Alle domeinen

2018 - December

Oudedagsvoorziening - 24.12.2018

De dga en financiële pensioenplanning 2019

Pensioen in eigen beheer is geen optie meer sinds medio 2017. Hoe nu de dga ‘te plannen’ in 2019? Het opgebouwde dga-pensioen omzetten in een oudedagsverplichting? Kan afkopen nog een optie zijn? Wat is er nu interessant om voor uw cliënt te regelen?

Vaststellingsovereenkomst - 24.12.2018

Geen erfgenaam, toch erfbelasting betalen?


Erfrecht - 24.12.2018

Erfgenaam erft niet

Een benoeming tot erfgenaam in een testament heeft niet altijd tot gevolg dat die persoon ook erft. Wat als na het passeren van het testament de omstandigheden wijzigen?

oudedagsvoorziening - 24.12.2018

Het pensioenoverleg geklapt, is dat erg?

Het kabinet wil het pensioenstelsel hervormen. Deze wens bestaat al langer, het kabinet wil graag werk maken van een grootscheepse stelselhervorming. Dat is tot nu toe dus niet gelukt. We geven u een overzicht van de stand van zaken.

Schenkbelasting - 24.12.2018

Ongewilde bevoordeling is geen schenking

In het algemeen zal een verkoopbedrag dat lager is dan de waarde door de fiscus als een schenking worden gezien waarover belasting moet worden betaald. Wat nu als iemand door geldgebrek snel geld nodig heeft? Wat vindt de rechter?

Volmacht - 24.12.2018

Elke ondernemer een levenstestament!

Een levenstestament is iets anders dan een ‘gewoon’ testament. Een testament treedt in werking nadat iemand is overleden. Een levenstestament doet dat bij leven. Wat is het nut van een levenstestament, wat kan erin geregeld worden?

alimentatie - 24.12.2018

Geen aftrekbare alimentatie door ontbreken formele afspraak

Het belang van een goed echtscheidingsconvenant is groot. Toch ontbreekt het hier in de praktijk nogal eens aan. Met vervelende gevolgen voor onder andere de hypotheekrenteaftrek, zo bleek in een recent arrest.

schenkingen - 24.12.2018

Gift voor goed doel, hoe met leuke inkomstenbelastingaftrek?

Hoe bewaakt u dat giften aan goede doelen ook fiscaal aftrekbaar zijn? Welke extra leuke mogelijkheden heeft uw cliënt? Wat moet u regelen voor uw cliënt om fiscaal voordeel te behalen via een periodieke gift? Hoe is een Fonds op Naam extra aantrekkelijk?

Schenken - 24.12.2018

Schenken voor de eigen woning, overgangsrecht

Al jaren kent de schenkbelasting een vrijstelling voor schenkingen ten behoeve van de eigen woning. Door wijzigingen in de vrijstelling is er ook overgangsrecht van toepassing. In 2019 verandert dat. Het kan aantrekkelijk zijn om in 2018 nog snel een schenking te doen.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 24.12.2018

Verkoopklaar maken van een (dochter-)BV


BELASTINGCONTROLE - 24.12.2018

Focus Belastingdienst op het tijdig factureren?

Tijdens de intermediairdagen van de Belastingdienst werd er onder meer gewezen op de focus bij belastingcontroles of facturen tijdig zijn verstuurd. Is dat een storm in een glas water of loopt u misschien toch kans op een boete?

PERSONEEL - 24.12.2018

Wat gaat er veranderen voor de transitievergoeding?

Onlangs heeft minister Koolmees het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ ingediend bij de Tweede Kamer. Dit voorstel ziet ook op wijzigingen voor de transitievergoeding. Weet u hoe de voorstellen er in hoofdlijnen uitzien?

INTERNET - 24.12.2018

Let op de gevaren van phishingmails

In november zijn er weer bij mensen DigiD’s ontfutselt met een phishingmail. Hoe kunnen u en uw collega’s zich weren tegen deze criminelen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 24.12.2018

Wie mag er tekenen namens de BV, wat regelen en bewaken?

