BV en dga

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 12.01.2021

Gebruik werkruimte in eigen woning doorslaggevend

Als u werkruimte in uw eigen woning aan uw BV ter beschikking stelt, dan is het voor de fiscale kwalificatie van deze werkruimte niet alleen van belang of er sprake is van een zelfstandige werkruimte, maar ook wie hiervan gebruikmaken.
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 11.01.2021

Dit jaar nog een belastingvrije bonus voor de dga?

U heeft dit jaar een extra mogelijkheid om een belastingvrije bonus uit te delen. Daar kunt u als dga ook van meeprofiteren. Hoe zit dat precies en wat scheelt dat als u nog dit jaar een bonus uitdeelt in plaats van te wachten tot 2021?
Lees meer

BEDRIJFSOVERDRACHT - 06.01.2021

Wat regelen en bewaken bij verkoop aandelen werk-BV?

Stel, u heeft in uw praktijk te maken met een onderneming die wordt gevoerd in een BV (de werk-BV) die deel uitmaakt van een holdingstructuur. Deze werk-BV wordt overgedragen aan een bedrijfsopvolger. Wat goed regelen?
Lees meer

DGA - 17.12.2020

Gebruikelijk loon in coronatijd

Vanwege de coronacrisis mag het gebruikelijk loon onder voorwaarden worden verlaagd.
Lees meer

VOORZIENINGEN - 17.12.2020

Voorzieningen: geredekanscriterium

Voorzieningen zijn - anders dan schulden - geen juridisch afdwingbare verplichtingen. Het zijn toekomstige uitgaven (of verliezen) waarvan onzeker is of zij zich zullen voordoen, maar die wel toerekenbaar zijn aan het betreffende jaar.
Lees meer

VERMOGENSETIKETTERING - 17.12.2020

Heretikettering huurrecht tot ondernemingsvermogen

Ondernemers krijgen vaak te maken met de vraag of zij een bepaalde investering tot het privévermogen of tot het ondernemingsvermogen moeten rekenen.
Lees meer
BV en dga

Meest gelezen tips & adviezen

BESTELAUTO - 11.11.2020

Aandacht voor bewijs bijtelling bestelauto

Als u een bestelauto ter beschikking staat, geldt de gewone bijtelling. Daaraan is op meerdere manieren te ontkomen, zolang u er maar rekening mee houdt dat de bewijslast bij u ligt. Waar moet u dan met name op letten?
Lees meer

AUTO - 20.11.2020

Bijtelling privégebruik voor meerdere auto’s?

Als u meerdere auto’s op naam van uw BV heeft rondrijden, dan is het mogelijk dat u voor meer dan één auto een bijtelling krijgt. Zelfs als u ook nog privé over een auto beschikt. Hoe zit dit? Wat speelde hierover onlangs bij de rechter?
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 29.10.2020

Pas op met geld lenen bij uw BV, houd het zakelijk!

In de huidige coronacrisis lijkt het erg aantrekkelijk om een lening af te sluiten bij uw eigen BV. Daar zitten echter de nodige risico’s aan, zo bleek onlangs weer. Wat speelde er en waar moet u op letten als u niet de fout in wilt gaan?
Lees meer

Cookiebeleid