Btw

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BTW - 12.01.2021

Actiepunten btw en Brexit vanaf 1 januari 2021

Zoals bekend, wordt het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf 1 januari 2021 beschouwd als een derde land. Indien u als btw-ondernemer handeldrijft met het VK, wordt u daardoor geconfronteerd met andere btw-regelingen. Waar moet u op letten?
Lees meer

BTW-AANGIFTE - 12.01.2021

Opletten met de btw-aftrek bij de laatste btw-aangifte 2020

De laatste btw-aangifte van 2020 komt eraan. Daarin moet u rekening houden met een aantal zaken waarvan u de btw niet of slechts deels kunt aftrekken. Welke zijn dat en waar moet u daarbij op letten?
Lees meer

BTW - 11.01.2021

Wat met de btw als de opdracht wordt geannuleerd?

Als btw-ondernemer kunt u soms een door een klant (deels) betaalde levering of dienst niet uitvoeren of uw klant besluit de order alsnog te annuleren. Het terugstorten van het betaalde (deel)bedrag heeft dan gevolgen voor de btw. Welke?
Lees meer

BTW - 11.01.2021

Extra korting aan uw klant, wat met de btw?

Stel, u wilt uw klant in coronatijd wat helpen met een extra korting. Dat is natuurlijk een mooie geste. Maar waar moet u op letten inzake de btw?
Lees meer

VASTGOED - 17.12.2020

Geen btw-verleggingsregeling voor renovatieproject woonstichting

Met de btw-verleggingsregeling op transacties met vastgoed moet zorgvuldig worden omgegaan. Dit blijkt weer eens uit recente rechtspraak. Het niet toepassen van de btw-verleggingsregeling leidt tot btw-risico’s bij leverancier en afnemer.
Lees meer

SELFBILLING - 17.12.2020

Btw en selfbilling

De afnemer kan namens de presterende ondernemer de verkoopfactuur opmaken.
Lees meer
Btw

Meest gelezen tips & adviezen

PERSONEEL - 19.11.2020

Eindejaarsgeschenken, wat zijn de mogelijkheden?

Het is weer de tijd van het jaar waarin ondernemers nadenken over manieren om hun waardering te laten blijken voor hun personeel en hun relaties. Zeker nu het afgelopen jaar verre van gewoon is verlopen. Waar moet u fiscaal rekening mee houden?
Lees meer

BTW - 16.11.2020

Zo houdt u rekening met privégebruik bij btw-correctie

Als u binnenkort de laatste btw-aangifte indient, moet u rekening houden met goederen of diensten die u deels privé gebruikt. Hoe bepaalt u hoeveel btw u mag aftrekken en speelt de coronacrisis hierbij ook nog een rol?
Lees meer

BTW - 27.11.2020

Annuleringen, wat met de omzetbelasting?

Stel, u krijgt met de feestdagen in aantocht te maken met annuleringen, waarvoor reeds een aanbetaling heeft plaatsgevonden. Hoe handelt u dan inzake de btw?
Lees meer

Cookiebeleid