Recht

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 03.02.2023

De offerte is akkoord, is een handtekening nodig?

Na een prettig gesprek vraagt de klant om een offerte. Dan wordt u gebeld dat de offerte akkoord is. Moet u dan nog om een handtekening vragen?
Lees meer

TESTAMENT - 12.01.2023

Staaksgewijze verdeling nalatenschap of ieder voor een gelijk deel: wat goed regelen via een testament?

Er kan in de praktijk relatief gemakkelijk onduidelijkheid over de uitleg van een erfstelling ontstaan (bijv. wie erft wat of voor welk deel). Welke onduidelijkheden zijn er te voorkomen door dit duidelijk in het testament te bepalen?
Lees meer

ACTUALITEIT - RECHT - 12.01.2023

Zorgverleners krijgen meer inspraak in zorginstellingsbeleid

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel om zorgverleners, zoals verpleegkundigen en verzorgenden, meer zeggenschap te geven in het beleid van zorginstellingen, zoals ziekenhuizen. Het voorstel moet nog naar de Eerste Kamer.
Lees meer

CONTRACT EN VOORWAARDEN - 12.01.2023

Moet de zorgaanbieder de patiënt vooraf informeren over de eigen bijdrage vanwege een lagere vergoeding?

Heeft een ziekenhuis een informatieplicht als de zorgverzekeraar de kosten van een behandeling van de patiënt niet (geheel) dekt? Onlangs heeft Rechtbank Oost-Brabant deze vraag beantwoord.
Lees meer

GEZONDHEIDSRECHT - 19.12.2022

Nieuwe Leidraad continuïteit van zorg en jeugdhulp van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Als de continuïteit van zorg in een instelling in gevaar dreigt te komen, bijv. bij een (mogelijk) faillissement, moet het belang van cliënten/patiënten voorop blijven staan. Wat verwacht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dan van zorgaanbieders?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - 19.12.2022

Uw werknemer is voor u op pad en dan ...

Diverse uitspraken in de afgelopen jaren van de rechtbank en de Hoge Raad bevestigen de vergaande bescherming van de werknemer wanneer deze voor u op pad is. Hoe zit dat?
Lees meer
Recht

Meest gelezen tips & adviezen

CONTRACT EN VOORWAARDEN - 08.11.2022

Stel, uw energiecontract loopt binnenkort af, wat doet u dan: overstappen of afwachten?

De energieprijzen houden de gemoederen stevig bezig. Veel energiecontracten met vaste tarieven lopen af. Vraagt u zich af wat dan de mogelijkheden zijn? We zetten het voor u op een rijtje.
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - 19.12.2022

Uw werknemer is voor u op pad en dan ...

Diverse uitspraken in de afgelopen jaren van de rechtbank en de Hoge Raad bevestigen de vergaande bescherming van de werknemer wanneer deze voor u op pad is. Hoe zit dat?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - 14.11.2022

De wereld van aansprakelijkheid

Als ondernemer kunt u aansprakelijk worden gesteld in het verkeer, door uw werknemers, klanten en schuldeisers. Hoe verzekert u zich hiervoor? In het verkeer. De meest bekende vorm van aansprakelijkheid is de situatie dat u met uw bestelauto, heftruck of een ander motorvoertuig een schade aan een ander veroorzaakt. Wordt u in zo’n situatie aansprakelijk gesteld, dan kunt u dat claimen op een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). Dit is een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen. ...
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid