Alle domeinen

2018 - Februari

ZIEKTEKOSTEN - 27.02.2018

Ziektekosten, wat kunt u over 2017 aftrekken?

Het is een misverstand dat de aftrek voor ziektekosten (bijna) alleen nog voor chronisch zieken met een laag inkomen is. Wat moet u weten over de aftrek van ziektekosten en wat kunt u doen om geen aftrekpost verloren te laten gaan?

BELASTINGCONTROLE - 27.02.2018

Terugkomen op vragen van belastingcontroleur


INVESTEREN IN VOF - 27.02.2018

Buiten de Vof om als vennoot investeren in de zaak?

Het geldt onder de fiscalisten als een lastige fiscale aangelegenheid: buitenvennootschappelijk investeren. Dat wil niet zeggen dat u er dan niets over hoeft te weten. We proberen u duidelijk te maken wat er speelt en wat de rechter zei.

BELASTINGAANGIFTE - 27.02.2018

Geen jaarrekening, wel aangifte doen

Binnenkort volgt weer de uitnodiging om aangifte te doen (2017). Dat u nog niet over jaarcijfers beschikt, is geen excuus, zo bleek onlangs. Wat moet u doen?

JAARCIJFERS - 27.02.2018

Zeven tips voor de bespreking van uw jaarrekening

De komende tijd zullen veel ondernemers weer met hun accountant om tafel zitten om de jaarrekening 2017 te bespreken. De vraag “Waar gaan jullie het over hebben?”, speelt dan vaak. Wij helpen u op weg met zeven suggesties.

KOSTENBESPARING - 27.02.2018

Wat doet u met een verliesgevend assortiment?

Soms kan een productgroep of artikel dat onder het publiek zeer geliefd is, toch verliesgevend zijn. Sterker nog, het kan uw algehele winstmarge onder druk zetten. Waar kiest u dan voor? De wensen van uw klant of voor uw portemonnee?

BELASTINGDIENST - 27.02.2018

Wanneer kunt u de fiscus vertrouwen?

Als de fiscus bij u het vertrouwen wekt met een bepaalde opvatting akkoord te gaan, kan men hier niet zomaar op terugkomen. Wat zijn hiervoor de spelregels en wanneer kan dat wel? Wat vond de rechter onlangs eigenlijk nog redelijk?

AFTREKBARE KOSTEN - 27.02.2018

Kosten werkruimte in huurwoning aftrekbaar?

Sinds 1 januari 2017 is de aftrek van kosten van een werkruimte in de huurwoning alleen nog mogelijk indien er sprake is van een ‘kwalificerende’ werkruimte. Alleen dan bestaan er fiscaal nog mogelijkheden tot aftrek. Hoe zit dat precies?

LOONHEFFINGEN - 27.02.2018

Hoezo tijdelijke verblijfskosten nader onderbouwen?

De reisregeling voor ambtenaren mag worden toegepast als de werknemer vergelijkbaar is met een ambtenaar. Een abonnee kreeg van de Belastingdienst daarop het verzoek om die kosten te onderbouwen met bonnetjes. Waarom dat?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 27.02.2018

Betalen als u niet volgens de regels opzegt

Als een arbeidsovereenkomst ‘te vroeg’ eindigt, spreken we van een ‘onregelmatig ontslag’. Dat betekent niet dat de werknemer in dienst blijft, maar dat degene die zich niet aan de afspraken houdt een vergoeding moet betalen. Hoe zit dat?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 27.02.2018

Tijdelijk contract voor vijf jaar?

U heeft het vast gelezen: een tijdelijk arbeidscontract van vijf jaar moet mogelijk worden. Dat is goed voor werkgevers. Moet u daarop wachten of kan het nu al?

LOONADMINISTRATIE - 27.02.2018

Boekhoudproef Belastingdienst


PERSONEELSBELEID - 27.02.2018

Seksuele intimidatie op de werkvloer

De #MeToo-beweging heeft opnieuw aandacht gevraagd voor seksuele intimidatie op de werkvloer. Werkgevers moeten er alles aan doen om dergelijk gedrag te bestrijden, maar hoe gaan rechters daarmee om?

