Belastingen en Belastingdienst

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 05.06.2023

Opladen eigen elektrische auto werknemer op werk is loon

De Belastingdienst heeft antwoord gegeven op de vraag of het voordeel dat een werknemer heeft als hij zijn privéauto oplaadt aan een laadpaal op het werk, belast loon is. En hoe zit het met het opladen van een mobieltje of een elektrische fiets?
Lees meer

WOZ - 05.06.2023

Rechter beperkt zelf schadevergoeding WOZ

No cure, no pay. Veel WOZ-procedures worden gevoerd op basis van no cure, no pay. Een speciaal bureau tekent voor u bezwaar en/of beroep aan en krijgt alleen betaald als u wint. Dat kan, omdat u dan ook een schadevergoeding krijgt. Bovendien krijgt u een schadevergoeding als uw zaak langer duurt dan gepland. ...
Lees meer

LOKALE HEFFINGEN - 05.06.2023

Inzage geven in kosten en opbrengsten lokale heffingen?

Als de opbrengsten van gemeentelijke heffingen de kosten te boven gaan, komt de aanslag geheel of gedeeltelijk te vervallen. Maar hoe kunt u dit bewijzen en moet de gemeente u van de hiervoor noodzakelijke informatie voorzien?
Lees meer

INVESTEREN - 05.06.2023

Haal plannen voor energie-investeringen naar voren

Omdat het kabinet heeft aangekondigd de Energie-investeringsaftrek (EIA) voor 2024 te willen verlagen, is het verstandig om uw plannen naar 2023 te halen. Waarom?
Lees meer

FISCALE RESERVES - 05.06.2023

Herinvesteringsreserve (HIR) wel goed toepassen

Tot een van de fiscaal toegestane reserves behoort de herinvesteringsreserve (HIR). Wat is daarbij van belang en wat bij verlies of beschadiging?
Lees meer

HORECAONDERNEMING - 02.06.2023

Groene Michelinster als u duurzaam gastronoom bent?

Op 24 april 2023 werden de Michelinsterren uitgereikt. Daaronder ook vier winnaars van de groene Michelinster 2023. Wat zijn de criteria voor een dergelijke groene ster en vooral, wat kunt u hiermee?
Lees meer
Belastingen en Belastingdienst

Meest gelezen tips & adviezen

PRIVÉ - 15.03.2023

Toch ook maar weer bezwaar maken tegen de box 3-heffing over de jaren 2021 en 2022?

Inmiddels legt de Belastingdienst weer definitieve aanslagen inkomstenbelasting 2021 op en later dit jaar ook over 2022. Hierin wordt automatisch het rechtsherstel van box 3 toegepast. Is het desondanks zinvol om toch (weer) bezwaar te maken?
Lees meer

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 15.03.2023

Zo betaalt u geen 8% belastingrente!

Hoewel de verhoging van de belastingrente voor de vennootschapsbelasting van 8 naar 10,5% niet doorgaat, kunt u deze rente toch beter voorkomen.
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 14.04.2023

Waarom is een holdingstructuur interessant voor u?

Als u onderneemt met één enkele BV, dan heeft dit fiscaal en juridisch nadelen. Het creëren van een holdingstructuur is dan vaak aan te raden. Waarom is dat? Op welke manier kan zo’n structuur het beste tot stand worden gebracht?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid