van het jaar een behoorlijk saldo op uw zakelijke rekening heeft staan, is het de vraag wat u hier nu fiscaal gezien het beste mee kunt doen. Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden.

UWV-PREMIES - 15.10.2012

Premiekorting oudere vergeten?

Stel, u heeft de premiekorting voor uw oudere werknemer vergeten aan te vragen. Daar baalt u stevig van, is er nu een man overboord?

FISCALE WINST - 15.10.2012

Wat te doen met uw oude voorraad?

Veel bedrijven hebben te maken met voorraden. Deze voorraden staan voor een bepaalde waarde op de balans. Kunt u nog iets doen met de waarde van uw voorraad, als u nu al weet dat uw voorraad incourant is geworden?

BELASTINGEN - 10.10.2012

Aftrek zorgkosten verder beperkt

Het demissionaire kabinet maakte al eerder bekend verregaande bezuinigingen in de zorg door te voeren. In de onlangs gepresenteerde fiscale voornemens voor 2013 blijkt dit door te werken in de fiscale wetgeving. Is hier iets aan te doen?

PERSONEEL - 10.10.2012

Het ABC van dossieropbouw bij disfunctioneren

Uw assistente vergeet afspraken in de praktijkagenda te noteren en uw dossiers zijn een rommeltje. Kunt u uw assistente ontslaan vanwege disfunctioneren? Welke spelregels gelden er?

BELASTINGEN - 10.10.2012

Medisch voorschrift kent voorwaarden

Als een woning moet worden aangepast vanwege een ziekte of een handicap, zijn de kosten hiervan aftrekbaar als zorgkosten. Er moet dan wel sprake zijn van een medisch voorschrift. Logisch, maar wat betekent dit precies?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 10.10.2012

Bent u ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe flex-BV?

Op 1 oktober jl. is het langverwachte ‘flex-BV-recht’ ingegaan. Door deze nieuwe wet wordt de rechtsvorm ‘BV’ flexibeler. Met name de statuten kunnen veel meer op maat worden gesneden. Wat is interessant voor ú als medisch ondernemer?

RECHT - 10.10.2012

Het maakt niet uit hoe u het contract opzegt

U heeft een onderhoudsabonnement voor de software achter uw website. Vanwege tijdgebrek besluit u de opzeggingsbrief per fax te sturen. Volgens de algemene voorwaarden van de leverancier moet dat per aangetekend schrijven. Wat nu?

BEROEPSPRAKTIJK - 10.10.2012

Verzoeken van de patiënt tijdens de laatste levensfase

Een patiënt wil het met u hebben over de mogelijkheden voor zijn laatste levensfase. Het gaat om een nog jonge man met een tumor. Waar moet u zeker rekening mee houden?

BELASTINGEN - 10.10.2012

Geen geld voor stakingswinstbelasting, wat nu?

Hoe moet het wanneer u uw glastuinbouwbedrijf wilt beëindigen, maar geen koper en geen geld heeft om belasting te betalen over uw stakingswinst die de Belastingdienst dan wil cashen?

RECHT - 10.10.2012

Groenonderhoud wat nu bij inschrijving op percelen?

Steeds meer bedrijven hebben een neventak. Bijv. groenonderhoud. Wat speelde er laatst bij de rechter bij een aanbestedingsprocedure waarbij een inschrijver slechts op een beperkt aantal percelen mag inschrijven?

BOER EN BEDRIJF - 10.10.2012

Beperkte openstelling SNL 2013

Het Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) wordt voor 2013 beperkt opengesteld. Wilt u SNL-subsidie aanvragen vanaf 2013, waar moet u dan nu rekening mee houden om voor subsidie in aanmerking te komen?

CONTRACT - 10.10.2012

Verkoper moet garanties nakomen!

Als na de overdracht van een onroerende zaak blijkt dat de kosten voor herstelwerkzaamheden beduidend hoger liggen dan eigenlijk gedacht, wie betaalt dan de rekening? Bij wie ligt het risico? Wat heeft de rechter gezegd?

DIER EN RECHT - 10.10.2012

Kat in de zak gekocht! Bij wie ligt de bewijslast?