Hoeveel handtekeningen van directeuren zijn er vereist om namens de BV rechtsgeldig te tekenen? Hoe loopt de BV het minste risico zonder dat de directie haar slagvaardigheid verliest? Wat is een procuratiehouder en hoe kan zijn volmacht worden beperkt?

PRIVACY - 24.12.2018

Beveiligingscamera’s op uw terrein

’s Avonds, ’s nachts en in de weekenden wilt u buiten op uw bedrijfsterrein zichtbare camera’s hangen. U kunt echter niet voorkomen dat ook een deel van de openbare weg wordt gefilmd. Wat doet u? Dan maar geen camera’s plaatsen?

HANDELSVERKEER - 24.12.2018

Brexit, sneller mee van doen dan u denkt

Onmiskenbaar dagelijks in het nieuws die Brexit. Losstaand van de huidige status, denkt u misschien te snel daar niets mee van doen te hebben. Maar u zou daar wel eens sneller mee te maken kunnen krijgen dan u denkt. Hoe zit de vork in de steel?

INVESTERINGSAFTREK - 24.12.2018

Ingebruikneming in 2019, nu aanbetalen is nog aftrek in 2018

Stel, u heeft geïnvesteerd in een bedrijfsmiddel dat u echter pas in 2019 in gebruik neemt. Normaliter geniet u dan ook pas in 2019 de investeringsaftrek, maar deze winstaftrek kunt u al in 2018 genieten. Wat moet u dan doen?

RUIMTELIJKE ORDENING - 20.12.2018

Onduidelijke aanvragen niet meer toegestaan

Stel, uw cliënt vraagt via een ‘vaag briefje’ een omgevingsvergunning aan. Als de aanvraag niet tijdig wordt opgemerkt, heeft hij namelijk automatisch een vergunning. Mag dat zomaar? Wat zegt de rechter?

WONINGHUUR - 20.12.2018

Verhuurders, vraag een aparte WOZ-beschikking aan

Bij de hoogte van de huurprijs van woonruimte kan de WOZ-waarde een belangrijke rol spelen. Daarbij volstaat niet altijd standaard de WOZ-beschikking die u als verhuurder van de gemeente ontvangt. Hoe zit dat?

WONINGHUUR - 20.12.2018

Zorg voor een correcte aanzegging

Nog steeds worden er veel woningen voor korte tijd, maximaal twee jaar, verhuurd. Het huurcontract loopt dan ‘vanzelf’ af, maar dit moet door de verhuurder wel worden aangezegd. Waar moet de verhuurder dan rekening mee houden?

IN DE KIJKER - 20.12.2018

“Van je familie moet je het maar hebben …”

Twee zwagers kruisen bij de rechter de degens om te strijden over de eigendom van een perceel grond met een daarop gebouwde woning. Wat vooral hiervan geleerd kan worden, is hoe belangrijk het is om zaken goed op papier te zetten.

inkomstenbelasting - 20.12.2018

Hypotheekrente 2019 vooruitbetalen?


WOZ - 20.12.2018

Wat is de WOZ-waarde van een monumentenwoning?

Bepaalde woningen zijn dermate bijzonder en zeldzaam dat ze als monument worden aangemerkt. Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Maar wat is de invloed daarvan op de WOZ-waarde? Wat is daarbij verder van belang?

UW RAADSMAN - 20.12.2018

Optie btw-belaste verhuur vergeten, wat nu?

Door een ‘optie btw-belaste verhuur’ op te nemen in de huurovereenkomst mag een pand met btw worden verhuurd. Dit kan voor beide partijen voordelig zijn. Maar wat nu als uw cliënt vergeten is deze optie vast te leggen?

HYPOTHEEK - 20.12.2018

Weg met die hypotheek?

Uw cliënt heeft zijn hypotheek afgelost. Hij vraagt zich af of het nodig is de hypotheek bij het Kadaster te laten doorhalen. Hoe zit dat ook alweer?

RECHT - 20.12.2018

Wanneer gaat de garantie in?

U koopt een keukenapparaat voor uw woning met een fabrieksgarantie voor twee jaar. Een half jaar later neemt u het apparaat pas in gebruik en ruim twee jaar na de aankoop werkt het apparaat niet meer. Hoe zit het nu met de garantie?

