CONSUMENT - TRIPLE PLAY - 16.05.2012

Internet, tv en telefoon in één

Ontvangt u nog drie verschillende rekeningen voor uw internet, tv en telefoon? Kan dat niet voordeliger?

1.Triple play. Aanbieders van internet, televisie en telefonie leveren deze drie diensten tegenwoordig vaak in één totaalpakket. Dit wordt triple play genoemd. Vaak gaan aanbieders hiervoor in zee met andere bedrijven, maar u ontvangt slechts één rekening die doorgaans lager uitvalt. Op Breedbandwinkel.nl (http://www.breedbandwinkel.nl/vergelijken/alles-in-een-pakketten), Adslwinkel.nl (http://www.adslwinkel.nl), Totaalwijzer.nl (http://www.totaalwijzer.nl) en Verandervanprovider.nl (http://www.verandervanprovider.nl) kunt u de abonnementen van zulke alles-in-één-aanbieders vergelijken. Na het invullen van uw postcode en huisnummer ziet u welke aanbieders er in uw regio actief zijn. De sites ontlopen elkaar niet veel, maar de filteropties van Breedbandwinkel zijn handig. Pas op! Vaak is dit overzicht niet compleet. Diverse glasvezelaanbieders worden niet weergegeven.

2. Glasvezel. Wilt u ook weten welke glasvezelaanbieders er bij u actief zijn, kijk dan op GlasvezelVergelijken.nl (http://www.glasvezel-vergelijken.nl). Per aanbieder ziet u de producten en u kunt filteren op alles-in-één-pakketten. Onder de tab Plaatsen zoekt u op plaatsnaam en wordt er voor diverse projecten aangegeven waar en wanneer ze uitgerold worden. Meer info en aansluitschema’s vindt u op de site Eindelijk glaszevel (http://www.eindelijkglasvezel.nl) van aanbieder Reggefiber.

3. Snelheidscheck. Bij het vergelijken van alles-in-één-pakketten merkt u dat de prijs vaak sterk afhangt van de aangeboden downloadsnelheid. Dat die op uw adres ook écht gehaald wordt, wordt niet altijd gegarandeerd. Speedtest.nl (http://www.speedtest.nl) toont onder Rapportages hoe de aanbieders in uw postcodegebied presteren. Na registratie kunt u in de Test suite zelf testen welke snelheid u haalt.

4. Abonnement. Het opzeggen van uw oude provider(s) is sinds de Wet Van Dam gemakkelijker geworden. Stilzwijgend verlengde abonne­menten kunnen per maand beëindigd worden. De regels worden uitgelegd op consuWijzer (http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht).

Let op! Bij een wijziging in uw abonnement – ook als u niet van provider wisselt – zit u vaak weer een jaar aan uw aanbieder vast.

Breedbandwinkel wijst u de weg naar de voordeligste alles-in-één-aanbieder. Kijk op GlasvezelVergelijken wanneer u aangesloten wordt op glasvezel.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01