Horeca

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HUUR BEDRIJFSPAND - 19.06.2020

Verlaging van de huurprijs tijdens de coronasluiting?

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de vraag of de huurder van een horecapand door de verplichte sluiting in verband met de coronacrisis aanspraak kan maken op een huurprijsvermindering.
Lees meer

VOORZIENINGEN EN RESERVES - 19.06.2020

Tref voorziening voor transitievergoeding bij ontslag

Bij ontslag heeft een werknemer in beginsel recht op een transitievergoeding. Onder bepaalde voorwaarden kunt u hiermee bij de winstberekening al rekening houden. Wat zijn deze voorwaarden en wat levert het op?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 05.06.2020

Versoepeling terrasrichtlijnen per 1 juni

Terrassen mogen weer open, zoals u intussen weet, maar wel onder twee voorwaarden: iedereen zit aan een tafel; er is onderling anderhalve meter afstand. Let op 1. Deze voorwaarden geven direct een limiet voor het aantal personen op het terras. De anderhalve meter geldt voor iedereen dus ook voor personeel. Hoe groter het terras, hoe meer mensen, maar niet meer mensen per vierkante meter. Voor het terras blijven verder de regels van de gemeente van toepassing. ...
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 05.06.2020

Meer vrije ruimte werkkostenregeling niet altijd voorkeur?

Dit jaar is de vrije ruimte in de werkkostenregeling vanwege de coronacrisis verhoogd. Dit maakt de concernregeling binnen deze regeling echter een stuk minder interessant. Hoe komt dat en wat betekent dat voor uw horecabedrijf?
Lees meer

BTW-AANGIFTE - 05.06.2020

Btw-aangifte tweede kwartaal, maximaal btw aftrekken?

Het aangiftetijdvak juni en het tweede kwartaal naderen. Doordat u vanaf 1 juni weer uw deuren mocht openen, moet u ook weer omzetbelasting afdragen, tenzij u natuurlijk meer btw te verrekenen dan af te dragen heeft. Waar moet u aan denken?
Lees meer

PERSONEEL - 05.06.2020

Ontslag en gedeeltelijke transitievergoeding

Stel, uw werknemer is ziek geworden en na twee jaar ziekte blijkt dat hij nog maar voor 50% werkzaamheden bij u kan verrichten. Heeft uw werknemer dan ook maar recht op 50% van de transitievergoeding? Kortom: hoe zit dat?
Lees meer
Horeca

Meest gelezen tips & adviezen

HUUR BEDRIJFSPAND - 19.06.2020

Verlaging van de huurprijs tijdens de coronasluiting?

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de vraag of de huurder van een horecapand door de verplichte sluiting in verband met de coronacrisis aanspraak kan maken op een huurprijsvermindering.
Lees meer

CAO-LOON - 20.05.2020

Eenmalige uitkering per 1 juli ingevolge de cao

Horeca-cao. De nieuwe horeca-cao loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Uw volgende stap De recente horeca-cao vindt u op http://tipsenadvies-horeca.nl/download (HR 24.07.08). Eenmalige uitkering? Een eenmalige uitkering vloeit voort uit de cao (thema 4.7.3.) waarin onder andere de prestatieverhoging is komen te vervallen. Uw medewerker ontvangt per 1 juli 2020 een eenmalige uitkering van € 100 als hij: op 1 januari 2020 drie jaren in dienst is; in deze drie jaren geen andere loonaanpassing dan uit de cao of een ander wettelijk voorschrift werd toegekend; en in deze jaren geen evident slechte schriftelijke beoordeling kreeg....
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 05.06.2020

Meer vrije ruimte werkkostenregeling niet altijd voorkeur?

Dit jaar is de vrije ruimte in de werkkostenregeling vanwege de coronacrisis verhoogd. Dit maakt de concernregeling binnen deze regeling echter een stuk minder interessant. Hoe komt dat en wat betekent dat voor uw horecabedrijf?
Lees meer

Cookiebeleid