ONROERENDE ZAKEN - 03.02.2023
Aankoop (bedrijfs)pand: wat bewaken en regelen ter voorkoming dat herstelkosten voor rekening van de koper komen?
De verkoper is verplicht alles mee te delen dat voor de koper bij de aankoop van een goed van belang kan zijn. Wat als er is overeengekomen dat het (bedrijfs)pand wordt verkocht in de staat waarin het zich bij de overdracht bevindt?
Lees meer
GEBOUW EN GROND - 17.01.2023
Loods uit de erfenis moet van de rechter worden verkocht
Alle erfgenamen moeten unaniem akkoord zijn over de wijze waarop de nalatenschap (erfenis) wordt verdeeld. Is er geen overeenstemming, dan kan aan de rechter worden gevraagd om de verdeling vast te stellen. Wat speelt er hier?
Lees meer
BURENRECHT - 17.01.2023
Recht van uitweg: wat als de formulering in de akte onduidelijk is? Moeten paaltjes langs uitweg worden weggehaald?
Een erfdienstbaarheid wordt bepaald door de akte van vestiging. Is de formulering onduidelijk, dan moet er worden gekeken naar de feitelijke wijze van uitoefening. Wat als het doel in een latere overdrachtsakte anders wordt geformuleerd?
Lees meer
AAN- EN VERKOOP - 12.01.2023
Voorwaarden financieringsvoorbehoud
In een koopcontract voor een woning wordt er meestal een financieringsvoorbehoud opgenomen. Voor een succesvol beroep daarop gelden er vaak strenge eisen.
Lees meer
AAN- EN VERKOOP - 12.01.2023
Geschil over de loop van de grens van geleverde grond
Wat als de oppervlakten van een perceel grond die genoemd worden in de akte van levering, niet overeenstemmen met de aan de leveringsakte gehechte situatietekening? De rechter moest zich onlangs over deze vraag buigen.
Lees meer
VERHUUR - 12.01.2023
Vraag bij antikraak niet een te hoge vergoeding
Bij leegstand wordt het middel van antikraak regelmatig ingezet, zeker nu de woningnood hoog is. Maar let op dat de eigenaar ook daadwerkelijk zijn plannen kan uitvoeren en de antikraakovereenkomst kan opzeggen.
Lees meer