Onroerende zaken

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

WERKRUIMTE - 28.02.2024

Geen btw-aftrek voor bouw zolder ondanks verhuur aan BV

Voor btw-aftrek moet er een rechtstreeks en onmiddellijk verband bestaan tussen de bouw en het gebruik voor btw-belaste doeleinden.
Lees meer

AAN- EN VERKOOP - 28.02.2024

Mag makelaar aansprakelijkheid uitsluiten?

Door de brancheorganisaties van makelaars is de plicht opgelegd om de meetinstructie te hanteren bij verkoop. Wat als de makelaar zich daar niet aan houdt?
Lees meer

APPARTEMENTSRECHTEN - 28.02.2024

Subsidie voor verduurzaming voor VvE’s

SVVE. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. De Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) is voor VvE’s (en woonverenigingen en -coöperaties). Let op.  Voor zonnepanelen en kleine windturbines is voor VvE’s wel de ISDE van toepassing. ...
Lees meer

RUIMTELIJKE ORDENING - 28.02.2024

Alternatieven mogelijk voor een bouwplan?

Nederland heeft een grote woningopgave. In bestaande woonwijken moet daardoor verdicht worden. Omwonenden zijn het daar vaak niet mee eens en stellen dat er alternatieven mogelijk zijn. Hierover deed de Raad van State onlangs een uitspraak.
Lees meer

AAN- EN VERKOOP - 28.02.2024

Dwaling vanwege niet-gerealiseerde parkeerplaatsen?

De koper van een winkelpand is teleurgesteld in zijn verwachting dat de gemeente bij zijn pand parkeerplaatsen zou realiseren. De koper wil daarom de koopovereenkomst ontbinden wegens dwaling of bedrog. Hoe loopt dit af?
Lees meer

FINANCIERING - 28.02.2024

De mogelijkheden van een familiehypotheek

Nu de zogenaamde ‘jubelton’ in 2024 is afgeschaft, kan de familiehypotheek een mogelijkheid voor ouders zijn om hun kinderen financieel te steunen bij het kopen van een woning. Wat houdt dit in en wat zijn de mogelijkheden?
Lees meer
Onroerende zaken

Meest gelezen tips & adviezen

ONROERENDE ZAKEN - 14.12.2023

Enkele belangrijke wijzigingen voor de woningmarkt per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 wordt er een aantal belangrijke (wets)wijzigingen voor de woningmarkt doorgevoerd. We zetten deze voor u op een rij.
Lees meer

FINANCIERING - 12.12.2023

Vanaf 2024 nieuwe leennormen

Minister de Jonge heeft onlangs bekendgemaakt dat de leennormen voor een hypotheeklening per 1 januari 2024 gaan wijzigen.
Lees meer

EIGEN WONING - 04.12.2023

Wanneer is een woning keuzevermogen, dus zakelijk of privé?

Als u uw woning zowel privé als zakelijk gebruikt, mag u in beginsel zelf weten of u deze als ondernemingsvermogen aanmerkt. Maar welk deel moet u dan zakelijk gebruiken en kunt u hiervan afwijken? Wat vond de rechter onlangs?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid