Personeel

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 05.06.2023

Opladen eigen elektrische auto werknemer op werk is loon

De Belastingdienst heeft antwoord gegeven op de vraag of het voordeel dat een werknemer heeft als hij zijn privéauto oplaadt aan een laadpaal op het werk, belast loon is. En hoe zit het met het opladen van een mobieltje of een elektrische fiets?
Lees meer

SOCIALE HYGIENE - 02.06.2023

Uw Sociale Hygiëne herbevestigen vanaf 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt het examenregister van de Landelijke Examencommissie Stichting Vakbekwaamheid Horeca ondergebracht bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Wat zijn de gevolgen en wat moet u doen?
Lees meer

PERSONEEL - 02.06.2023

Rechter: regelmatig optredende artiest was werknemer en geen zelfstandig ondernemer

Als horecaondernemer heeft u vrijwel altijd meerdere opdrachtgevers. Maar is dat voldoende of is er voor ondernemerschap meer nodig? Waar hangt dat van af en hoe kunt u gedoe met de fiscus voorkomen? Wat speelde er bij een entertainer?
Lees meer

PERSONEEL - 02.06.2023

Vertel toekomstige sollicitanten wat uw klimaatbeleid is

Uit onderzoek (de klimaatenquête van de Europese Investeringsbank) blijkt dat 55% van de ondervraagden vindt dat werkgevers prioriteit moeten geven aan duurzaam ondernemen. Hoe doet u dat als werkgever?
Lees meer

PERSONEEL - 24.05.2023

Opletten bij einde arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt vanzelf op de afgesproken datum (of bij het einde van een project). Als werkgever moet u de werknemer een maand voor het aflopen van een contract laten weten of u een nieuw contract aanbiedt of het bestaande contract verlengt. Maar soms gaat dat fout.
Lees meer

BELEID BELASTINGDIENST - 15.05.2023

De vaste reiskosten- en thuiswerkvergoeding en ouderschapsverlof, hoe zit dat?

Wat zijn de gevolgen voor de vaste reiskosten- en/of thuiswerkvergoeding bij de opname van ouderschapsverlof? Mag u deze vergoedingen dan doorbetalen?
Lees meer
Personeel

Meest gelezen tips & adviezen

AUTO - 15.03.2023

Het vergoeden van de kosten opladen auto en van een laadpaal, hoe werkt dat?

Steeds meer werknemers maken gebruik van een elektrische auto. Hoe werkt het dan als u de kosten voor het aanleggen van een laadpaal bij de werknemer thuis vergoedt? En als u de stroom voor het opladen vergoedt?
Lees meer

ARBEIDSRELATIES - 14.04.2023

Zzp’er of dienstbetrekking, de stand van zaken

In 2016 is de Verklaring arbeidsrelatie komen te vervallen. Sindsdien werken we met modelovereenkomsten van opdracht. Op basis hiervan zou zekerheid verkregen kunnen worden voor de opdrachtgever. Maar wat is anno 2023 de stand van zaken?
Lees meer

VERLOF - 21.03.2023

Opbouw vakantie tijdens ouderschapsverlof

Werknemers hebben recht op 26 weken ouderschapsverlof. Sinds 2 augustus 2022 zijn negen weken daarvan betaald als deze in het eerste levensjaar van het kind worden opgenomen. Hoe zit het met de opbouw van vakantiedagen?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid