Alle domeinen

2012 - Januari

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 31.01.2012

Voorlopige aanslag op de deurmat


UITSMIJTER - 31.01.2012

Auto verhuren aan partner?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 31.01.2012

Sorteer voor op de flex-BV

Zoals bekend, is er al geruime tijd een wetsvoorstel in behandeling waarmee het BV-recht veel flexibeler wordt. Er gaan geruchten dat de nieuwe regeling per 1 juli 2012 zal worden ingevoerd. Is het verstandig daar nu al op in te spelen?

FISCALE WINST - 31.01.2012

Onderneming of uit de hand gelopen hobby?

Het is in de praktijk vaak lastig om aan te geven waar nu precies de grens ligt tussen een fiscale bron van inkomen en een uit de hand gelopen hobby. Een recente rechterlijke uitspraak illustreert dit nog eens. Wat speelde er?

BEDRIJFSOVERDRACHT - 31.01.2012

Bedrijf overdragen is vooruitzien

U draagt uw bedrijf niet van de ene op de andere dag aan uw kind over. Dat heeft tijd en voorbereiding nodig. Ook fiscaal is het goed om hier tijdig bij stil te staan. Hoe werkt dat nu fiscaal bekeken?

AUTO - 31.01.2012

Autobudget voor een nieuwe of een tweedehandse?

Stel, u heeft € 50.000,- beschikbaar voor de koop van een auto die u op de zaak zet en ook privé gebruikt. U kunt kiezen tussen een tweedehands Audi met een nieuwprijs van € 100.000,- of een nieuwe Toyota van € 50.000,-. Wat nu?

FISCOTIP - 31.01.2012

Investeringsaftrek op software claimen

Bedrijfsinvesteringen in software kunnen in de papieren lopen. Een belangrijke vraag is dan ook of hiervoor investeringsaftrek kan worden geclaimd. Daarbij is onder meer van belang hoe de software mag worden gebruikt in uw bedrijf.

AUTO VAN DE ZAAK - 31.01.2012

Rittenregistratie in orde?

U kent ze wel: de verhalen over de auto van de zaak, in het bijzonder de verhalen over de rittenregistratie om de bijtelling voor privégebruik te voorkomen. De rechter in Arnhem heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.

BTW - 31.01.2012

Bezwaar tegen btw-correctie auto

Een veelgestelde vraag is of het zinvol is om bezwaar te maken tegen de laatste btw-aangifte 2011 waarin de btw-correctie privégebruik auto is aangegeven.

CONTROLE - 30.01.2012

Fiscus speurt nu ook via Marktplaats!

De fiscus controleert vanouds op advertenties in plaatselijke bladen. Nu is de fiscus ook ‘controle-actief’ op Marktplaats? Wat heeft de Rechtbank Den Haag hier nu over beslist? Hoe speurt de fiscus naar zwarte omzet?

FISCALE WINST - 30.01.2012

Laat de fiscus nu meebouwen aan uw bonusaftrekpost!

Of het nu gaat om een nieuwe computer, een bedrijfswagen, enz., bij iedere investering zult u stilstaan bij de kosten. Hoe kunt u nu profiteren van de fiscale stimuleringsmaatregelen voor milieu- en energie-investeringen?

AANBESTEDING - 30.01.2012

Twee keer dezelfde aanbesteding hoeft u niet te dulden!

Als een aanbesteder de aanbesteding intrekt en vervolgens voor praktisch hetzelfde werk een nieuwe aanbesteding uitschrijft, is dat dan toegestaan? Kunt u daar iets tegen doen? Wat heeft de rechter daarover gezegd?

RECHT VAN DE BOUW - 30.01.2012

Afwijken in uitvoering, wat moet u nu doen?

Opdrachten worden niet altijd uitgevoerd volgens het oorspronkelijke plan. Wat moet u doen als u een afwijkende uitvoering wilt voorstellen? Hoe regelt u dat goed, dus zodanig dat u juridisch gezien niet in de risicozone terechtkomt?

RECHT VAN DE BOUW - 30.01.2012

Vaste prijsafspraak, klant is eraan gebonden!

U heeft met uw opdrachtgever een vaste prijsafspraak gemaakt voor een bouwopdracht. Hoe zit het dan met de factuur als het werk langer duurt dan verwacht? Wat heeft de rechter hier nu over beslist? Hoe staat u goed sterk?

AUTO - 30.01.2012

Bpm- en btw-kennis is macht bij inruil

Hoe weet u hoeveel uw dealer verdient aan uw ingeruilde auto? Hoe berekent u nu correct de btw op de inruilauto? Wat met de bpm? Hoe staat u nu sterk?

FOOIEN - BELASTINGEN - 27.01.2012

Ook úw fooi fiscaal tiptop in orde


BETALINGSVERKEER - UW BANKPAS - 27.01.2012

Schade door verloren pinpas toch voor rekening bank

De bank wil dat u de schade als gevolg van een verloren pinpas draagt en weigert vergoeding van die schade. Dat overkwam een argeloze collega van u. Wat kan de Commissie Financiële Dienstverlening dan nog voor een rol spelen?

PERSONEEL - INLENEN - 27.01.2012

Horeca-uitzendkracht of payroller inhuren?

In de media verscheen het bericht dat uitzendbureaus zich vanaf 2012 moeten laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. “Nou en?” zult u zeggen. Maar voor het geval dat het doorgaat, wat moet u dan nu weten?

WET- EN REGELGEVING - RECHTSVORM - 27.01.2012

Als uw vroegere medevennoot uw concurrent wordt

Stel, u neemt het deel van uw medevennoot in de horecazaak over. Uw vroegere collega ontpopt zich vervolgens als een concurrent als hij tegenover uw zaak een soortgelijke zaak begint. Had u nog ergens aan moeten denken?

AFTREKPOST - 27.01.2012

Beloning voor de gouden tip aftrekbaar?

Een tijdje terug haalde een brutale wijnroof alle kranten. Uw gedupeerde collega loofde een forse beloning uit. Betaalt de fiscus hieraan mee of is dat onduidelijk? Hoe pakt u zoiets aan of schenkt de fiscus wel degelijk klare wijn?

BELASTINGAANSLAG - 27.01.2012

Voorlopige aanslag 2012 al ontvangen?

Heeft u ook al de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2012 ontvangen? Deze aanslag kunt u ineens betalen of in elf maandelijkse termijnen. Heeft u al een keuze gemaakt? Waar kiest u voor? Wat is in uw geval het voordeligst?

WET- EN REGELGEVING - 27.01.2012

Hoezo openstaande factuur van enkele jaren terug?

Het zal u maar gebeuren. Opeens ontvangt u een factuur die nog betrekking heeft op enkele jaren geleden. De leverancier is die destijds vergeten te verzenden. Bent u verplicht deze (als)nog te betalen?

BELASTINGCONTROLE - 27.01.2012

Mijn kas klopt toch altijd!

Ook in 2012 blijft de kasadministratie voor de fiscus een aan­­dachtspunt bij een controle. Alleen een kasboek bijhouden is niet genoeg. Wat moet u niet vergeten?

PERSONEEL - PENSIOEN - 27.01.2012

Dekkingsgraad Pensioenfonds Horeca & Catering?


TELEFONIE - GSM - 26.01.2012

Beheer uw smartphone via uw pc


WEBDIENSTEN - VARIA - 26.01.2012

Webinfo bewaren en delen


ONTSPANNING - MUZIEK - 26.01.2012

Muziek streamen met de Squeezebox

Wilt u de muziekcollectie op uw computer ‘streamen’ in uw woonkamer of ­doorheen uw huis, dan kan dat met een Squeezebox. Wat is dit, wat heeft u nodig en wat kunt u ermee doen?

BEVEILIGING - VARIA - 26.01.2012

Uw webcam herkent mensen!

Een goed beveiligingssysteem voor uw zaak of woning kost heel wat geld. We bekijken of een webcam in combinatie met ‘human detection’-software ook niet in staat is om een oogje in het zeil te houden.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 26.01.2012

Vraag het aan uw klanten!

Onlangs hebben we Zoomerang besproken als handige webtool voor het ­opstellen van online enquêtes. De voorwaarden voor gratis gebruik zijn echter ietwat veranderd. Daarom gingen we op zoek naar alternatieven.

BEVEILIGING - PRIVACY - 26.01.2012

Wilt u meer privacy in uw Chrome-browser?

Chrome probeert zo goed mogelijk te raden wat u wilt (be)zoeken. Daarvoor zendt het wel een hoop informatie over uw surfgedrag naar Google – misschien meer dan u lief is. Kunt u dat desgewenst vermijden?

SOFTWARE - MUZIEK - 26.01.2012

Hoe kunt u Windows Media Player finetunen?

Met Windows Media Player 12, dat standaard meegeleverd is met Windows 7, kunt u muziek beluisteren en filmpjes bekijken. Met enkele kleine trucjes zet u uw WMP nog beter naar uw hand op het vlak van geluid en van afspeellijsten.

E-MAIL - WEBMAIL - 26.01.2012

Hotmail in een nieuw jasje

Windows Live Hotmail pakt uit met nieuwe features die vooral de ­zogenaamde grijze mail moeten aanpakken. Wat betekent dit en wat is er allemaal ­veranderd?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 26.01.2012

Tips voor professioneel Twitter-gebruik

Voor sommigen (zoals marke­teers) is het bijna een beroepsnoodzaak om ook op Twitter actief te zijn. Maar ook bv. als expert binnen een bepaald vakgebied is het een goede manier om bekender te worden. Enkele nuttige tips.

TELEFONIE - GSM - 26.01.2012

Taken beheren via uw smartphone

Er bestaan heel wat webtools die u uw projecten laten opvolgen vanuit uw i­nternetbrowser. Maar wellicht bent u vaak onderweg: zijn er dan geen tools waarmee u uw taken kunt opvolgen via uw smartphone?

CONSUMENT - PRIJSVERGELIJKING - 26.01.2012

Betaal niet te veel voor gas en licht

Heeft uw energieleverancier na afloop van zijn actieperiode de prijzen omhoog geschroefd? Dan wordt het tijd om over te stappen en geld te besparen.

TELEFONIE - GSM - 26.01.2012

Goede apps voor uw Windows Phone 7

Het is niet al iPhones en Android-smartphones wat de klok slaat. Er zijn ook al meer dan een jaar Windows Phone 7-smartphones. De ‘Marketplace’ hiervoor bevat zo’n 50.000 apps. Welke apps zijn de moeite waard?

ONTSPANNING - FILM - 26.01.2012

Breng uw filmcollectie in kaart

Voor filminfo en -besprekingen is het uitstekende IMDb een gevestigde waarde. Maar als u zelf een mooie verzameling aan films op dvd, op video of op uw pc heeft, dan kunnen specifieke tools u helpen bij het beheer ervan.

PRIVÉ - 26.01.2012

Nieuwe Gedragscode consumptief krediet

Per 1 januari 2012 is er een nieuwe Gedragscode consumptief krediet (GCK). De gedragscode sluit beter aan op de Gedragscode hypothecaire financieringen, schreven de media. Wat betekent de nieuwe gedragscode concreet voor u?

PERSONEEL - 26.01.2012

Doek gevallen voor payroll-cao! Wat nu?

Per 31 december 2011 liep de payroll-cao definitief ten einde. In het MKB en zeker bij startende ondernemers komen payrollers veelvuldig voor. Wat betekent dit concreet voor u? Hoe handelt u voortaan het beste?

RECHT - 26.01.2012

Per kilo verzekerd voor transportschade?

Kopen via internet wordt steeds gebruikelijker en het transport van deze aankopen wordt vaak uitbesteed. Wat moet u weten over de aansprakelijkheid van vervoerders én over de algemene voorwaarden?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 26.01.2012

Neem je de BMW of de speedboot?

Maurice erft van zijn vader een geldbedrag. Hierop was de uitsluitingsclausule van toepassing: het geld blijft privévermogen van Maurice ongeacht of hij in gemeenschap van goederen is getrouwd. Hoe kan dat misgaan?

BELASTINGCONTROLE - 26.01.2012

Laat mijn klanten met rust, meneer de inspecteur!

De fiscus heeft nogal wat bevoegdheden om achter de waarheid te komen. Wat echter niet mag, is zomaar uw particuliere klanten ondervragen. Wat nu als hij dit toch doet? En geldt dat ook voor zakelijke klanten? Wat besliste de rechter?

FISCALE WINST - 26.01.2012

Toen nog geen ondernemer, maar wel aftrek kosten?

Startende ondernemers lopen steeds vaker tegen het probleem aan dat hun bedrijf fiscaal niet wordt erkend. En dus kunnen ze verliezen nog niet aftrekken. Toch is uw verlies uit de aanloopfase niet zomaar verloren. Wat zijn de regels?

RECHT - 26.01.2012

Wat nu met langlopende contracten?

Sinds kort worden consumenten extra beschermd bij bepaalde ‘duurovereenkomsten’, zoals bijv. onderhoudscontracten. Wat nu met uw voorwaarden?

MONUMENTEN - 25.01.2012

Minder regels voor (rijks)monumenten

In het kader van vermindering van de regeldruk in de monumentenzorg zijn een aantal werkzaamheden aan (rijks)monumenten niet langer vergunningplichtig en zonder omgevingsvergunning uit te voeren. Wat is er gewijzigd?

APPARTEMENTSRECHTEN - 25.01.2012

Energiebesparing en de VvE

Hoog op de agenda van de Vereniging van Eigenaars van uw appartementencomplex staat het treffen van energiebesparende maatregelen. Moeten alle eigenaren daar nu mee instemmen? Hoe zit dat?

IN DE KIJKER - 25.01.2012

Eerste huis kopen, de rentekeuze!

Het is belangrijk de starter op de woningmarkt zo goed mogelijk te begeleiden zodat deze ook tot koop overgaat. De onzekerheid over de keuze van de rente speelt daarbij ook een rol. Waar moet uw cliënt op letten bij zijn keuze?

VERKOOP - 25.01.2012

Opstal zonder vergunning, reden voor ontbinding?

De koper van een woning in het buitengebied krijgt na een jaar een aanschrijving van de gemeente dat voor (een deel van) de opstallen de vergunning ontbreekt. Hij spreekt daarop de verkoper van de woning aan. Wat zei de rechter?

UW RAADSMAN - 25.01.2012

Ik kan geen huurder vinden, wat nu met de btw?

Er staan momenteel veel kantoorpanden, e.d. leeg. Gedurende deze leegstand maakt de eigenaar echter wel kosten. Kan de btw op deze kosten dan wel in aftrek worden gebracht? En hoe zit het met de btw op de aanschafkosten?

HYPOTHEEK - 25.01.2012

Voortaan toch maar aflossen?

Op dit moment wordt er veel gesproken over het aflossen van de hypotheekschuld. Daarbij valt verrassend vaak het woord annuïteitenhypotheek. Is zo’n hypotheek nu voordeliger dan bijv. een aflossingsvrije lening met banksparen?

FINANCIERING - 25.01.2012

Hulp bij aankoop eigen woning

Uw cliënten zijn nog jong en kunnen de aankoop van hun droomwoning financieel niet alleen aan. Hoe kunnen de ouders daarbij helpen?

PERSONEELSBELEID - 20.01.2012

Voor- en nadelen van delegeren

De werkdruk kan soms knap oplopen. Hard en langer werken is dan nodig. Het is verstandiger om bij aanhoudende werkdruk bepaalde taken te delegeren. Zet dan echter eerst de voor- en nadelen van delegeren op een rij.

ARBEIDSOVEREENKOMST - 20.01.2012

Uit faillissement overgenomen werknemer

Toen uw concurrent failliet ging, nam u zijn klanten over én nam u twee van zijn werk­­nemers tijdelijk aan. Na een jaar wilt u deze contracten niet verlengen; ze lopen van rechtswege af. Klopt dat? Waar moet u rekening mee houden?

RE-INTEGRATIE - 20.01.2012

Maar binnen een maand is hij tóch uit dienst!

Als een werknemer zich ziek meldt, bent u verplicht om hem te re-integreren. Maar hoe zit dat als hij ziek wordt en het dienstverband kort daarna zal eindigen? Moet u dan toch het hele re-integratiecircus in gang zetten?

FLEXIBELE ARBEID - 20.01.2012

Kunt u een uitzendkracht ook ontslaan?

Het ontslaan van een ‘gewone’ werknemer is alles behalve eenvoudig. Maar hoe zit dat met uitzendkrachten? Mag u een uitzendkracht om welke reden dan ook meteen naar huis sturen?

LOONHEFFING - 20.01.2012

Overgangsregeling levensloop anno 2012

U heeft ongetwijfeld gehoord dat de levensloopregeling per 2012 is afgeschaft. Behalve voor werknemers die een levensloopsaldo van minimaal € 3.000,- hadden. Wat betekent dit praktisch gezien voor die werknemer?

OUDERSCHAPSVERLOF - 20.01.2012

Hoe zit het administratief met ouderschapsverlof?

De Wet arbeid en zorg (WAZO) regelt dat een werknemer onbetaald ouderschapsverlof op kan nemen. Dit heeft ook financiële en administratieve gevolgen voor u als werkgever. Waar moet u dan aan denken?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 20.01.2012

Hoeveel contracten voor jongeren?

Tot voor kort kon u werknemers tot 27 jaar een vierde contract aanbieden zónder dat er een vast dienstverband ontstond. Die regeling stopt nu. Hoe zit dat?

INVESTERINGSAFTREK - 20.01.2012

Milieulijst 2012 voor uw extra aftrek


PRIVÉAUTO - 20.01.2012

Kosten woon-werkverkeer


FISCALE TOESLAGEN - 20.01.2012

Recht op een toeslag? Dien uw aanvraag tijdig in!

In een aantal gevallen kunt u van de overheid een tegemoetkoming in de kosten krijgen in de vorm van een toeslag. Dien tijdig een aanvraag in, dan laat u geen geld liggen. Wat moet u weten voordat u een aanvraag indient?

BESTELAUTO - 20.01.2012

De ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’

Vanaf 2012 is er een nieuwe verklaring bijgekomen om de bijtelling voor het privé­gebruik van een bestelauto te ontlopen. Er heersen nog enkele misverstanden in ondernemers- en autoland. Wat moet u zich écht realiseren?

RECHTSVORM ONDERNEMING - 20.01.2012

Zorg voor een zakelijke winstverdeling in uw Vof!

De winstverdeling binnen een Vof moet zakelijk zijn. Zo niet, dan zal de belastinginspecteur deze corrigeren en belasting navorderen. Let er dus op dat de winstverdeling in uw vennootschap klopt. Wat is daarbij van groot belang?

INKOMSTENBELASTING - 20.01.2012

Ook fiscaal de hoofdprijs?

De gelukkige winnaar van de Oudejaarsloterij incasseerde 30 miljoen euro. Belastingvrij, aldus de reclame. Dat betekent echter niet dat hij helemaal geen belasting betaalt. Waar hangt dit van af? Wat als ú de gelukkige bent?

LOKALE HEFFINGEN - WOZ - 20.01.2012

Uw WOZ-beschikking komt er weer aan!

