CONSUMENT - PRIJSVERGELIJKING - 26.01.2012

Betaal niet te veel voor gas en licht

Heeft uw energieleverancier na afloop van zijn actieperiode de prijzen omhoog geschroefd? Dan wordt het tijd om over te stappen en geld te besparen.

1. Rekening. Om te achterhalen of u te veel betaalt voor energie, zal u eerst wijs moeten worden uit uw energierekening. De Consumenten­bond (http://www.consumentenbond.nl – kies Woning & Huishouden; Energieleveranciers; De energierekening) geeft tekst en uitleg. Alleen op de post ‘verbruikskosten’ kunt u mogelijk besparen.

2.Aanbiedingen. Via de media wordt u bestookt met aanbiedingen, maar het is verstandig om gebruik te maken van een energievergelijker voordat u toehapt. Niet al deze vergelijkingssites zijn echter ­­onafhankelijk en ze zijn zeker niet allemaal compleet. Op consuWijzer (http://www.consuwijzer.nlEnergie; Energiebedrijven vergelijken... ; Energie­bedrijven vergelijken;Prijsvergelijkingssites... ) vindt u de namen van vergelijkers die door de NMa betrouwbaar bevonden werden. We raden u aan om minstens drie hiervan uit te proberen, zoals Energieprijzen. nl (http://www.energieprijzen.nl), EasySwitch.nl (http://www.easyswitch.nl/energie/) en Gaslicht.com (http://www.gaslicht.com).

3. Vergelijken. Qua volledigheid en gebruiksvriendelijkheid springt Gaslicht er positief uit. Omdat alle aanbieders genoemd worden, kunt u controleren of de bedragen kloppen met die op uw huidige rekening: dit wordt steeds als referentiebedrag vermeld onder Uw gegevens. Actietarieven en bonussen worden duidelijk vermeld. Denkt u elders een aantrekkelijkere actie te hebben gevonden, dan kunt u dit controleren op Overstappen.nl (http://www.overstappen.nl/energie/vergelijken/).

4. Overstappen. Door de Wet Van Dam zit u niet meer onnodig lang vast aan een stilzwijgend verlengd energiecontract. Na het eerste contract­jaar geldt een opzegtermijn van één maand. Bij consuWijzerleest u onder Procedure overstappen over opzeggen, aanmelden en het doorgeven van meterstanden. De Infobladen Energie (http://www.consuwijzer.nl/infobladen) geven aanvullende, nuttige informatie. Tip. Zorg ervoor dat u een eindafrekening krijgt van uw oude energie­leverancier. Het is namelijk mogelijk dat u nog geld terugkrijgt.

Check op Gaslicht.com en twee andere vergelijkers of u te veel betaalt bij uw huidige energieleverancier. ConsuWijzer geeft advies bij overstappen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01