Als na de koop van een dier, blijkt dat u een dier heeft gekocht met een gebrek, bij wie ligt dan de bewijslast? Wat heeft de rechter hier nu over beslist. Wat is dus nu goed om te weten?

BELASTINGCONTROLE - 09.10.2012

Niet alle betaalde btw is aftrekbaar

Inkoopfacturen zijn geld waard. De daarop vermelde btw kunt u immers in principe aftrekken. Hieraan zitten wél grenzen. Houd hier goed rekening mee, want met een beetje pech heeft u zo een boete te pakken! Zo bleek bij de rechter.

INNOVATIE - SUBSIDIE - 09.10.2012

Kennis, hulp en geld met steun van Europa?

Stel, u heeft behoefte aan expertise om uw uitvinding te ontwikkelen of te commercialiseren. Wie kan u daarbij helpen? En, wat gaat dat kosten? Het thema ‘Europa’ is hot, zoals u weet. Maar nu ook interessant?

BEDRIJFSPAND - 09.10.2012

Wat is nu de juiste juridische weg naar een buurweg?

Om bij het bedrijfsterrein te komen, gebruikt een familiebedrijf jarenlang een weg over buurmans grond. Tot de buurman gaat verbouwen en de weg afsluit. Het familiebedrijf claimt tot bij de Hoge Raad het ‘recht van buurweg’! Hoe dat?

RECHTSVORM - 09.10.2012

Overstappen naar een BV nu interessanter?

Vanaf 1 oktober 2012 gelden er minder eisen voor de oprichting van een BV. Als ondernemer heeft u vast wel eens nagedacht over de vraag of een BV niet aantrekkelijker voor u is. Welke overwegingen spelen daarbij een rol?

BETALINGSVERKEER - 05.10.2012

Afronden in uw voordeel?


EVENEMENTEN - 05.10.2012

Artiesten en vrijwilligers bij een evenement

Een lezer heeft met een aantal collega’s een stichting zonder winstoogmerk opgericht om een jaarlijks terugkerend muziekfestival te organiseren. Hiervoor worden artiesten geboekt en vrijwilligers ingeschakeld. Hoe zit dat fiscaal?

BEDRIJFSKREDIET - 05.10.2012

Geld lenen is méér dan alleen naar cijfertjes kijken …

Waar let een financier op bij het beoordelen van uw financieringsaanvraag? Welke informatie moet u aanleveren? Welke ondernemerskwaliteiten zien geldschieters graag? Kortom: waar legt ú als horecaondernemer de nadruk op?

INTERNET EN RECHT - 05.10.2012

Zo regelt u uw digitale handelsnaam!

Stel, u heeft voor uw nieuwe horecawebsite of voor de sociale media een domeinnaam nodig. U weet wel, zo’n www-naam. Wat is er erg belangrijk als u dat moet gaan regelen? Hoe regelt u dat praktisch?

BTW - 05.10.2012

Btw vergeten af te trekken of af te dragen, wat nu?

Tijdens het op orde brengen van uw administratie komt u erachter dat u de btw op een aantal facturen niet heeft afgedragen of in uw btw-aangifte niet als voorbelasting heeft afgetrokken. Is het nu té laat? Of kunt u nog iets regelen?

AANSPRAKELIJKHEID - 05.10.2012

In de horeca vallen veel gewonden volgens de media

In de media verscheen het onderzoeksresultaat van VeiligheidNL: jaarlijks 12.000 gewonden bij het uitvoeren van het horecavak. Voorkomen is beter dan genezen, dat weet u wel. Maar kunt u zich ook indekken tegen de gevolgen?

BTW - EVENEMENTEN - 05.10.2012

Btw bij de organisatie van jaarlijks festival?

Bij de organisatie van een festival komt veel kijken. Dan zult u ook moeten weten of u btw-plichtig bent en u dus over de inkomsten nog btw moet afdragen. Wanneer bent u btw-plichtig voor de organisatie van een festival?

CAO-KHN - 05.10.2012

Horeca-cao een feit of nog niet?

Onlangs is de aanmelding van de horeca-cao bevestigd. Echter, zij is nog niet algemeen verbindend verklaard. Wat betekent dat voor u? Toepassen of niet?