Op korte termijn valt uw WOZ-beschikking voor 2012 in de bus. Gelet op de berichten in de media verwacht u waarschijnlijk een flink lagere waarde. Maar is dit ook reëel? Wat doet u als het tegenvalt?

MEEWERKENDE PARTNER - 20.01.2012

Hoe beloont u uw partner?

Het komt in de praktijk geregeld voor dat de partner/echtgenoot van een ondernemer meewerkt in de zaak. Een veelgestelde vraag is dan ook wat fiscaal gezien de gunstigste manier is om deze meewerkende partner te belonen.

AFTREKPOST - 20.01.2012

Extra alert op aftrek ziektekosten

In 2012 betalen we fors meer voor onze ziektekosten. Zorg dus dat u de aftrek optimaal benut. Wat is slim om in de gaten te houden? Ook nog voor 2011!

MEEWERKENDE PARTNER - 18.01.2012

Ondersteuner of ondernemer?

Het blijft een discussiepunt met de fiscus: de partner die meewerkt. Is het een ondersteuner of een ondernemer? En, heeft u de fiscale buit binnen met het veroveren van de ondernemersstatus?

PRAKTIJKAUTO - 18.01.2012

Praktijkauto kopen? Bestelauto interessant?

Voor bestelauto’s geldt een aantal fiscale faciliteiten. Maar dan moet uw bestelauto wel als zodanig worden aangemerkt. Waar hangt dit van af, waar moet u op letten en wat is uw voordeel?

PERSONEEL - 18.01.2012

Ik betaal je wat je verdient

U wilt het loon van uw nieuwe medewerker afhankelijk maken van de omzet die hij voor uw praktijk genereert. Is dat toegestaan en waar moet u dan op letten? Hoe zit het verder met zijn vakantiedagen en als hij ziek wordt?

BELASTINGEN - 18.01.2012

Herinvesteringsreserve niet vanzelfsprekend

Als u winst maakt bij de verkoop van bijv. uw praktijkpand of uw goodwill, moet u hierover belasting betalen. U kunt belastingheffing voorkomen als u aannemelijk maakt dat u alleen wilt vervangen. Hoe verliest u dit voordeel niet?

BEROEPSPRAKTIJK - 18.01.2012

Heb ik daar zelf ook nog iets over te zeggen?

Een overeenkomst, zoals een maatschapsovereenkomst, komt tot stand door aanbod en aanvaarding. Meestal wordt hiervan een akte gemaakt, maar dit hoeft niet. Een maatschap kán zelfs stilzwijgend ontstaan.Wat speelde er laatst?

TUCHTRECHT - 18.01.2012

Omgaan met klachten is altijd lastig ...

Een gynaecoloog liet een gesprek met een patiënte met betrekking tot een in­­greep van 15 jaar eerder, ontaarden in een ruzie. De patiënte diende een klacht in bij het Medisch Tuchtcollege. Waarom wijst het tuchtcollege deze klacht af?

RECHT - 18.01.2012

Minder snel een advocaat nodig

Per 1 juli 2011 is de competentiegrens van de kanton­rechter verhoogd naar € 25.000,-. Wat betekent dat voor u?

GEBOUW EN GROND - 18.01.2012

WOZ-waarde woningen wordt openbaar


BELASTINGEN - 18.01.2012

Nieuws van de fiscus


BOER EN PRIVÉ - 18.01.2012

Minder vaak een verklaring van erfrecht nodig, opgelet!

Minister Donner heeft met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) afgesproken dat banken bij het overlijden van een partner minder vaak een verklaring van erfrecht zullen eisen. Wat speelt er nu heel actueel?

ADMINISTRATIE - 18.01.2012

De SEPA-gevolgen voor uw administratie?

De nieuwe en aankomende SEPA-regels hebben ook invloed op uw briefpapier. Dat komt omdat u daarop meestal uw rekeningnummer(s) zet. Wat is van belang als u dat ook doet? Wat kunt u doen en hoelang heeft u de tijd?

MESTWETGEVING - 18.01.2012

Verantwoording mest per diertak verplicht

Heeft u meerdere diertakken op uw bedrijf? Dan bent u volgens DR verplicht een gebruiksnormenberekening per diertak te maken. Hierdoor wordt inzichtelijk gemaakt of alle geproduceerde mest per diertak verantwoord is. Wat speelt er?

BOER EN BEDRIJF - 18.01.2012

Insteken en afschrijven geven u nu een fiscale aftrekpost

Draait u als landbouwer goede resultaten? Da’s mooi, maar het betekent wel ‘fijn’ inkomstenbelasting betalen. Voelt u wat voor een mooie fiscale aftrekpost, waardoor u de blauwe envelop ‘met inhoud’ mooi omlaag krijgt? Lees verder!

BOER EN BEDRIJF - 18.01.2012

Overschrijding gebruiksnormen?

Als u de gebruiksnormen overschrijdt, is de kans aanwezig dat DR de derogatie intrekt. Volgens de Rechtbank Leeuwarden is dit niet terecht. Wat kunt u nu?

UITSMIJTER - 18.01.2012

Toezegging uit 1458


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.01.2012

Aandelen in box 2 of in box 3?

Onlangs heeft de Hoge Raad een tweetal interessante uitspraken gedaan waarin duidelijk wordt uitgelegd wanneer aandelen in een BV tot box 2 of tot box 3 behoren. Fiscaal gezien maakt dit nogal wat uit. Wanneer speelt dit?

SCHENKBELASTING - 18.01.2012

Extra verhoogde schenkingsvrijstelling, zonder notaris

Aan uw kinderen tussen de 18 en 35 jaar mag u eenmalig belastingvrij € 24.144,- schenken. U mag dit zelfs verhogen tot € 50.300,- voor de koop van een eigen woning of voor een ongebruikelijk dure studie. Hoe zit dat nu?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 18.01.2012

Lening onzakelijk?

Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft onlangs in een uitspraak duidelijk aangegeven hoe moet worden omgegaan met onzakelijke leningen in ‘gelieerde verhoudingen’. Waar moet u beter op letten?

CONTROLE - 18.01.2012

Maatregelen tegen fraude en belastingontwijking

Het kabinet heeft in het Belastingplan 2012 belangrijke maatregelen tegen ­fraude en belastingontwijking bekendgemaakt. Met welke nieuwe controle­wetgeving en hogere boetes moet u rekening houden?

FISCOTIP - 18.01.2012

Een pand kopen, verbouwen en verhuren

Dubbel afschrijven, dat kan niet. Maar uit een recente rechterlijke uitspraak valt af te leiden dat het in sommige gevallen wel blijkt te kunnen. Wellicht kunt u daarmee uw voordeel doen. Wanneer speelt dit?

INVESTEREN - 18.01.2012

Fiscaal voordeel milieu- en energie-investeringen!

Ook in 2012 is er fiscaal voordeel te behalen met milieu- en energie-investeringen. Het gekochte bedrijfsmiddel moet dan wel voorkomen op de Energielijst of de Milieulijst. Deze lijsten zijn onlangs voor 2012 gepubliceerd.

BTW - 18.01.2012

Nieuw Besluit privégebruik auto

Zoals bekend, gelden er vanaf 1 juli 2011 nieuwe regels voor de btw-correctie over het privégebruik van de auto. Een recent Besluit geeft meer duidelijkheid.

BELASTINGAFTREKPOST - 16.01.2012

Nu vast bedrag aan zelfstandigenaftrek


PERSONEEL - 16.01.2012

Projectleider werkt niet goed, wat nu met zijn ontslag?

Door de economische situatie zijn er nu soms minder medewerkers nodig, waardoor er medewerkers ontslagen moeten worden. Kunnen slecht functionerende werknemers zonder ontslagvergoeding worden ontslagen? Hoe zit dat?

Cookiebeleid