Belastingen en Belastingdienst

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BEDRIJFSKOSTEN - 08.07.2024

Ondernemers gaan betalen voor Handelsregister

Het kabinet wil het Handelsregister verbeteren. De hiermee gepaard gaande kosten komen voor rekening van het bedrijfsleven. Handelsregister. Ondernemers dienen ingeschreven te staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit is nu nog gratis, maar dat gaat veranderen als het aan het kabinet ligt. Ondernemingen gaan jaarlijks een bijdrage betalen die minstens € 25 per jaar bedraagt. Deze is bedoeld om wijzigingen van het Handelsregister door te kunnen voeren. ...
Lees meer

AFSCHRIJVINGEN - 08.07.2024

Willekeurige afschrijving 2023 bij een gebroken boekjaar

Of u in 2023 willekeurig mag afschrijven, hangt onder meer af van of u bijv. een nieuwe machine reeds in gebruik heeft genomen. De Belastingdienst moest zich buigen over de situatie van een gebroken boekjaar. Hoe zit dat?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 08.07.2024

Inkomsten uit verhuur deel van woning belast?

Veel Nederlanders verhuren een deel van hun eigen woning af en toe aan toeristen. Maar zijn dergelijke inkomsten ook belast, en zo ja voor welk deel? Wat besliste de rechter hier onlangs over?
Lees meer

FISCALE WINST - 08.07.2024

Opleidingskosten aftrekbaar en tellen studie-uren mee?

Een peiling van de Belastingdienst onder adviseurs wees uit dat er onduidelijkheid bestaat of studie-uren meetellen bij het urencriterium en of de studiekosten aftrekbaar zijn. De Belastingdienst gaf hierover onlangs duidelijkheid.
Lees meer

AFTREKBARE KOSTEN - 08.07.2024

Duidelijkheid over periodieke gift door bestuurder ANBI

Stel, u bent naast ondernemer ook nog bestuurder van een algemeen nut beogende Instelling (ANBI). Wat moet u dan weten over giften?
Lees meer

ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 08.07.2024

Zelfstandigen straks verplicht verzekerd voor arbeidsongeschiktheid?

Als het aan het kabinet ligt, worden zelfstandigen straks verplicht zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Wat betekent dat in de praktijk voor u en wat gaat het u kosten? Arbeidsongeschiktheid. Veel zelfstandigen zijn niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid, bijv. omdat het te duur is of omdat men een medische aandoening heeft en geweigerd wordt door de verzekeraars. Het kabinet wil daarom een verplichte verzekering tegen arbeidsongeschiktheid invoeren. Deze geeft na één jaar ziekte recht op een uitkering die 70% van de winst voor de arbeidsongeschiktheid bedraagt, met een maximum ter hoogte van het minimumloon. Men ontvangt de uitkering tot maximaal de AOW-leeftijd is bereikt. ...
Lees meer
Belastingen en Belastingdienst

Meest gelezen tips & adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 13.05.2024

Jaarlijks dividend uitkeren?

Per 1 januari 2024 is het belastingtarief voor inkomsten uit aanmerkelijk belang (box 2) gewijzigd en is er een tweeschijvenstelsel ingevoerd. Hoe zit dat? Hoe kunt u daar uw voordeel mee doen?
Lees meer

FISCOTIP - 10.06.2024

Hypotheek eigen woning naar box 3?

Soms is het veel voordeliger om uw hypotheek voor uw eigen woning onder te brengen in box 3, met name als u over veel vermogen beschikt. Maar wanneer kunt u uw hypotheek in box 3 onderbrengen en wat is uw voordeel?
Lees meer

PRIVÉ - 13.05.2024

Woning terughuren van de kinderen, hoe werkt dat?

Als u uw eigen woning verkoopt of schenkt aan de kinderen en u blijft er wonen, dan kan dat door vestiging van een vruchtgebruik of door de woning terug te huren. Maar hoeveel moet de huurprijs dan zijn?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid