Alle domeinen

2014 - April

BETALINGSVERKEER - 30.04.2014

Retourpinnen komt eraan

Las u het ook in de krant: retourpinnen komt eraan. Maar wat kunt u daar als horecaondernemer mee als uw klant al klaar is met eten en drinken?

CONTROLE OVERHEID - 30.04.2014

Controle op loonbetaling horeca aangekondigd


ARBEIDSVOORWAARDEN - 30.04.2014

Wirwar aan regels, zo houdt u het overzicht


LENEN - 30.04.2014

Uw familie als bankier

Het is vandaag de dag voor veel horecaondernemers nog steeds lastig om bij de bank een lening te krijgen. Soms wil de familie wel bijspringen, maar is dat wel verstandig? Wat moet u dan precies regelen?

BELASTING BETALEN - 30.04.2014

Zo werkt uitstel van betaling bij de fiscus

Als u krap bij kas zit, heeft u wettelijk het recht op uitstel van betaling van uw belastingschulden. Onlangs heeft de staatssecretaris uitleg gegeven over de bijbehorende spelregels. Wat kunt u hiermee bij een lege portemonnee?

AUTO - 30.04.2014

Investeringsaftrek voor uw zuinige personenauto

Uit vragen van horeca-abonnees blijkt dat sommigen het maar moeilijk kunnen geloven: voor bepaalde personenauto’s kunt u investeringsaftrek krijgen. Wat is er veranderd per 1 januari 2014? Wat als u deze aftrek over het hoofd heeft gezien?

PERSONEEL - 30.04.2014

Een wijntje tijdens het werk? Ontslag op staande voet!

Onlangs moest een rechter zich buigen over de geldigheid van het ontslag van de sommelier van het Amstel Hotel. De sommelier was op staande voet ontslagen omdat hij op zijn werk een glas wijn had gedronken. Terecht?

AANSPRAKELIJKHEID - 30.04.2014

G-rekening blijft nog, wel opletten bij inhuur personeel

Bij het inlenen van personeel kunt u bij wanbetaling aansprakelijk gesteld worden voor de loon- en de omzetbelasting. U kunt dit risico afschermen door een g-rekening te gebruiken. Dat zou worden aangepast. Gaat dat nog door?

RECHT EN INTERNET - 30.04.2014

Menu’s aanbieden via e-mail, marketing of spam?

Om uw menu-, wijn-, kamer- of spijsarrangementen te promoten, stuurt u klanten en relaties regelmatig een elektronische nieuwsbrief. Wanneer mag dat en welke voorwaarden gelden daarvoor?

ADVISEUR - 29.04.2014

Adviseur ‘geheimhouder’?


TERUGGAAF BTW - 29.04.2014

Te veel btw berekend, wat nu?

Volgens Verenigingen van Eigenaars passen onderhoudsbedrijven ten onrechte het hoge btw-tarief toe. Hoe herstelt u het als u te veel btw berekende?

HET OVERKwAM UW COLLEGA - 29.04.2014

Wie betaalt de bouwtermijnen?

Een collega-bouwbedrijf bouwt een gezondheidscentrum. Hier trekt ook een huisartsenmaatschap in. Dan komt er een nieuwe arts bij. Is deze maat privé aansprakelijk voor reeds bestaande bouwtermijnschulden van de maatschap?

CONTRACT - 29.04.2014

KLIC-verklaring gaat vóór algemene voorwaarden!

Als er schade ontstaat door grondwerk van de onderaannemer, is de hoofdaannemer dan verlost van aansprakelijkheid via zijn algemene voorwaarden? Wat als hij de ‘KLIC-verklaring’ (‘kabel- en leidingvrij werktracé’) heeft getekend?

RECHT VAN DE BOUW - 29.04.2014

Juridische kracht van volledige offertebeschrijvingen

Geschillen over meerwerk komen vaak voort uit dat wat mondeling besproken is en vervolgens niet voldoende is beschreven in offertes. Wat gaat er dan mis? Hoe kunt u voorkomen dat er misverstanden en risico’s ontstaan?

