Financieel en bankzaken

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

FINANCIERING - 13.01.2021

Betaalpauze hypotheek vanwege corona

Onlangs is bekendgemaakt dat de overheid ook in het eerste kwartaal van 2021 een betaalpauze op de hypotheek faciliteert. Hoe werkt dit precies?
Lees meer

AFTREKPOST - 12.01.2021

Strenge regels voor aftrek van giften

De fiscus gaat fraude met giften aan zogenaamde ‘ANBI’s’ vanaf 2021 streng aanpakken. Wat betekent dit voor u als u een gift aan een ANBI in aftrek op uw inkomen wilt brengen? Waar moet u op letten?
Lees meer

LOONKOSTENVOORDEEL - 11.01.2021

Aanvraagtermijn LKV naar drie maanden

Om het loonkostenvoordeel (LKV) te krijgen, moet u een doelgroepverklaring hebben. De termijn waarbinnen dat moet, is nu ingekort met drie maanden!
Lees meer

INVESTERINGSAFTREK - 11.01.2021

Investeringskorting (BIK) bedrijven aangepast

De Baangerelateerde investeringskorting (BIK) is onderdeel van het Belastingplan 2021 dat op 12 november 2020 door de Tweede Kamer is aangenomen. De coalitiepartijen hebben daarbij een voorstel ingediend om de kortingspercentages van de BIK aan te passen. De BIK houdt in dat ondernemingen die investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen recht hebben op een extra afdrachtvermindering. Dit betekent dat u de op het loon van werknemers ingehouden loonheffing niet volledig hoeft af te dragen. ...
Lees meer

SUBSIDIES - 11.01.2021

Nieuw budget ontwikkeladvies ook voor zzp’er!

In augustus hebben maar liefst 22.000 mensen zich geregistreerd om een ontwikkeladviestraject te gaan volgen in het najaar van 2020. Daarmee was de subsidiepot voor de regeling NL leert door binnen één maand leeg. Tip.  Per 1 december is het opnieuw mogelijk om gratis via deze subsidieregeling een dergelijk ontwikkeltraject bij een loopbaanadviseur te volgen. Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken voor 50.000 ontwikkeladviestrajecten. ...
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 06.01.2021

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) 2021

In december 2020 maakte het kabinet het nieuwe coronasteunpakket bekend. Hierbij een update over de TVL.
Lees meer
Financieel en bankzaken

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGCONTROLE - 05.11.2020

Fiscus controleert op afwikkeling rekening-courant met BV

Veel dga’s hebben een rekening-courant bij hun BV. De fiscus controleert of dit wel onder zakelijke voorwaarden gaat. Wat speelde er bij de rechter over een dga die met zijn adviseur probeerde de fiscus om de tuin te leiden? Hoe ging dat mis?
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 29.10.2020

Pas op met geld lenen bij uw BV, houd het zakelijk!

In de huidige coronacrisis lijkt het erg aantrekkelijk om een lening af te sluiten bij uw eigen BV. Daar zitten echter de nodige risico’s aan, zo bleek onlangs weer. Wat speelde er en waar moet u op letten als u niet de fout in wilt gaan?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 04.12.2020

Houd niet te veel vermogen privé

Over uw privévermogen betaalt u belasting in box 3. Daarom kunt u beter niet te veel vermogen privé houden, maar juist in uw bedrijf stoppen. Hoe realiseert u dit en hoe kunt u verder de belastingdruk in box 3 beperken?
Lees meer

Cookiebeleid