TOESLAGEN - 20.12.2018

Ontwijk de vermogenstoets, behoud uw toeslagen

Als u in aanmerking wilt komen voor toeslagen, mag u niet te veel vermogen bezitten. Hoe kunt u hier, binnen de wettelijke mogelijkheden, een mouw aan passen en welke valkuilen moet u dan in de gaten houden?

INTERNET EN RECHT - 20.12.2018

Gratis software, dus voor niets?

Even iets vertalen in Google Translate of een applicatie op uw laptop installeren waarmee u virtueel uw huis kunt inrichten. Er is allerhande ‘freeware’ die u en uw personeel zo kunnen downloaden en gebruiken. Maar is dit wel gratis?

INKOMSTENBELASTING - 20.12.2018

Speel nu in op komende tariefsverlaging

De komende jaren worden de tarieven in box 1 flink verlaagd, in ruil voor een beperking van aftrekposten. Hoe kunt u daar nu al op inspelen en zodoende maximaal profiteren? Wat kan er en onder welke voorwaarden?

ONDERNEMERSCHAP - 20.12.2018

Brexit, niet afwachten maar voorbereiden

De Brexit beheerst al langere tijd het nieuws. Er wordt veel geschreven, maar nog weinig is duidelijk. Is het beter om af te wachten of kunt u al het nodige doen? Mocht u ermee van doen hebben, wat kunt u dan al doen?

INTERNET EN RECHT - 20.12.2018

Voor webshops: geo-blocking niet toegestaan


ONDERNEMERSCHAP - 20.12.2018

Eén opdrachtgever, toch zelfstandig?

De Belastingdienst stelt vaak dat een zzp’er meerdere opdrachtgevers moet hebben om ondernemer te zijn. Wat zegt de Hoge Raad hier nu over?

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - VARIA - 20.12.2018

Zo maakt u een infobundel

Wilt u een informatiebundel voor uzelf, uw klanten of uw medewerkers samenstellen? Wij gingen op zoek naar enkele tools die u daarbij helpen.

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 20.12.2018

Zo deelt u meerdere webadressen


BEVEILIGING - ENCRYPTIE - 20.12.2018

Betere bescherming in de cloud

U bewaart uw documenten in de cloud, bv. in Google Drive, Dropbox, OneDrive of iCloud. Hoe zorgt u ervoor dat die goed beveiligd zijn?

SOFTWARE - WINDOWS - 20.12.2018

Tips voor de Windows 10 oktober-update

Enkele weken geleden verscheen de oktober-update voor Windows 10. Met deze tips gaat u nog efficiënter aan de slag met die nieuwste versie.

SOFTWARE - BROWSER - 20.12.2018

Extra’s voor het surfen

De mogelijkheden van uw browser zijn al een tijd grotendeels ongewijzigd, tenzij u plug-ins of extensies inzet. We maken een kleine selectie van deze handige uitbreidingen voor Chrome en Firefox.

ZAKELIJK - VASTGOED - 20.12.2018

Vind de ideale kantoorruimte

Het vinden van een passende kantoorruimte voor uw beginnende of groeiende bedrijf is een hele klus. Diverse websites helpen u een beetje op weg.

SOFTWARE - APPS - 20.12.2018

Apps voor al uw klussen

IPhone-gebruikers hebben sinds iOS 12 nu altijd een tool op zak om afstanden en oppervlaktes te meten. Kan die u, samen met andere apps, helpen bij bv. bezoeken aan een werkplaats of bij klussen in uw zaak, op kantoor of in huis?

SOFTWARE - BROWSER - 20.12.2018

Gelijkwaardige alternatieven voor Chrome

Houdt u wel van de snelheid van Google Chrome, maar minder van Googles honger naar data over uw profiel en gedrag? Dit zijn alternatieve browsers op dezelfde basis als Chrome.

SOFTWARE - APPS - 20.12.2018

Tag uw foto’s op iOS met HashPhotos

Maakt u ook honderden of duizenden foto’s, dan is het vaak moeilijk om snel die ene foto terug te vinden. Hoe helpt de app HashPhotos daarbij?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 20.12.2018

Mailspring, iets voor u?