ERFRECHT - 29.04.2014

Probleemloze verdeling van uw erfenis geregeld?

Hoe voorkomt u dat er ruzie ontstaat tussen de erfgenamen en dat ze na uw overlijden ‘rollebollend over straat gaan’? Moet u daarvoor naar de notaris? Wat kunt u regelen en wat is goed om te weten?

BELASTINGEN - 29.04.2014

Inkomstenbelastingteruggaaf via middeling?

Heeft u als bouwondernemer in verschillende jaren wisselende inkomsten, dan kan het huidige stelsel van oplopende belastingtarieven (tot maximaal 52% inkomstenbelasting!) nadelig uitpakken. Heeft u nog recht op een teruggaaf?

HYPOTHEEK - RENTEAFTREK - 29.04.2014

Nieuwe hypotheek verplicht melden?

Hypotheekrente is in beginsel aftrekbaar. Dat geldt ook als u de hypotheek afsluit bij een familielid. Er geldt sinds 2013 dan wel een aanvullende voorwaarde, anders kunt u de aftrek vergeten! Hoe zit dat ook alweer? Een update.

VERHUUR - 23.04.2014

Schade door aftappen stroom

Voor de rechter speelde onlangs een zaak waarbij een energieleverancier een verhuurder aansprak voor schade door een wietkwekerij. Was dat terecht?

VERKOOP - 23.04.2014

Dan werkt een eigendomsvoorbehoud dus niet …

Verkopers van roerende zaken, bijv. stacaravans, spreken vaak een eigendomsvoorbehoud af. De spullen worden dan pas eigendom van de koper zodra de rekening is betaald. Soms kan dat echter flink misgaan. Wat speelde er?

BOUWRECHT - 23.04.2014

Bouwwerk niet gevaarlijk? Toon maar aan!

Wie eist, die bewijst, toch? Als het aan de politiek ligt, verandert dat binnenkort. U zult dan namelijk als eigenaar moeten aantonen dat een bouwwerk niet gevaarlijk is. Hoe zit dat? Wat staat er op stapel?

IN DE KIJKER - 23.04.2014

Beroep of bedrijf aan huis, mag dat?

Steeds meer mensen gaan al dan niet noodgedwongen als zelfstandig ondernemer aan de slag. Wat is er makkelijker dan dit vanuit huis te beginnen? Maar mag uw cliënt zomaar in de garage zijn kantoor of praktijkruimte inrichten?

APPARTEMENTSRECHTEN - 23.04.2014

Verbouwing appartement? Deel het mee aan de VvE!

Uw cliënt staat op het punt een appartement te kopen. Een echte opknapper waar nog het nodige aan moet gebeuren. Denkt u er als makelaar aan uw cliënt erop te wijzen om de verbouwingsplannen te bespreken met de VvE?

UW RAADSMAN - 23.04.2014

Wat kleiner dan u dacht, bent u dan aansprakelijk?

In hoeverre loopt u eigenlijk het risico dat u met succes aansprakelijk wordt gesteld als u in de verkoopbrochure of in de verkoopinformatie een onjuiste woonoppervlakte noemt? Wat zei de rechter daar onlangs over?

APPARTEMENTSRECHTEN - 23.04.2014

Met een volmacht naar de ledenvergadering

De jaarlijkse algemene ledenvergadering van een Vereniging van Eigenaars wordt vaak in het voorjaar gehouden. Als een eigenaar daarbij niet aanwezig kan zijn, kan er gewerkt worden met een volmacht. Waar moet u dan op letten?

RENTE EN BELASTING - 23.04.2014

Rentewijzigingen bij de Belastingdienst


BELASTINGCONTROLE - 23.04.2014

Waar controleert de fiscus extra op?


PERSONEEL - 23.04.2014

G-rekening blijft nog even, wel opletten bij gebruik!