NIEUWE MEDEWERKER - 27.02.2018

De eerste dag van een nieuwe medewerker

Na diverse sollicitatiegesprekken heeft u een geschikte kandidaat gevonden. De officiële procedure is achter de rug en zes weken later is de eerste werkdag gepland. Hoe bereidt u die eerste dag voor en hoe wordt hij of zij ingewerkt?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 27.02.2018

Voorkom veroordeling billijke vergoeding

Een rechter heeft een werkgever de niet bepaald benijdenswaardige veroordeling gegeven tot betaling van de hoogste billijke vergoeding. Welke conclusies kunt u trekken uit deze uitspraak? Hoe kunt u zo’n veroordeling voorkomen?

ARBO - 27.02.2018

Hoe werkt ‘Landelijke pool bedrijfsartsen second opinion’?

In januari 2018 is de ‘Landelijke pool bedrijfsartsen second opinion’ geïntroduceerd. Dit biedt wellicht interessante mogelijkheden voor u als werkgever. Maar hoe werkt die landelijke pool en kunt u daar zomaar gebruik van maken?

PRIVÉ - 23.02.2018

Wanneer is afkoop van partneralimentatie gunstig?

Door het betalen en ontvangen van partneralimentatie blijven ex-echtgenoten langer met elkaar verbonden dan hen soms lief is. Is het afkopen van alimentatie dan een goed idee en waar moet dan rekening mee worden gehouden?

GEZONDHEIDSRECHT - 23.02.2018

Mag u een agressieve patiënt de deur wijzen?

Mag u de behandelingsovereenkomst met een patiënt opzeggen die, na eerdere voorvallen, tegen u zegt: “Voor mij mag je kapotvallen”? Hoe kunt u het beste handelen in zo’n geval?

INTERNET - 23.02.2018

Een nieuwe privacyverklaring nodig?

In mei wordt de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming van kracht. Dat heeft ook gevolgen voor de privacyverklaring op uw website.

SAMENWERKING - 23.02.2018

Onderhandel veilig over maatschapsovereenkomst

Voor het rechtsgeldig tot stand komen van een maatschap of vennootschap onder firma is een schriftelijke overeenkomst niet vereist. Wat kan dit betekenen voor onderhandelingen die niet tot een getekend contract hebben geleid?

PERSONEEL - 23.02.2018

Werknemer in de kreukels, en uw schade dan?

In de wet is de mogelijkheid voor de werkgever opgenomen om verhaal te halen op een derde partij als deze verantwoordelijk is voor de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Weet u hoe dit zogenaamde ‘regresrecht’ werkt?

RICHTLIJNEN - 23.02.2018

Aanvulling ‘Gedragsregels voor artsen’ met ‘Nul is de norm’

De regels binnen de medische beroepsuitoefening voor het drinken van alcohol en het gebruik van psychoactieve middelen zijn sinds kort formeel opgenomen in de KNMG-gedragsregels voor artsen. Wat moet u daarvan weten?

BOER EN BEDRIJF - 23.02.2018

Aandachtspunten bij fosfaatrechten

Fosfaatrechten kunnen vrij worden verhandeld. Bij een overdracht moet u onder andere aangeven welk deel van de rechten nog benut kan worden en of er sprake is van lease. Waar moet u op letten en wat zijn de kosten?

BOER EN BEDRIJF - 23.02.2018

Overdracht fosfaatrechten bij in- en uitscharen

Had u op 2 juli 2015 runderen uitgeschaard en zijn hiervoor fosfaatrechten toegekend aan de inschaarder? Dan kunt u deze fosfaatrechten overnemen zonder korting. De inschaarder moet hier wel mee instemmen. Wat speelt er nu?

BURENRECHT - 23.02.2018

Noodweg is alleen voor noodgevallen!

Wanneer kan uw buurman (geen) noodweg over uw grond eisen? Wat als zijn perceel via de andere kant wel bereikbaar is? Wat staat er in de wet en wat zegt de rechter?

RECHT - 23.02.2018

“Het is jouw grond, dus ruim zelf maar op!”

Helaas komt het dumpen van drugsafval in de natuur steeds vaker voor. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar het opruimen kost handenvol geld. Kan de gemeente die kosten op de eigenaar van de grond verhalen? Wat zei de rechter?

GEBOUW EN GROND - 23.02.2018

Grondsanering (gedeeltelijk) voor rekening van pachter!

Hoe moet de grond na afloop van de pacht worden opgeleverd? Wie betaalt er de kosten? Welke afspraken zijn er van belang? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter nu hierover beslist?

RECHT - 23.02.2018

Gezien en zonder garantie, dan ligt risico bij koper!

Wat betekent de bepaling ‘verkoop zoals gezien en zonder garantie’? Bij wie ligt dan het risico voor de aankoop? Wat als u het daar niet mee eens bent? Wat speelde hierover bij de rechter over de aankoop van een mesttank?

EINDE BV - 22.02.2018

Ontbinding van een (werk-)BV goed geregeld!

Op welke wijze kan een (werk-)BV worden ontbonden? Hoe moet het vermogen worden vereffend? Wat als de BV geen baten meer heeft? Wat wordt er bedoeld met een ‘turbo-liquidatie’? Hoe loopt u daarmee geen risico? Wat moet u absoluut regelen en bewaken?

INTERNET - 22.02.2018

Hebben wij een mobiele website?

Uw ICT-leverancier heeft de directie voorgesteld om de website aan te passen en een mobiele website te maken. En de directie vraagt u om daar eens naar te kijken. Hoe pakt u dat aan? Waar moet u op letten?

INTERNATIONAAL ZAKENDOEN - 22.02.2018

Zakendoen in het buitenland ... hoe zijn de manieren?

Uw directie wil de stap zetten om zaken te gaan doen in het buitenland. U weet wel dat ieder land zijn eigen ‘mores’ heeft. Hoe kunnen bedrijven omgaan met deze verschillen en hoe brengt u dat in kaart? Hoe kan het cultuurmodel van Trompenaars u helpen?

FACTURATIE - 22.02.2018

Self-billing kent zonzijde en schaduwkanten, kent u ze?

Stel, u kiest ervoor dat de afnemer de factuur opmaakt, oftewel: self-billing. Self-billing wordt enkele voordelen toegedicht, maar er schijnen ook gevaren te kleven aan deze vorm van facturatie. En op gevaren zitten afnemer en leverancier niet te wachten. Hoe nu verder?

WERKGEVERSZAKEN - 22.02.2018

Wanneer moet een bedrijf aan een or?

Wanneer moet er een ondernemingsraad (or) of een personeelsvertegenwoordiging (pvt) worden ingesteld? Maakt het uit wat u instelt, oftewel: ‘What’s in a name?’ En zitten er ook voordelen aan het instellen van een or?

DEBITEUREN - 22.02.2018

Factoring, debiteurenfinanciering of debiteurenbeheer?

Een abonnee hoorde over het uitbesteden van debiteurenrisico: ‘factoring’ genoemd. In ruil voor een vergoeding ontvangt hij dan eerder en sneller zijn geld. Zonder gedoe, zonder herinneringen, aanmaningen of de afboeking via dubieuze debiteuren. Wat kunt ermee?

WERKGEVERSZAKEN - 22.02.2018

Voortaan contract voor vijf jaar?

Het was volop in de media: het moet mogelijk worden om een tijdelijk contract te sluiten van vijf jaar. Is dat nieuws of is dat nu ook al mogelijk? Hoe zit dat?

PERSONEEL - 22.02.2018

“Als je me nodig hebt kind, kom ik je wel helpen!”

Stel, u wilt nu nog geen personeel aannemen. Maar uw moeder, die verder geen aandeel in het bedrijf heeft en dit ook niet wil, biedt aan om twee dagen in de week te komen helpen. Een abonnee vroeg ons: “Hoe pak je dit fiscaal juist aan?”

RECHTSVORM - 22.02.2018

Factureren aan uw eigen eenmanszaak, dat is fraude!

Een ondernemer gebruikte voor zijn eenmanszaak een kantoorruimte van zijn privépand. Hij stuurde zichzelf daarvoor een rekening, met btw. Die btw bracht hij vervolgens weer in aftrek bij zijn btw-aangifte. “Dat gaat niet”, zei de rechter.

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 22.02.2018

Rechter: “Wel een gebrek, maar niet ernstig genoeg!”

Is een constructiefout altijd een ernstig gebrek? Wat als er geen sprake is van deugdelijk werk? Is de aannemer dan aansprakelijk? Wat zegt de rechter en wat is goed om te weten?

VERZEKERINGEN - 22.02.2018

Is stormschade verzekerd?

Een aantal weken geleden stormde het flink. Het hele land lag plat en de storm zorgde voor miljoenen euro’s schade. Wat is er dan wel en niet verzekerd? En wie bepaalt dan of er sprake is van storm?

CONTROLE - 22.02.2018

Hartstikke valse facturen

Bedonderd worden door een onderaannemer en dan nog de kous op de kop krijgen van de fiscus? Het kan en het overkwam een aannemer uit Oost-Nederland.

FISCALE WINST - 22.02.2018

Benut uw investeringsaftrek (alsnog) optimaal

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft onlangs beslist dat vanaf 2010 de investeringsaftrek door de Belastingdienst en het aangifteprogramma in bepaalde gevallen verkeerd wordt berekend. Hoe zit dat en wanneer speelt dit?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 22.02.2018

Belastingteruggaaf naar voren halen

Heeft uw BV in 2016 winst behaald, maar was 2017 fiscaal verliesgevend? Dan kunt u uw belastingteruggaaf naar voren halen. Hoe werkt dat?

GOED OM TE WETEN - 22.02.2018

Btw op zonnepanelen alsnog terugvragen


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHoUDER - 22.02.2018

In privé aansprakelijk voor betaling aan pensioenfonds

De directeur van een BV moet tijdig melding van betalingsonmacht aan het pensioenfonds doen. Welke termijn geldt daarvoor? Wat zegt de rechter en wat is goed om te weten?

UITSMIJTER - 22.02.2018

Heffing box 3 toch buitensporig?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 22.02.2018

Informatiebeschikking vanwege gegevens vrienden

Een DGA leende geld van vrienden om daarmee de belastingschulden van zijn BV te kunnen betalen. Wie die vrienden dan wel waren, zo wilde de belastinginspecteur weten. Dat liep uit op een informatiebeschikking. Hoe pakte dat uit?

PROCEDURE - 22.02.2018

Schadevergoeding bij dubieus belastingadvies

Onlangs heeft een rechter bepaald dat een groot belastingadvieskantoor schadevergoeding moet betalen vanwege een dubieus belastingadvies. De overeengekomen uitsluiting van aansprakelijkheid bracht daarin geen verandering.

FISCOTIP - 22.02.2018

Uw onderneming fiscaalvriendelijk verkopen

Stel, u drijft uw onderneming in de vorm van een eenmanszaak. U bent van plan om uw onderneming op korte termijn te gaan verkopen. U moet dan direct afrekenen met de fiscus. Dit kunt u (deels) voorkomen door de BV in te gaan.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 22.02.2018

DGA mag vordering op holding-BV afwaarderen

Uit een recente rechterlijke uitspraak blijkt dat de rekening-courantvordering van een DGA op zijn BV zakelijk is, ondanks dat de DGA nimmer zekerheden heeft verlangd of de rente heeft verhoogd. Wat speelde er? Wat kunt u daarvan leren?

KOSTENBESPARING - 16.02.2018

Energie en geld besparen in de horeca?


INKOMSTENBELASTING - 16.02.2018

‘Belastingrente betalen’ kunt u voorkomen, maar hoe?

De rente is al jaren ongekend laag, dat klopt, maar dat geldt niet voor belastingrente! U kunt dan ook maar beter voorkomen dat u belastingrente moet betalen. Hoe kan dat en waar moet u dan op letten?

VEILIGHEID - 16.02.2018

Cursus overvalpreventie in 2018 weer op het menu

Er worden weer door het hele land gratis cursussen overvalpreventie georganiseerd. Wat houden die in en wat kunt u ermee? Of kunnen uw horecamedewerkers daar ook meteen mee naartoe?

ICT - 16.02.2018

DDoS-aanvallen, moet u zich druk maken?

De kranten staan er vol mee: DDoS-aanvallen op de ING, Rabobank, ABN AMRO en op de Belastingdienst. Moet u zich als horecaondernemer met een website daar nu ook ongerust over maken? Wanneer moet u in actie komen?

INTERNET - 16.02.2018

Nieuwe privacyverklaring op website?

In mei 2018 wordt de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming van kracht. Dat heeft ook gevolgen voor de privacyverklaring op uw website.

OMZET - 16.02.2018

Biljarttafel in uw etablissement?

KHN en de Telegraaf startten onlangs een onderzoek in hoeverre een biljarttafel in de horeca nog wel bijdraagt aan de omzet en de winst. Waar moet u voor waken als u die omzet en winst niet onnodig wilt verspelen?

ARBOWET - 16.02.2018

Horeca-apparatuur al periodiek gecheckt?

In de horeca wordt er veel met elektrische apparatuur gewerkt: van snijmachine, espressomachine en vaatwasser tot aan het tosti-apparaat en de staafmixer toe. Wist u dat u dergelijke elektra periodiek moet laten keuren volgens de wet?

HORECAKOSTEN - 16.02.2018

Inhuren security/beveiliging, hoe betaalt de fiscus mee?

Vaak wilt u de boel zelf beveiligen, maar ook de gemeente kan u hiertoe verplichten. Gelukkig betaalt de fiscus hieraan grotendeels mee. En er zijn subsidies voor. Hoe zit dat precies en waar moet u vooral op letten?

VERKOOP - 16.02.2018

Onjuist aantal m2 op Funda, wat nu?

Onlangs oordeelde de rechter dat een makelaar aansprakelijk is voor een onjuiste vermelding van de gebruiksoppervlakte op Funda. Hoe zit dat?

APPARTEMENTSRECHTEN - 16.02.2018

Harde vloer in appartement, (wanneer) mag dat?

Harde vloeren in appartementen zorgen regelmatig voor geluidsoverlast. Desondanks willen veel kopers graag een parketvloer in hun nieuwe appartement. Welke regels gelden er dan? Wat gebeurt er als deze regels worden overtreden?

inkomstenBELASTING - 16.02.2018

Waardering verpachte grond in box 3


UW RAADSMAN - 16.02.2018

Na verbouwing, nieuw gebouw of niet?

Als een gebouw ingrijpend verbouwd wordt, kan dit voor de btw een ‘nieuw gebouw’ worden. De Europese rechter gaf hier onlangs uitleg over. Welke gevolgen heeft dat voor de Nederlandse praktijk? Waar moet u op letten?

RUIMTELIJKE ORDENING - 16.02.2018

Bestemmingsplan omver, alles opnieuw of vrolijk verder?

Stel, uw beroep tegen een vastgesteld bestemmingsplan is gegrond verklaard. Het bestemmingsplan is vernietigd. Is het plan van de baan of kan de gemeente het bestemmingsplan opnieuw laten vaststellen? Wat zegt de Raad van State?

IN DE KIJKER - 16.02.2018

Koopovereenkomst om de fiscus af te houden geldig?

Een overeenkomst die in strijd is met de goede zeden, is nietig (ongeldig). Wie kan zich op de nietigheid beroepen en wat zijn daar dan de gevolgen van? Kan een koopovereenkomst ook deels nietig zijn? Wat zegt de rechter?

