Btw

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BELASTINGEN - 05.06.2023

Btw-vrijstelling (para)medische diensten

Gewijzigd besluit. Het besluit over de btw-vrijstelling voor (para)medische diensten is gewijzigd. Het nieuwe onderdeel 4.1 verduidelijkt hoe medische beroepsbeoefenaren die niet onder het bereik van de BIG vallen en Wet BIG-beroepsbeoefenaren die zich buiten hun deskundigheidsgebied bezighouden met gezondheidskundige verzorging van de mens, soms toch de btw-vrijstelling mogen toepassen op hun diensten. ...
Lees meer

BTW - 05.06.2023

Vergoeding voor waarneming btw-belast, hoe zit dat?

Volgens de rechter is een tandartsenpraktijk die buiten de normale openingsuren waarneemt voor andere praktijken, btw verschuldigd over de ontvangen waarnemingsvergoeding. Waarom is de btw-vrijstelling niet van toepassing?
Lees meer

INCASSO - 02.06.2023

Kleine facturen blijven onbetaald, wat doen om toch uw geld te krijgen?

Uw onderneming draait prima, uw klanten betalen goed. Toch blijven er elk jaar weer enkele kleine facturen waarvan het bedrag onder de € 500 is, openstaan. Wat kunt u doen om alsnog uw geld te krijgen?
Lees meer

BTW - 15.05.2023

Aan suppletieplicht wordt niet voldaan bij vermelden btw-schuld in aangifte vennootschapsbelasting

De Hoge Raad heeft onlangs een uitspraak gedaan over het opleggen van een vergrijpboete in de btw. De vraag is of een BV aan zijn suppletieplicht heeft voldaan door in de aangifte vennootschapsbelasting te vermelden dat er btw verschuldigd is.
Lees meer

GOED OM TE WETEN - 15.05.2023

Statiegeld op blikjes, hoe zit het met de btw?

Keuze. Op plastic flessen was het al zo, maar vanaf 1 april 2023 zit er ook statiegeld op blikjes. Per blik(je) met een inhoud van 3 liter of minder wordt er € 0,15 statiegeld gerekend. Het doel hiervan is om het zwerfafval in het milieu te verminderen. Consumenten kunnen kiezen wat ze met hun statiegeld doen. Bij de meeste supermarkten of bemande tankstations langs de snelweg krijgen consumenten het statiegeld terug, maar consumenten kunnen de blikjes ook inleveren bij andere locaties, zoals bioscopen en sportclubs. Deze locaties mogen zelf bepalen of ze het statiegeld uitkeren of doneren aan een erkend goed doel. ...
Lees meer

WEBSHOP EN WEBWINKEL - 09.05.2023

Webwinkel als hobby, wanneer fiscaal toch ondernemer?

“Stel, mijn partner start als hobby met eigengemaakte spullen een webwinkeltje. Hoe en wanneer ziet de Belastingdienst dit toch als ondernemerschap?” Met deze vraag kwam een collega van u op de proppen ...
Lees meer
Btw

Meest gelezen tips & adviezen

ENERGIE - 26.04.2023

Verhoging forfait particuliere zonnepaneelhouders

Particulieren die met zonnepanelen stroom opwekken en terugleveren, worden voor de btw gezien als ondernemer en moeten btw-aangifte doen. De verschuldigde btw is een forfait en dat is nu verhoogd. Hoe zit dat?
Lees meer

ENERGIE - 13.04.2023

Meer duidelijkheid over toepassing van het btw-nultarief bij zonnepanelen

Zoals bekend, is vanaf 1 januari 2023 het btw-tarief voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning 0%. Op verzoek van de Vereniging Eigen Huis heeft de Belastingdienst meer duidelijkheid gegeven over de toepassing van het btw-nultarief bij zonnepanelen.
Lees meer

FACTUUR EN BTW - 13.03.2023

Voorkom hoge boete, factureer dus tijdig aan uw klant

Ingevolge de btw-wetgeving bent u gehouden aan een wettelijke termijn waarbinnen u moet factureren. Een boete kan, als de inspecteur daarover valt, behoorlijk in de papieren lopen. Wat zijn de regels? Waar moet u voor waken?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid