Voor Hygiënecode voortaan naar KHN
Hygiënecode of HACCP? De Hygiënecode voor de Horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Die wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. HACCP staat voor ‘Hazard Analysis and Critical Control Points’. HACCP is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: ‘Gevarenanalyse en kritische controlepunten’. Het Bedrijfschap Horeca en Catering heeft de HACCP-beginselen destijds uitgewerkt in de zogenoemde ‘Hygiënecode’.
Per 1 september 2014 andere codehouder? Dat klopt. Sinds 1 september 2014 is Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de nieuwe codehouder van de Hygiënecode voor de Horeca. KHN heeft het codehouderschap overgenomen van het Bedrijfschap Horeca en Catering. KHN regelt nu ook de informatieverstrekking rondom de Hygiënecode naar de horecabranche. Dus u moet bij hen zijn als u vragen, suggesties en klachten heeft aangaande de Hygënecode voor de Horeca.
Waar verkrijgbaar? Elke horecaondernemer kan de Hygiënecode (digitaal) bestellen bij KHN. KHN-leden ontvangen uiteraard een korting op de aanschafprijs. De gedrukte Hygiënecode bestelt u online via http://www.khn.nl (zoekwoord: ‘hygiënecode’).
Welke versie van de Hygiënecode heeft u nodig? Er zijn drie versies beschikbaar. Dat zijn de hiernavolgende.
- Hygiënecode voor de Horeca. Deze versie is voor alle horecabedrijven, behalve voor de ambachtelijke ijsbereiders.
- Chinese Hygiënecode. Deze versie is niets anders dan een vertaling van de Nederlandse versie voor de Chinese horecabedrijven.
- Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding. Deze versie is er voor de bedrijven waarin consumptie-ijs of aanverwante producten worden bereid en verhandeld in de eigen salon of aan derden.