Bij het inlenen van personeel kunt u bij wanbetaling aansprakelijk gesteld worden voor de loon- en de omzetbelasting. U kunt dit risico afschermen door een g-rekening te gebruiken. Dat zou worden aangepast. Gaat dat nog door?

ONROERENDE ZAKEN - 23.04.2014

Samen met fiscus taxeren, u zit er wel aan vast

De waardering van een onroerende zaak kan fiscaal tot discussie leiden. Om hierover vooraf zekerheid te krijgen, kan worden gekozen voor een gezamenlijke (voorheen: minnelijke) taxatie. Het aanvragen hiervan kan sinds kort ook digitaal.

BTW - 23.04.2014

Teruggaaf btw als klant niet betaalt

Iedere ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: niet-betalende afnemers. Gelukkig kunt u de al afgedragen btw terugkrijgen. Maar hoe doet u dat?

AFTREKPOST - 23.04.2014

Let op kostenaftrek werkruimte huurwoning

Als u voor uw bedrijf een werkruimte heeft in uw huurwoning, kunt u hiervoor kosten ten laste van de winst brengen. Hoe doet u dit en wat zijn de valkuilen die u onderweg tegen kunt komen? En hoe besliste de rechter onlangs?

VERMOGENSHEFFING - 23.04.2014

Belasting box 3 onder vuur!

Met een beetje pech betaalt u in box 3 momenteel meer belasting dan uw vermogen opbrengt. Daarom wordt er een proefproces gestart om te bezien of dit wel mag. Wat heeft u hieraan en wat moet u doen?

BURENRECHT - 23.04.2014

Heg en bomen kunnen blijven staan!


FINANCIERING - 23.04.2014

Crowdfunding, niet voor iedereen

Bij de bank nul op het request voor uw krediet? Crowdfunding neemt ook toe in het MKB, zo schreven de media. De crowd wil dus misschien ook wel investeren in úw bedrijf. Wat moet u weten en waar moet u op letten?

VERZEKERINGEN - 23.04.2014

Als u uw normale werk niet meer kunt doen …

Als u als zelfstandig werkend ondernemer door een ziekte of ongeval uw werk niet meer kunt doen, verwacht u dat uw arbeidsongeschiktheidsverzekering uitkeert. Dat dat mis kan gaan, ondervond uw collega. Wat speelde er daarbij?

BELASTINGCONTROLE - 23.04.2014

Belastingcontrole via horizontaal toezicht?


BELASTINGEN - 23.04.2014

Reclamebelasting mag niet discriminerend zijn

Als een gemeente reclamebelasting heft, mag hierbij niet gediscrimineerd worden. Aan welke regels moet een gemeente zich houden en hoe kunt u hier gebruik van maken als dit niet gebeurt?

HANDELSPRAKTIJK - 23.04.2014

Het onderhandelingsgesprek

Voor ondernemers is onderhandelen dagelijks aan de orde. Bijvoorbeeld met uw klanten of met uw leveranciers. Goed onderhandelen is uiteraard belangrijk. Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe doet u dat?

PERSONEEL - 23.04.2014

Ik ga op vakantie!

Stel, uw medewerker geeft in juni door dat hij eind juli op vakantie wil. Dat komt u helemaal niet uit omdat dat uw drukste tijd is. Kunt u het vakantieverzoek dan weigeren? En wat kunt u doen om dit soort problemen te voorkomen?

ONTSLAG - 23.04.2014

Een ontslag met risico voor uw premies

U heeft Paul op staande voet ontslagen, maar dan blijkt dat hij zich vlak van tevoren nog ziek heeft gemeld. In hoeverre loopt u als werkgever het risico van een verhoogde Whk-premie (ZW) als hij daarna een Ziektewet-uitkering aanvraagt?

FLEXIBELE ARBEID - 23.04.2014

Nieuwe regels voor flexibele arbeid

Binnenkort mag u geen proeftijd of concurrentiebeding meer opnemen in korte arbeidscontracten. Waar moet u vanaf 1 juli a.s. rekening mee houden?

PERSONEELSBELEID - 23.04.2014

De voorbereiding op een correctiegesprek

Als leidinggevende geeft u liever een compliment dan dat u een medewerker corrigeert. Helaas komt u er in de dagelijkse praktijk niet onderuit om af en toe een correctiegesprek te voeren. Hoe bereidt u zich het beste voor op zo’n gesprek?

ONTSLAGVERGUNNING - 23.04.2014

Voordat ik je bedrijf overneem, moet híj eruit!

Stel dat u het bedrijf van een ‘concullega’ wilt overnemen, maar niet zijn hele personeelsbestand. Zeker niet de werknemers die al langdurig ziek zijn. Hoe voorkomt u dat u dit probleem mee overneemt van uw voorganger?

VAKANTIE - 23.04.2014

Ik ga dán op vakantie

Stel dat uw werknemer vakantie wil hebben in een periode dat het u helemaal niet uitkomt. Moet u hem dan toch vrij geven? Welke regels gelden daarvoor en hoe gaat u daar het beste mee om?

LOONHEFFING - 23.04.2014

Baas, mag ik wat vakantiedagen erbij?

Uit recent onderzoek bleek dat Nederland het kleinste aantal wettelijke vakantiedagen (20 bij een fulltimer) én feestdagen heeft van Europa. Een paar extra vrije dagen zijn dus vaak welkom. Kunt u die ruilen met overuren?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 23.04.2014

Aanzeggen verplicht!

Vanaf 1 juli a.s. geldt er een aanzegplicht voor tijdelijke contracten van 6 maanden en langer. Wat houdt dit nu precies in en hoe pakt u het aan? Wij zetten het voor u op een rij.

FISCOTIP - 18.04.2014

Afkoop alimentatie zo gek nog niet

Als u uw ex-partner alimentatie moet betalen, kunt u overeenkomen dit af te kopen. Dit heeft fiscaal voor- en nadelen, zowel voor u als voor uw ex. Welke vorm kiest u dan en waar moet u op letten om samen optimaal te profiteren?

IN DE PIJPLIJN - 18.04.2014

Depotstelsel toch weer uitgesteld


UITSMIJTER - 18.04.2014

Box 3-heffing onredelijk?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.04.2014

BV-fusie, verjaringstermijn loopt gewoon door

Als een vordering op de dochter-BV is verjaard, geldt dat dan ook voor de moeder-BV? Wat heeft het Hof Den Haag nu beslist in een zaak over een vordering op een BV die zes jaar later nog steeds niet volledig was betaald?

BTW - 18.04.2014

Oninbare vordering? Btw terugvragen

Als uw klant zijn factuur niet betaalt, kunt u de btw terugvragen. In de praktijk blijkt dat dit vaak wordt vergeten. Hoe kunt u dit nu het beste aanpakken?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.04.2014

E-mail is pro-formabezwaar

Voor het Hof Den Bosch speelde onlangs een zaak waarbij een bezwaarschrift per post niet was ontvangen. Er was echter per e-mail wel al om een mondelinge toelichting gevraagd. Kan de e-mail dan als bezwaar worden gezien?

SCHENKEN - 18.04.2014

Grip houden op schenkingen?

Stel, u denkt aan vermogensoverheveling via schenkingen. U wilt wel grip houden op de schenkingen. Hoe voorkomt u dat de schenking in het gemeenschappelijk huwelijksvermogen van uw kinderen valt? Wat kunt u verder regelen?

FISCALE WINST - 18.04.2014

Paardentrailer als reclamezuil?

Als ondernemer mag u zakelijke kosten die verband houden met uw bedrijf, zoals reclamekosten, als aftrekpost opvoeren. De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat het dan niet mag gaan om een verkapte hobby van een familielid.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 18.04.2014

Constructie met BV leidde tot problemen

Als u vanuit privé een bedrijfspand aan uw eigen BV verhuurt, worden de huuropbrengsten en de eventuele boekwinst in box 1 belast. Wim had een constructie bedacht om het hoge progressieve tarief in box 1 te omzeilen.

BELASTINGEN - 18.04.2014

Extra belastingteruggaaf met middeling?

Bij wisselende inkomsten (vaak voorkomend in de landbouwsector) kan het oplopende belastingtarief in de inkomstenbelasting nadelig uitpakken. Dit nadeel kunt u beperken door uw inkomsten te middelen. Hoe werkt dit precies?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.04.2014

Handelen in oprichtingsfase van nieuwe BV?


BELASTINGEN - 18.04.2014

Landbouwbedrijf zonder belastingheffing naar BV?

Uw land- of tuinbouwbedrijf omzetten in een BV kan zonder belastingheffing. En als u het goed doet, heeft u daarna ook nog eens hogere afschrijvingen! Hoe werkt dat nu via de zogenaamde ‘ruisende omzetting’?

BOER EN BEDRIJF - 18.04.2014

Melden overdracht SNL en ‘ruige stalmest’

Heeft u grond met een beheerpakket SNL (Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer) Agrarisch Natuurbeheer en geeft u deze (tijdelijk) uit gebruik? Wie moet dan het betaalverzoek indienen? Wat als u ‘ruige stalmest’ gebruikt?

ERFRECHT - 18.04.2014

Niet onverwacht een schuld erven

Als u erfgenaam bent, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Misschien overtreffen de schulden van de erflater wel zijn bezittingen. Hoe dekt u zich in?

BELASTINGAANGIFTE - 18.04.2014

Altijd zelf verantwoordelijk voor belastingaangifte

Twee ‘belastingadviseurs’ zien op dit moment de verkeerde kant van de tralies. Beide adviseurs dienden op grote schaal opzettelijk onjuiste aangiften inkomstenbelasting in voor hun klanten. Zijn de klanten nu fiscaal de dupe?

BOER EN BEDRIJF - 18.04.2014

Wat met derogatie voor de periode 2014 t/m 2017?

Onder welke voorwaarden mag Nederland de derogatie voor de komende vier jaar weer toepassen? Wat is er bekend geworden over de derogatie? Hoe pakt dat uit? Wat speelt er voor grasland en bepaalde zand- en lössgebieden?

BURENRECHT - 18.04.2014

Geen schade aan mijn kant van de scheidsmuur!

Als een muur precies op de erfgrens staat, is dat volgens de wet een ‘mandelige’ muur. Wat betekent dat? Wat heeft de rechter nu beslist over een buurman die een deur en airco’s in een scheidsmuur ging aanbrengen? Mag dat?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 18.04.2014

Een oude versie van uw bestand?


SOFTWARE - BROWSER - 18.04.2014

Hoe uw mobiele browser beter gebruiken?

Een browser op uw iOS- of Android-mobiel heeft niet veel schermruimte, wat het browsen soms moeilijker maakt dan nodig. Dit zijn enkele tips die het u wat gemakkelijker maken.

SOFTWARE - OFFICE - 18.04.2014

Microsoft Office eindelijk ook voor de iPad

Vier jaar nadat de iPad uitkwam als eerste succesvolle tablet is de bekende kantoorsoftware van Microsoft hier eindelijk ook voor beschikbaar. Was dit het wachten waard?

SOFTWARE - FOTO - 18.04.2014

Gratis fototools

Er bestaat uitstekende software voor het bewerken en beheren van foto’s, zoals Photoshop of Lightroom. Die is echter duur en wellicht heeft u deze functies niet nodig. De fototools voor Windows zijn niet zo krachtig, maar wel gratis.

ZOEKEN - AFBEELDINGEN - 18.04.2014

Op zoek naar professionele foto’s

Wie op zoek is naar beeldmateriaal, grijpt doorgaans meteen naar Google Afbeeldingen. Voor professionele doeleinden, als u geen problemen wilt met auteursrechten, bestaan er echter alternatieven.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 18.04.2014

Maak een website vanuit een template

U kunt uw website laten ontwerpen door een gespecialiseerd bureau, maar u kunt ook starten met een sjabloon dat u laat uitwerken door uw webmaster. Waar vindt u deze templates?

INTERNETCONNECTIE - CONNECTIE - 18.04.2014

Glasvezel voor de zaak

Nederland wordt in hoog tempo voorzien van glasvezel. Wat zijn uw opties en biedt glasvezel werkelijk een meerwaarde voor uw bedrijf?

ONTSPANNING - TELEVISIE - 18.04.2014

Goedkoop streamen met de Google Chromecast

De Google Chromecast, een kleine hdmi-stick voor uw televisie, is sinds kort ook in Europa verkrijgbaar. Wat doet de stick precies, welke diensten kunt u ermee bekijken en hoe is de beeldkwaliteit?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 18.04.2014

Sociaal netwerk voor teams en projecten

Jive wil u helpen bij de uitwisseling van informatie over projecten tussen teamleden. Wij testten dit ‘social collaboration platform’ voor u uit: een sociaal netwerk voor binnen uw bedrijf als het ware.

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 18.04.2014

Hoe maakt u een grafiek?

Moet u bijvoorbeeld uw omzetcijfers of uw voorraad in een grafiek gieten? In dat geval grijpt u wellicht meteen naar Excel. Handig, maar zijn er ook onlinealternatieven waarmee u even een grafiekje kunt samenstellen?

E-MAIL - WEBMAIL - 18.04.2014

Handige plug-ins voor Gmail

Vindt u dat er nog het een en ander ontbreekt aan Gmail? Met de juiste plug-in kunt u extra functies toevoegen, misschien zelfs net deze die u al zo lang wilde hebben. Dit zijn enkele interessante Gmail-uitbreidingen.

SOFTWARE - OFFICE - 18.04.2014

OneNote nu gratis: een alternatief voor Evernote?

Sinds kort is OneNote, dat deel uitmaakt van Microsoft Office, volledig gratis. Wat heeft OneNote te bieden, op welke apparaten kunt u het gebruiken en is het een waardig alternatief voor het populaire Evernote?

WEBDIENSTEN - VIDEO - 18.04.2014

Video’s met toegevoegde waarde


RECHT VAN DE BOUW - 17.04.2014

Een alternatief voor als de klant zelf materialen wil leveren?

Bij de Geschillencommissie worden uitvoeringsklachten gemeld waarbij de klant zelf de materialen heeft geleverd. Wat ging er dan mis? Hoe voorkomt u risico’s over kwaliteit en stagnatie? Wat kunt u als alternatief bieden?

BTW-AFTREK - 17.04.2014

Kosten werkkamer, vraag btw terug

De kostenaftrek voor werkruimten in uw woning is uitgesloten of beperkt. Die beperkingen gelden echter niet voor de btw. Dat behoeft nadere toelichting!

BOUWLEGES - 17.04.2014

Geen splitsing bij legesberekening

Wie wil (ver)bouwen, krijgt met leges te maken. Voor onderhoud is echter meestal geen vergunning nodig, zodat daar geen leges over verschuldigd zijn. Wat als onderhoud wordt gecombineerd met een verbouwing?

PENSIOEN - 17.04.2014

Pensioen en echtscheiding


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 17.04.2014

Opdrachtgever te laat! Geen recht op bankgarantie!

Als door de aannemer voor een grote opdracht een bankgarantie wordt afgegeven, wanneer moet de opdrachtgever die dan teruggeven? Hoe kan die termijn worden verlengd? Wat heeft de rechter nu beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 17.04.2014

Geluidsvoorschriften Bouwbesluit eenvoudiger


BELASTINGEN - 17.04.2014

G-rekening blijft nog even, wel opletten bij gebruik

Bij het inlenen van personeel kunt u bij wanbetaling aansprakelijk gesteld worden voor de loon- en de omzetbelasting. U kunt dit risico afschermen door een g-rekening te gebruiken. Dat zou worden aangepast. Gaat dat nog door?

SOCIALE VERZEKERINGSPREMIES - 11.04.2014

Premiekorting, ook voor kleine werkgever!

Dat loonkosten hoog zijn, is niets nieuws. Ook als kleine werkgever kunt u daar wel wat aan doen door een jongere of oudere uitkeringsgerechtigde of een arbeidsgehandicapte in dienst te nemen of te houden. Hoe zit dat?

SCHENKEN - 11.04.2014

Onbelaste schenking voor de woning

Uit cijfers van het notariaat blijkt dat de schenkingsvrijstelling eigen woning veel gebruikt wordt. Waaraan kan de schenking nu precies besteed worden?

PERSONEEL - 11.04.2014

Nieuwe ontslagvergoeding


TUCHTRECHT - 11.04.2014

Moet u álle brieven dan zelf bekijken?

In een drukke praktijk heeft iedereen zijn eigen taak: praktijkassistentes, artsen (niet) in opleiding, nurse practitioners, allemaal hebben zij hun eigen rol én allemaal communiceren ze met anderen. Moet u iedere brief die uitgaat, zelf zien?

BELEGGINGSPOLISSEN - 11.04.2014

En de polis, die woekert voort ...

Sinds 1993 zijn er ruim zeven miljoen beleggingsverzekeringen verkocht, waarvoor nu betere alternatieven bestaan. Toch meldt het Nibud dat nog steeds zo’n 3,5 miljoen beleggingsverzekeringen niet zijn aangepast.

SAMENWERKING - 11.04.2014

Heeft de arbiter het laatste woord?

In veel maatschapsovereenkomsten staat een arbitragebeding dat hoger beroep uitsluit. Is het dan nog wel mogelijk om naar de gewone rechter te stappen of bent u in alle gevallen gebonden aan het arbitrale vonnis?

ZORGOVEREENKOMST - 11.04.2014

Met een PGB iemand in dienst nemen

Met een persoonsgebonden budget (‘PGB’) kan een zorgbehoevende de hulp van zorgverleners inhuren. Wat nu als de in dat kader gesloten zorgovereenkomst onduidelijke afspraken bevat? Wat zei de rechter daar onlangs over?

BETALINGSVERKEER - 04.04.2014

Verlaagd tarief voor creditcards?


GEMEENTEBELASTINGEN - 04.04.2014

Lakse gemeente moet fors betalen

Als u (of uw adviseur voor u …) in bezwaar gaat tegen een belastingaanslag, moet er binnen een vaste termijn uitspraak gedaan worden. Blijft deze uit, dan hoeft u dat natuurlijk niet te pikken. Hoe voert u de druk wat op in zo’n geval?

ARRANGEMENTEN - 04.04.2014

Als de reclamebelofte groter is dan wat er op tafel komt ...

Een restaurant maakte reclame voor ‘all-you-can-eat’-tapas voor € 19,50, maar dat bleken max. 15 tapas p.p. te zijn. De Reclame Code Commissie vond dat niet in de haak. Wat mag er nu wel en wat niet? Mag u vergelijken met een collega?

PERSONEEL - 04.04.2014

Vakantie en oproepkrachten … hoe zit dat ook alweer?

Het terrasseizoen komt er weer aan. Gelukkig kunt u dan een beroep doen op een aantal oproepkrachten. Hoe zit het dan met hun vakantiedagen? Hoe houdt u dat simpel bij? Of mag u ook een all-inloon afspreken?

BELASTINGDIENST - 04.04.2014

De BelastingTelefoon? Beter een brief!

Gewoon een belletje naar de fiscus als u iets (zeker) wilt weten? Maar gaat het fout, dan geeft de BelastingTelefoon niet thuis. Wat speelt er? Wat beter te doen?

Cookiebeleid