Bouw

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PROCEDURE - 26.03.2024

Overschrijding termijn? Bezwaar- of beroepschrift nu vaker toch inhoudelijk behandeld

Als u te laat bent met bezwaar maken of beroep indienen tegen een besluit van bijv. de gemeente, wordt uw zaak niet inhoudelijk behandeld, tenzij de termijnoverschrijding verschoonbaar is. De rechter heeft nu een interessante uitspraak gedaan.
Lees meer

SUBSIDIES - 26.03.2024

Subsidieregeling voor bouwmaterieel weer open

De Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) bestaat sinds 2022 en is enigszins aangepast in maart weer van start gegaan. Om de uitstoot van betonmachines, bulldozers, graafmachines, kranen, aggregaten, e.d. terug te dringen, is deze subsidie in het leven geroepen. De SSEB bestaat uit drie regelingen....
Lees meer

BOUWRECHT - 26.03.2024

Aannemer niet aansprakelijk voor gebrekkige afschot tegelvloer

Een aannemer heeft een waarschuwingsplicht als er sprake is van een gebrekkig ontwerp. Voldoet hij daar niet aan, dan kan hij voor de schade aansprakelijk worden gesteld. Wie is er verantwoordelijk als het ontwerp van een nevenaannemer is?
Lees meer

BOUWRECHT - 28.02.2024

De Wkb is in werking getreden per 1 januari 2024, gebruik de nieuwe algemene voorwaarden in de bouw

De Algemene Voorwaarden voor Aanneming (AVA) voor werken waarbij er geen directievoerder wordt aangesteld, zijn aangepast. Daarbij is ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) verwerkt. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Lees meer

BOUWRECHT - 28.02.2024

Schade door graafwerkzaamheden, aannemer is niet aansprakelijk

Graafwerk moet worden uitgevoerd volgens de richtlijn CROW 500. Als er geen kabels of leidingen worden aangetroffen en er ontstaat desondanks schade, is de aannemer/grondroerder dan automatisch aansprakelijk? Wat zegt de rechter?
Lees meer

MILIEU - 28.02.2024

Ambitieuze plannen voor biobased bouwen

Verlaging CO2 -uitstoot. Biobased bouwen wordt een heel kansrijke methode geacht om de CO2 -uitstoot door de bouw te verlagen. Bovendien zullen er minder niet-hernieuwbare grondstoffen, zoals beton, bitumen en minerale wol nodig zijn, omdat materialen zoals vezelgewassen steeds weer aangroeien. Biobased materialen kunnen worden ingezet voor onder andere draagconstructies, daken, gevels, isolatiemateriaal, plaatmateriaal en scheidingswanden. ...
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

MILIEU - 19.01.2024

Mogelijke overstromingsgebieden in Nederland

Een nieuwe online tool die misschien wat meer geschikt is voor de grotere bouw- en vastgoedondernemingen, maar waarvan het goed is om ervan op de hoogte te zijn, is de Climate Risk Overview.
Lees meer

BOUWRECHT - 30.01.2024

Afwijking van de verkoopbrochure leidt tot aansprakelijkheid aannemer

De koper van een nieuwbouwwoning krijgt meestal een verkoopbrochure met artist impression. Vaak staat er in de overeenkomst dat daaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Kan de koper daar dan helemaal geen beroep op doen?
Lees meer

NIEUWBOUW - 30.01.2024

Meer mogelijkheden voor gemeenten om te sturen op de lokale woningmarkt

Op 1 januari 2024 is de gewijzigde Huisvestingswet 2014 in werking getreden. Hiermee krijgen gemeenten meer mogelijkheden om te sturen op de lokale woningmarkt. Hoe zit dat? Waar moet u rekening mee houden?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid