Ondernemer, zzp'er en onderneming

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LANDBOUWMAATSCHAP-VOF - 12.01.2021

Maatschapscontract en huwelijksvoorwaarden belangrijk!

Als echtgenoten die getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, tevens vennoten zijn in een maatschap (of Vof), moet de ontbinding van de maatschap dan worden afgehandeld volgens de bepalingen van het maatschapscontract?
Lees meer

FISCALE WINST - 12.01.2021

Energie- en Milieu-investeringsaftrek in 2021

De Milieu- en Energielijst 2021 zijn gepubliceerd. Daarin staan investeringen vermeld die duurzaam/milieubesparend zijn en in aanmerking komen voor extra belastingaftrek.
Lees meer

GOED OM TE WETEN - 12.01.2021

Coronacrisis en herinvesteringsreserve

Termijn herinvestering. De bij verkoop van bedrijfsmiddelen behaalde boekwinst kan onder voorwaarden worden opgenomen in een herinvesteringsreserve (HIR). Vervolgens moet er een nieuwe investering worden gedaan (herinvestering). Als deze herinvestering nog niet heeft plaatsgevonden, wordt de HIR uiterlijk in het derde jaar na het jaar waarin de reserve is ontstaan, in de winst opgenomen. Dus een HIR uit 2017 moet tot een herinvestering in 2020 hebben geleid. ...
Lees meer

INVESTERINGSAFTREK - 12.01.2021

Extra Energie- en Milieu-investeringsaftrek in 2021

De overheid houdt het investeren in energie en milieu ook in 2021 hoog in het vaandel. Daarom gelden er per 01.01.2021 weer nieuwe lijsten met investeringsmiddelen waarop u forse winstaftrekken geniet. Hoe profiteert u maximaal?
Lees meer

WINKELDIEFSTAL - 06.01.2021

Winkeldiefstal, nieuwe regeling om kosten te verhalen

Dagelijks vinden er 3.000 winkeldiefstallen plaats. Behalve de directe schade leidt een dergelijke diefstal gemiddeld tot een indirecte schade van € 181. Er is een weg om deze schade te verhalen. Hoe werkt dat?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 18.12.2020

Meer lucht voor aflossen overbruggingsregeling Tozo en rentestop!

Maakt u als zelfstandig ondernemer gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), dan hoeft u deze lening niet per 1 januari 2021, maar pas vanaf komende zomer af te lossen. Dat geeft weer even lucht, toch? Hoe zit de vork in de steel?
Lees meer
Ondernemer, zzp'er en onderneming

Meest gelezen tips & adviezen

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 21.10.2020

Let op de fiscale eisen van een Vof!

Een Vof is fiscaal gezien vaak een interessante samenwerkingsvorm. De Vof moet dan wel aan de fiscale eisen voldoen. Wat zijn deze eisen, wat is er specifiek van belang en waarom ging een collega hiermee onlangs de mist in?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 09.12.2020

Aftrekposten in 2021 verder beperkt, nu actie ondernemen?

Vanaf 2021 wordt het maximale aftrekpercentage van de meeste aftrekposten verder beperkt. Welke posten betreft het, wat scheelt dat nu in uw portemonnee en hoe kunt u er nu nog op inspelen?
Lees meer

GIFTEN - 09.12.2020

Contante giften niet meer aftrekbaar in 2021

Giften aan goede doelen die u doet aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) of aan een vereniging kunnen onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn Let op.  Vanaf 2021 zijn giften die u in contanten doet echter niet langer fiscaal aftrekbaar. Het einde van deze fiscale aftrek geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Om een gift fiscaal af te kunnen trekken, moet u een gift met schriftelijke bewijzen kunnen onderbouwen. Bij een contante gift kan dat via een kwitantie. In de praktijk blijkt echter dat dit fraudegevoelig is. Zo zijn er giften met kwitanties aangetoond die nooit bij het goede doel zijn aangekomen. Tip.  Wilt u in 2021 uw gift fiscaal kunnen aftrekken, dan zult u de gift dus via een bancaire overboeking moeten doen. ...
Lees meer

Cookiebeleid