Auto

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BESTELBUS VAN DE ZAAK - 03.05.2021

Hoe werkt de privébijtelling bij een bestelbus?

Bij privégebruik van een auto van de zaak moet u een privébijtelling in acht nemen bij 500 of meer privékilometers. Maar hoe werkt dat bij een bestelbus of -auto?
Lees meer

ELEKTRISCHE AUTO - 03.05.2021

Eigen laadpaal voor e-auto, hoe zit dat fiscaal?

Elektrisch autorijden wint aan populariteit en dus wordt ook het aantal eigen laadpalen groter. Maar hoe zit dat fiscaal, voor u en uw personeel? Heeft u dan ook nog recht op fiscale tegemoetkomingen?
Lees meer

REISKOSTENVERGOEDING - 22.04.2021

Let op, reiskostenuitruil beperkt in 2021

Geeft u uw werknemers een vaste reiskostenvergoeding op grond van de vaste reiskostenvergoedingsregeling woon-werkverkeer en gaat u daarbij uit van het reispatroon van voor 13 maart 2020, dan mag u een bedrag van € 0,19 per kilometer woon-werkverkeer vergoeden. Stel, u vergoedt minder dan het maximale bedrag, dan kunt u een werknemer de mogelijkheid geven brutoloon in te leveren en in ruil daarvoor de belastingvrije vergoedingen optimaal uit te nutten. ...
Lees meer

BTW-CORRECTIE AUTO - 21.04.2021

Btw-correctie privégebruik na vijf jaar?

Zoals u weet, wordt er in de btw ook gecorrigeerd voor privégebruik. Maar hoeveel is dat als bijv. een leaseauto na vijf jaar door u doorgereden wordt?
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 21.04.2021

Regels privébijtelling bij meer auto’s in 2021 veranderd

Als een werknemer meerdere auto’s van de zaak ter beschikking heeft, hoeft er niet altijd voor alle auto’s bijgeteld te worden. De regels hieromtrent zijn onlangs gewijzigd. Wat is hierbij voor u van belang en waar moet u op letten?
Lees meer

BIJTELLING AUTO VAN DE ZAAK - 21.04.2021

Bijtelling vanaf maart 2021 bij meer auto’s van de zaak?

Er is per maart 2021 een verandering opgetreden voor de privébijtelling bij een werknemer die meerdere personenauto’s ter beschikking staat. Stel, uw werknemer kan uit uw wagenpark kiezen welke auto hij nodig heeft. Hoe werkt dat?
Lees meer
Auto

Meest gelezen tips & adviezen

AUTO VAN DE ZAAK - 08.04.2021

Auto van de BV privé overnemen

Vaak is de aanschaf van een auto in de BV gunstiger dan aanschaf privé. Maar na enige jaren is het wellicht voordeliger om de auto privé over te nemen.
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 22.02.2021

U krijgt de rittenstaat niet sluitend, man overboord?

Als u aan de bekende privébijtelling wilt ontkomen, moet u bewijzen dat u niet meer dan 500 privékilometers heeft gereden. Maar wat nu als u erachter komt dat uw rittenstaat gebreken vertoont? Bent u dan automatisch het haasje?
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 02.04.2021

Auto en fiets van de zaak, kan dat wel?

Een abonnee stelde de vraag of het wel mogelijk is om tegelijkertijd een auto van de zaak te hebben en een fiets van de zaak. We zochten het uit ...
Lees meer

Cookiebeleid