Mailspring is een vrij onbekend mailprogramma voor de desktop. De moeite waard om even kennis te maken?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 20.12.2018

Kleur bekennen doet u zo

Uw website is voor velen het eerste contact met uw zaak. Na een relevante inhoud en goede structuur is een aangename lay-out met de juiste kleuren een must. Welke webtools helpen u bij uw keuze van passende kleuren?

ONTSPANNING - REIZEN - 20.12.2018

Goedkoop vliegen en slapen


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 20.12.2018

Een duidelijke handtekening voor uw e-mail

Een heldere handtekening onder uw e-mail is belangrijk. Uw correspondent krijgt een beter idee van wie u bent en kan u gemakkelijker contacteren. Hoe maakt u die?

PATIËNTENRECHTEN - 19.12.2018

Identificatie bij verzoek afschrift medisch dossier

Een moeder schrijft zich met haar twee zoontjes in bij een huisarts. De vader van een van de zoontjes is co-ouder en heeft geen toestemming gegeven voor de inschrijving. Hij eist een kopie van het dossier. Mag de arts vragen om legitimatie?

PATIËNTENRECHTEN - 19.12.2018

Dossier vernietigd, hoe verweert u zich dan?

Een patiënt verzoekt u om zijn medisch dossier te vernietigen. Hieraan geeft u gevolg. Jaren later dient de patiënt een tuchtklacht tegen u in. Hoe kunt u zich dan verweren? U kunt voor uw verweer immers niet meer putten uit het dossier!

WERKGEVERSZAKEN - 19.12.2018

Werken met stagiairs, maak duidelijke afspraken!

Veel zorgverleners leiden in hun praktijk jonge zorgverleners op. Het is vanzelfsprekend dat zij begeleid worden en dat gebeurt natuurlijk ook. Maar maakt u met eventuele andere stagiairs ook duidelijke afspraken?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.12.2018

Wordt de schuld aan uw BV (straks) een probleem?

Hoge schuldposities van dga’s bij hun BV zijn de fiscus al jaren een doorn in het oog. Hij treedt er ook al jaren tegen op. Wordt het straks spannender voor dga’s en hun BV’s door de in de miljoenennota aangekondigde nieuwe regels?

PERSONEEL - 19.12.2018

Wetgeving arbeidscontracten weer op de schop

Onlangs heeft minister Koolmees het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ ingediend in de Tweede Kamer. Dit voorstel ziet vooral op maatregelen voor flexarbeid en ontslag. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

TRANSITIEVERGOEDING - 19.12.2018

Dat voelt niet goed ...

Werkgevers vinden het vaak onredelijk dat zij bij ontslag ook nog een transitievergoeding aan de werknemer moeten betalen. Er wordt daarom veel over deze vergoeding geprocedeerd. Hoe komen werkgevers daaruit?

BELEID BELASTINGDIENST - 19.12.2018

Belastingdienst verduidelijkt begrip ‘gezagscriterium’

Gaat u in zee met een zzp’er, dan wilt u deze uiteraard niet als werknemer in dienst hebben. Of daarvan sprake is, hangt naast loon en arbeid ook af van het gezag. Dat laatste geeft vaak problemen. Waar kwam de fiscus recentelijk mee?

ZIEKTE EN RE-INTEGRATIE - 19.12.2018

Laat de bedrijfsarts helpen als verzuim langdurig lijkt

De kranten staan er vol van: sinds de AVG mag u ‘niets’ meer vragen aan uw werknemer. Maar een vraag die u wel mag stellen, is: “Hoelang denk je dat je ziek zult zijn?” Waarom is deze vraag belangrijk?

AANGIFTE LOONHEFFINGEN - 19.12.2018

Na loonstrook meteen aangifte en betalen?


ONTSLAG - 19.12.2018

Zo valt er niet te praten ...

Een werknemer gaat zodanig ‘los’ op WhatsApp dat de werkgever zich bedreigd voelt en hem op staande voet ontslaat. Of had hij eerst in gesprek moeten gaan?

