Belastingen en Belastingdienst - Toeslagen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

TOESLAGEN - 07.05.2020

Besluiten over toeslagen mogen niet alleen digitaal

Onlangs is duidelijk geworden dat de Belastingdienst berichten over de zorgtoeslag en het kindgebonden budget ten onrechte alleen digitaal heeft verzonden. Welke gevolgen heeft dit? Kunt u hiervan profiteren?
Lees meer

TOESLAGEN - 07.05.2020

Door corona nu wel recht op toeslagen?

De coronacrisis zal voor veel ondernemers flinke gevolgen hebben voor de winstgevendheid en dus zal ook uw inkomen een stuk lager zijn dan in 2019. Heeft u hierdoor dan recht op (meer) toeslagen? Hoe dan verder?
Lees meer

TOESLAGEN - 31.03.2020

Eerder recht op inkomensafhankelijke combinatiekorting

Als u werkt en ook nog zorgt voor een kind dat jonger is dan twaalf jaar, heeft u onder voorwaarden recht op een extra belastingkorting. De Hoge Raad vindt dat de Belastingdienst de voorwaarden te strikt uitlegt. Wat betekent dat?
Lees meer

KINDEROPVANG - 30.03.2020

Ouders krijgen eigen bijdrage kinderopvang terug

Door het coronavirus staat de wereld op vele vlakken op zijn kop. De overheid probeert te helpen, maar er zijn vaak veel onduidelijkheden. In dit artikel gaan we in op de actuele stand van zaken rondom kinderopvang en kinderopvangtoeslag.
Lees meer

TOESLAGEN - 05.03.2020

Toch recht op huurtoeslag?

Als u een woning huurt, dan heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Hiervoor gelden wel tal van voorwaarden. Zo mag u niet te veel verdienen en niet te veel vermogen hebben. Waar moet u op letten bij het aanvragen van huurtoeslag?
Lees meer

TOESLAGEN - 26.02.2020

Gewijzigde regels rondom de huurtoeslag per 2020

Door gewijzigde spelregels rondom de huurtoeslag voor uw huurwoning, zou u vanaf 2020 zomaar eerder in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Wanneer komt u in aanmerking voor huurtoeslag en wat is er gewijzigd?
Lees meer

Cookiebeleid