SUBSIDIE - 28.09.2012

De ontwikkeling van een, ook financieel, gezonde kroket?

Zoals u weet, gingen diverse topkoks u al voor met een eigen- of huisgemaakte gezonde snack. Stel, u bent al bezig met een dergelijk gouden idee. Wat is dan in financieel opzicht leuk om nu nog even te checken?

Food & Nutrition Delta. Van Nederland de leidende Food & Nutrition-innovatieregio maken, dat is het doel van het Food & Nutrition Delta- subsidieprogramma (FND). Tot en met 19 oktober 2012 (17:00 uur) daagt de overheid innovatieve MKB’ers in de voedings- en genotmiddelensector uit om met vernieuwende projecten te komen. Iets voor u?

Welke projecten?

U kunt als horecaondernemer subsidieaanvragen indienen voor twee typen projecten:

  1. Haalbaarheidsprojecten. Bij een haalbaar-heidsproject bent u bezig te onderzoeken of uw ‘gouden’ kroketidee haalbaar is en of dat leidt tot een schriftelijk rapport met een inschatting van de technische en economische mogelijkheden van een MKB-innovatieproject. Een samenwerkingsverband is niet verplicht, wel mogelijk. Alleen een MKB-onderneming kan een aanvraag indienen en komt voor subsidie in aanmerking. Het project duurt maximaal één jaar.
  2. MKB-innovatieprojecten. Het uitvoeren van een MKB-innovatieproject, bestaande uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling of een combinatie hiervan, door een samenwerkingsverband van MKB-ondernemingen. Een MKB-onderneming moet de aanvraag indienen. Hierbij wordt uw ‘gouden’ kroketidee ten uitvoer gebracht. Het project heeft een looptijd van maximaal twee jaar.

Vereisten. Een vereiste is dat projecten moeten vallen binnen één van de hiernavolgende innovatie­thema’s:

  • herwaardering van de prijs van grondstoffen, zijstromen en dierlijke mest;
  • verbetering bronefficiency;
  • duurzame (import van) grondstoffen voor food en feed;
  • duurzame veehouderij;
  • markt en keteninnovaties;
  • voeding en gezondheid (zoals uw kroket ...);
  • productietechnologie;
  • voedselveiligheid;
  • duurzame maaktechnologie;
  • consument.

Beoordelingscriteria

Een haalbaarheidsproject dient technisch voldoende risicovol te zijn, positieve gevolgen te hebben voor uw horecaonderneming en de Nederlandse economie én toepasbare resultaten op te leveren. Een MKB-innovatieproject wordt beoordeeld op de gezamenlijke technologische innovatie, het economisch perspectief voor de deelnemende bedrijven en de BV Nederland. Ook duurzaamheidseffecten op de volksgezondheid en de ecologische aspecten zijn bij de beoordeling van belang.

Wat is de subsidie? De subsidie voor een haalbaarheidsproject bedraagt 50% van de subsidiabele projectkosten. De subsidie voor een MKB-innovatieproject bedraagt maximaal 35% (voor experimentele ontwikkeling) en 45% (voor industrieel onderzoek) van de subsidiabele projectkosten. Kosten die in aanmerking komen, zijn onder meer loonkosten, de inhuur van derden en de kosten voor apparatuur.

Aanvraag? Aanvragen kunnen tot en met 19 oktober 2012 (17:00 uur) elektronisch worden ingediend via http://www.agentschapnl.nl (zoekwoord ‘eLoket’).

Onderzoek via eLoket nog tot 19 oktober 2012 de mogelijkheden binnen het FND-subsidieprogramma. De subsidie kan oplopen tot € 50.000,- voor haalbaarheidsprojecten en tot € 400.000,- voor innovatieprojecten.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01