TOESLAGEN - 24.04.2012

Vraag op tijd uw toeslag aan!

De bal ligt bij u! Veel mensen hebben recht op een toeslag, we schreven daar reeds eerder over. Het geld waar u recht op heeft, komt niet vanzelf naar u toe, u moet daar zelf een aanvraag voor doen. Doe deze aanvraag op tijd, want door een te late aanvraag kunt u soms geld mislopen.

Kinderopvangtoeslag. Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Gaat uw kind al naar de kinderopvang en heeft u nog geen kinderopvangtoeslag aangevraagd? Doe dit dan zo snel mogelijk! U krijgt namelijk alleen nog kinderopvangtoeslag vanaf de maand waarin u de toeslag aanvraagt én de daaraan voorafgaande maand. Verdere terugwerkende kracht zit er helaas niet in.

Andere toeslagen tot en met 2011. Voor de huur- en zorgtoeslagen over de jaren tot en met 2011 geldt dat de aanvraag ingediend moet zijn vóór 1 april van het volgende kalenderjaar. Maar, niet schrikken, wanneer u uitstel heeft voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting, dan wordt de aanvraagtermijn voor de toeslagen eveneens aangepast. Namelijk met de periode van het verleende uitstel voor de belastingaangifte.

Andere toeslagen vanaf 2012. Aanvragen voor huurtoeslag en zorgtoeslag over 2012 kunt u indienen tot 1 september 2013. En ook dan geldt een langere termijn als u en/of uw partner uitstel hebben voor de aangifte inkomstenbelasting 2012. U heeft dan automatisch ook uitstel voor het aanvragen van een toeslag.

U heeft voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2012 uitstel gekregen tot 1 november 2013. Hierdoor krijgt u automatisch uitstel voor uw aanvragen huur- en zorgtoeslag tot 1 november 2013. Op 1 mei 2013 doet u aangifte inkomstenbelasting 2012. U kunt nog steeds tot 1 november 2013 huurtoeslag en zorgtoeslag aanvragen.

Via uw adviseur. Veel ondernemers laten hun aangifte verzorgen door een accountant of belastingconsulent. Voor deze ondernemers geldt het hiernavolgende. Waarschijnlijk heeft uw accountant of belastingconsulent via de zogeheten ‘Beconregeling’, een uitstelregeling met de Belastingdienst. Ook in die gevallen wordt de termijn voor de aanvraag van de zorgtoeslag en de huurtoeslag verlengd met het verleende uitstel.

Kindgebonden budget. Voor een kindgebonden budget hoeft u zelf geen aanvraag te doen. De Belastingdienst keert dit spontaan uit. In zo’n ge­­val geldt natuurlijk geen uiterste aanvraagtermijn. Het kan zijn dat de Belastingdienst niet beschikt over uw gegevens, bijvoorbeeld omdat u niet in aanmerking komt voor huur- en zorgtoeslag. U kunt dan zelf een aanvraag indienen om de Belastingdienst op het goede spoor te zetten.

Als u uitstel heeft voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting over 2011, kunt u nog steeds de aanvraag voor de huur- en zorgtoeslag over 2011 indienen. Check uw rechten als uw aangifte gereed is.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01