UWV - 22.08.2011

Verzuim digitaal melden?

Digi-ZSM. Per 1 april is het digitale verzuimsysteem van het UWV vernieuwd. Het nieuwe systeem (Digi-ZSM wat staat voor digitaal, zeker, snel en makkelijk) zorgt ervoor dat u met minder handelingen en kortere wachttijden de ziekmelding en hersteldmelding kunt doorgeven aan het UWV.

Twee instrumenten. Het systeem bestaat uit twee producten: de Verzuimmelder en Digipoort.

De Verzuimmelder. De Verzuimmelder is vooral bedoeld voor MKB-werkgevers die een beperkt aantal verzuimmeldingen per maand moeten doen. U kunt dan inloggen op het werkgeversportaal (http://www.uwv.nl kies rechtsboven voor ‘werkgeversportaal’) en uw meldingen doorgeven.

Digipoort. Digipoort is bedoeld voor werkgevers die vanuit hun eigen administratiesysteem meldingen willen doorgeven aan het UWV. Dit systeem is daardoor beter geschikt voor grote werkgevers die dagelijks meerdere verzuimmeldingen voor het UWV hebben.

Let op. Als u meldingen doorgeeft via Digipoort kan het zijn dat u uw administratiesysteem moet aanpassen. Als u ziekteverzuim meldt met de Verzuimmelder is een aanpassing van uw software niet nodig.

Als u meldingen doorgeeft via Digipoort kan het zijn dat u uw adminis­tratie­systeem moet aanpassen. Als u verzuim meldt met de Verzuimmelder is een aanpassing van uw software niet nodig.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01