Personeel - Loonheffing, loonadministratie

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

KOSTENVERGOEDING - 03.02.2023

De vaste gecombineerde reis- en thuiswerkvergoeding 2023

In 2022 werd de vrijgestelde thuiswerkvergoeding geïntroduceerd en vanaf dit jaar is de vaste reiskostenvergoeding gewijzigd. Hoe werkt dat samen in 2023?
Lees meer

WERKKOSTENREGELING - 31.01.2023

Verhoging vrije ruimte gebruiken voor renteloze lening

Het Forum Fiscaal Dienstverleners heeft adviseurs erop attent gemaakt dat werkgevers de verhoging van de vrije ruimte (maximaal € 5.200 over de eerste schijf) kunnen gebruiken voor renteloze leningen.
Lees meer

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 13.01.2023

Gebruik eHerkenning bij aangifte kan toch verplicht worden, zegt de hoogste rechter

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in de zaak waarin het ging om of voor aangiften het gebruik van eHerkenning verplicht kan worden gesteld. Wat besliste onze hoogste rechter en wat waren de motieven?
Lees meer

FISCOTIP - 12.01.2023

Gebruik de voordelen van een personeelsfonds

Via een personeelsfonds kunt u uw personeel tal van onbelaste extraatjes toeschuiven. In deze tijd van extreme krapte op de arbeidsmarkt een leuke beloningsvorm. Hoe maakt u hier optimaal gebruik van en wat zijn de voorwaarden?
Lees meer

PERSONEEL - 12.01.2023

Vaste reiskostenvergoeding stopzetten bij ziekte werknemer?

De fiscaal onbelaste reiskostenvergoeding is per 1 januari 2023 verhoogd van € 0,19 naar € 0,21. Dit betekent dat ook de vaste reiskostenvergoeding mag worden verhoogd. Maar wat moet u doen als uw werknemer (langdurig) ziek is?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 11.01.2023

Deadline vaststelling NOW 5 van 22 februari opgerekt naar 2 juni 2023

Het vaststellingsloket voor de NOW 5 blijft langer open, namelijk tot en met 2 juni 2023. Dit heeft minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten. Hiermee is de uiterlijke indieningsdatum voor een vaststellingsaanvraag gelijkgetrokken met de NOW 6. Doe deze aanvragen voor de NOW 5 en 6 dus tegelijk.
Lees meer
Personeel - Loonheffing, loonadministratie

Meest gelezen tips & adviezen

LOONADMINISTRATIE - 23.11.2022

Opletten bij betalingen aan derden

Betalingen aan derden die geen ondernemer zijn en die niet bij u in dienst zijn, moet u doorgeven aan de Belastingdienst. Daarvoor gelden nu extra voorwaarden.
Lees meer

PERSONEEL - 14.11.2022

Regeling fiets van de zaak werknemer, een fiscale update

Als een werknemer over een fiets van de zaak beschikt, is er een speciale fiscale regeling van toepassing. Deze regeling heeft onlangs een update ondergaan. Wat betekent dat en wat heeft uw werknemer eraan?
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 14.11.2022

Privébijtelling auto van de zaak minder door eigen bijdrage?

Rijdt uw werknemer een auto van de zaak en maakt hij daarbuiten autokosten die hij betaalt? Komen deze kosten dan in mindering op zijn privébijtelling?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid