Personeel - Loonheffing, loonadministratie

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LOONADMINISTRATIE - 26.04.2021

Onbelaste jubileumuitkering voor werknemer en dga?

Wat zijn de onbelaste mogelijkheden van een jubileumuitkering voor werknemers en dus ook voor de dga van de BV? Hoe gaat dat goed?
Lees meer

LOONHEFFINGEN - 22.04.2021

Vergeet de identificatie van uw werknemers niet!

Door corona werken werknemers veel minder vaak op kantoor en lopen zaken net wat anders dan vroeger. Hierdoor kan het zijn dat u bij indienstneming van een werknemer misschien wat minder de puntjes op de i zet.
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 21.04.2021

Personeel aannemen en de NOW

U heeft hoop dat u binnenkort weer open mag en u wilt een nieuwe kok aannemen. Hoe zit het dan met de NOW 3.0 die u ontvangen heeft?
Lees meer

IN DE PIJPLIJN - 21.04.2021

Vanaf 2022 STAP-budget aanvragen

Scholingsaftrek vervalt. Recentelijk heeft demissionair minister Koolmees de Tweede Kamer de conceptsubsidieregeling STAP-budget gestuurd. Deze regeling zal met ingang van 2022 de fiscale scholingsaftrek vervangen. Dit betekent dat scholing niet langer gestimuleerd wordt door middel van een fiscale aftrek, maar door middel van een subsidie. ...
Lees meer

BIJTELLING AUTO VAN DE ZAAK - 21.04.2021

Bijtelling vanaf maart 2021 bij meer auto’s van de zaak?

Er is per maart 2021 een verandering opgetreden voor de privébijtelling bij een werknemer die meerdere personenauto’s ter beschikking staat. Stel, uw werknemer kan uit uw wagenpark kiezen welke auto hij nodig heeft. Hoe werkt dat?
Lees meer

LOONHEFFINGEN - 21.04.2021

Wat kost werknemer een online kookworkshop?

Een lezer wilde iets leuks voor zijn werknemers organiseren en dacht aan een online kookworkshop. Met zijn allen iets lekkers bereiden, is immers heel goed voor de sfeer nu de collega’s elkaar nooit zien. De lezer vroeg ons of hiervoor het vaste bedrag van € 3,35 gebruikt mag worden. Dat hangt ervan af. Het vaste bedrag van € 3,35 geldt bij niet-zakelijke maaltijden, zoals een online workshop, alleen als de maaltijd op de werkplek wordt gegeven. Dat betekent dat als de workshop plaatsvindt in het bedrijfsgebouw, de € 3,35 mag worden toegepast. Ook als de werknemer een zelfstandige ruimte heeft vanuit waar hij werkt, dus een ruimte met een eigen voordeur en eigen sanitaire voorzieningen, en er is een huurovereenkomst met de werkgever gesloten, dan mag de € 3,35 gebruikt worden als de werknemer in deze ruimte online staat mee te doen. Kookt de werknemer in de normale gezinskeuken, dan moet de hele waarde van de online workshop inclusief btw aangemerkt worden als loon. Kost de online workshop dus € 50 per deelnemer inclusief btw, dan moet u per deelnemer € 50 belasten. Tip. U kunt hiervoor de vrije ruimte van de WKR gebruiken voor zover hier nog ruimte is. ...
Lees meer
Personeel - Loonheffing, loonadministratie

Meest gelezen tips & adviezen

CORONAMAATREGELEN - 15.02.2021

Kabinet verruimt vrije ruimte naar 3%

De coronapandemie blijft de overheid ervan doordringen dat werkgevers meer fiscale ruimte behoeven, bijv. door het thuiswerken. Er is per 2021 extra vrije ruimte.
Lees meer

LOONADMINISTRATIE - 15.03.2021

Ontslagvergoeding verwerken in loonadministratie?

Een van onze lezers legde de volgende situatie voor: een werknemer was ontslagen en had daarom in 2020 een ontslaguitkering ontvangen. Alleen zag hij deze ontslaguitkering niet terug op zijn jaaropgave. Hoe zit dat? Had dat wel gemoeten?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 08.02.2021

Belasting betalen en aflossen in 2021 verruimd

Het kabinet heeft bij de verruiming van het coronasteun- en herstelpakket ook gedacht aan het betalen van belasting, het aflossen van belastingschulden en het kwijtschelden van belastingschulden. Wat zijn de ingangstermijnen?
Lees meer

Cookiebeleid