LOKALE HEFFINGEN - 05.10.2012

Eenheidstarief reclamebelasting toegestaan?


IN DE KIJKER - 05.10.2012

Zorgplicht hypotheekbemiddelaar

In veel koopovereenkomsten is een financieringsvoorbehoud opgenomen. Behoort het tot de taak van de hypotheekbemiddelaar om ervoor te zorgen dat uw cliënt hierop een geslaagd beroep kan doen? Wat zegt de rechter hierover?

APPARTEMENTSRECHTEN - 05.10.2012

Blaffende honden doen ook gewoon hun behoefte

In het appartement van de buren lopen drie honden rond die niet alleen blaffen, maar ook hun behoefte doen. Met als gevolg stank- en geluidsoverlast voor de andere appartementen. Wat kunnen die doen om de overlast te stoppen?

PROJECTONTWIKKELING - 05.10.2012

Hoeveel parkeerplaatsen zijn er nou eigenlijk nodig?

Uw cliënt is van plan zijn bedrijfspand aanzienlijk te vergroten. Bij de uitbreidingsplannen moet ook rekening worden gehouden met het noodzakelijke aantal parkeerplaatsen. Hoe zit dat? Hoe wordt dit dan berekend?

UW RAADSMAN - 05.10.2012

Termijnen verschuldigd na faillissement aannemer?

Uw cliënt heeft een koop-/aannemingsovereenkomst gesloten voor een nieuwbouwwoning. Helaas gaat tijdens de bouw de aannemer failliet. De curator vraagt nu doodleuk aan uw cliënt om betaling van de volgende termijn. Kan dat?

VERKOOP - 05.10.2012

Nare buren: vertellen of verzwijgen?

Als verkoopmakelaar bent u vast wel eens voor het volgende dilemma geplaatst: de koper van een huis krijgt er ongevraagd de buren bij en laat dat nu in dit geval juist vreselijke, onmogelijke buren zijn. Moet u dat aan de koper vertellen?

APPARTEMENTSRECHTEN - 05.10.2012

Beheer Vereniging van Eigenaars uitbesteden?

Bij een groot appartementencomplex komt vaak de vraag naar voren of het beheer van de Vereniging van Eigenaars niet beter kan worden uitbesteed. Welke afwegingen spelen daarbij een rol? Hoe kiest u dan een beheerder?

GEMEENTE - 05.10.2012

Bezwaarschrift toch per e-mail?

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over het indienen van een bezwaarschrift per e-mail bij bijvoorbeeld de gemeente. Hoe zit dat?

DIER EN RECHT - 05.10.2012

Einde dierrechten in 2015?


KADASTER - 05.10.2012

Onjuiste perceelsgrens, wat nu?

Een nieuwe buurman ‘ging lopen klagen’ over de perceelsgrens die door het Kadaster onjuist zou zijn opgemeten. Dat liep uit op een rechtszaak. Wat besliste de rechter? Wat is nu goed om te weten over wie de bewijsbal heeft?

AANSPRAKELIJKHEID - 05.10.2012

“Daar heb ik toch een boekhouder voor?”

De fiscale wetgeving zit ingewikkeld in elkaar. Voor een ondernemer eigenlijk niet te doen om alle regels te kennen. Uw collega dacht daar ook zo over en moest dat bekopen met een fikse naheffing, zo bleek recentelijk bij de rechter.

PERSONEEL - 05.10.2012

Werkkostenregeling komt eraan, welke actie is nodig?

Op 1 januari 2014 zal de nieuwe werkkostenregeling echt definitief ingaan. Deze regeling vervangt veel van de huidige fiscale regels omtrent vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers zoals die nu in de loonbelasting staan. Dus?

FISCALE WINST - 05.10.2012

Doet u mee aan de FORse aftrekpost?

Uw ‘oude dag’ is nu al een hot item. De fiscale oudedagsreserve (FOR) is hiervoor een bijzonder soort potje. Wat kunt u hier als land- of tuinbouwer mee? Hoe is dit een belastingaftrekpost? Hoe levert dit direct belastingbesparing op?

BOER EN BEDRIJF - 05.10.2012

Stand van zaken nieuwe mestwetgeving

Er is nu nog veel onduidelijkheid over de nieuwe mestplannen voor o.a. verplichte mestverwerking die mogelijk al per 1 januari 2013 ingaan. Het ministerie is druk bezig enkele oplossingen uit te werken. Wat kunnen we verwachten?

SUBSIDIE - 05.10.2012

Subsidie investeringen energiebesparing glastuinbouw

Wat speelt er nu als u een glastuinbouwbedrijf heeft? Hoe kunt u dan ook dit jaar weer subsidie aanvragen? Hoeveel subsidie kunt u waarop krijgen? Wat is raadzaam om te doen? Wat is er nu nieuw?

GEBOUW EN GROND - 05.10.2012

Budget voor sanering asbestdaken

Wilt u als agrarisch ondernemer asbestdaken van uw gebouwen verwijderen? Hoe kunt u dan gebruikmaken van een nieuwe subsidieregeling?

ZOEKEN - INTERNET - 03.10.2012

Werk efficiënter met Google


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 03.10.2012

PowerPoint op uw tablet?


SOFTWARE & WEBDIENSTEN - VIDEO - 03.10.2012

Uw scherm in beeld

Bent u op zoek naar een eenvoudige tool om een digitale opname van uw computerscherm te maken (bv. voor een instructievideo)? Rylstim Screen Recorder wil u daarmee helpen. De moeite waard? Wij deden de test…

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 03.10.2012

Uw site aanpassen aan tablets?

Volgens onderzoek van Adobe is het aantal websitebezoeken vanaf tablets vorig jaar tien keer zo snel gegroeid als via smartphones. Moet u uw eigen website nu toegankelijker maken voor tabletbezoekers?

BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 03.10.2012

Hoe houdt u al die wachtwoorden bij?

Het advies is snel gegeven: gebruik moeilijke wachtwoorden en op elke site een ander wachtwoord. Maar hoe bewaart u die allemaal op een veilige manier? Een wachtwoordmanager helpt u daarbij. Welke kunt u het best kiezen?

ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 03.10.2012

Foto’s bewerken ‘in the cloud’

Om foto’s te bewerken hoeft u niet per se software te installeren: het kan ook met gespecialiseerde webdiensten. We tonen u enkele aanraders: zowel een algemene tool als enkele sites voor specifieke taken.

SOFTWARE - IOS - 03.10.2012

IOS 6: upgraden of niet?

U hoeft geen nieuwe iPhone 5 te kopen om toch iOS 6 te gebruiken. Wat kan er met iOS 6 en is het een goed idee om een ouder toestel te upgraden?

SOFTWARE - BLOATWARE - 03.10.2012

Ook een nieuwe pc verdient een opruimbeurt

Als u een nieuwe pc koopt, dan vindt u daarop waarschijnlijk heel wat meegeleverde software. Dergelijke software kan de werking van uw Windows veranderen of uw pc vertragen. Hoe komt u er veilig van af?

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - OFFICE - 03.10.2012

Gratis diagrammen en schema’s maken

Microsoft Visio is een van de bekendste programma’s voor het uittekenen van diagrammen en schema’s. Er hangt wel een stevig prijskaartje van circa € 300 aan voor de goedkoopste versie. Zijn er ook gratis alternatieven?

ZOEKEN - VARIA - 03.10.2012

Wie is op zoek naar u?

Persoonsnamen worden heel vaak gegoogeld, bv. door (potentiële) werkgevers of zakenrelaties. Via het al eerder besproken BrandYourself kunt u uw online reputatie opkrikken. Sinds kort biedt deze tool echter een extra service aan.

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 03.10.2012

Tips en trucs voor iPhone Mail

De Mail-applicatie op uw iPhone werkt vlot en zit perfect ‘ingebakken’ in het hele systeem. Toch lijken sommige functies die u kent uit Outlook of Gmail niet mogelijk. Maar misschien kan de Mail-app wel meer dan u denkt...

BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 03.10.2012

Beveilig uw accounts op de juiste manier

Een journalist van het gerenommeerde tijdschrift ‘Wired’ werd gehackt en al zijn data werden in enkele minuten gewist. Nochtans gebruikte hij goede wachtwoorden. Hoe kan dat en hoe zorgt u ervoor dat het niet bij u gebeurt?

ZAKELIJK - FINANCIEEL - 03.10.2012

Sprokkelinvesteren: iets voor u?

Met ‘crowdfunding’ kunt u geld ophalen voor een nieuw project, of juist geld steken in een interessante investering.

PROCEDURE - 03.10.2012

Handelen tegen beter weten in

Het komt niet vaak voor dat het bij een klachtenprocedure bij de Nationale ombudsman tot een kostenveroordeling komt. Onlangs besliste de Nationale ombudsman echter toch hiertoe vanwege de halsstarrige houding van de fiscus.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 03.10.2012

Makkelijker kort uitstel van betaling


IN DE PIJPLIJN - 03.10.2012

Eenvoudig belastingaangifte wijzigen


WOZ - 03.10.2012

WOZ-waarde afhankelijk van gebruiksmogelijkheden?

Hoe moet de gemeente taxeren voor de WOZ als een onroerende zaak meerdere gebruiksmogelijkheden heeft? Die vraag kwam onlangs aan de orde bij de belastingrechter in Breda. Wat is hier nu over beslist?

BEDRIJFSOVERDRACHT - 03.10.2012

Bedrijf kopen, maar alleen de ‘goede’ zaken

Stel, u wilt een bedrijf overnemen. Op welke manier kan dat het beste geregeld worden? En op welk risico moet u bedacht zijn als u verouderde machines, vervuilde grond of andere ‘risicozaken’ bij de verkoper achterlaat?

PENSIOEN - 03.10.2012

Fiscale valkuilen bij overdracht pensioen

Indien u als directeur-grootaandeelhouder minimaal 10% van de aandelen in uw BV (of een dochter-BV) bezit, dan kunt u een pensioen in eigen beheer opbouwen. Wat als u de pensioenvoorziening in een aparte BV wilt onderbrengen?

FISCOTIP - 03.10.2012

Zo ontgaat u de beperking heffingskorting

De ‘overdracht’ van de heffingskorting tussen partners wordt al vanaf 2009 beperkt. Heeft u een gering inkomen, dan bent u daardoor een deel van uw heffingskorting kwijt. Hoe zit dat en hoe kunt u dit voorkomen?

OMZETBELASTING - 03.10.2012

Wat met doorlopende contracten?

Per 1 oktober jl. is de btw verhoogd naar 21%. Een veelgestelde vraag is hoe het nu met de btw-verhoging bij doorlopende onderhouds- en servicecontracten zit?

AOW - 01.10.2012

Verhoging AOW-leeftijd


MOBILITEITSBONUS - 01.10.2012

Wetsvoorstel aangenomen


FLEXIBELE ARBEID - 01.10.2012

Inhuren van een zzp’er

Veel werkgevers aarzelen om een werknemer in dienst te nemen. Het kan dan een goed alternatief zijn om in zee te gaan met een zzp’er. Hoe zit het dan met de arboregels? En wat is daar nu aan veranderd?

PERSONEELSBELEID - 01.10.2012

Zwaargewichten zijn duur

Het aantal (te) zware mensen stijgt. Één op de twee Nederlanders is te zwaar. Overgewicht en obesitas leiden tot allerlei ernstige gezondheidsklachten, verzuim en kosten. Wat kunt u als werkgever doen om de schade te beperken?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 01.10.2012

Stoppen met 65? Geen denken aan!

Als u voor uw bijna 65-jarige werknemer een ontslagvergunning aanvraagt, krijgt u die zonder problemen. U kunt hem dan ‘gewoon’ een nieuw, tijdelijk contract geven. Dát contract eindigt dan van rechtswege. Wat wordt daar nu anders?

AANSPRAKELIJKHEID - 01.10.2012

Die uitzendkracht is toch niet míjn werknemer ...?!

Stel, u heeft een uitzendkracht ingehuurd en tijdens zijn werkzaamheden voor uw bedrijf overkomt hem een ongelukje waardoor hij schade lijdt. Wie is dan aansprakelijk voor de schade? U of het uitzendbureau?

Cookiebeleid