LOON - 19.12.2018

“Ik betaal liever al het loon ineens ...”

Het kan uw administratie vereenvoudigen als u gelijk met het maandsalaris ook de vakantietoeslag en een vergoeding voor vakantiedagen betaalt. Maar is zo’n all-inloon wel toegestaan? Wat zei de rechter?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 19.12.2018

Verworven recht ... eens verworven, blijft verworven?

Stel, u gunt uw medewerker al een aantal jaren een extra arbeidsvoorwaarde die niet in de arbeidsovereenkomst is opgenomen. Kunt u deze arbeidsvoorwaarde, inmiddels een zogeheten ‘verworven recht’, dan zomaar weer terugdraaien?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 19.12.2018

Wat zit er in het vat voor het ontslag?

De regering heeft in het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ een viertal maatregelen aangekondigd. Een aantal wijzigingen gaat over het ontslag en wat daarbij komt kijken. Wat zijn deze veranderingen?

BELASTINGCONTROLE - 17.12.2018

Museumkaart onder de loep bij de inspecteur

Als ondernemer moet u de inspecteur inzage geven in uw administratie. Maar met de belastingplicht van uw buurman heeft u toch niks te maken? Of wel soms? En wat betekent dat dan voor u? Wat vond de rechter?

BOX 3-VERMOGEN - 17.12.2018

Uw kerstsok zelf maar vullen met iets moois?

Wilt u zich na een jaar hard werken eens zelf verwennen met de kerstdagen? U kunt dan ook fiscaal voordeel behalen inzake de heffing in box 3. Stel, u wilt wel iets duurzaams kopen voor uzelf, waar kunt u de kerstman dan om vragen?

MEEWERKENDE PARTNER - 17.12.2018

“Goed meegewerkt in 2018, jij verdient een beloning ...”

Stel, u heeft een meewerkende partner, niet als vennoot of firmant, maar gewoon in uw eenmanszaak of binnen uw Vof. U wilt daar voor de gedane arbeid in 2018 wel iets tegenoverstellen. Wat zijn uw mogelijkheden en wanneer kiest u wat?

PROCEDURES - 17.12.2018

Dwangsom eisen bij vertraging fiscus

Het lukt de fiscus steeds minder vaak om ingediende bezwaarschriften tijdig af te handelen. Vervelend voor u, want al die tijd zit u in onzekerheid. Toch kan de vertraging ook voordelig voor u uitwerken. Hoe dan en wat levert dit op?

AUTO VAN DE ZAAK - 17.12.2018

Deel uw auto met uw partner!

Wie een auto van de zaak moet delen, krijgt ook maar een deel van de bijtelling voor zijn kiezen. Dat biedt mogelijkheden als uw echtgenoot of partner meewerkt in de onderneming. U moet dan wel op een aantal zaken letten!

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 17.12.2018

Opgelet bij uittredende vennoot

Stel, u onderneemt in een vennootschap onder firma (Vof) en een van uw medevennoten besluit uit de onderneming te stappen. Wat nu als de uittredende vennoot een negatief vermogen in de Vof heeft?

BOER EN BEDRIJF - 13.12.2018

Geen betalingsrechten meer in nieuw GLB?


BELASTINGEN - 13.12.2018

Spaargeld-BV, onverplichte storting notaris werkt niet!

De belastingheffing op spaargeld in box 3 staat nu niet in verhouding tot het rendement. Eén van de oplossingen hiervoor is het inbrengen van dit spaargeld in een BV. Dit moet dan wel op de juiste manier. Wat heeft de rechter nu beslist?

BOER EN BEDRIJF - 13.12.2018

Vanggewas na maïs op zand-/ lössgrond

Gaat u in 2019 maïs telen op zand- en lössgrond? Vanaf 2019 zijn er verscherpte regels aangekondigd voor de teelt van het verplichte vanggewas. Wat nu?

PACHT - 13.12.2018

Bedrijfsactiviteiten tijdelijk minder, wat met pachtcontract?

Als vanwege omstandigheden de bedrijfsactiviteiten van uw landbouwbedrijf op een lager pitje staan, is dat voor de verpachter dan een mogelijkheid om de pachtovereenkomst te ontbinden? Bij wie ligt de bewijsbal? Wat zegt de rechter?

GOED OM TE WETEN - 13.12.2018

Laatste kans op aanvullende schenking


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 13.12.2018

Verkoper BV niet aansprakelijk voor Vpb-schuld?

Als u de aandelen in een BV verkoopt die een vennootschapsbelastingschuld heeft, is het opletten. U kunt later alsnog aansprakelijk worden gesteld voor de belastingschuld als de koper deze niet betaald heeft. Wat is hierover nu beslist?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 13.12.2018

Wie is er verantwoordelijk voor een tijdige aangifte?

Jaarlijks ontvangt uw BV van de Belastingdienst het verzoek om een aangifte vennootschapsbelasting in te dienen. Vaak zal uw adviseur deze aangifte voor u opstellen. Is hij dan ook verantwoordelijk voor het tijdig indienen hiervan?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 13.12.2018

BV-statuten onduidelijk, geldt aanbiedingsverplichting?

Wat als de statuten onduidelijk zijn over wanneer aandelen te koop moeten worden aangeboden? Geldt dan de letterlijke tekst of is ook de bedoeling van partijen (aandeelhouders) van belang? Wat heeft de rechter beslist? Wat te doen?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 13.12.2018

Voorlopige aanslag 2018 wijzigen?

Tegen het einde van het jaar heeft u waarschijnlijk wel al enig inzicht in de voorlopige winstcijfers over 2018. Controleer meteen ook even uw voorlopige aanslag.

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 13.12.2018

Vennootschapsbelasting bij de sportvereniging?

Veel ondernemers zijn als bestuurder of vrijwilliger verbonden aan een stichting of (sport)vereniging. Wat men vaak niet beseft, is dat die vereniging of stichting niet bij voorbaat is vrijgesteld van vennootschapsbelasting. Hoe zit dat?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 13.12.2018

Zekerheid weg, lening van € 12,2 miljoen belast als dividend

Als directeur-grootaandeelhouder kunt u vrij eenvoudig geld lenen van uw BV. Dit zorgt er in de praktijk nog wel eens voor dat BV’s te veel geld uitlenen aan hun aandeelhouder terwijl niet zeker is dat dit kan worden terugbetaald. Wat dan?

EINDEJAARSTIP - 13.12.2018

Nog snel even aanbetalen?


FISCOTIP - 13.12.2018

Minder risico via BV

Als ondernemer bent u gewend risico’s te nemen. Dat dit soms fout afloopt, weet u bij voorbaat en neemt u op de koop toe. Vervelend is het wel dat het geleden verlies in bepaalde gevallen niet aftrekbaar is. Wat is daaraan te doen?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 11.12.2018

Aannemer aansprakelijk voor foute maatvoering?

Als de maatvoering van bestelde kozijnen en een schuifdeur niet blijkt te kloppen, wie is er dan aansprakelijk? Wat als er aanvullende afspraken zijn gemaakt? Wie moet wat bewijzen? Wat is verstandig om zorgvuldig te bewaren?

ONROERENDE ZAKEN - 11.12.2018

Lidmaatschap van VvE plus kostenbijdrage verplicht?

Als een recreatiewoning of appartement niet wordt gebruikt, is de eigenaar dan geen lid meer van de VvE (Vereniging van Eigenaars)? Hoeft de vaste bijdrage dan niet te worden voldaan? Wat zegt de wet en wat heeft de rechter nu beslist?

PERSONEEL - 11.12.2018

Ziekteverzuim goed geregeld

Een ziekmelding brengt niet alleen de planning in gevaar, maar geeft ook extra kosten (denk aan de eigenrisicoperiode en kosten van vervanging). De verzuimverzekering dekt meestal maar een deel van de kosten. Wat is raadzaam?

REGIE - 11.12.2018

Op safe spelen bij regieopdrachten

Als bouwopdrachten worden aangenomen op regiebasis, kan dat ertoe leiden dat er een conflict ontstaat over de hoogte en inhoud van facturen. Wat is daar de oorzaak van? Hoe is een dergelijk risico te voorkomen? Wat moet u doen?

INTERNET - 07.12.2018

Opslag in de cloud, hoe blijft u zelf in de wolken?

Het moet er nu dan eindelijk van komen: u wilt uw administratie en andere bestanden op gaan slaan in de cloud. Er zijn echter veel aanbieders, dus hoe maakt u nu een goede keuze en waarop moet u letten?

WET- EN REGELGEVING - 07.12.2018

E-mailadres aan gast vragen altijd oké?

Uw collega vraagt zich af of hij met het oog op de nieuwe privacywet (AVG) zijn gasten om een e-mailadres mag vragen. Hoe zit dat?

PERSONEEL - 07.12.2018

Studietoelage voor kind van uw werknemer als beloning

Als u een kind van een van uw werknemers een tegemoetkoming geeft in de studiekosten, is dit belast als loon. Maar bij wie, de ouder of het kind? Welke fiscale gevolgen heeft een dergelijke tegemoetkoming nog meer?

BTW-AFTREK - 07.12.2018

Btw op horecabestedingen, wel of niet aftrekbaar?

Onlangs ontstond er tijdens een belastingcongres wat verwarring omdat de spreker stelde dat geen enkele btw op horecabestedingen aftrekbaar is. Dat had best wat genuanceerder gekund. Welke btw is wel en welke is niet aftrekbaar?

ADMINISTRATIE - 07.12.2018

U wilt vanaf 2019 zelf online gaan boekhouden?

Het beste moment om iets nieuws te proberen is de start van een nieuw jaar. Stel, u overweegt vanaf 2019 zelf online te gaan boekhouden. Aangiftes en de jaarrekening laat u uw adviseur doen. Hoe nu verder en wat is er interessant?

SOFTWARE - AUDIO - 06.12.2018

De juiste app om podcasts te beluisteren

Podcasts blijven erg populair om interessante uitzendingen te beluisteren in de file, in de trein, ... Wat zijn goede apps om podcasts te beluisteren?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 06.12.2018

De cijfers achter Instagram

Bent u benieuwd naar wie de volgers van uw bedrijfspagina op Instagram zijn en hoe zij reageren op uw posts? Neem dan eens een kijkje in de statistieken.

E-MAIL - WEBMAIL - 06.12.2018

Add-ons voor Gmail

De nieuwe Gmail kan uitgebreid worden met zogenaamde ‘add-ons’. Zijn er interessante bij die u zeker eens moet uitproberen?

WEBDIENSTEN - VERGADEREN - 06.12.2018

Houd uw vergaderingen op schema


SOFTWARE - WINDOWS - 06.12.2018

Sneller uit de startblokken

Het komt veelvuldig voor: hoe langer een pc in gebruik is, hoe trager die opstart. Een SSD als systeemschijf inzetten, geeft meteen een boost, maar er zijn ook softwarematige ingrepen waarmee u het opstartproces kunt inkorten.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 06.12.2018

Wat steekt u op van de grote webshops?

Consumenten kopen vaak instinctmatig in grote webshops. E-commerce-specialist AGConsult legt uit wat u van hen kunt leren voor uw eigen webwinkel.

ZAKELIJK - KLANTENSERVICE - 06.12.2018

Chat met uw klant

Chatplatforms zijn eenvoudig inzetbaar als goedkoop en laagdrempelig kanaal voor uw Klantenservice. WhatsApp Business is er zelfs speciaal voor bedoeld.

ZAKELIJK - BOEKEN - 06.12.2018

Waar vindt u zakelijke e-books?

E-books zijn er niet alleen voor het amusement: ook vakliteratuur is vaak beschikbaar in digitale vorm. Waar kunt u daarvoor terecht?

WEBDIENSTEN - GRAFISCH - 06.12.2018

Photoshop, maar dan gratis


ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 06.12.2018

SD-kaarten optimaal gebruiken in uw camera

Een SD-geheugenkaart die beschadigd raakt, kan leiden tot het verloren gaan van honderden foto’s van bv. een bedrijfsevent of een vakantie. Hoe voorkomt u dat en wat kunt u doen als het toch verkeerd loopt?

Cookiebeleid