HUWELIJKSRECHT - 17.04.2012

Wat nu met huwelijkse voorwaarden?

Ondernemersrisico beperken. Als het niet de bedoeling is dat het eigen vermogen van ieder der echtgenoten door het huwelijk gemeenschappelijk wordt, kunt u via uw notaris huwelijkse voorwaarden opstellen. Om uw bedrijfsbelangen én de belangen van uw partner tegen het ondernemersrisico af te schermen. Dit geldt ook als u tijdens het huwelijk bepaalde inkomsten of vermogensbestanddelen privé wilt houden. De aanstaande echtgenoten sluiten dan samen een overeenkomst en leggen de gewenste rechtsgevolgen van het huwelijk vast. Dit in afwijking van de wettelijke gemeenschap van goederen.

Huwelijkse voorwaarden aanpassen. Het is goed om te weten dat huwelijkse voorwaarden ook kunnen worden opgemaakt en gewijzigd tijdens het huwelijk. Sinds 1 januari 2012 is de rechterlijke goedkeuring niet meer nodig en kunnen bestaande huwelijkse voorwaarden dus eenvoudiger en vooral sneller worden gewijzigd.

Welke huwelijkse voorwaarden? Welke huwelijkse voorwaarden zijn het meest geschikt voor een ondernemer? Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. Met het oog op de zakelijke risico’s kan het vermogen via huwelijkse voorwaarden bij de niet-ondernemende echtgenoot ‘veilig’ worden gesteld, zodat niet het gehele vermogen van beiden op het spel staat.

Let op. Gaat het met het huwelijk echter mis, dan kan deze laatste keuze ongewilde gevolgen hebben voor de ‘ondernemer-echtgenoot’.

U kunt uw bestaande huwelijkse voorwaarden eenvoudiger en sneller wijzigen. Rechterlijke goedkeuring is niet meer nodig. Zo kan vermogen bij de niet-ondernemende echtgenoot ‘veilig’ worden gesteld.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01