BV en dga

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 02.06.2023

Voorkom te late melding betalingsonmacht

Betalingsproblemen van uw BV moet u tijdig melden om aansprakelijkheid te voorkomen. Maar hoe lang blijft een melding daarvoor geldig en wat als uw melding te laat was? Wat besliste de rechter hierover? Bestuursaansprakelijkheid. Wettelijk is geregeld dat bestuurders van een BV in beginsel hoofdelijk aansprakelijk zijn voor belastingschulden. Deze aansprakelijkheid vervalt als u betalingsmoeilijkheden binnen twee weken nadat er betaald had moeten worden, tijdig aan de fiscus meldt. ...
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.05.2023

Dga verantwoordelijk voor correcte belastingaangifte, vindt rechter

Een dga is verantwoordelijk voor het indienen van correcte belastingaangiften voor de omzetbelasting. Wat als de aangiften worden opgesteld door de boekhouder op basis van de door de dga overhandigde administratie?
Lees meer

BEDRIJFSOPVOLGING - 17.05.2023

Voorgestelde wijzigingen in de fiscale bedrijfsopvolgingsregeling

Zoals verwacht, heeft het kabinet in de Voorjaarsnota 2023 een aantal maatregelen voorgesteld met betrekking tot het aanpassen van de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting (BOR) en de doorschuifregeling in de inkomstenbelasting.
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 15.05.2023

Box 2-verlies dga alleen verrekenbaar met beschikking

Indien u als aanmerkelijkbelanghouder in box 2 een verlies maakt, mag dit worden verrekend met winsten in box 2. Als u geen aanmerkelijk belang meer heeft, kunt u aanspraak maken op een belastingkorting. Wat besliste de rechter onlangs hierover?
Lees meer

BEDRIJFSOPVOLGING - 15.05.2023

Versobering fiscale bedrijfsopvolgingsregeling

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) kent een zeer ruime voorwaardelijke vrijstelling van schenk- en erfbelasting en staat daarom al geruime tijd ter discussie. Maar nu lijkt de BOR dan toch echt te worden versoberd. Wat staat er te gebeuren?
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 15.05.2023

Gebruikelijkloonregeling in 2023, wat moet u weten?

Een dga die werkt voor zijn eigen BV, moet een bepaald minimum aan loon uit zijn BV ontvangen, de gebruikelijkloonregeling. De regels hiervoor zijn met ingang van 2023 gewijzigd. Wij zetten de belangrijkste regels voor u op een rij.
Lees meer
BV en dga

Meest gelezen tips & adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 14.04.2023

Uw auto van de zaak overdragen naar privé?

Als u een auto van uw BV gebruikt voor privéritten, wordt u geconfronteerd met een bijtelling voor dit privégebruik. Deze bijtelling kan zeer aanzienlijk zijn. Is het dan niet aantrekkelijker om deze auto privé over te nemen van uw BV?
Lees meer

AUTO - 15.03.2023

Het vergoeden van de kosten opladen auto en van een laadpaal, hoe werkt dat?

Steeds meer werknemers maken gebruik van een elektrische auto. Hoe werkt het dan als u de kosten voor het aanleggen van een laadpaal bij de werknemer thuis vergoedt? En als u de stroom voor het opladen vergoedt?
Lees meer

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 15.03.2023

Zo betaalt u geen 8% belastingrente!

Hoewel de verhoging van de belastingrente voor de vennootschapsbelasting van 8 naar 10,5% niet doorgaat, kunt u deze rente toch beter voorkomen.
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid