Recht

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

INCASSO - 03.05.2021

Uw klant betaalt niet, kunt u loonbeslag leggen?

Uw klant betaalt zijn rekening maar niet, terwijl hij vol trots had verteld over zijn nieuwe baan. Geld zou dus geen probleem moeten zijn. Kunt u loonbeslag leggen en hoe pakt u dat aan?
Lees meer

RECHT - 03.05.2021

“Hoe moet ik de offerte laten ondertekenen?”

We kregen de vraag van een abonnee of zij de offerte alleen onderaan op de laatste pagina moet laten tekenen of op alle pagina’s. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: laten ondertekenen is helemaal niet verplicht, maar wel slim. Hoe zit dat? De offerte is een schriftelijk aanbod. Als de klant daar ‘ja’ tegen zegt, is er sprake van een overeenkomst. Ook als hij dat mondeling doet. Ondertekenen is dus geen noodzaak, maar … wel slim, want als er onenigheid ontstaat, staat u sterker met een ondertekende offerte. Betreft het een complexe offerte en is er veel geld mee gemoeid, dan is het slim om alle pagina’s te laten paraferen. Tip.  Heeft u geen offerte uitgebracht en wel een positief verkoopgesprek gehad, stuur dan een gespreksbevestiging waarin u vermeldt wat er is afgesproken en uiteraard vraagt u een exemplaar ondertekend retour. ...
Lees meer

ADVISEUR - 29.04.2021

Voorkom aansprakelijkheid door advisering

Het vak van belastingadviseur is een uitermate complex vak. Een fout ligt altijd op de loer. Maakt u als adviseur onverhoopt een fout met fiscale schade voor de klant tot gevolg, dan zal de klant de schade mogelijk op u willen verhalen.
Lees meer

PRIVACYWETGEVING - 21.04.2021

Een verwerkersovereenkomst met een derde verplicht?

Wanneer een derde partij persoonsgegevens van u verwerkt, bijv. via een registratiesysteem op uw website, dan is het wettelijk verplicht om een verwerkersovereenkomst met deze derde af te sluiten. Waar moet u dan aan denken?
Lees meer

RECHT - 21.04.2021

Een goed idee beschermen, hoe doet u dat?

U heeft een idee voor een nieuw product en een groot bedrijf heeft interesse en wil met u samenwerken. Hoe kunt u veilig met hen in gesprek gaan, zonder het gevaar dat deze partij met uw briljante concept aan de haal gaat?
Lees meer

NETWERKEN - 21.04.2021

De Cowerkclub een alternatief voor netwerken?

Als zzp’er moet u uw bedrijf alleen runnen. Met financiële kwesties kunt u bij uw boekhouder/adviseur terecht. Om te sparren en om met ‘gelijken’ van gedachte te wisselen, zijn er zogenaamde ‘netwerkclubs’. Corona. In deze coronatijd komen deze echter niet of alleen online bij elkaar. Tip. Vindt u het fijn om met andere online ‘samen te werken’, dan kan dat nu via de Cowerkclub ( https://www.cowerkclub.nl ). Het is een (gratis!) online videoplatform waar u met andere in allerlei ruimtes plaats kunt nemen. Al deze ruimtes hebben een eigen functie. ...
Lees meer
Recht

Meest gelezen tips & adviezen

VERZEKERINGEN - 15.02.2021

Is een ongevallenverzekering wel nodig?

Uw personeel is belangrijk voor het realiseren van uw bedrijfsdoelstellingen. U heeft waarschijnlijk al andere verzekeringen afgesloten om uw risico’s te beperken. Wat is dan nog het nut van een collectieve ongevallenverzekering?
Lees meer

BETALINGSVERKEER - 02.03.2021

Online nog maar tot € 50 met cadeaukaart betalen

Europese anti-witwasregels verplichten acceptanten van sommige cadeaukaarten bij online aankopen een maximum van € 50 te hanteren. Dat geldt ook als de waarde van de cadeaubon hoger is. Wat moet u weten?
Lees meer

PRIVACYWETGEVING - 22.02.2021

Ook benaderd om uw klantenbestand te screenen?

Collega’s van u worden benaderd door bedrijven met het voorstel om hun klantenbestand te laten screenen voor de AVG. Ze dreigen met tienduizenden euro’s boete als er iets niet in orde is. Hoe zit dat? Reden tot zorgen?
Lees meer

Cookiebeleid