Alle domeinen

2014 - Juli

PRIVACY - 03.07.2014

Laat mij maar eens in die laptop kijken!

Het komt in de praktijk vaak voor dat een werknemer de laptop en/of de telefoon van de zaak privé mag gebruiken. Mag u de inhoud daarvan dan bekijken als u uw werknemer verdenkt van bijv. bedrijfsspionage? Wat zei de rechter?

ARBEIDSCONTRACT - 03.07.2014

Wat is goed nu te weten voor 1 januari?

Houd het als werkgever maar eens bij ... Eerst zou er per 1 juli a.s. ‘van alles’ veranderen voor tijdelijke contracten, maar dat wordt nu 1 januari 2015. Hoe zit dat?

WERKKOSTENREGELING - 03.07.2014

Werkkostenregeling in uw administratie invoeren?

Naar verwachting gaat het in 2015 echt zover komen: de WKR wordt ingevoerd. Wat moet u voorbereiden zodat uw loonadministratie in 2015 voldoet aan de eisen voor de WKR? Hoe krijgt u de gegevens voor de aangifte beschikbaar?

VARIA - 03.07.2014

Werkoverleg ... Nuttig of zonde van de tijd?

Als ondernemer vindt u het belangrijk om af en toe met uw medewerkers om de tafel te zitten. Alleen jammer dat dat soms ontaardt in oeverloos geklets, een uitdijende afsprakenlijst en de rondvraag als afvalputje. Hoe doet u dat beter?

CONCURRENTIEBEDING - 03.07.2014

Een concurrentiebeding voor de hele wereld?

Als u een concurrentiebeding opneemt in de arbeidsovereenkomst van een belangrijke medewerker, wilt u dat beding het liefst zo ruim mogelijk formuleren. Daar zitten echter grenzen aan. Wat kunt u leren van een recente uitspraak?

AANSPRAKELIJKHEID - 03.07.2014

Zorgen voor een veilige werkomgeving

Als werkgever moet u zorgen voor een veilige werkomgeving, zodat uw werknemers tijdens het werk geen schade lijden. Wat daarbij komt kijken, ondervond laatst een ondernemer wiens werknemer in een ketel viel.

REGLEMENT - 03.07.2014

Blijf nu eens van die telefoon af!

De grenzen tussen privé en werk vervagen steeds meer. Denk alleen maar aan het gebruik van de mobiele telefoon (mét internet) tijdens werktijd. Daar gaat nogal wat kostbare werktijd mee verloren. Wat kunt u doen om dat te voorkomen?

BESTELAUTO - 01.07.2014

Geen bijtelling voor bestelauto met zitplaatsen?

Voor het privégebruik van een bestelauto geldt in beginsel gewoon de bijtelling. Deze kan slechts in een beperkt aantal situaties achterwege blijven. Onlangs heeft de rechter aangegeven wat daarbij van belang is. Wat kunt ú hiermee?

ADVISEUR - 01.07.2014

Waar kunt u beter over zwijgen?

Uw accountant, boekhouder of belastingadviseur is een vertrouwenspersoon. U bespreekt met hem niet alleen uw jaarcijfers, maar ook persoonlijkere zaken die van invloed kunnen zijn op uw bedrijfsvoering. Hoe vertrouwelijk zijn deze gesprekken?

BELEID BELASTINGDIENST - 01.07.2014

eHerkenning bij online communicatie met overheid

Vanaf 1 juli 2014 is het niet langer zonder meer mogelijk om digitaal een aanvraag in te dienen om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming uit de pot speur- en ontwikkelingswerk. Hoe zit dat?

BTW - AANGIFTE - 01.07.2014

Aangifte btw en opgaaf ICP met SBR


FISCALE BOETE - 01.07.2014

Extra boete rittenregistratie van tafel

Op overtreding van fiscale regels staat vaak een boete. Dat die niet zomaar lukraak gegeven kan worden bij een overtreding, is onlangs duidelijk geworden.

ADMINISTRATIE - 01.07.2014

Grote kortingen goed administreren

Stel, u blijft te lang zitten met een partij goederen. Om ruimte te maken in uw magazijn, besluit u deze artikelen tegen dumpprijzen te verkopen. Wat vindt de fiscus hiervan? Hoe zorgt u voor een goede vastlegging in uw boekhouding?

URENCRITERIUM - 01.07.2014

Minder uren? Denk aan uw oudedagsreserve!

Als u eens minder uren in uw bedrijf werkzaam bent, kan dit ook gevolgen hebben voor uw oudedagsreserve. Waar moet u op letten om een forse claim van de fiscus te voorkomen?

AFTREKPOST - 01.07.2014

Aflossen kleine hypotheek nu nóg voordeliger

Het eigenwoningforfait is dit jaar flink gestegen. Dat maakt het aflossen van een kleine resthypotheek een stuk voordeliger in vergelijking met een jaar geleden. Wat scheelt het en waar hangt dit van af?

Cookiebeleid