Horeca - Horecakosten

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 03.05.2021

Geen vakantie-uren voor minuren

Er zijn minder gasten dan verwacht, dus stuurt u uw medewerker een paar uur eerder naar huis. Hij krijgt die minuren gewoon uitbetaald, maar u boekt ze af van zijn vakantie-uren. Bij zijn ontslag wil hij dat u deze afgeboekte vakantie-uren uitbetaalt.
Lees meer

HUUR HORECAPAND - 03.05.2021

Huurkorting in coronatijd

Heineken als tussenhuurder. Heineken is de huurder van een pand dat ze doorverhuren aan een café-uitbater. Heineken had hem twee maanden huur kwijtgescholden en vroeg zelf aan zijn verhuurder één maand korting. Deze weigerde dat en stapte naar Rechtbank Limburg (ECLI:NL:RBLIM:2021:2982) om te voorkomen dat huurkorting mocht worden ‘doorbelast’. Heineken vroeg daarop om een huurkorting van 50%. In het vonnis stond dat er geregeld huurkorting wordt toegewezen, omdat in de wet staat dat als er omstandigheden zijn die bij het afsluiten van het huurcontract niet konden worden voorzien, dit reden kan zijn om het contract aan te passen. Let op. De rechter vond ook dat niet helder is hoe zo’n huurkorting juridisch vormgegeven mag worden en vraagt daarom een uitspraak van de Hoge Raad. Tip. In zwaar weer kunt u het beste proberen om tot een compromis te komen met de verhuurder. Of deze het zelf huurt, doet voor u niet ter zake. Een huurkorting van 50% lijkt redelijk, maar rechters houden ook vaak rekening met andere omstandigheden. Download hiervoor het overzicht met aandachtspunten. Wij volgen de zaak voor u op de voet. ...
Lees meer

PERSONEEL - 03.05.2021

Gratis sneltesten op corona voor werknemers

Heeft een van uw werknemers coronagerelateerde klachten, dan willen u en uw werknemer natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er speelt. Daarvoor is de Open House Sneltesten SARS-CoV-2 door het Ministerie van VWS in het leven geroepen. Wat is dit?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 21.04.2021

Personeel aannemen en de NOW

U heeft hoop dat u binnenkort weer open mag en u wilt een nieuwe kok aannemen. Hoe zit het dan met de NOW 3.0 die u ontvangen heeft?
Lees meer

BTW - 21.04.2021

Welk btw-tarief geldt er als u een amusementshal exploiteert?

Als u een amusementshal exploiteert, is het onduidelijk welk btw-tarief hiervoor geldt. Onlangs vond de rechter dat het tarief van 9% van toepassing is. Maar wat besliste de Hoge Raad en wat kunt u hiermee? Welke opties zijn er nog?
Lees meer

HORECAKOSTEN - 21.04.2021

Compensatieregeling licentiekosten Buma/Stemra en Sena

Zendt u geluids- of beeldopnamen uit in uw horecabedrijf, dan moet u daarvoor een licentie hebben, zoals u weet. Deze kosten liegen er niet om. Nu is er vanwege corona en gedwongen sluiting een compensatieregeling. Hoe werkt deze?
Lees meer
Horeca - Horecakosten

Meest gelezen tips & adviezen

CORONAMAATREGELEN - 15.03.2021

TONK voor ondernemers en werknemers

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is per 1 maart 2021 in meerdere gemeenten opengesteld. Voor wie is deze regeling?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 22.03.2021

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) weer verruimd

Het kabinet heeft door de coronacrisis de TVL wederom verruimd. Daarom een update. Hoe ziet de TVL er voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 uit?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 02.04.2021

TVL-aanvraag vanaf 12 april 2021 alleen met eHerkenning?

Er heerst verwarring omtrent de aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Dit betreft de aanvraag met eHerkenning. Hoe zit het met aanvragen met DigiD?
Lees meer

Cookiebeleid