Familiezaken en financiële planning

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LANDBOUWMAATSCHAP-VOF - 12.01.2021

Maatschapscontract en huwelijksvoorwaarden belangrijk!

Als echtgenoten die getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, tevens vennoten zijn in een maatschap (of Vof), moet de ontbinding van de maatschap dan worden afgehandeld volgens de bepalingen van het maatschapscontract?
Lees meer

PRIVÉ - 12.01.2021

In gemeenschap van goederen gehuwd en apart schenken?

U kunt jaarlijks een bedrag belastingvrij aan uw kinderen schenken. Hierbij worden de schenkingen van de ouders samengeteld. Dit betekent alleen niet dat u als ouders niet apart van elkaar kunt schenken. Hoe zit dit precies?
Lees meer

RECHT - 06.01.2021

Rechter zegt: “Geen hogere beloning voor bewindvoerder!”

Wanneer mag u als bewindvoerder voor extra werkzaamheden ook een extra beloning in rekening brengen? Welke regeling is er van belang? Wat is nu goed om te weten?
Lees meer

ONROERENDE ZAKEN - 06.01.2021

Woning verhuren ... kan dat met de hypotheek?

Uw cliënt gaat een nieuwe woning kopen en wil zijn ‘oude’ woning verhuren. Op deze manier verwacht hij wat meer rendement te kunnen maken. Kan dit zomaar en waar moet hij rekening mee houden?
Lees meer

BEDRIJFSOVERDRACHT - 06.01.2021

Wat regelen en bewaken bij verkoop aandelen werk-BV?

Stel, u heeft in uw praktijk te maken met een onderneming die wordt gevoerd in een BV (de werk-BV) die deel uitmaakt van een holdingstructuur. Deze werk-BV wordt overgedragen aan een bedrijfsopvolger. Wat goed regelen?
Lees meer

FINANCIËLE PLANNING - 06.01.2021

De ex-partner belastingvrij financieel verder helpen

Twee partners gaan scheiden. Eén partner heeft geen eigen inkomen. Wel is er een gezamenlijke eigen woning. Uw cliënt hoeft geen partneralimentatie te betalen. Hoe ervoor zorgen dat de ex-partner financieel verder kan?
Lees meer
Familiezaken en financiële planning

Meest gelezen tips & adviezen

INKOMSTENBELASTING - 04.12.2020

Houd niet te veel vermogen privé

Over uw privévermogen betaalt u belasting in box 3. Daarom kunt u beter niet te veel vermogen privé houden, maar juist in uw bedrijf stoppen. Hoe realiseert u dit en hoe kunt u verder de belastingdruk in box 3 beperken?
Lees meer

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 21.10.2020

Let op de fiscale eisen van een Vof!

Een Vof is fiscaal gezien vaak een interessante samenwerkingsvorm. De Vof moet dan wel aan de fiscale eisen voldoen. Wat zijn deze eisen, wat is er specifiek van belang en waarom ging een collega hiermee onlangs de mist in?
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 21.10.2020

Gebruikelijk loon dga en corona

In het Besluit noodmaatregelen coronacrisis zijn veel maatregelen genomen om fiscale verlichting te bieden aan degene die financieel getroffen worden door de coronacrisis, zoals een versoepeling van de regels voor het gebruikelijk loon in 2020.
Lees meer

Cookiebeleid