APPARTEMENTSRECHTEN - 16.02.2018

Verhuren via Airbnb, dat gaat zomaar niet!

Uw cliënt zoekt een appartement en hij wil dat ook via Airbnb kunnen verhuren. Binnen veel VvE’s bestaat er echter een verbod voor exploitatie van de woning als pensionbedrijf. Geldt dit ook voor de verhuur via Airbnb? Wat zegt de rechter?

VERKOOP - 16.02.2018

Woning kopen met parkeervergunning?

Uw cliënt heeft een woning op het oog, maar deze heeft geen parkeergelegenheid. Parkeren kan in de omgeving met een vergunning. Uw cliënt wil de woning alleen kopen met een parkeervergunning. Waar moet u dan op letten?

ONROERENDE ZAKEN - 16.02.2018

Als uw WOZ-beschikking weer op de mat valt ...

Nog even en uw WOZ-beschikking valt weer op de mat. Let daarbij op alle waardedrukkende factoren, want die neemt de gemeente lang niet altijd mee. Welke zijn dat en welke heeft de rechter er weer aan toegevoegd?

ARBO - 16.02.2018

Is uw elektrische apparatuur al NEN-proof?

Veilig werken is erg belangrijk. U wilt niet dat uw personeel, uzelf of derden een ongeluk krijgen op de werkvloer. Waar dient u op te letten als het gaat om de veiligheid bij het werken met elektrische apparatuur? Wat weten velen niet?

ONTSPANNING - BOEKEN - 16.02.2018

Luistert u liever dan u leest?

U kent Spotify en Netflix als de populaire streamingdiensten voor resp. muziek en films. Maar wist u dat er ook gelijkaardige diensten voor audioboeken bestaan? Zijn die interessant, en wat zijn de mogelijkheden?

WEBDIENSTEN - SOCIAL MEDIA - 16.02.2018

Beheer de sociale media van uw zaak efficiënter

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, YouTube, … er zijn heel veel platformen waar u als zelfstandige of bedrijf actief op kunt zijn. Hoe kunt u het beheer van uw sociale media efficiënter aanpakken?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 16.02.2018

Een aantrekkelijke bedrijfspagina op LinkedIn?

Met een LinkedIn-pagina voor uw zaak creëert u een bijkomend kanaal voor uw professionele activiteiten. Maar hoe zorgt u ervoor dat die ook echt opvalt?

SOFTWARE - VARIA - 16.02.2018

Beter kopiëren en plakken


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 16.02.2018

Scan omzetten naar tekstbestand


TELEFONIE - SMARTPHONE - 16.02.2018

Bestanden van pc naar smartphone


E-MAIL - WEBMAIL - 16.02.2018

Extra mailtools voor Chrome

Gebruikt u vaak een webmailapplicatie in uw Chrome-browser? Met enkele handige extensies voor Chrome krijgt u extra functies voor uw mail.

SOFTWARE - APPS - 16.02.2018

Beeldherkenning maakt apps nu al slimmer

Artificiële intelligentie zal onze mobiele toestellen slimmer maken. Een eerste voorbeeld zijn apps die u via beeldherkenning allerlei diensten bewijzen.

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 16.02.2018

Treffen Spectre en Meltdown ook uw computer?

Moderne processoren vertonen twee ingebakken fouten, Spectre en Meltdown, waardoor malware informatie uit het geheugen kan stelen. Wat kunt u doen?

SOFTWARE - OFFICE - 16.02.2018

Maken macro’s het u makkelijk?

Moet u vaak dezelfde taak uitvoeren in Word of Excel? Hoe helpen de ingebouwde macro’s u om de klus automatisch in een handomdraai te klaren?

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 16.02.2018

Brainstormen op afstand

Met Stormboard kunt u in uw browser of via een mobiele app met anderen nadenken en discussiëren over uw zakelijke ideeën. Is deze tool iets voor u?

SOFTWARE EN WEBDIENSTEN - GRAFISCH - 16.02.2018

Waarvoor dienen vectoriële afbeeldingen?

Afbeeldingen zoals logo’s kunt u op twee manieren maken: vectorieel of gerasterd. Waarom is dat technisch onderscheid belangrijk?

EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 16.02.2018

Een goed inzicht in uw websitebezoekers

Google Analytics vertelt u wie de bezoekers van uw website zijn en hoe ze zich daar gedragen. Voor een nog ruimer inzicht bestaan er ook andere extra tools.

EIGEN WEBSITE - HOSTING - 16.02.2018

De juiste hosting voor uw site

Voor sommige bedrijven is de website slechts een visitekaartje, voor andere de ruggengraat. Hoe kiest u de webhosting die het beste bij u past?

AFTREKBARE KOSTEN - 13.02.2018

Studiekosten toch in 2018 aftrekbaar

De regering heeft besloten de aftrek voor scholing nog even te handhaven. Goed nieuws! Welke gevolgen heeft dat nu voor uw aftrek in 2018?

AUTO VAN DE ZAAK - 13.02.2018

Tweede auto, dan ook maar op de zaak?

Uw eigen auto staat op de zaak, met de gebruikelijke bijtelling. Maar kunt u de auto van uw echtgenoot/partner ook op de zaak zetten? En kunt u dan ook alle kosten aftrekken? Een abonnee stelde ons die vragen. Lees verder!

AANSLAG - 13.02.2018

Navorderingstermijn lang niet altijd vijf jaar

De navorderingstermijn bij reguliere navorderingsaanslagen is vijf jaar. Maar dat geldt niet bij elke fout. Wanneer is het dan twee jaar? Wat betekent dat voor de navorderingstermijn en is twee of vijf jaar altijd de uiterste termijn?

PROCEDURE - 13.02.2018

Geen anonieme getuigen in een belastingprocedure?

Het is voor u als ondernemer vaak erg moeilijk om standpunten van de inspecteur te weerleggen. Stel, u heeft een getuige gevonden, maar deze is zelf bang voor naheffingsaanslagen. Mag deze dan anoniem een getuigenis afleggen?

VOORBELASTING BTW - 13.02.2018

Deels vrijgestelde prestaties, hoe zit het dan met de btw?

Als een deel van uw prestaties vrijgesteld is voor de btw, mag u ook niet alle voorbelasting aftrekken. Maar hoe zit dat precies? Hoe berekent u welk deel van de door u betaalde btw te verrekenen is en wanneer moet u hiervan afwijken?

PERSONEEL - 13.02.2018

Wat biedt het cafetariamodel in 2018 uw personeel?

De loonkosten zijn een flinke slok op een borrel. Kunt u daar iets mee? Soms wel. Zo kunt u gebruikmaken van een zogenaamd cafetariamodel. Hierbij kunnen werknemers brutoloon omruilen voor andere zaken. Hoe zit dat?

INKOMSTENBELASTING - 13.02.2018

Uw vermogen in 2018 minder zwaar belast?

Uw vermogen wordt dit jaar minder zwaar belast. Hoe komt dat en wat scheelt het ten opzichte van 2017? Hoe berekent u per saldo uw eigen voordeel? Blijft dit zo in de nabije toekomst? Genoeg vragen dus. Lees verder!

WERKKOSTENREGELING - 13.02.2018

WKR-evaluatie wordt tijd, of?


WERVING & SELECTIE - 13.02.2018

Selecteren op sterke punten

In Nederland waait de wind van ‘Het nieuwe beoordelen’. Een van de uitgangspunten is de focus op talenten van medewerkers waardoor hun werkplezier en motivatie stijgt en dus ook hun productiviteit. Hoe selecteert u daarop?

ZIEKMELDING - 13.02.2018

“Bewijs maar dat je niets kon laten weten ...”

Als een werknemer te laat van vakantie terugkeert zonder zijn werkgever tijdig te informeren, kan dat een rechtsgeldige reden voor ontslag opleveren. Behalve als er sprake is van overmacht. Wie moet dat bewijzen? Wat zei de rechter?

Cookiebeleid