Belastingen en Belastingdienst

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BTW - 13.11.2023

Eigen bijdrage voorziening werknemer voor btw niet meer aftrekken vanaf 2024

Vanaf 01.01.2024 mag u voor de btw de eigen bijdrage van de werknemer voor een voorziening niet meer aftrekken. Hoe zit dat?
Lees meer

UW RAADSMAN - 13.11.2023

Verkoopwinst privévastgoed belast in box 1?

De verkoopwinst van bezittingen in box 3, zoals onroerend goed, is in principe niet belast. Dit kan anders zijn als de belastinginspecteur met succes stelt dat er sprake is van resultaat uit overige werkzaamheden. Wanneer speelt dit?
Lees meer

MAATSCHAP - 07.11.2023

De arbeidsvergoeding van een vennoot of maatschapslid

Er is tegengestelde rechtspraak over de vraag of het fiscaal mogelijk is om binnen een Vof een vergoeding voor arbeid toe te kennen die hoger is dan het vennootschapsresultaat. Daardoor zou er een verlies bij de andere vennoten ontstaan.
Lees meer

AUTO - 07.11.2023

Wanneer behoort een auto waarmee u privé en zakelijk rijdt tot keuzevermogen of verplicht als privévermogen?

Als u als ondernemer uw auto zowel zakelijk als privé gebuikt, mag u in beginsel kiezen of u deze op de zaak zet of niet. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Wat besliste de rechter onlangs en wat kunt u daarmee?
Lees meer

BELASTINGDIENST - 07.11.2023

Vergoeding proceskosten na gewonnen zaak tegen de fiscus?

Als u een belastingaanslag aanvecht voor de rechter en u wint, heeft u recht op een proceskostenvergoeding. Dekt deze wel alle kosten? Wat moet u weten?
Lees meer

INVESTERINGSSUBSIDIE - 07.11.2023

WBSO-subsidie bij investeringen ook voor kleine ondernemers in 2024

De WBSO (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee u ook als kleine ondernemer uw kosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) kunt verlagen. Ook in 2024? Lees verder ...
Lees meer
Belastingen en Belastingdienst

Meest gelezen tips & adviezen

ADMINISTRATIE - 11.10.2023

Is uw boekhouder verantwoordelijk voor uw administratie?

De meeste ondernemingen huren een boekhouder of accountant in om hun administratie op orde te brengen. Deze dient dan de btw-aangiften in en stelt de jaarcijfers op. Maar wat als blijkt dat deze niet juist zijn? Wie is daarvoor verantwoordelijk?
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 13.09.2023

Fiscaal geruisloze inbreng eenmanszaak in BV, richt de BV nog dit jaar op

Het is mogelijk om een onderneming, zoals een eenmanszaak, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2023 om te zetten in een BV. Door dit jaar de BV ook daadwerkelijk op te richten, kan er wellicht een extra belastingvoordeel worden behaald.
Lees meer

LOONHEFFINGEN - 16.10.2023

Prinsjesdag 2023: gevolgen voor de loonheffing

Gezien de demissionaire status van het kabinet was de verwachting dat het Belastingplan 2024 sober zou worden. Dat is ook gebleken. Toch zat er in de plannen voor 2024 nog een verrassing. Wat is voor u als werkgever interessant om te weten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid