SOFTWARE - OFFICE - 10.04.2015

Windows-apps om makkelijk met documenten te werken

De meeste mensen die Windows 8 gebruiken, werken in de klassieke Windows interface. Toch zijn er voor de ‘tegelinterface’ ook een aantal interessante Windows-apps om met documenten te werken.

Vergeleken met de vele duizenden apps voor iOS- of Android-tablets zijn er voor Windows 8-tablets of Windows 8-portables met een touchscreen veel minder goeie apps die gebruik maken van de ‘moderne’ interface met tegels. Toch zijn er nuttige gratis apps te vinden in de Windows 8 App Store.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote is een erg veelzijdige notitie-app. U kunt notitieblokken aanmaken waarin u teksten, afbeeldingen, webpagina’s, ... zet. Handig dus om informatie die u tegenkomt of bij elkaar zoekt te bewaren. Als uw tablet een pen heeft, kunt u ook handgeschreven opmerkingen aan uw notities toevoegen. Uw notitieblokken worden automatisch gesynchroniseerd naar SkyDrive, zodat u die ook kunt bekijken en bewerken in de gratis versies van OneNote voor iOS- en Android.

Evernote Touch

Vergelijkbaar is Evernote Touch . Ook hiermee kunt u snel notities maken en webinhoud verzamelen. De mogelijkheden om te bewerken zijn niet zo uitgebreid als bij OneNote, maar bijna elke iOS- of Android-app waarmee u webtekst of foto’s bekijkt (browser, Flipboard , Feedly , …) heeft wel een ingebouwde functie om wat u bekijkt meteen naar Evernote te sturen. De Evernote-notitieblokken worden in de cloud opgeslagen, zodat u ze ook kunt bekijken en bewerken in de gratis Evernote-apps voor iOS- en Android.

WritePlus

Wilt u een tekst schrijven zonder afgeleid te worden door alle knoppen en functies van een tekstverwerker zoals Word, probeer dan eens WritePlus . Hierin wordt het schrijven tot de essentie herleid: een blanco blad, een knipperende cursor en slechts enkele eenvoudige formatteermogelijkheden. Wilt u een vergelijkbare naakte tekstverwerker voor iOS of Android, bekijk dan iA Writer (te betalen).

Werken met pdf’s

Om met pdf-documenten te werken, installeert u het best Adobe Reader Touch , dat aangepast is aan touchgebruik. U kunt met uw vingers inzoomen op uw pdf, tekst highlighten, doorstrepen of onderlijnen en commentaarballonnetjes invoeren. Een alternatieve pdf-viewer is Foxit MobilePDF , die net zo snel is als de Foxit Reader voor Windows. Wilt u nog meer annoteermogelijkheden of wilt u documenten waarvan u een foto genomen heeft, omzetten naar pdf, probeer dan Xodo Docs . Deze gratis app is trouwens ook beschikbaar voor iOS ( Xodo PDF Pro ) en Android ( Xodo PDF Reader & Editor ).

Bestandsbeheer

Wat eigenaardig genoeg ontbreekt in de Windows 8-interface met tegels, is een behoorlijke bestandsbeheerder. Om bestanden te verplaatsen, kopiëren of verwijderen, heeft u geen andere keuze dan de vertrouwde Windows Verkenner te gebruiken. Met de app File Brick kunt u via touch toch alle gewenste bewerkingen op uw bestanden uitvoeren. U heeft daarbij niet alleen toegang tot uw lokale bestanden, maar ook uw bestanden op Google Drive, Dropbox of SkyDrive. Voor een iOS-tablet vindt u geen gelijkaardige app, voor Android is er ES File Explorer .

Heeft u Windows 8 op een toestel met touchscreen (tablet of laptop), weet dan dat er ook in de ‘moderne’ tegelinterface nuttige gratis apps bestaan om met documenten te werken (notities bijhouden, teksten maken, met pdf’s werken, uw bestanden beheren).

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01