BV en dga

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 16.04.2024

Aandeelhoudersregister goed bewaren

Bij de oprichting van uw BV heeft u van de notaris ook een aandeelhoudersregister ontvangen. In de praktijk blijkt dat boekje vaak in de vergetelheid te zijn geraakt. Dat kan echter vervelende gevolgen hebben. Hoe zit dat?
Lees meer

AFTREKPOSTEN - 08.04.2024

Aftrek premie arbeidsongeschiktheid in de aangifte gaat vaak fout, constateert de Belastingdienst, daarom een update ...

Veel zelfstandigen, maar ook werknemers, zoals de dga, hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. De premie is vaak aftrekbaar, maar dat gaat regelmatig fout. De Belastingdienst heeft dit daarom verduidelijkt.
Lees meer

BEDRIJFSOPVOLGINGSREGELING - 29.03.2024

Terug in de tijd met de BOR?

De bezitstermijn voor de BOR (SW) kan niet eerder ingaan dan bij het (schriftelijk) overeenkomen van dat samenwerkingsverband.
Lees meer

FISCALE EENHEID VPB - 29.03.2024

Sanctiebepaling artikel 15ai Vpb 1969 bij een negatieve stille reserve

In een recent kennisgroepstandpunt staat de vraag centraal of artikel 15ai van de Wet Vpb 1969 ook van toepassing is indien in een ‘geschoven’ vermogensbestanddeel bij verbreking van de fiscale eenheid een negatieve stille reserve aanwezig is.
Lees meer

DEELNEMINGSVRIJSTELLING - 29.03.2024

Behaalde valutaresultaten bij verkoop deelneming belast

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat een valutaresultaat bij verkoop van een deelneming belast is. De deelnemingsvrijstelling is niet van toepassing.
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP EN DGA - 29.03.2024

Erfgenaam in privé aansprakelijk voor schuld van de BV?

Als de dga ernstig verwijt kan worden gemaakt voor zijn handelen namens de BV, kan hij in privé toch aansprakelijk worden gesteld. Wat met de schulden als de dga overlijdt?
Lees meer
BV en dga

Meest gelezen tips & adviezen

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 16.02.2024

Nieuwe regels voor aangifte dividendbelasting

Met ingang van 1 januari 2024 is er een aantal wijzigingen ten aanzien van de aangifte dividendbelasting. Zo kunt u uw aangifte dividendbelasting digitaal doen en geldt er een nieuwe inhoudingsvrijstelling. Wat houden deze wijzigingen in?
Lees meer

AUTO - 16.02.2024

Auto van de zaak of toch rijden met een eigen auto?

Regelmatig komt de vraag op wat nu eigenlijk voordeliger is, rijden met een auto van de zaak of met een eigen auto. Als uw werknemer of u kiest voor een eigen auto, is elektrisch rijden dan een voordelige keuze? Wat zijn de mogelijkheden?
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 15.03.2024

Kan de bijtelling voor privégebruik van de auto van de zaak meer dan 22% bedragen?

Indien u als directeur-grootaandeelhouder of als een werknemer met een auto van de zaak meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, moet er een bijtelling worden berekend. Meestal is dit 22% van de cataloguswaarde van de auto, tenzij ...
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid