Onroerende zaken

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

ONROERENDE ZAKEN - 14.06.2024

Zorgen over funderingsproblemen?

Heeft u cliënten/klanten die zich zorgen maken over funderingsproblemen aan hun woning? Hoe kunt u hen dan verder helpen? Waar kunt u hen op wijzen?
Lees meer

APPARTEMENTSRECHTEN - 14.06.2024

Wat als de VvE een eigenaar wil helpen om een illegale situatie in stand te laten?

Bij een nieuwbouwcomplex hebben de eigenaren inspraak gehad over de inhoud van de splitsingsakte. Zo was er in dit geval besproken en besloten dat er geen rolluiken geplaatst mochten worden. Wat als een eigenaar dit dan toch doet?
Lees meer

UW RAADSMAN - 14.06.2024

Hoe om te gaan met familiebezit van beleggingspanden?

Als een beleggingspand eigendom van meerdere eigenaren is, lopen zij samen risico en profiteren zij samen van de huuropbrengsten. Maar wat nu als de neuzen niet dezelfde kant op staan?
Lees meer

VERGUNNINGEN - 14.06.2024

Vergunningvrij bouwen onder de nieuwe Omgevingswet

Een kandidaat-koper heeft interesse in een te koop staande woning, maar hij heeft ideeën over een aantal aanpassingen om het naar zijn zin te maken. De vraag is of deze aanpassingen vergunningvrij uitgevoerd kunnen worden.
Lees meer

BURENRECHT - 14.06.2024

Alleen afwatering op natuurlijke wijze moet worden toegestaan

De eigenaar van het lagergelegen perceel moet toestaan dat het regenwater van het hogergelegen naburig perceel via zijn terrein afwatert. Zo staat dat in de wet. Maar welke voorwaarden gelden daarvoor? Wat zegt de rechter?
Lees meer

AAN- EN VERKOOP - 14.06.2024

Kopers die de Nederlandse taal niet machtig zijn

Omdat de kopers van een woning de Nederlandse taal niet (geheel) machtig waren, had de verkoopmakelaar ook een Engelstalige koopovereenkomst opgesteld. De kopers kwamen echter hun verplichtingen niet na. Wat besloot de rechter?
Lees meer
Onroerende zaken

Meest gelezen tips & adviezen

AFSCHRIJVING - 08.04.2024

Afschrijving bedrijfspand 2024 aangepast

De afschrijving op bedrijfspanden is per 2024 gewijzigd als gevolg van het Belastingplan 2024. Waar moet u rekening mee houden dit jaar?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 15.04.2024

Huuropbrengsten in box 1 of box 3?

Bij de huidige woningschaarste is met de verhuur van woningen best goed te verdienen. Maar zijn dergelijke opbrengsten nu belast in box 1 of in box 3? Waar hangt dit van af en hoe oordeelde de rechter onlangs?
Lees meer

VERHUUR WONING - 08.04.2024

Nieuwe regels voor tijdelijke verhuur

Met ingang van 1 juli 2024 worden de regels voor tijdelijke verhuur van woonruimte fors ingeperkt. Wat verandert er? Wat is er straks nog wel mogelijk?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid