BELASTINGEN - 24.09.2013

Bezwaar gemaakt tegen crisisheffingen, wat nu?

Brief fiscus gehad? Had u in 2012 een of meer werknemers met een brutoloon van meer dan € 150.000,-, dan was u over dit meerdere in maart van dit jaar een crisisheffing verschuldigd van 16%. Veel werkgevers hebben bezwaar gemaakt tegen de regeling. Momenteel stuurt de Belastingdienst aan alle bezwaarmakers een brief met een vaststellingsovereenkomst. Wat moet u hiermee?

Meestal meedoen. Was de crisisheffing het gevolg van een te hoog loon afgesproken in vaste arbeidsvoorwaarden óf bijvoorbeeld een jaarlijkse bonusregeling? Ondertekenen dan de vaststellingsovereenkomst en stuur deze terug. U voorkomt dan verdere kosten en moeite en loopt mee met het resultaat van een proefproces.

Wanneer niet? De vaststellingsovereenkomst is minder geschikt bij heel specifieke omstandigheden; bijvoorbeeld als een eenmalige bonus toevallig in 2012 valt of als uw bedrijf door de crisisheffing in financiële moeilijkheden terechtkomt. Deze individuele zaken komen niet aan de orde in de proefprocedure. U kunt ervoor kiezen zélf een procedure te starten. Dit brengt natuurlijk kosten en tijdsbeslag met zich mee en bovendien is het resultaat onzeker. Kies dan ook alleen voor de individuele procedure als u de kosten hiervoor lager inschat dan de crisisheffing (vraag uw accountant om een offerte vooraf!).

Kies, tenzij de crisisheffing het gevolg is van bijzondere situaties (bijvoorbeeld een eenmalige bonus of bij financiële moeilijkheden), binnen uw bedrijf altijd voor de vaststellingsovereenkomst!

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01