Bouw

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

SUBSIDIES - 21.04.2021

Toch nog meer isolatiesubsidie 2020

Verschuiven budget. Wellicht dat ook u of uw cliënten hier vorig jaar tegenaan liepen. De SEEH (Subsidieregeling energiebesparing eigen huis) aangevraagd, bleek de subsidiepot leeg te zijn. Er is echter goed nieuws. Uit een recente Kamerbrief van demissionair minister Ollongren blijkt dat er vanuit het budget 2021-2023 € 70 miljoen naar 2020 wordt geschoven: € 45 miljoen voor huiseigenaren en € 25 miljoen voor VvE’s. ...
Lees meer

BEDRIJFSHUUR - 21.04.2021

Hoe per 1 januari 2023 aan de energielabel C-plicht voldoen?

De energielabel C-plicht gaat in op 1 januari 2023. Dat lijkt ver weg, maar om geen gebruiksverbod te riskeren, moeten de aanpassingen in het kantoorpand voor die datum zijn gedaan. De plicht kan gelden voor verhuurder en huurder. Hoe zit dat?
Lees meer

STEIGERRECHT - 12.04.2021

Mag steigerrecht niet worden geweigerd?

Wat is het steigerrecht? Wanneer kan toestemming (niet) worden geweigerd? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak waar, om het werk te kunnen uitvoeren, tegen de zijgevel op de grond van de buurman een steiger moest worden gebouwd?
Lees meer

RECHT VAN DE BOUW - 12.04.2021

Geluidseisen warmtepompen en airco’s aangescherpt

Wat geldt er sinds 1 april 2021 voor nieuw te plaatsen buiten opgestelde warmtepompen en airco’s? Hoe zit het met het maximaal geluid in dB? Wat is hierover nu geregeld in het Bouwbesluit? Wat moet u nu als bouwondernemer weten?
Lees meer

OFFERTE - 12.04.2021

Bescherming van uw offerte, hoe doet u dat goed?

Op aanvraag van een klant stelt u een inzichtelijke en duidelijke offerte op voor uit te voeren werkzaamheden. Daarna blijkt dat u geen opdracht krijgt, maar dat de klant met uw offerte naar de concurrent is gestapt. Hoe voorkomt u dat?
Lees meer

RECHT VAN DE BOUW - 12.04.2021

Richtlijn purschuim na-isoleren nu in A-blad

Purschuim (polyurethaan) wordt in de bouw vaak toegepast als isolatie, vulmiddel en montageschuim. Recentelijk is voor het thermisch na-isoleren van de onderkant van begane grondvloeren een speciaal A-blad uitgekomen. Wat nu?
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

BOUWRECHT - 22.03.2021

Corona en ventileren, hoe zit dat?

In het ‘nieuwe normaal’ is er veel aandacht voor de ventilatie van gebouwen, omdat dit invloed zou kunnen hebben op besmettingen met het coronavirus.
Lees meer

MILIEU - 22.03.2021

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen on hold

Terugleveren van stroom. Vorig jaar maakte toenmalig minister Wiebes bekend dat de salderingsregeling voor zonnepanelen voor het terugleveren van stroom per 1 januari 2023 zou worden afgebouwd. Hier was een wetswijziging voor in de maak. Nu het kabinet demissionair is, heeft de Tweede Kamer de afbouw van de salderingsregeling controversieel verklaard. Dit betekent dat een en ander dus on hold staat. ...
Lees meer

PROJECTONTWIKKELING - 22.02.2021

Vanaf 01.01.2021 strengere energie-eisen voor nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2021 moet bij alle nieuwbouwplannen rekening worden houden met de BENG-eisen: Bijna Energieneutrale Gebouwen. De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is komen te vervallen. Hoe zit dat?
Lees meer

Cookiebeleid