ZAKELIJK - BEDRIJFSINFO - 04.02.2015

Licht uw zakenrelaties door

Als u in zee gaat met een zakenrelatie, is het belangrijk om te weten hoe betrouwbaar en kredietwaardig deze partner is. Internet kan u hierover veel vertellen.

1.OpenCompanies. Een levering aan een onbetrouwbare zakenrelatie kan uw bedrijf de kop kosten. Bedrijfsinformatiespecialist Graydon lanceerde de website OpenCompanies ( http://www.opencompanies.nl ), waar ondernemers inzicht kunnen krijgen in hun huidige en toekomstige zakenrelaties. Na registratie krijgt u gratis toegang tot de algemene bedrijfsgegevens, maar ook tot reviews en een indicatie van kredietwaardigheid. Met de te betalen abonnementsvormen (vanaf € 29/maand) ziet u ook gegevens over betaalgedrag, kans op wanbetaling en tot welk bedrag u veilig kunt leveren. Al deze opties kunt u na registratie 48 uur gratis uitproberen. Maak ook gebruik van de mogelijkheid om uw eigen bedrijfsprofiel te registreren en te verrijken met aanvullende informatie: zo maakt u uw bedrijf aantrekkelijker voor relaties.

2. Elders. Wilt u slechts sporadisch de financiële gezondheid van een relatie doorlichten? Dan is CreditChecker ( http://www.creditchecker.nl ) een optie. U heeft er geen abonnement nodig, maar betaalt vanaf € 3,95 per rapport. Ook bij de Kamer van Koophandel ( http://www.kvk.nl ) kunt u terecht voor informatie over (potentiële) zakelijke relaties. U zoekt op de naam of het KvK-nummer van een bedrijf en krijgt de keuze uit een hele lijst producten, van basisgegevens en jaarrekeningen tot een compleet bedrijfsprofiel inclusief concernrelaties. De kosten variëren van € 0,50 tot € 9,50. Voor de meeste betalingen is een KvK-account nodig.

3. Gratis info. Voor een eenmalige gratis creditcheck kunt u terecht bij Graydon ( https://www.graydon.nl/a/kredietwaardigheid/check-uw-klant ). Wordt een bedrijf genoemd op Faillissementsdossier.nl ( http://www.faillissementsdossier.nl ), dan doet u beter geen leveringen meer.

4. En uzelf? Natuurlijk zullen uw relaties ook uw bedrijf tegen de lamp houden. Het is dan ook belangrijk om een goede rating te hebben bij Graydon en het Bureau Krediet Registratie (BKR). MKB Servicedesk ( http://www.mkbservicedesk.nl/6531/ratings-wat-zijn-hoe-werkt.htm ) legt uit hoe u uw ratings positief kunt beĂŻnvloeden.

Raadpleeg OpenCompanies van Graydon en KvK voordat u met een nieuwe relatie zakendoet. Controleer ook hoe het met uw eigen rating staat.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01