Btw

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

WERKRUIMTE - 28.02.2024

Geen btw-aftrek voor bouw zolder ondanks verhuur aan BV

Voor btw-aftrek moet er een rechtstreeks en onmiddellijk verband bestaan tussen de bouw en het gebruik voor btw-belaste doeleinden.
Lees meer

OMZETBELASTING - 28.02.2024

Bij incidentele handel in exclusieve auto’s is BV btw-ondernemer

Voor een incidentele prestatie is iemand geen btw-ondernemer. Dit ligt anders als er regelmatig prestaties worden verricht tegen een vergoeding waarbij meer inspanning moet worden geleverd om tot verkoop over te kunnen gaan.
Lees meer

VERLEGGINGSREGELING - 28.02.2024

Btw-verleggingsregeling schoonmaken

Met de btw-verleggingsregeling wordt de btw betaald door degene die de prestatie afneemt.
Lees meer

BTW - 16.02.2024

Btw terugvragen op thuisbatterijen

In sommige gevallen kan er btw teruggevraagd worden op thuisbatterijen, maar de btw-teruggave geldt niet voor iedereen. Hoe zit dat?
Lees meer

BTW - TARIEF - 13.02.2024

Welk btw-tarief is nu van toepassing?

Er is veel te doen over de hoogte van het btw-tarief op agrarische producten, waaronder ook groente en fruit. Wat is nu de stand van zaken? Wat is het verschil tussen een afnemer die btw-plichtig is en een afnemer die geen recht op btw-aftrek heeft?
Lees meer

KLEINEONDERNEMERSREGELING - 09.02.2024

Gaat er voor de KOR in 2024 iets veranderen?

Zoals u weet, kunnen kleine bedrijven om een administratieve rompslomp te voorkomen, vrijstelling van de btw-plicht vragen: de kleineondernemersregeling, oftewel: de KOR. Daarvoor gelden voorwaarden: de maximale omzet om van de KOR gebruik te kunnen maken, bedraagt in één kalenderjaar € 20.000; daarvoor moet u wel in Nederland gevestigd zijn; u moet minimaal drie jaar achter elkaar meedoen. Verandering in 2024? Er verandert in 2024 eigenlijk niets. Let op.  Maar vanaf 2025 wordt de voorwaarde van € 20.000 maximale omzet uitgebreid met het jaar ervoor. Dus om in 2025 mee te kunnen doen, moet u ook al in 2024 beneden de omzetgrens blijven. Tip.  Om te bepalen of u in aanmerking voor de KOR komt, kunt u dit checken met een tool van de Belastingdienst ( https://bit.ly/3U3s5sL ). ...
Lees meer
Btw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - 22.01.2024

De laatste btw-aangifte over 2023

Gedurende het jaar wordt er door u als btw-ondernemer btw in aftrek gebracht in de btw-aangiften. Aan het einde van het boekjaar moeten daarop btw-correcties worden gemaakt. In dit artikel bespreken wij de belangrijkste correcties.
Lees meer

BTW - 06.12.2023

Berekening BUA-drempelbedrag per 1 januari 2024 gewijzigd

Zoals bekend, kunt u de btw op personeelsvoorzieningen en relatiegeschenken aftrekken als de jaarlijkse uitgaven per werknemer per boekjaar niet meer bedragen dan € 227 (exclusief btw). Per 1 januari 2024 gaat er echter iets veranderen.
Lees meer

BTW - 06.12.2023

Tenaamstelling factuur niet wijzigen met een adressticker

Als een ondernemer ten onrechte btw aftrekt omdat hij de tenaamstelling van een factuur heeft gewijzigd door er een adressticker op te plakken, riskeert hij een hoge vergrijpboete! Een factuur moet namelijk voldoen aan de factuurvereisten.
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid