ZAKELIJK – WEBDIENSTEN - 31.10.2012

Online facturen maken?

Bent u op zoek naar een hulpmiddel voor het maken van facturen? Waarom probeert u het dan eens niet met een tool die volledig online werkt? Wij testten er twee voor u: Invoicefu en Blinksale.

Blinksale

Blinksale (http://www.blinksale.com) is een Amerikaanse cloudtool voor het maken van facturen. Zodra u zich geregistreerd heeft, kunt u de gegevens ingeven die op uw facturen moeten komen. Uw btw-nummer moet u wel in het aparte commentaarveld vermelden, want daar is geen ruimte voor voorzien. Ook uw bedrijfslogo kunt u uploaden en per klant kunt u een apart factuursjabloon kiezen. Blinksale biedt niet de mogelijkheid om uw bestaande klantenlijst te importeren. Die moet u dus handmatig invoeren.

Bij het maken van een factuur kunt u uiteraard alle nodige gegevens (aantal, eenheidsprijs, ...) invoeren. Het is ook mogelijk om bv. het btw-percentage aan te passen. Let op! Op één factuur kunt u echter slechts één btw-tarief toepassen. Elke factuur kunt u bewaren als pdf, afdrukken of direct vanuit Blinksale naar de klant versturen. Ter info: via de People-tab kunt u ook collega’s of uw boekhouder toegang geven tot Blinksale.

Invoicefu

Invoicefu (http://www.invoicefu.com) is eveneens van Amerikaanse makelij. Alle nodige factuur­vermeldingen – incl. uw btw-nummer – kunt u hier eerst invoeren, en u kunt ook uw logo integreren. Klantinformatie kan handmatig ingegeven worden, maar u kunt uw huidige klantenbestand ook importeren (bv. vanuit Excel, in csv-formaat).

Een factuur creëren is eenvoudig. U kunt meerdere btw-percentages ingeven én ook gebruiken binnen eenzelfde factuur. Ook het instellen van een kortingspercentage per klant of factuur is mogelijk. Binnengekomen betalingen kunt u handmatig registeren, en de ingebouwde rapporteringsfunctie geeft u dan een overzicht van de uitstaande facturen en van het openstaande bedrag per klant. Per factuur wordt er een downloadlink gegenereerd, maar u kunt de factuur ook als pdf-bestand versturen naar uw klant.

Wie is de beste?

De kostenstructuur van Blinksale is heel een­voudig: u betaalt $ 15/maand (zo’n € 11,5) voor onbeperkt gebruik. U kunt deze tool wel eerst gedurende 15 dagen gratis uittesten. Ook bij Invoicefu betaalt u een vast bedrag voor ongelimiteerd gebruik, maar dat ligt lager dan bij Blinksale: slechts $ 9,99/maand (bijna € 7,7). Bovendien kunt u deze webtool gedurende 30 dagen gratis uitproberen.

Ook op het vlak van functionaliteiten en mogelijkheden is Invoicefu de meest voordelige. Blinksale is naar onze mening bovendien iets te Amerikaans: de gegenereerde facturen bevatten namelijk nog steeds enkele Engelse woorden. Als u kennis heeft van html en css kunt u de templates wel zelf gaan aanpassen, maar dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

Liever in het Nederlands?

Vergeet niet dat er ook Nederlandstalige alternatieven zijn. Enkele voorbeelden zijn EenvoudigFactureren.be (http://www.eenvoudigfactureren.be), MoneyBird (http://www.moneybird.nl) DigitaleFactuur.nl (http://www.digitalefactuur.nl) en Factuurmaker.be (http://www.factuurmaker.be).

Invoicefu is goedkoper en biedt meer mogelijkheden dan Blinksale. De importeer­functie voor klantengegevens en de rapporteringsmogelijkheden zijn troeven. Weet ook dat er Nederlandstalige alternatieven zijn.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01