Landbouw

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BELASTINGEN - RECHTSVORM - 11.04.2024

Met terugwerkende kracht een maatschap?

Bij nader inzien. Stel, u heeft een onderneming en daarin werkt uw kind of uw partner mee. Bij het bespreken van de jaarrekening 2023 komt u samen tot de conclusie dat het beter zou zijn dat uw kind en/of partner meedeelt in de ondernemingsresultaten. Dat kan door samen een maatschap aan te gaan. Uw adviseur stelt voor om dat te doen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024. Dat is administratief handig. ...
Lees meer

BOER EN BEDRIJF - 11.04.2024

GLB-premies: 2023 definitief, inschatting 2024

De definitieve basis- en ecopremie 2023 en de verwachtingen voor 2024 zijn bekendgemaakt. Dit geldt ook voor de toeslag jonge landbouwers 2023.
Lees meer

BOER EN BEDRIJF - 11.04.2024

Gecombineerde Opgave 2024 uiterlijk 15 mei indienen

U kunt uw Gecombineerde Opgave 2024 (GO) tot en met 15 mei indienen bij RVO.nl. Met de GO meldt u onder andere uw GLB-subsidies aan. Meld ook uw ecoactiviteiten die u dit jaar wilt uitvoeren, aan. Het belang van een juiste en tijdige indiening is groot.
Lees meer

PACHT - OPVOLGING - 11.04.2024

Verpachter moet indeplaatsstelling van zoon van pachter toestaan

Een pachter kan een vordering instellen dat zijn zoon voortaan in zijn plaats als pachter optreedt. Dat wordt door de rechter naar billijkheid beoordeeld. Maar wat houdt dat in? Wat staat daarover in de wet? Wie moet wat bewijzen? Wat zegt de rechter?
Lees meer

ENERGIE - 08.04.2024

Slimme energie op het bedrijventerrein?

De energietransitie houdt de gemoederen bezig. Zowel in de privésituatie als op de zaak. U zult vast wel al gedacht hebben aan het opwekken van duurzame energie voor uw bedrijf. Wellicht liggen er al zonnepanelen. Deze energieproductie leidt echter nu al tot overbelasting van het energienet in sommige regio’s. ...
Lees meer

AFSCHRIJVING - 08.04.2024

Afschrijving bedrijfspand 2024 aangepast

De afschrijving op bedrijfspanden is per 2024 gewijzigd als gevolg van het Belastingplan 2024. Waar moet u rekening mee houden dit jaar?
Lees meer
Landbouw

Meest gelezen tips & adviezen

AUTO KOSTENAFTREK - 12.03.2024

Btw over privégebruik is aftrekbaar als kosten

Autokostenfictie. Rijdt een ondernemer (eenmanszaak, Vof, maatschap) met een auto van de zaak ook privé, dan worden de aftrekbare autokosten verminderd met de bekende bijtelling, meestal 22% van de cataloguswaarde, tenzij de auto geen CO2 uitstoot. Btw inzake privégebruik als kostenpost? De btw over het privégebruik als aftrekbare autokosten boeken, dat lijkt vreemd. Bedenk echter dat de 22% bijtelling een correctie is voor alle werkelijke kosten wegens privégebruik van de auto. De werkelijke privékosten moeten daarom niet ook nog eens uit de autokosten weggelaten worden, dat zou dubbelop zijn. Als u bijv. met de auto van de zaak op vakantie gaat, dan mag u alle werkelijke kosten van deze vakantierit toch als aftrekbare autokosten boeken. U mag ook het btw-bedrag dat u moet betalen wegens privégebruik, bij de andere kosten van de auto van de zaak tellen. De rechter (ECLI:NL:RBZWB:2019:1515) heeft dit herhaaldelijk bevestigd. ...
Lees meer

AFSCHRIJVING - 08.04.2024

Afschrijving bedrijfspand 2024 aangepast

De afschrijving op bedrijfspanden is per 2024 gewijzigd als gevolg van het Belastingplan 2024. Waar moet u rekening mee houden dit jaar?
Lees meer

HYPOTHEEK - 09.02.2024

Familiehypotheek alternatief voor jubelton?

Nu de jubelton is afgeschaft, overwegen veel ouders hun kinderen te helpen met een familiehypotheek. Maar wat verstaan we hier precies onder? Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet u zeker op letten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid